Laʻau

E faʻapefea ona ola le falala i le fale?

E te manaʻo e totoina se laau e le masani ai i le fale, lea o le a fua mai foi? O le tele o fualaau e fua mai ai fualaau aina e sili ona olaola mai i le tipi poo le tui. A leai, o le lemoni po o le rimoni mai le fatu e mafai ona fuga i totonu o le 15 tausaga. Atonu e te manao e faatali umi. O le pama o le pama e amata ona fua mai pe a oʻo i le tuputupu ae o le itiiti ifo i le 4 mita - ma o fea, e fiafia i ai, o le a tupu ia te oe? Ae o loʻo i ai se tasi o laau e le manaʻomia tele se faʻalavelave ma amata ona fua fua fua, ma o fua e moni lava tupu.

Pineapa © Matias Dutto

O lea la, ua e sauni e totoina le falaoamata i le fale?

Ina ia amataina, o se folasaga laitiiti. O le falaoamata o se fualaau aina suamalie o le aiga o le gospel. O lona lauʻeleʻele o laufanua lauʻeleʻele i le itu i matu sasaʻe o Amerika i Saute.

E tusa ai ma lea, o le falaoamata o se mea faʻapitoa, faʻafefiloi, faʻapipiʻi ma le lauʻeleʻele. O laʻau laʻau faʻatasi ai ma pine i autafa o loʻo faʻaputuina i se rosette ma oʻo atu ai i le 90 cm le umi. O le faʻaogaina i luga o le paʻu o le tino e aoina mai fugalaau i totonu ma le laufanua o loʻo i luga o le pito. O fugalaau e faʻapitoa. O fualaau 'aina e tutusa ma le fausaga i fualaau. E aofia ai fualaau aina suamalie taʻitasi o loʻo nofo i luga o le totonugalemu o le fatu e ulu mai i le fua mai le pito i lalo i le apex, o loʻo i ai le tele o laulaau. O le lanu o le fua, e faalagolago i le ituaiga, o samasama, auro, mumu ma e oʻo lava i le lanu viole.

E le mafai ona e iloa e uiga i le tofo o le pineapple - o se mea manaia matagofie lea e mafai ona teuteu ai se laulau. Pe a 'ai le pineapple, o lona pale lanumeamata e masani lava ona lafoaʻi e le tatau ai. Ma le leai. E mafai ona e aʻoaʻoina le tekinolosi o meaʻai e leai ni mea e 'aina ai pineapples ma faʻatau foi se tamai togalaau. O le mea moni, o le a sili atu lenei mea o se mea faʻapitoa faʻapitoa nai lo le aoga aoga, ae o le faʻaleleia o se meaʻai suamalie o se gaioiga lea o le a oʻo mai ai le tele o minute manaia.

Laʻau teuteu mo le fausiaina o se fale. © Anne K. Moore

O le mea lea, e tatau ona vavae ese le laulaau lanumeamata lanumeamata i le pito i lalo o le fua, e aunoa ma le pulupulu, ma mulumulu i se vai piniki o le potassium. Ona manaʻomia lea e fufuluina le fasi pepa ma le pefu po o paluga faʻamaʻaʻaina - faʻamalosi mea 'uamea mai le falemaʻi e talafeagai. Pe a maeʻa, e tatau ona faʻamago lelei le paʻu mo le 5-6 itula. E totō se fuʻu mamago i totonu o se ulo e leai se sili atu i le 0.6 l. O le alavai e sasaa ifo i le pito i lalo o le ulo, ona sosoo ai lea ma se paluga otaota e aofia ai le eleele turf, humus leaf, oneone ma le peat i se fua faatatau o le 1: 2: 1: 1. O le tuufaatasiga o humus lau ma le oneone i se fua faatatau o le 1: 1 ua sasaa i luga o le 3 cm le papa. Ae o le mea moni, e sili atu le faigofie ona faʻatau se paluga faʻapena e fai i le falala mo bromelia i totonu o se faleoloa.

I le ogatotonu o le ulo, o le pu e faia i le loloto o le 2-2.5 cm ma le lapisi e laʻititi laitiiti nai lo le lautele o le laina. Laititi sina mea e tunu ai le moli ua sasaa i totonu ina ia le pala le pito i tua. O se laula e tuʻu ifo i totonu o le malologa, a maeʻa ai le manava o le eleele. I pito o le fagu, e tuʻuina ai 2-4 fasi laau ma faʻapipiʻi se sooga i maea.

Ua faʻamamaina le palapala, o loʻo tuʻuina se ato palasitika i luga o le ulo ma tuʻu i se mea matagofie. O le aʻa e maua i le vevela o le 25-27 ° C. Afai e te aʻafia le pineapple i le taimi nei poʻo le taimi o aso malolo o le Tausaga Fou, e mafai ona e tuʻuina le fagu i le 'au i luga o le maa, pe a uma ona tuʻuina se pulu poʻo se mea faʻapipiʻi i lalo.

A maeʻa le 1.5-2 masina, ona amata lea o aʻa ma lau laʻau fou. E na o le 2 masina talu ona faʻamaʻaina le ato pipi. I totonu o se tagata matua matutua, e masani lava ona tutupu i luga ole laulau i le pito i lalo o le ogalaau. E aʻafia i le auala tutusa e pei o le laina mai le pito i luga o le faʻatoʻaga - ma o mafaufauga o a latou lava faʻatoʻaga e le toe foliga mai o se mea mataga.

Pineapple fruit ovary

O pineapples e manaʻomia ona totoina i tausaga taʻitasi, ae aua le aveʻesea ma aua neʻi tuʻuina atu le aʻa laau - o le gafatia o le ulo e faʻapupulaina. O le aʻa ua tanumia i le 0.5 cm. Ua na o le fesuiaiga e totoina e aunoa ma le faatamaia o le mama o le lalolagi. O le aʻa o le pineapple e matua laitiiti lava, o lona uiga o se ipu e 3-4-lita ua lava mo se tagata matua.

O tulaga e sili ona taua mo le ola o le pineapple o le vevela ma le malamalama.

I le taumafanafana, o le vevela e tatau ona 28-30 ° C, lelei, o le laʻititi - 25 ° C. I aso vevela mafanafana, e mafai ona ave i fafo le laau i fafo, ae afai i le po e paʻu le vevela i lalo o le 16-18 ° C, ona aumai ai lea i le potu i le afiafi. I le taumalulu, e teu ai pineapa i le vevela o le 22-24 ° C. I le vevela i lalo o le 18 ° C, o le pineapple e taofi le tuputupu ae ma maliu. O le maalili o aʻafiaga i le aʻa o loʻo i ai foi se aafiaga leaga i luga o le laau, o lea e le manaomia ai le tuʻuina i luga o le windowsill, latalata i se faamalama malulu. I le taumalulu, e tatau ona susulu le laau i se moli susulu ina ia oʻo i le 12 itula le aoauli.

O le falaoamata e naʻo le mafanafana, vevela i le 30 ° C, faʻamaʻaleleina i le sua vai suamalie.

Pe a faʻamamaina se laau, e sasaa foi le vai i totonu o le pusa, ae e tatau ona manatuaina o le tele o le faʻaleleia o vai e taʻitaʻia ai aʻa o aʻa, o lea e tatau ai ona faʻamamago le eleele i le va o vai. I le faaopoopo atu i le faʻasusu lelei, o le falalaʻau e manaʻomia ona faʻaleleia i taimi uma i le vai mafanafana.

Pineapa © Xocolatl

O aso uma e 10-15 aso e fafagaina ai le fale i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina o le ituaiga Azalea. Ia mautinoa e fufulu le pineapple 1-2 taimi i le masina ma sasaa i se vaifofo acidified o le sulfate omea i le fua o le 1 g mo le 1 lita o le vai. Faʻamaʻi alkaline, e pei o le vao ma le lime, e le faʻafeiloaʻi le laau.

Ma le tausiga lelei, o le pineapple e amata ona fua i le 3-4 tausaga. E masani lava i lenei tausaga, o le umi o ona laʻau e oʻo atu i le 80-90 cm. E moni, e tatau lava ona faʻamalosia se paina matutua e fuga. E faia lenei mea i le fumigation: faʻapipiʻi le pusa penisini i luga o le laau, i tafatafa o le ulo mo le 10 minute. tuʻu ni nai malala afi pe lua sikaleti, matauina o fua o le saogalemu o le afi. O le faagasologa e toe faʻafesoʻotaʻi 2-3 taimi ma se vaitaimi o le 7-10 aso. E masani lava, a maeʻa le 2-2.5 masina, e aliali mai se tulaga mai le ogatotonu o le pusa, ma pe a maeʻa le isi 3.5-4 masina, o le a fua le fua. O le fua o fualaau 'aina matua o le 0.3-1 kg. Matagofie!

Mea faʻaaogaina: shkolazhizni.ru