Laʻau

Orchid dendrobium Fale tausi Faʻafoʻopoʻaina e tipi ma tamaiti Suiga

Ata o Orchid dendrobium Home tausiga ma le toe gaosia

O le Dendrobium o se mea e le masani ai le ola i luga o se laau. O nei fugalaau e osofaia mafaufauga o se mea ofoofogia, maaleale.

"Fugalaau o toega ia o parataiso i le lalolagi" - John of Kronstadt.

Faatasi ai ma fugalaau faigofie e ola i luga o le windowsill, ua masani ona vaai i le Dendrobiums. O sui ia o le ituaiga o tagata o le aiga o Orchidaceae, mai le Eleni "dendrobium" ua faaliliuina o le "ola i luga o se laau." E i ai ituaiga meaola o nonofo i maʻa.

I le natura, o le fugalaau Dendrobium e tupu i Iapani, Saina, Ausetalia, Oseania, Niu Sila ma New Guinea, le Filipaina, e sili atu i le 1,200 ituaiga e le gata i lanu, foliga o fugalaau, laulaau, ae faapea foi i le fuga o le taimi, o le masani o le faatulagaina o fugalaau i luga o le laau ...

O le Dendrobium o se orchid o le tamaʻi laʻititi, mai le 40 i le 90 cm, o le aʻa e fai i pseudobulbs paʻu. Lafoaʻi o se faʻamalosi, mai le 5 i le 10 cm, e tuʻu faʻatasi i luga o le ala. O ponuncles e tulaʻi mai sinusisi, lea e maua mai i le tasi i le fugalaau fugalaau e fa, e iva le 6-8 cm. E i ai ituaiga uma o lanu: lanuʻe, samasama, moli, lilac, lua ma le tolu-lanu.

Auala e tausi ai le dendrobium i le fale

Tulaga tuputupu ae

O le Dendrobium o se laau e le talafeagai, o le tausiga e le faigata. Talu ai o le Dendrobium orchids o sui o le aiga epiphyte ("tuputupu ae i luga o se laau"), o a latou vao e matua leaga le afaina i le ea, le lava o le malamalama ma le susulu o le susu.

E le mafai e le ituaiga o meaola ona tuʻuina atu tulafono uma mo le tausia o Dendrobiums i le fale. Soo se ituaiga e iai sona manaʻoga, ae o loʻo i ai talosaga lautele e tatau ona iloa e se tagata faʻauluina. O le galueaina o ituaiga taitasi, e tatau ona faia, ia usitaʻia tulafono o le tekinolosi tau faatoʻaga mo lenei ituaiga meaola, a leai o le a mate le fugalaau. Tulafono Lautele:

  • E fiafia le Dendrobiums i le susulu malamalama e aunoa ma le susulu o le la;
  • fugalaau, e pei o soo se togi, aua le faʻafeiloaʻi ata;
  • i le natura, e le o aofia ai le dendrobium i le vaitaimi o loʻo momoe, ae i totonu o le fale e tatau ai mo le tuʻuina o fugalaau.

Malamalama

O se tagatanuu o le togavao e manaʻomia se faʻasalalauga faʻalauteleina, ae aunoa ma le susulu o le la. O le taumalulu o le taumalulu-taimi o le Dendrobium o le a ola lelei i luga o faamalama i saute. Faʻatasi ai ma se paʻu o le moli, e piopio moli, o le fuainumera o fugalaau e faʻapipiʻi ua faʻaititia, o lea e talafeagai ai le faʻaaogaina o faʻamalamalamaga faaopoopo i moli o le ao:

  • ituaiga o kulupu, ma paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe ma le paʻepaʻe, taofi le leai o se malamalama sili atu. A toe faʻamalamalamaina, o le a latou fiafia i pupuni o le itu i matu sasaʻe;
  • Dendrobium ma mumu mumu, lanu piniki, fugalaau lanu samasama e sili ona lelei i luga o pupuni o loʻo feagai ma saute sasaʻe, southwest. I le taumalulu, latou te agai atu i le itu i saute, ae aua nei galo e uiga i le faia o se malamalama atili

I le tautotogo ma le taumafanafana, o le filifiliga pito sili ona lelei mo le tuʻuina o le dendrobium o le itu i sisifo poʻo faamalama. I le aoauli, afai o le orchid o loo i le itu i saute, e tatau ona malulu.

Lafoga ma le susu

I le taumafanafana, o le vevela sili ona lelei e 20e uiga iC, i le taumalulu - seia oʻo i le 17e uiga iC. E faatagaina e faʻaitiitia le vevela o le po i le 2-3 tikeri. I lalo o ia tuutuuga, e tatau ona faatapulaaina le suāuʻu poʻo le suia i le pulumuina o le meaʻai i le lua i le tolu aso.

Afai o le vevela vevela e tulaʻi mai, e vave ona oso ese le vai i le stomata i luga o lau. Naʻo le vaega o le susu latou te manaomia e oʻo atu i aʻa. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona faʻatonutonuina le maualuga o le malulu o le ea. Pipi tuʻu i luga o se palatusi i vai ma pebbles poʻo masi susu. O le fufulu foi o le a fesoasoani. E manaʻomia e le Dendrobium le maualuga o le susu ile 65-70%. Vaʻalele ituaiga olaola olaola, fugalaau e oo lava i le 40-50% humidity.

E taua le suʻeina o Dendrobiums i le vaveao po o le afiafi ina ia aua nei mafua ai le paʻu o le susu.

Faʻafefea ona fai le fuga o le dendrobium i le fale

Mo le tele o fugalaau i le taimi vevela, e tatau ona faia ni tuutuuga mo le toso e malolo ai i le taumalulu: o le fafagaina ma le faasusuina e tatau ona taofi, o le eseesega i le va o le ao ma le po e tatau ona 7-10e uiga iC.

I le tau mafanafana, o nisi taimi o fesuiaiga o le vevela e tutupu mai lava. I le taumalulu e tatau ona e taumafai: o le malulu o le ea i le po e tatau ona i le + 16-18e uiga iFaatasi ai, ae leai ni lapisi, O le vevela vevela e faʻateleina le faʻaitiitia o fugalaau i totonu o "tamaiti." A oʻo mai aʻa i luga o le matua i totonu o fuālaau fou, e tatau ona amata faʻamafa. Vaovao fou "puʻe" i luga o fagu tuai, ona taofi lea o le suavai seia oʻo ina aliali mai ma toe amata pe a fuga.

O se mea lelei tele e fuga mai ai e mafai ona avea ma se taumafanafana "savali" i luga o le faapaologa, loggia, togalaau, terrace. Le ea fou, o se nofoaga e puipuia mai le matagi ma mata saʻo - ma i le lua vaiaso o le a lafoaʻi ai e le Dendrobium ia fugalaau.

O nei fugalaau o le ischid e amata mai i le lua i le fa vaiaso faatasi ai ma le tele o fugalaau, e fuafua i le ituaiga: lilac ma se nofoaga tutotonu samasama, paepae ma le piniki piniki, fugalaau, naʻo le paʻepaʻe ma le lilac.

E faʻafefea ona fafaga se dendrobium

Latou te fafaga mai ia Aperila ia Setema, 2-4 taimi i le masina. E mafai ona faaopoopo le faʻamaʻi i le vai e faʻaaogaina mo le faʻavaivai, poʻo le faʻaaogaina o le afa itula pe a uma ona faʻaleleia e ala i le pulupuluina poʻo le faatofuina o le pusa i se vaifofo paleni. O le faʻaogaina o le fofo o le afa lea e pei ona faʻaalia ile pusa.

E leai se manaʻoga e fafaga i le taimi o le fugalaau. O mea taumafa faaopoopo e tatau mo le laau pe afai o le vaitaimi lenei o loʻo i ai se tuputupu aʻe o le fou poʻo le vevela o pseudobulbs tuai.

Taua: e mafai ona fafaga faʻamalosi tino maloloina.

Dendrobium faʻafeinu

E toatele e le iloa pe faapefea ona inu se dendrobium orchid. E tatau ona e filifilia le "saʻo" taimi. O le faailo e amata ai le faʻafefeteina o le faʻamagoina o le pito i luga ole pito i luga:

  • ua lava le vai i le taumafanafana 2-3 taimi i le vaiaso;
  • susu e itiiti i le taumalulu.

E mafai ona faʻafeinu i le auala ma le faatofuina. O kulimi o loʻo ola i totonu o ipu e faʻasūlūina mai luga, i ato poʻo poloka - tuʻu i le vai mo le 3-5 minute. O le meaʻai i le va o vai e tatau ona mago. E fautuaina e suavai i le suavai, e oo lava i vai inu, o le vevela o ia mea e tele tikeri maualuga nai lo le vevela o le potu. Mai ia Aperila e oʻo atu i Setema, e mafai ona faʻafefiloi faʻatasi ma le faʻamaʻiina faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻasoa i le gaʻo, pailani ma le maika. O le tele ole laei pito i luga e lua uma vai.

Taua: e le mafai ona e faʻatagaina le vai e alu ai i luga o gafa, fugalaau, tamaʻi pusi laiti, togi laʻau. A leai, o le a mafai ona sui le ie! Afai e oʻo i le vai, e tatau ona e patipii ma le susu i se ie.

Dendrobium i le taumalulu: auala e tausia lelei ai se orchid i le taimi o le taotoga

A o leʻi oʻo i le taumalulu-totogo, e amata le masina ile Novema, lea e lua masina:

  • O le orchid ua faasee atu i se nofoaga manaia, malogo ma malulu.
  • O le vevela e manaʻomia e tusa ma le 15-16 ° C i le ao ma le 8-10 ° C i le po.
  • Afai e le mafai ona faatulaga se eseesega o aso taitasi, o se vevela tumau i le lautele o le 10-12 ° C e talafeagai.
  • I le maualuga o le vevela poʻo le susu, e le mafai ona fuga le dendrobium.

Faʻafouina orchid dendrobium

O le laau e faʻasaoina e tamaiti, vavae ma vaevaega o le vao. O le pepe o se gaioiga laitiiti ma le amataga o aʻa.

Auala e vavae ese ai ma faʻavasega tamaiti dendrobium:

  • o se pepe na tupu ae i le itiiti ifo i le lima senitimita le tipi;
  • sulu le aʻa;
  • tuu i luga o se ipu ua tumu i le afa;
  • faaopoopo i ai le mea e sui ai ma le apa;
  • o le tulaga tuputupu ae o loʻo totoe i luga.

O le fatuga o le a faʻamautuina i le fesoasoani a se lagolago. E le manaʻomia ni tulaga Greenhouse. Sulu le pito i luga o le meaʻai i le va o vai.

Dendrobium faʻaliliuga e tamaiti vitio:

E faʻapefea ona vaevaeina se vao vao dendrobium:

  • pseudobulbs e vavae ese mai le matua matua;
  • tipi i totonu o le tipi ile 2-3 knots, pe a ma le sefulu inisi le umi;
  • tuʻu i luga le sphagnum, tuʻu i totonu o se ato pusa po o se fale kesi.

O le vevela e tumau i le + 20-25e uiga iC, aso uma o le ea, susu. A maeʻa le 14-20 aso, o le a mauaa aʻa, ona mafai loa lea ona e faʻapipiʻi i totonu o fagu ma se meaʻai.

Faʻalauteleina o le Dendrobium e ala ile tipi i le fale

Faʻaaogaina o le Dendrobium e ala ile tipi ata

Ole laupepa o Dendrobium ma isi ituaiga meaola e gaosia lelei atoatoa e ala ile tipi: e mafai ona e tipi ese le vaega apical o le tipi pe vaevae atoa le puʻe atoa i ni vaega 10-12 cm le umi.

  • O le taunuuga o siaki e tausia mo le 24 itula i se vaipuna, ona faʻamausaliina lea i totonu o le vai i totonu o se pusa tioata, ma sasaa vai i lalo o le fagu.
  • A maeʻa ni nai masina, o le a iai ni aʻafiaga o laau, ma e mafai ona totoina e pei o ni laau tutoʻatasi.

O le tipiina o le dendrobium o se mea faigofie, e le manaʻomia ai lou gauai tele, auala e faʻailoa ai se orchid. Pau lava le toe taui o le tatau lea ona e onosaʻi, aua o le aʻafiaga o le faagasologa e ono oʻo i le ono masina.

O le Dendrobium e totoina i le fale

O le Dendrobium e totoina i tausaga uma e tolu, pe afai e:

  • o le sui ua solo, compacted;
  • o le laau na tumu uma pusa i aʻa;
  • o le meaʻai e faʻamalolo pe faʻafefete mai le masani ona faʻasusu;
  • o se vaega o aʻa ua pala i le maea ai o le suavai.
  • e fautuaina foi e toe faʻapipiʻi le inisiua fou, sui le masini feaveai ma se dendrobium talafeagai.

O le a le ipu e manaʻomia mo le suia o le dendrobium?

E masani lava ona faʻaaogaina popo. A filifilia se koneteina fou, e tatau ona manatua i le mafaufau o le tochi o le a mafai ona atiaʻe i totonu o se pusa mafolafola 3-4 cm sili atu nai lo le muamua. Suʻeina o le Dendrobium, e tatau ona e tausisi i tulafono le saʻo:

  • e tuʻuina le laau mo le 10-15 minute i se vaifofo o le vailaʻau faasini (tasi le papa i le lita o le vai mafanafana);
  • tumu i le susu, o aʻa o le a maua se lanu lanumeamata-lanu;
  • ave, alu e malogo mo le afa itula i luga o se solo;
  • tuu i luga o se mea i totonu o se ulo;
  • tuai pseudobulbs e tatau ona latalata i le pito;
  • o le ua i luga o le ua o totoe i luga;
  • ua faʻamaʻo aʻa, ua tumu le va i le paʻu.

Fafagaina i le mavae ai o le 3-14 aso (fuafua i le tele o aʻa), pe a faʻamalolo manuʻa i le faʻamalosiina o aʻa malosi.

Taua: faʻapipiʻi totoʻa, e pei o aʻa o Dendrobium e matua leaga.

E mafai foi ona e faʻamalosi e ala i le tipiina o gaʻau mama o le laau i luga o le eleele ma faʻataʻoto i luga o le oneone susu. Lanu manogi e tumau mo le tele o masina. E latalata atu i le tautoulu, pe a fua mai fanau i aʻa, faʻapipiʻi i totonu o ipu.

Dendrobium substrate

O le mea autu o le mea e fai mo le dendrobium o le paʻu pine, o le tele o fasipepa o le avefeʻau lea e mafai ai ona faʻagogo i ni nai aso. O le faʻaopoopoga o le fatu po o le solo e taʻitaʻi atu ai i le suavai o aʻa ma le pala. O le faʻaopoopoga sili ona lelei o le lima lima lima o le malala i le lita o le paʻu. I le avea ai o se alavai, polystyrene paʻu, pebbles, piliki gau o le a alu. Ole lapoʻa faʻalautele e le o le filifiliga sili ona lelei, aua e mafai ona faʻaputuina ni masima e aʻafia ai le aʻa o faʻalaʻau.

Taua: o le mea ua sauniuni e tatau ona faʻamaʻi. Sasaa le vai inu, tuu i luga mo le 10-15 minute, faatali seia maeʻa

E faʻafefea ona lavea se dendrobium pe a liliu le lanu samasama ma mou

Laʻu aʻa

Laʻu aʻa i le ata o le dendrobium

O le mafuaʻaga o le maliu o le laau o loo i ai le tausiga le talafeagai. O se tasi o taunuuga o le faaleagaina i le aʻa:

  • sili atu le susu o le soʻo;
  • fufuluina i le faʻamalolo;
  • uʻu meaʻai;
  • le lava le suāvai;
  • le susuluina o le laau;

Fuafuaina le maualuga o le faaleagaina i le aʻa e faigofie. E tasi le mea e fai sina siʻosiʻomaga e faʻaaogaina ai le togi. E leai ni aʻafiaga o le aʻa pe afai o loʻo tumau le pipi.

O le faafitauli i aʻa e manino lava pe afai: e lanu enaena, mumu, matagofie. I lenei tulaga, e tatau ona e aveese le fugalaau mai le koneteina, aveese le pala ma faaleagaina aʻa. Aua e te ita pe afai e tatau ona e tipi le tele o aʻa: o le i ai o le itiiti ifo ma le tasi le aʻa atoa e maua ai se avanoa lelei e toe faafouina ai le Dendrobium. A uma ona teuteuina aʻa, faʻamalo i se vaifofo o le phytosporin, ma togafitia le eleele mo le puipuiga. Tuu le susu ia mamago ma faʻavasega le dendrobium i totonu o eleele mama.

O le ogalaau o le dendrobium e fetaui

Liliu lemu ile ata o le dendrobium

E masani lava ona tupu mai le pala mai le pito i lalo e oʻo mai i luga mai le aʻa e oʻo i le laʻau. E tupu lenei mea pe a le aveesea le aʻa i le taimi.

O se maʻi lona lua poʻo le siama e mafai ona piki i luga le pusa ma faʻateleina le tulaga. E mafai lenei mea pe afai e le fesoasoani le laau i le taimi: i uluai faailoga o le faʻamaʻi, e tatau ona togafitia le orchid ma le phytosporin ma totoina i eleele mama.

Dendrobium o le a

O aʻafiaga o le le faʻaeteeteina o tausiga e ono paʻu ai laulaau. E avea i latou ma mea e le faʻaaogaina, liliu lanu samasama ma feoti. Mafuaaga:

  • faʻaleagaina e alalaʻi i le apogaleveleve;
  • atrophy meaʻai e leai se susu;
  • pala o lau mai le suavai;
  • faaleagaina i aʻa.

Afai ua faamaluluina laulaau ma foliga e pei o se "rag", ia vave ona tipiina ma togafiti vaega i le fungicide, ma taofi le suavai seivagana ua pala le mea i le 2/3 o le maualuga o le pusa.

O le Dendrobium e ufitia i vavae:

Dendrobium Cracks Photo

  • sa i ai le faaleagaina o le masini i le laau, mo se faataitaiga, na paʻu, ua pala le lau, ma isi.
  • se sili atu o le vevela. Mo le lavea o le fugalaau, e tatau ai ona faasaʻoloto aʻa mai le mea na muamua atu, toe totoina. O nai masina muamua e le faʻapalapalaina, ona fafaga ai lea o fagu ma fualaʻau. O le orchid o le a toe faʻaleleia e tusa ma le tausaga.
  • timuga mafiafia i le maalili i le maea ai o le susu. E le mafai ona e tuʻuina le Dendrobium i le taumalulu pe a uma le taʻele i se windowsill latalata i le ipu.
  • Suafa e seasea lava, o le mea lea o laulaau e le toe maua ai. A uma le suāsusu, e amata ona faʻamalosi le fale e inu ai le vai, e leai se taimi e gaosia ai le susu, e faʻaleagaina ma malepelepe.

O le Dendrobium e lanu samasama pe afai:

  • o se gaioiga faanatura masani e tupu;
  • aafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi (faʻaopopo i lalo ifo);
  • sa i ai se vevela vevela ma fugalaisa po o mea faatupu vevela;
  • o le laau e sopo;
  • tulaga faʻalavelave: toe faʻaleleia, leai se moli, faʻafefe, vevela vevela, faʻafeinu le talafeagai.

O nisi taimi o le dendrobium orchid e maua ai mea e le lelei: pe aisea e lanu samasama ai ma po o le a le mea e fai, e tatau ona e filifili i faailoga ma le saoasaoa o le faafitauli. E masani lava o le mafuaʻaga o le samasama o laulaau o faʻamaʻi ma faʻamaʻi, lea o loʻo talanoaina atili auʻiliʻili i le isi vaega o le tusiga.

O le Dendrobium e faʻafefeteina fatu ma fugalaau

O lenei tulaga e mafai ona mafua mai i itu nei:

  • se suiga mataʻutia i nofoaga masani;
  • leai se malamalama;
  • osofia i luga o le la po o le vevela;
  • vai inu le saʻo;
  • le maalili.

O se mea manaia: ua le faʻamaonia le i ai o Dendrobiums e lata i fualaau 'aina, aemaise lava apu, faʻi, apricot. Latou te tuʻuina atu le ethylene, lea e fesoasoani i le faʻateleina o le matua o fugalaau ma tumutumu.

Dendrobium Orchid Disease

I le dendrobium orchid, o lau lanu samasama Le mea e fai I le ata vailaʻau siama

O le tausiga e mamao ese mai mea uma lava. E faigata ona matau le fugalaau ina ia le afaina ai meaola faalafua ma faamaʻi. O faʻamaʻi e mafua mai i gaʻo, siama ma siama.

Dendrobium viral disease

Latou te faʻaalia i latou lava o ni mea e le masani ai le salalau solo, o le maʻi ua amata lemu, ma le faasolosolo malie ona maua ni laulaau fou, lea e mate i le taimi. E mafai ona e aveesea fasi pepa ua afaina, ona maua ai lea e le autalavou se foliga maloloina. Ae ...

Virus i le ata dendrobium

Manatua: o vailaʻau vailaʻau e le mafai ona faʻamalolo, e tusa lava po o le a le tele o lau tau mo se laau, o le a afaina ai, e tusa lava pe e te aveese uma lau mai, ia tausia le tausiga lelei o le orchid, o le siama o le ai ai i se setete latete ma o le a faʻaalia i sina mea itiiti: leai ni mea e manaʻomia. E sili atu le vave tiai ese o se orchid ina ia le aʻafia ai le malologa, ma faia le faʻamamaina susu i totonu o le potu ma faʻaaogaina se vailaau faʻamaʻi.

Fungal infections o le dendrobium

Ina ia faʻamalolo le dendrobium mai le tele o faʻamaʻi pipisi, e tatau ona faʻaauau le togafitia o le laau ma se fomaʻi faʻamalosi faʻatasi ma le methyl o le thiophanate e avea ma mea e gaosia ai. Faʻavaeina le Ridomil Gold Ridomil Gold.

Fungal infection o le ata dendrobium Guignardia

E maua le Phyllosticosis i laulaau ma pseudobulbs. Laititi samasama samasama e aliali mai, faasolo malie malie, faʻapogisa. E mu le laʻau po o rot.

Fusarium spotting e aafia ai e le gata o laulaau ma pseudobulbs, faapea foi fugalaau, tumutumu. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le maʻi o se malie o le ituaiga Fusarium. Laʻau i totonu o le laau e ala i laʻau leaga, aʻa. E matua faigata lava meaʻai, e mafai ona ola umi i totonu o le siosiomaga i fafo, o lea e faigofie ai ona faʻafeiloaʻi i lavalava pe a tausia fugalaau. O maʻi o le lime o le a le manuia atoatoa e tusa lava pe faʻaaogaina le faʻamaʻi. O le Dendrobium mamai e tatau ona vavae ese mai isi; o mea ua faaleagaina e tatau ona teuteuina ma faʻamaʻi. I le tautotogo po o le taumafanafana, e saunia se mea fou ma se ipu mo le fugalaau. Tuai e lafoina.

Fungal infection i le Phyllosticta orchid photo

O se mea malie o le genus Botryties e faaosofia ai le atinaʻeina o le lauulu enaena, lea e faʻaalia e tamai vai vai i luga o fugalaau ma tumutumu.

O le Cercospora fungus i luga o le dendrobium lau lanu samasama

O le maʻi Cercospore muamua e foliga mai o se lanu samasama i lalo o le lau. E leʻi umi se faʻamaʻi, e iloa ai se vaega lanu samasama i le pito i luga o le lau. Aʻo faʻapupula le laumei i mamanu le lelei, o le a amata ona sosolo ma pisia, mulimuli ane fufulu le lanu enaena e faʻamalosi ai le uliuli. O loʻo faʻaauau pea ona tutupu nei avanoa i le taamilosaga atoa ma le mamanu, ma e mafai ona ufiufi atoa le pepa. O faʻamaʻi fou faʻaleagaga e lanu samasama, ma mulimuli ane o laʻau sili ona malosi na paʻu'ū mai le laau, aemaise lava i latou o loʻo afaina ai le siama i tafatafa o le laʻau.

O aʻafiaga faʻavaivaia o laau totō e aʻafia e Botritis. O lagisa gutu o loʻo i luga o lau ma pseudobulbs o le orchid. Mafuaaga o le faamai: maualuga maualuga, vevela i le ea ma le le lelei o le ea, tafe i le eletise, le lava le malamalama. E tatau ona vave vavalalata le fuga o faamaʻi ma togafitia i le fungicide.

Laveoma Rot Orchid Dendrobium

E tatau ona togafitia le pala o le bacterial i se fuluʻi kesi, e pei o le copper sulphate. O vaega faaleagaina e tatau ona vavae ese ma aveeseina, ma o vaega totoe o le eleele e togafitia i le fungicide 2-3 taimi ma se vaitaimi o le 10 aso.

Paga le leaga Erwinia chrysanthemi i le ata dendrobium

O lenei faʻamaʻi fou, lea e mafai ona faʻafeiloaʻi i vai le lelei, e faʻaalia e pei o ni lanu enaena, o nisi taimi e malulu ma se paʻu samasama. I nisi o genera, o le siama siama e sulu i luga o lau, i se isi faaupuga, e toetoe lava a mafai ona e vaʻai i le laulaau, ma faasolosolo lava ina faʻapouliuli le lanu i le uliuli. I le avea ai o se mea e puipuia ai, e sili ona lelei le suluina o le mea e lata ane ma toto laau ma le malie i luma ma le taimi o le malulu. Ina ia pulea le faʻamaʻi i luga o le laau lava ia, aveese pe tipi ese le vaega o le siama mai le laulaʻau ma togafitia i le fungicide.

Pseudomonas siama i le dendrobium

Togafitiga o le Pseudomonasis (Pseudomonas) e aofia ai le tapeina o siama ma le puipuia o le toe faʻaleleia e ala i le faʻaaogaina o le localization i totonu o se siosiomaga e mafai ai e siama ona faʻaauau pea ma toe faʻafefiloi le togi. E mafai ona togafitia se faʻamaʻi pipisi ile laulaʻau i le hydrogen peroxyide (H2O2), e ui lava, pe a mafai, e mafai ona aveeseina pepa laulaʻau i lalo ole faʻamaʻi.

O togafitiga faʻamaʻi ma le chlorine i le tuufaatasiga o le a le sili atu ona le lelei. E taua tele le puipuia lelei o laau vavalalata, aua o lenei faʻamaʻi ua vave ona salalau. Ia mautinoa ia togafitia e le gata o se faʻamaʻi faʻamaʻi ma le fungicide, ae o ona tuaoi uma foi. O le faʻaleleia o le siosiomaga e faʻalauteleina ai le feʻaveaʻi o le ea, e faʻasaina le lūlūina o lau laau mo se taimi uumi.

Dendrobium pests

O le tele o taimi, o le Dendrobium e aʻafia i se apogaleveleve mite, aphids, thrips, scabies, mealybug.

E foliga mai o le laʻau e susulu i luga o le laʻau ma fugalaau. Tapuni i luga o le laupepa. Mafai ona fatuina malo atoa o siama. Lafoaʻi maua se lanu enaena-enaena, enaena siliva. Afai ua amata le maʻi, o le a leai se lanu, ma e iu lava ina pau.

O maʻa e pei o lanu enaena. Latou te suʻeina sua mai fafo mai lau laʻau. Lago ma faʻagogo ma pauu.

Whitefly o se ogatotonu o loʻo tuʻuina i luga o laʻau lauusiusi i totonu o le lau. Latou te inu foi sua suamalie. Lanu samasama ma paʻu. E le lava le na o le fufuluina o se lanu paepae ma se vaifofo mataga. E taua le togafitia o le laau ma se iniseti i le tele o taimi ina ia mafai ona aveese atoatoa meaʻai.

O a meafaigaluega e faʻaaoga mo le puleaina o manu

O le faʻafefeteina o parasite, e faʻaaogaina ai iniseti: Biotlin, Fitoverm, Vermitek, Aktara, Sunmayt ma isi. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona faʻaleleia le susu i tafatafa o le fugalaau, fufulu laʻau i le lua vaiaso i vai mama.

O le puipuiga o le auala sili lea e puipuia ai, o lea e te manaʻomia ai le faʻaleleia o le potu, faʻafeeseesea ai le malulu. Pe a faʻatūina se tau vevela vevela, e mafai ona faʻaalia laau i fafo.

Ituaiga o le dendrobium ma ata ma igoa

E tele ituaiga ma ituaiga o Dendrobium; e le faigofie ona iloa po o fea e sili ona matagofie. Mafaufau i ituaiga sili ona lauiloa.

Dendrobium phalaenopsis poʻo le Dendrobium bicorn, o le orchid a Australian Dendrobium phalaenopsis

Dendrobium phalaenopsis poʻo le Dendrobium bumpy, Ausetalia orchid Dendrobium phalaenopsis photo

E maua lona igoa mo le tutusa ma fugalaau o le orchid phalaenopsis. Tuʻu i luga e oʻo i le 70 centimita, e aofia ai fugalaau e sefulu pe sili atu i le iva senitimita, lanu: mai le lilac i le lilac. E fuga mai i le lua masina, Novema-Tesema. O pseudobulbs anamua e fugalaau i le tele o taimi i le tausaga.

Dendrobium denly colored densiflorum Dendrobium density

Dendrobium mimiti Dendrobium densiflorum photo

O lenei orchid e mai le Eastern Himalayas. O le fugaina o le fuga o le fuga-fusi e oo i le tolusefulu minute le umi e masani ona oo atu i le lima sefulu fugalaau manogi ma lanu samasama lanu samasama ma sepals, se lanu samasama-lanu mimiti, lauulu i le pito. O le tele o ituaiga meaola nei o le Dendrobium carpoplasty o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe poʻo le kulimi. E fuga i le tautotogo.

Ole laupepa Dendrobium poʻo le laufanua Dendrobium mamalu

Dendrobium noble Dendrobium mobile photo

O se tasi o meaola sili ona matagofie na afua mai i Himalayas ma Vietnam. O le pseudobulbs e sili atu i le 50 cm e tuʻuina atu ai ni vaʻai ma le tasi i le tolu lapoa, e oʻo i le sefulu centimeters, fugalaau susulu, manogi. O paʻu papaʻe e paʻepaʻe ma lanu violē, lipine kulimi. O vailaau faʻapitoa e mafai ona fuga i le tele o taimi i le tausaga.

Dendrobium manino-cut moniliform Dendrobium moniliforme

Dendrobium manino moniliform Dendrobium moniliforme photo

O se tagatanuu o Iapani, o se ituaiga puupuu o le dendrobium ma laulaau uumi o loo i ai nei, laulaau laititi ma petals. E le o se mea faigata le tausia e pei o isi togi.

Dendrobium matagofie Dendrobium bellatulum

Dendrobium matagofie ata Dendrobium bellatulum photo

O se tamai orchid mai Asia i Sautesasaʻe, o loʻo tuputupu ae i le natura i luga o conifers. Paʻepaʻe samasama, lanu samasama ma le tolu mita 2-3 cm, ma se manogi matagofie.

Dendrobium Parisha Dendrobium parishii

Dendrobium Parisha Dendrobium parishii

O se inisiua ma le ufiufi mafiafia e oʻo i le tolusefulu senetimita. Laʻau paʻu 7-12 cm, fulufulu fugalaau amethyst-lanu violē, lipine lanu ma le lanu violē-lanu enaena. Mamanu Iuni-Iulai.

Dendrobium King Dendrobium kingianum

Dendrobium king Dendrobium kingianum photo

Orchid mai Ausetalia. O uʻamea e foliga i luga o le paʻu, faʻamafa i lalo, ma lau laʻau i luga. Pipi faʻatasi ma le lima poʻo le sili atu o fugalaau manogi o lanu paʻepaʻe paʻepaʻe ma le laugutu pisia. Fuga o Fepuari-Mati.

Dendrobium: faʻailoga ma talitonuga taufaasese

O kulimi o mea moni ia a soo se fafine; latou te fesoasoani e atiina ae taleni ma fai galuega fatufatu. Ina ia mafai e le laau ona fesootai lelei i le fale talimalo, e tatau i se tasi ona tausia lelei, puipuia faʻamaʻi, mimiti. O se fugalaau e mafai ona faaumiumi ma toe foʻi mai le autalavou, soifua maloloina, lelei uiga. E maua ai le manaia, faʻamalosia ai uiga uma o tamaʻitaʻi, uiga lelei.