Isi

Fugalaau Kristallon - talosaga mo tamato

Ua ou totoina tamato mo le faatauina atu mo ni nai tausaga. Talu ai nei sa ou faalogo ai e uiga i le fualaau faasaina o Crystal, lea e fesoasoani i se fatu malosi ma se seleselega tele. Taʻu mai ia te aʻu pe faʻapefea ona faʻaaogaina le fugalaau Kristallon mo tamato.

O Crystal o se paʻu tioata ma e faasino atu i fomaʻi faʻamafanafana faʻapitoa. E faʻaaogaina le fugalaau mo laei folia ma aʻa o togalaau ma togalaau faʻatoʻaga, faapea foi ma totonu o laau. Ua faamaonia e Crystalton ia lava i le totoina o tamato. Faafetai i le ituaiga o fualaau faasaina, e vave lava ona solo ma ua matua afaina lava i aganuu.

O taunuʻuga o faʻataʻitaʻiga tioata Crystal

Fertilizer e aofia ai se faʻalavelave o meaola ma mea elemene e manaʻomia mo laau toto i laasaga eseese o le atinaʻeina. O le iʻuga o togafitiga faʻasalalau ma le faʻamaoni ma Crystal:

  1. Ua faateleina le gaosia.
  2. O le lelei o le fua e faaleleia.
  3. Faateleina le tetee atu i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi.
  4. O fualaau e sili atu ona ono talia suiga faʻafuaseʻi i tulaga o le tau e pei o le lāmala ma suiga faʻafuaseʻi i le vevela.
  5. O le tuufaatasiga o le palapala lea ua tupu ai tamato ua paleni.
  6. O le atinaʻeina o aʻa ma le lanu lanumeamata e faaosofia.
  7. O le aotelega o le tuputupu ae o laau totato o le tamato o loo faatelevave.

O Crystal i lona tuufaatasiga e matua saogalemu mo tagata ma totoina togalaau ma e le o aofia ai le chlorine.

Talosaga talosaga

O le faʻamalolo o Kristallon o le tele o ituaiga e faʻatatau i le taumalaga. Mo le fafagaina o tamato, e fautuaina e faʻaaoga Crystal:

  • lanu meamata (faapitoa);
  • enaena
  • mumu
  • lautele.

O le fugalaau e aoga lelei uma i le lauʻeleʻele faʻasaina ma i totonu o le greenhouse cultivation o tamato. Afai o loʻo faʻaaogaina le eleele faʻapitoa, o le Crystal Crystal e faʻaaogaina e faʻamalosia ai lona fatuga.

Metotia o le faʻaaogaina o le fugalaau Kristallon mo tamato e faʻalagolago i le filifiliga faapitoa o loʻo faʻaaogaina. O le mea lea, o le fafagaina o laau, o le laei pito i luga e fai i se fofo e faavae i se faapitoa (Green) Crystal, i le fua o le 1-1.5 g i le lita o vai.

Suavai mo le vaifofo e tatau ona i ai le vevela o le itiiti ifo i le 10 tikeri. E tatau ona faʻaaoga le vaifofo i totonu ole 6 itula.

A maea ona totoina laau totō o le tomato i fanua tatala, ona togafitia lea i le Crystal Crystal. O lenei mea e saofagā i le lelei ma le faʻamalosia o le atinaʻeina o aʻa o tamato. Ina ia saunia se vaifofo, e faaopoopo le 1 g o le vailaʻau i lita taitasi o le vai ma faʻafeinu vai mo le fa muamua vaiaso talu ona faʻauluina.

E mafai ona fefiloi ituaiga o Kristallon ma isi poʻo isi vailaau faʻasaina, ae le mafai ona tuʻu faʻatasi ma mea e aofia ai metala (apamemea, alumini, ma isi).

I le afa lona lua o le tuputupu aʻe o le vaitau, ina ia faʻaleleia le gaosi o tamato ma faʻamaʻaina i latou i le palukala, o laei aʻa ma Kristallon brown and red. Ole fua ole taumafa o le vailaʻau e le silia ile 2 g ile lita ole vai.