Fugalaau

O le tuputupu ae o taeao mamalu mai fatu

O tausaga taʻitasi ua avea ma uiga taua ma le sili ona matagofie o le togalaau. E alofagia i latou uma e ola i fugalaau, e leai se tapulaa i la latou eseesega, o le tele oi latou e ola malie i le vaitau o le taumafanafana. O se tasi o pepa pito sili ona sailia o taeao mamalu (Ipomoea) - o se vanu malulu o le aiga Convolvulus, lea na sau ia i matou mai Amerika i Saute.

Maea o le taeao

O le Ipomoea e masani ona faʻaaogaina mo togalaau faʻasalalau ma fuga i le tau mafanafana atoa ma fugalaau matagofie, i foliga foliga tutusa ma le laupepa lauiloa. E ui lava o fugalaau o le taeao e le tumau, e tele lanu piniki, mumu, lanumoana po o le lanu violē e faʻaalia i aso uma, e faʻaalia ai foliga o se kapeta matagofie, susulu, lanu poʻo le tele-lanu. O se teuteuga faaopoopo o le togalaau e mafai ona avea ma pou, puipui poʻo le teuteu lattices, faʻauʻuina ma le ola faʻateleina, umi (pe tusa ma le 3 m) le mama. O le matagofie o le Ipomoea e le gata i totonu o le togalaau, e talafeagai mo le teuteuina o faga, terraces ma paleni. O lana laumei ma le matagofie "gramophone", e tatala ai e feiloai i le la, fiafia i latou e ona ma tuuina atu ia i latou se uiga lelei seia oo i le malulu.

Totoina o le Mamalu o le Taeao

Ipomoea e sili ona manaia ma faigofie ona tupu. Soo se tagata e le maua se poto masani i lenei mataupu e mafai ona maua mai fatu. E faalagolago i le itulagi o le tuputupu ae, o fatu e totoina i le togalaau aina ia Aperila-Me, ma mo laau toto i le amataga o Aperila. O aso e luluina ai e filifilia ina ia mavae le 3-4 vaiaso o le taeao e mafai ai ona totōina laau toto ile eleele. O fualaau e ola vave vave ma a maeʻa le masina e manaʻomia le lagolago. I le taimi nei, e tatau ona totoina laau i le nofoaga fuafuaina, a leai o le a latou faʻagesegese ai le atinaʻe ae le maua ai lo latou gafatia masani.

Maea o le taeao

E ui lava o le laau o le Ipomoea e tupu lelei, e fautuaina e taloina i latou i se vaifofo mafanafana o le tuputupu ae e faaleleia Kornevine poo heteroauxin ao lei luluina mo le aso. O fatu e saunia i lenei auala e tupu aʻe ma atiina ae vave.

Talu ai o ogalaau o Ipomoea e lapoa, e mafai ona totoina ile 2-3 fasi 'apamemea i totonu o ni atigi pusa, tanumia i totonu o le meaʻai i le 1 cm. E tatau ona faʻafefete le palapala, faʻaleleia ma faʻagaiga tutusa. O le tuputupu aʻe ma le fugalaau o le a faʻalagolago i lona uiga lelei. E mafai ona faʻatau mai le eleele i le saunia poʻo le mauaina mai tutoʻatasi mai eleele laʻau poʻo togalaau aina, humus, oneone.

Liligi le palapala pe a uma ona lūlūina i le tele o vai mafanafana. E tatau ona manatuaina i lena taeao le mamalu, e ui lava e fiafia i le susu, ae e le mafai ona faʻaleleia le eleele. Mai le sili atu o le susu, e mafai ona pala i luga o pu o laau, lea o le a taitai atu ai i latou i le oti.

Maea o le taeao

O pusa o loʻo tuʻuina i totonu o se nofoaga lelei. O le amataga muamua o le taeao o le a faʻaalia i totonu o le vaiaso i se vevela e sili ona lelei o le anotusi o +18 - + 23ºС. O le eleele e masani ona faasūsūina, ma puipuia mai le mago.

O le mamalu i le taeao e sili atu ona manaia. O le toe totoina o laau i totonu o le palapala e tatau ona faia pe a maeʻa le taufaamatau o pulu e toe faafoi. I totonu o le itu i saute, o fatu e mafai ona vave totoina i totonu o le togalaau aina lata ane i le lagolago.

Morning Glory Care

O le Ipomoea o se laau e le lelei. E le manaʻomia le faʻapitoa o le eleele ma tulaga faapitoa o le taofia. E ese mai isi vine e ala i le tetee atu i faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi. Na o le pau le mea e manaʻomia e masani ona faʻafeinu ma tele le susulu o le la, talu mai le taeao o fugalaau fugalaau e matua nofouta i le malamalama. Latou te vave ala i le taeao ma tapuni sina taimi ao leʻi pogisa. A filifilia se laupepa mo lenei vine, e tatau ona e tuʻuina atu se mea e te fiafia iai i se nofoaga e mafai ona puipuia mai le matagi, lea e mafai ona faʻaleagaina ai fugalaau faʻamalosi ma moli vao.

Maea o le taeao

O le tuputupu ae vave o laau ma le tele o fugalaau o le taeao mamalu e manaomia ai meaai faaopoopo. E tatau ona fafagaina i le 2-3 vaiaso ma faʻamaʻi faʻamalosi mo le matagofie o laʻau.

Afai o le mamalu o le taeao, ma le tausiga lelei, e le o le manaia ma e matagofie lona fuga, e fautuaina e togi luga o tumutumu. O lenei faiga e faʻaosoina ai le tuputupu ae o laulaau taalaelaʻau ma o le a le pine ae avea le laau ma mea matagofie ma fua tele.