O le togalaau

Ina ia totoina ni laau lelei, matou te faʻaaogaina le meaʻai

O le faigata tele i le totoina o laau o le filifilia lelei o eleele. Mo le tulaʻi mai o vaʻai faauo i le paluga o le eleele, o le fua saʻo o meaʻai, susu ma le okesene e talafeagai. O le popo o le popo o le a maua ai se fesoasoani taua i lenei. E tusa ai ma le au fai togalaau, o se eleele sili ona manaia, saunia o laau toto ma tulaga lelei mo le tuputupu aʻe ma le atinaeina.

O le a le meaʻai o le niu o le

Talu mai le igoa o le oloa ua manino ai o le pama niu ua faʻaaogaina mo lona gaosiga. O se tasi lea o nei laau e le masani ai, lea na maua uma ai ona vaega - le ogalaau, lau, fua. Ua leva ona maitauina o laupepa e maua ai ni mea tulagaese - e mama, e umi ma e matua faʻasao lelei lava i le pala.

O fusi, maea, ie, o mea e fai mo matatusi ua faia mai filo. Mo sina taimi i le taimi nei, ua amata ona faʻaaogaina fiva ma faʻavasegaina e fai ma sui mo le totoina o fugalaau totonu ma fualaau. E tolu ituaiga o mea e faʻapipiʻiina ai meaʻai o le niu:

  • fiber - umi filo umi ma vaʻaia lelei tele;
  • peat o le vaega pito itiiti, e faʻaalia i le tele o le susu;
  • kiliva - vaega o le atigi pito i fafo o popo e faʻatele ai le manava o le mea e sui ai.

Mo le gaosia o le koko niu mo laau totino, o oloa uma e 3 ua filifilia i vaega talafeagai e sili ona talafeagai mo le totoina o ituaiga togalaau eseese.

Pepa o le tatalaina o le sui

Mo le sili atu le faigofie, o lenei mea e maua i le tele o ituaiga:

  1. Pusa ma faʻasologa - mea na lolomiina i le foliga o se mea fafie, ma se voluma 5, 10 ma le 20 kupita mita Vaʻaia O le lapisi pito i tele i le tino malogo e tusa ma le 650 g, ma i le tulaga malulu o le siʻitia o le lapoa i le 8 lita. O le faavae o laupepa o ni paʻu pupuu.
  2. O masi o loʻo i foliga o se tafaoga. O lo latou mamafa e mai le 1.6 kilokalama i le 5 kilokalama, ma le maualuga i foliga susu - mai le 14 i le 50 lita. Mo lo latou gaosiga, o uumi uumi, meataalo ma peʻa e faʻaaogaina.
  3. O le pulu penisini i laumei e gaosia i se laupepa tele - o le mea pito i sili ona mamanuina mo le totoina o se tasi pe lua fugalaau i totonu, ma o le sili ona telē e faʻatau e kamupani o loʻo gaosia fatu mo le faʻatau atu i le tele. Briquettes e aofia ai filo ma le faʻaopoopoga o peʻa ma tamaʻi tupe.

Faatasi ai ma se ituaiga filifiliga lautele, e le faigata le filifili o se koko niu talafeagai mo ou manaoga.

Nofoaga soʻo

O lenei mea e matua lautele ona faʻaaoga ona o ona tulaga tulaga ese:

  • i lona tuufaatasiga, o le sui o se okeni, lea e iu lava ina le atoatoa, e fuaina e laau e aunoa ma se toega;
  • faamaumauga e faateleina ai le manava o le eleele, lea e taua tele mo tipu;
  • siaki e le tupu i luga o le papa maa ma vao leaga e le tupu;
  • o le meaʻai e faʻafefe uma ai le susu, tuʻuina atu i laau na o mea latou te manaʻomia;
  • o le meafaitino ei ai le mea e le faaituau, lea e talafeagai mo le tele o laau toto;
  • o le a paʻu malie le paʻu, lea e mafai ai ona faʻaaoga mo le tele o tausaga;
  • o le tuufaatasiga ua ausia atoatoa tulaga aupito sili ona lelei o le siosiomaga;
  • o le soʻo o loʻo faʻapipiʻiina faʻapitoa i fomaʻi e sili ona fetaui lelei mo tipu;
  • o le mea e le aoga ma e matua leai lava se allergenic.

O lisi lisi ua mafai ai ona faʻaaogaina lautele le mea faʻapipiʻi e avea o se mea faʻapipiʻi i totonu o se faʻavae hydroponic.

Sauniuniga mo le faʻaoga

Aʻo leʻi faʻaaogaina le niu niu mo laau, e tatau ona saunia lelei. Manatunatu i se faʻataʻitaʻiga o se taloina o le niu e tusa ma le 1 kilokalama:

  • faʻasaʻo le ata tifaga mai le afifiina;
  • tuu i totonu o se pakete e 10-lita;
  • sasaa le 2 l o le vai ma tuu ai e vevela, faʻanofo ma tatala ai e le manaomia;
  • A mavae ni nai minute faaopoopo le 3 isi lita o le vai, tapuni faʻatasi ma se tapuni poʻo se pepa ma tuʻu mo le faʻaleleia atili.

A mavae ni nai itula, o le paluga o le a saunia atoatoa mo le faʻaaogaina.

O pusa ma puʻu e faʻamaluluina i le 40 ml o le vai vevela vai ma faʻaaogaina mo le faʻamaina o fatu.

E faʻapefea ona totoina ni fatu i se paluga popo

O le fua o lona tino mama e masani ona faʻaaogaina mo na o le germination o fatu. I luga o laupepa ua saunia, o fatu o loʻo tuʻuina i fafo o mea faʻapitoa, e ufiufi i se ata tifaga ma faatalitali mo le ola o laau, faʻaalu ese le fale mo le ea. A mimiti le sui, e amata ona malamalama. I lenei tulaga, e faʻamamaina i le faʻaopopoina o sina vai i le apa.

A uma ona ola le fatu ma totoina atoa le laulau ma ona aa, ua totoina i totonu o se fagu lapoa. Mo le atinaeina atoatoa o fualaau i totonu o le faʻafefiloi o le koko o le niu, faʻamaʻaloga e faʻaaoga ai peʻa masani, laʻau po o eleele eleele, faʻapea foʻi ma le pefu, compost poʻo le pala.

O se mea mama mama e tele naua meaʻai, o lea e faʻaaogaina o se tasi o vaega o le faʻafefiloi palapala.

Filifiliga mo le faʻaaogaina o le masini

O paluga paluga e faʻaaogaina e le gata i le totoina o fatu. E matua taua i le toetoe lava o vaega uma o le seleselega, ma o le auala pito i sili ona lelei ua maua i le faaaogaina o le koko niu mo le tausiga o pupuʻu tetele - faatau. I totonu, e lagona ai e nei moomooga malie le sili. O isi auala e masani ona masani ai:

  • totoina o fale i totonu, aemaise lava le manaomia o eleele eleʻele faamamaina;
  • le aʻafia o le vavaeina o vine, rosa, dahlias, currants;
  • faʻaaoga i hydroponics - o le sui e le suia ai le elemene o le fofo, e le faʻafefeina ma e sili atu le faʻaleleia;
  • mulumulu o soʻo se togalaau totō. O lenei fuataga e mafai ai e oe ona galo le vao ma sili atu le inu ma faʻamafanafanaina aʻa mo le taumalulu;
  • faateleina le vavalalata ma le manava o le palapala. O lenei fuataga e talafeagai i le tanu o eleele palapala mamafa.

O le pulu penisini e talafeagai lelei e pei o se paluga mo fagafao, o loʻo nofo i terrariums ma teuteuga o meaola vaigogo, ae o lona faamoemoega autu o le totoina o ni laau malolosi ma se aʻafiaga lelei.