Laʻau

Pe a faʻapipiʻi strawberries i se nofoaga fou i le tautoulu: taimi ma tekinolosi

O le tele ma le lelei o fualaau o le vaomatua e faalagolago lea i le tele o vine ma le tausia o le tekinolosi mea taufaatoaga o lona totoina i luga o le saite. E le fiafia le togalaau aina i le tasi nofoaga mo se taimi umi, ma e amata mai i le tausaga lona tolu, latou te taofi le fausiaina o le pusa, faʻaitiitia le aofaʻi o peduncles, lea e aʻafia ai fua o le seleselega. Ina ia mafai ona manuia le faafouga o le togalaau, e taua le iloa pe a sili atu le lelei o le totoina o strawberries i se nofoaga fou: i le autumn po o le tautotogo.

Aisea e te manaʻomia ai le faʻatulagaina o strawberries i se nofoaga fou i le tautoulu

O le faagasologa o le totoina o fualaau vine e lua ni sini: toe faʻaleleia o laau totő ma suia le nofoaga o laʻau. O le tulaga ese o lenei togalaau aina o le mai le tausaga lona tolu o vao, o le rosette e amata ona matua.

E fiafia le Faatoaga i strawberries mo a latou gaioiga galue ma tumau.

O le suiga i le nofoaga e tupu ai le vao e mafua mai i le faaputuputuina o siama pathogenic ma sigi i le eleele.

O le totoina o le autumn e sili ona lelei mo mafuaʻaga nei:

  1. Laʻau totogo i le taufaʻaiuiuga o le autumn, i le taimi o le taumalulu, taatia ai le tele o fugalaau, ma i le vaitau na sosoo ai ua amata ona latou fua lelei. Faatasi ai ma se totoina o le tautotogo, o le laau e faʻaalu le malosi i luga o le aʻa, o lea e maua ai le tele o fua.
  2. O le taumalulu e sili ona lelei mo le faʻaleleia atili o aʻa laiti. Laʻau e vave aʻa vave i aso malulu malulu. I le faaopoopo atu, e le tatau ona faʻafeinu le vao aua o le susu i totonu o le eleele e umi atu ma atonu e sili atu le timu i le tautoulu nai lo le tautotogo.
  3. I le autumn, o le tele o ituaiga filifiliga o le totoina o mea totino ma o lona tau e maualalo ifo nai lo le taimi o le tautotogo o le taumafanafana. Afai na filifili le fai togalaau e sui le ituaiga laau ua tupu i luga o le saite, e mafai ona ia filifilia le filifiliga sili ona aoga mo ia lava.
  4. O le toe totoina i le tautoulu e sili atu ona aoga i tulaga o tau faaletino. O galuega e mafai ona faʻatinoina e aunoa ma le faanatinati, talu ai e tele mea e sili ona faanatinati i le nofoaga i le tautoulu nai lo le tautotogo.

Taimi o Suiga

E le mafai ona tali le fesili pe a sili atu le lelei o le totoina o strawberries i se nofoaga fou i le tautoulu. E faʻalagolago i le tau, faʻapea foʻi ma tulaga o tau.

O le totoina o le autumn e fesoasoani i le gaosia

E tatau ona e taulai atu i faailo nei:

  • tulaga tau o le itulagi;
  • microclimate o le saite;
  • tau tau;
  • tulaga lelei o mea toto;
  • metotia o le faʻalauteleina o vine.

E sili le lelei i mea e gaosia i le vevela i le vevela o le 15 i le 23 ° C, ma le lava o le eleele.

O aso sili ona lelei o le gafa i vaʻa eseese e pei ona taua i lalo:

  1. O le vaeluagalemu o Rusia ma le Moscow Region e amata mai i le ogatotonu o Aukuso i le faaiuga o Setema.
  2. Itū i Saute - mai i le amataga o Setema i le ogatotonu o Oketopa.
  3. Itū i matu ma Urals - mai i le amataga o Iuni e oʻo atu i le faaiuga o Iulai.

TAULAʻI O le fetuunaiga o le taimi e faia e fuafua i tulaga patino o le tau. Afai e fuafuaina le kiona, e tatau ona faanatinati i se gaioiga, a leai o le a leai se taimi e totogo ai laau.

Filifiliga ma sauniuniga o se nofoaga e tulaueleele ai

O le nofoaga sili e ola ai le strawberries o le itu i sauté sisifo o le togalaau ma se malulu laʻititi e puipuia ai le malulu o le susu. O le tulai mai o le eleele i totonu o le eria e le tatau ona maualuga atu nai lo le 80 cm. O se tamai mauga o le a puipuia aʻa mai le pala, lea e ono aliali i le amataga o le tautotogo pe a uma le kiona.

O tulaga o le tau e faamautu ai tulaga manaomia mo tulafono o le gaosiga, fausiaina, teuteuina

O le nofoaga ua filifilia e tatau ona susulu, ae le o le malosi e ala i matagi. O le tele o le la o le a mafai ai ona e le gata o vine tetele i ni aofaiga tele, ae ia avea foi ma suamalie.

Faʻaleleia eleele

O fualaau aina e sili ona fiafia i le eleele lafulemu 5.7-6.2 pH. E le fetaui lelei laufanua ma oneone oneone.

O le filifiliga sao o fomaʻi, faʻaleleia taimi ma faʻamalosolo e mafai ona faʻatupuina ai tulaga uma mo le saoasaoa o le tuputupu ae ma le fua o vine

Sili togafitiga pito sili ona lelei:

  • radish;
  • kāloti;
  • leki;
  • kaluka
  • greens: pasili, dill;
  • beets.

E le fautuaina le totoina o strawberries i le eria na totoina ai fua o laau nei:

  • solasoous, aemaise lava pateta;
  • kapisi;
  • kukama.

TALI. O le saite na filifilia mo strawberries i le tautotogo e totoina i aniani poʻo le keleni pe totoina i tafatafaʻau: lupine, cereals.

O se moega i lalo o le seleselega e matua eli. 70 g o le superphosphate, 30 g o le ammonium nitrate ma le masima masima e faaaoga i le eleele i le 1 sikuea sikuea. A maeʻa sauniuniga, ona tuʻu lea o le saite mo le 10-14 aso ina ia faʻamautu le palapala.

Mo le faʻapalapalaina, ua fautuaina le au fai togalaau e togafitia le nofoaga ma se vaifofo vai: faaopoopo le 3 tbsp. I le 10 lita o le vai. l moa fualaʻau, 2 tbsp. l ofu, 2 tbsp. l vineta, 2 tbsp. l suauu suavai po o le mea e teu ai mea fufulu.

Vitio: Strawberry totoina i se nofoaga fou

Fesuiaiga o fesuiaiga: faatonuga i lea sitepu ma lea laasaga ma ata

  1. Mo le totoina o tama talavou e filifili se aso puaoa. E lelei, pe a timu saʻo pe a uma ona tulaʻi. Afai na te pasia le aso na muamua atu, o le tolopoina o le tulaueleele e le aoga foi. I le eleele ua saunia, o ni pu e faia i se mamao o le 30-35 cm mai le tasi ma le isi, o le laina o laina e 50 cm.

    E tatau ona i ai se taimi e faʻamalosi ai i le toe totoina o vine fasi vine aʻo leʻi amata le tau malulu

  2. O le loloto o le pu e pei o le aʻa o loo maua saoloto i totonu ma o le tuputupu ae e le o osofia. Ua sasaaina le vai i le pito i lalo o le lua, ua tumu i le au. Afai e le faia lenei mea, pe a oʻo i luga o le suavai, atonu e le oʻo le vai i le pito i lalo o aʻa, ma o le a latou faʻamago.

    A uma ona totō, e tatau ona faʻasusu strawberries, e tusa lava pe timu

  3. O se fatu laau mo le totōina e filifilia ma aʻafia, ma 4-5 laʻau i luga o se togavao. Ua aʻafia aʻa i Fitosporin, Epin. Mo le aʻafiaina o meaʻai, o aʻa e tuʻu ifo i totonu o le masa o le omea, o le sua ma le vai. O le togavao ua faʻapipiʻi i totonu o le pu, salalau aʻa ma susulu lemu i le palapala. O luga o le eleele e fai si pamu.

    Ua faʻamaonia le faʻamaonia o le totoina o vine e tatau ona faia mai le aso 15 o Aokuso i le faaiuga o Setema

  4. A uma ona totōina, e faʻamamaina uma vao. Afai, pe'ā uma ona faʻasusu, o loʻo iai se vaega o aʻa, latou te faʻaopopo le eleele. O le taamilosaga i luga o laau e mulimulitaʻi ma vao vao mago. I le vevela o le la, e tatau ona ufiufi laupepa i laʻau paʻu.
  5. Nai lo le mulch, e mafai ona e faʻaaogaina le totoina o talavou i lalo o le paʻu uliuli. O mea e fai i luga o le faʻavae e faia i totonu o tapoleni i luga aʻe o pupuni ma totoina i totonu. O pito e faʻapipiʻi i laupapa poʻo slinghots. O le faʻamafaʻailoga o le a laveaiina ai fatu mai vao ma gutu, ma o le a fesoasoani foi i le susu i le palapala.

    Auala amata totoga: kapeta, tafaʻi taʻitasi, ova, laina

Faʻavae o ituaiga faʻatoʻaga toe faʻaleleia

E le pei o ituaiga masani, o le fugalaau teuteu e le maua ai se musika - faiga o le ea. O le mea lea, o faila e faia i le vaevaeina o se matua matua.

O le fafo o le toe faaleleia o le kulimi ua eliina mai le eleele. O loʻo i ai se aʻa faʻapipiʻi faʻamautuina e faʻapipiʻi ai aʻa laiti. Ua vaevaeina le vaomatua i ni vaega se tele ina ia i ai i ia tulaga ni aʻa patino 5-7 centimita le umi.

Faʻafouina - o le mafai ona fuga ma fua mai pea

O laulaau tuai ma laʻau o totoe o loʻo aveesea mai le vavaeesega. Afai e tu i luga o le pusa, o le a toesea le malosi o le laau ma o le a vave ona maua aʻa. Ua aʻa le aʻa i Fitosporin-M mo le 2 itula. O lenei metotia o le a puipuia ai le laau mai le lau ma faatumuina aʻa i le taua. A maeʻa lenei taimi, ona totoina lea o laʻau e tusa ai ma tekonolosi o loʻo taʻua i luga.

Totoga tausi togafitiga pe a uma le suʻega ma luga o laei mo le taumalulu

E tatau i tama talavou ona fesoasoani e aʻafia aʻa. Ina ia faia lenei mea, e masani ona faasūsūina, togafitia togafitiga mai faʻamaʻi, faʻamalo le palapala, aveese vao. Afai e leai se timu, i aso muamua e 10, o le suavai e faia i isi aso uma. Ona faaitiitia ai lea ole taimi.

Afai e amata ona fai ni sulu i luga o laau toto, e vave ona aveeseina ina ia le faʻaumatia le mana. Faatasi ai ma le taufaamatau o le malulu, o loo i ai le ufiufi olopi.

Ae maise lava le gauai pe a suia le strawberries ma sauniuni mo le taumalulu e tuuina i luga o laei. I le taimi nei, o meaʻai sili ona taua o le laau o le makosa ma le pailani.

Ua fautuaina e le aufaigaluega le fafagaina o vao i faʻasologa nei mo le fafagaina o aʻa i luga:

  1. Lafu uila. O loʻo i ai le mea aupito sili ona lelei o fuamosa, potassium, ma e aofia ai foi le calcium, boron, zinc, iodine ma le kopa. E leai se lagona e sasaa ai le mea mama i luga o le eleele, talu ai ona o le meaʻai o aʻa i lenei mataupu o le a faatapulaaina. O se afaina ua saunia mo le fafagaina: 300 g o le pefu ua solo i le 10 l o le vai ma ua totoe mo le 4 aso. Faʻasogo laau taʻitasi i se lita o le afu.
  2. Superphosphate E sasaa le paluga i le vai inu mo le aso; A maeʻaeʻa, ona sasaa lea o le lita o le afu i lalo o laau taʻitasi.
  3. O le tuufaatasiga tuufaatasi. 20 g o le nitroammophoski, 30 g o le sulfate sulfate, 250 g o fafie laupapa e ave i le 10 l vai. O vaega e faʻamalosi mo se aso, ona faʻaalu 500 ml mo laau taʻitasi.

TAULAʻI Laʻei pito i luga e faʻaaogaina na o le susu o le eleele, ina ia le susunuina ai aʻa.

I le noatia ma le fai fuafua i tekinolosi o le togasele vine i le taimi o le autumn, o aʻa o le aʻa i le taimi o le taumalulu. I le tautotogo o le a maua ai se seleselega tele.