Laʻau

Kalanchoe, poo - Faʻatonu fomaʻi?

Kalanchoe (Kalanchoe) - o se genus o laau totō o le aiga Crassulaceae (Crassulaceae) E sili atu ma le 200 ituaiga o meaola ua iloa e tutupu i le vevela ma Aferika i Saute, Aferika i Saute ma Sautesasae, ma motu o Amerika i Saute. O le igoa o le ituaiga o le saina Saina. O lenei fugalaau e matua lauiloa i luga o la matou faamalama. E le gata ina teuteu, ae aoga foi, aua ua faʻaaogaina i tala faʻasolopito mo le faitau selau o tausaga. O le a matou talanoa pe faʻapefea ona tupu Kalanchoe i le fale, ma pe faʻapefea ona faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi, i lenei tusiga.

Kalanikoe fugalaau.

Faamatalaga faʻapitoa o le laau

Kalanchoe, igoa Latina o Kalanchoe, tagata - maojedunchik, fomaʻi, ginseng totonu.

Laʻau faʻamalosi laʻau faʻamalosi ma laʻau oona, o loʻo iai vai faʻasao. E salalau solo e pei o se fale toto Kalanchoe Daigremont (K.daigremontiana) mai le motu o Madagascar. Ole lapisi mita mita lea ma se laina saʻo ma lau laʻau faʻasolosolo o se tafatafa tafatolu ma pito faʻamau.

I luga o paʻu matutua, o loʻo oso i luga o laʻau i le va o nifo. Latou te paʻu i le eleele ma maua aʻa.

Kalanchoe manaoga mo le tuputupu ae

Kalanchoe o se laʻau o le la, e le fefe i le mumu mai le susulu o le la, ma o le mea lea e le manaʻomia ai le ufiufi.

I le taumafanafana, o le a lagona ai e Kalanchoe le lelei i luga o le faapaologa, lea e tele ai le ea fou. Faʻasusu pei o le lau coma ua magoto. Soʻo se 7-10 aso, e manaʻomia e le mea e faʻafefeteina faʻamaʻi faʻamaʻi. I le masina o Iulai, ia tilotilo pito i luga ina ia faia ai ni taamilo lanu.

Autumn - faasolosolo malie le faʻavaivaia, faʻaitiitia le faʻamalosi.

I le taumalulu, e sili atu le lelei o laau i le vevela e leai se sili atu maualuga nai lo le 12-15 ° C. E tatau ona faʻauuina pe a faʻapala le palapala.

I le tautotogo, o fatu laau e totoina i tausaga taʻitasi i le paluga o le eleele (medium poʻo mamafa). Amata ona fafagaina i vaiaso taitasi.

Malamalama O le susulu malosi o le malamalama, ma le susulu o le la, ae ui i lea, i le faamalama i saute, e ono manaomia oe e paolo i itula sili ona manaia o le aso. Kalanchoe e fiafia tele i le malamalama ma le la i le taumalulu ma le taumafanafana.

Faʻasa. Le talafeagai - i le tautotogo ma le mafanafana, faʻaititia i le tautoulu, ma faʻafeinu i le taumalulu i se auala faatapulaʻa.

Faʻamamaga o le ea. Kalanchoe e puipuia mai le ea vevela, ae o le vavave taimi e le afaina ai, ma o le ai ai foi sona aafiaga maloloina.

Suiga I le tautotogo, talavou - tausaga, matutua - 2-3 tausaga uma. O le ipu e telē tele. Lelei suavai lelei a itiiti ifo i le 2 simita. pH 5.5-7.0. Faʻafefiloi o le eleele: eleele vavao, lauʻeleʻele eleele, humus ma le oneone (1: 1: 1: 1).

Laʻei pito sili. Mai le tautotogo o le tautotogo i le ogatotonu o le taumafanafana, latou te fafagaina i latou i fugalaau faapitoa mo le cacti ma isi suavai suavai i le masina.

Teuteu. A uma ona fufulu, pipi, tuʻu ai ni nai inisi mai le faʻavae ma tuʻu i se mea pogisa. Tago faʻamalolo faʻamago mo le fa vaiaso. A maeʻa - fesiitaʻi i se nofoaga matagofie. E ola lelei i lalo o le moli.

Kalanolae o loo fuga mai.

Vaega o le Kalanchoe Care

Blooming Kalanchoe o se togavao puupuu. Mai le tautotogo i le tautoulu, e sili atu le tuʻuina i luga o le windowsill o se faamalama i sasaʻe poʻo sisifo, i le taumalulu e sili atu le faʻaalia o le itu i saute mo le laau.

I le taimi o le fugalaau, e manaʻomia e Kalanchoe le susulu malamalama. I le tautoulu ma masina o le taumalulu, pe a oʻo ina faʻaitiitia le umi ma le mamafa o le malamalama masani, e tatau ona faʻamalamalamaina ia laau i le afiafi ma le taeao, ma faʻapupulaina le ao ile 12 itula. Aokuso, e le tatau ona sili atu le 9 masina i le malamalama.

Aua neʻi galo o se fale faʻatau, po o se laau pe a maeʻa le timuga, po o le tutu i lalo o le paolo, e masani lava ona masani i le malamalama susulu, ina ia aloese mai le la.

Toeitiiti lava o ituaiga uma o Kalanchoe e mafai ona tupu i se vevela lautele. I le taumafanafana - i totonu o le 18-28 ° C, i le taumalulu - e le laʻititi ifo i le 10-12 ° C, sili atu i le 16-18 ° C. I le maualuga o le vevela, e le o taatia fugalaau i le tautoulu ma le taumalulu.

I le tautotogo ma le taumafanafana, e tele lava le suavai o Kalanchoe, pe afai e teu le laau i le la, e matua susu, e pei o le pito i luga o le masini e mumu, i le taumalulu e le tele lava, i le vai malulu, ma e le mafai ona taofia le suavai, talu ai ua mamago laau, E le mafai ona liligi le vai mai luga, ae i totonu o se pusa.

Faafetai i laulaʻau, o loʻo ufiufi i se paluga o vao poʻo le tele o lauulu, o laau uma o Kalanchoe e faʻafefeteina le ea vevela o fale nofo lelei. E leai se taua tele o le suavai mo le laau. E le manaomia e Kalanchoe le togavao, ae i se vevela o le taumafanafana e na o le maua ai o aoga i le laau.

I le taumafanafana, e faʻaaogaina fomaʻi taʻitasi i vaiaso taʻitasi ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻaseʻi tasi i le 2 vaiaso. I le tautotogo, pe a faʻapipiʻi le oso, e mafai ona toe faʻaofuina pito i luga. E mafai ona e fafagaina faʻamaʻi mo le cacti.

Laʻau faʻapipiʻi e ala i le veleina o ni pine tetele. I nisi tulaga, o puʻu, ua oʻo i se maualuga, amata ona punou i luga o le pito o le pesini poʻo le ulo. 6-8 vao na totōina i autafa o le oga o le fagu, punou ma tautau ao latou tuputupu ae. O ia laau toto ma lau lanu susulu ma le mauoa e maua ai se foliga teuteu.

O uluai laau i totonu o se pesini ma ni pu e faʻaogaina ai atigipusa. I lenei fomu, e oo lava i laau e leai ni fua o le ampel o Kalanchoe e matagofie tele.

Mo le faasologa o le Kalanchoe muamua, i le tautotogo ma le taumafanafana e tatau ona faʻaitiitia ai le aoauli i le 12, poʻo le 10 itula. Ae mo fugalaau e lapopoa ma susulu, e tatau ona malosi le moli. I nisi o meaola, o fugalaau lalelei ma lanu susulu, matagofie tele, tu ma vavae ese i le vai mo se taimi umi (pe a ma le tolu vaiaso) e aunoa ma le mago. A maeʻa ona toto, o le 'olo o Kalanchoe e faʻapipiʻi faʻapipiʻiina ina ia mama lelei laau ma maua ai foliga teuteu. Otioti vaega o le laau o loʻo faʻaaogaina i luga o ni meaʻai.

O le gaoioi e faia e pei ona tatau ai (faʻavaveina laau totō). O le eleele mo le faʻaaogāina e faʻaʻeseʻese poʻo sina faʻamalolo (pH 5.5-6.5). O laau totō e ola lelei i le masani masani mo le faʻamalolo, sei vagana ai ituaiga o le epiphytic, lea, mo le tele o fugalaau, e fautuaina e faaopoopo le humus i le palapala ma faʻaaoga le faʻamaʻi.

O laau talavou ua totoina i totonu o se paluga o le 4 vaega o le turf, 2 vaega o eleele eleele, 1 vaega o le paʻu ma le oneone. Nai lo le taʻavale, e mafai ona e faʻaumatia fanua. E mafai ona e faʻapipiʻiina se mea faʻamaunuʻu laitiiti ma le susu o le povi i le paluga. I le pito i lalo o le fagu e maua ai le suavai lelei. Kalanchoe tupu lelei i le gaosiga o le hydroponic.

Vaʻaia Kalanchoe

Kalanchoe e faʻalauteleina e ala i laʻau ma laulaau laʻau, tamaiti (ituaiga o mea o loʻo latou iai) ma fatu.

O le mea masani, o laulaau tuai paʻu e mafai ona mauaa e maua mai ai laau laiti. Afai o Iuni e totoina i le oneone susu ma ufiufi i se tioata, o le a le pine ae amataina aʻa. O tamaiti laiti o meaola suamalie ua totoina i totonu o se eleele eleele lelei e fefiloi ma le oneone.

Kalanchoe fatu ua totoina ia Ianuari-Mati, latou te le momoe i le eleele, na o lo latou taomi i lalo, ufiufi i le tioata ma le paolo i pepa. Laufanua mo le luluina ave le malamalama, deciduous. O le vevela o le potu e tatau ona 16-18 ° C. O laau toto e faaluaina i aso uma i le aso, ma liliu le ipu malamalama i le isi itu. E tatau ona faʻamautinoa o le fanua i luga o mea totō e le faʻamago. Faʻasuina i le vai i le vevela o le potu. Pe a aliali mai laau, aveese le ipu ma le pepa. A maeʻa le masina, ona toto lea o laau i totonu o le atigipusa ma ufiufi mo ni nai aso i tioata poʻo afifi palasitika.

A toto laau i ni nai laulaau, ona totoina lea i totonu o le 7-centimeter pots. O le paluga o le kulimi e aofia ai le 4 vaega o le palapala, 2 vaega o le eleele, 1 vaega o le faapalaga ma le 1 vaega o le oneone po o le 4 vaega o le peat, 2 vaega o le eleele eleʻele ma le 1 vaega o le oneone.

Kalanchoe.

I totonu o laau talavou olaina, fusi luga. I le masina o Iulai, toe totoina ai laau e fai ai se togavao, e masani lava ona atiaʻe le 4-5 togi. O le faʻasalaga e faia ia Aokuso, pe a tupu lelei laau ma o aʻa e ufiufi i se paʻu omea. 1-2 laau toto ua totoina i totonu o ipu. A o faagasolo le pala, o le paluga o le vaega e aofia ai le 4 vaega o le faapalaga, 2 vaega o le humus ma le 1 vaega o le vaomatua ma le oneone, faaopoopo i ai se tamai povi vevela. O totogo e fuga i le tausaga talu ona toto.

Maʻi ma meaʻai

Kalanchoe, o le tele o taimi, e pagatia ona o le le lava o le malamalama - ae o loʻo faʻapipiʻi puʻu, ma o laʻau pito i lalo e felelei solo, poʻo laulaʻau e paʻu pe lanu samasama.

O le mea e tupu pe a uma le tele o fuālaʻau, e le tupu, pe faʻaalia foi - e leiloa lau laʻau, i ia tulaga, e pei o se tulafono, e leai se meaʻai, o lea e manaʻomia ai se mea e faʻaaogaina pe fafaga ai.

Laʻau mago ma mate - pe a teuina i totonu o se potu mafanafana i le taumalulu, aemaise lava latalata ile pu.

Brown po o uliuli lanu vaivai po o se meaola foliga i luga o le laau - afai ua susu, aemaise i le maualalo o le vevela.

O laulaʻau lapopoa, lanumeamata lanumeamata, o le fugalaau e le tupu - pe a faʻafefiloi ma faʻamaʻi. A oʻo i le taumalulu i totonu o mafanafana mafanafana, Kalancoe leiloloa ona laʻau ma teuteu apili.

O meaola faalafua sili ona taatele o mealybugs, fuainumera iniseti, miti vaʻaia.

O vailaʻau manogi o Kalanchoe, lea e fai ai ni tamaʻi teine ​​teine ​​i tafatafa o le lau o fanau, e mafai ona maua i lalo o le igoa Briofillum.

Kalanchoe e masani lava, aemaise lava pe a uma ona tele le fugalaau, tupu, faʻalautele ma faʻaaliina ia lava, o lea e sili ai le totoina o na aʻa ma aʻa, o lona uiga. toe faafou le laau.

O faʻamalologa o meatotino a Kalanchoe

O Madagascar ua leva ona faʻaaogaina le sua o le tele o ituaiga o Kalanchoe e togafitia ai faʻamaʻi eseese. I le olaga i aso faisoo, o Kalanchoe e masani ona taʻua o "ginseng totonu" poʻo "laau o le ola."

O le suavai suamalie mai i lau o le laʻau fou o le Kalanchoe pinnate, e iai lona aʻafiaga, e le afaina ai le paʻu ma mucous membranes, ma e faʻaaogaina ai le faʻafouina o le tino, e fai ma faʻataʻitaʻiga, i fomai nifo, i le gynnecology (i le taimi e fanau ai mo le togafitiga o vavae, mo le togafitiga o le tafe o le tino).

Faʻatasi ai ma tamaʻi susu i tina tausi maʻi, e faʻaaogaina le 2-3 pa'ū pe a uma ona fafaga mo le 5-6 aso. O le sua o le Kalanchoe e faʻaaogaina mo manuʻa faʻamaʻi, tui o le gaʻo, malosi malosi, mumu, sulu, ma le tonsillitis, faʻamaʻi maʻi ma stomatitis.

Kalanchoe e fautuaina mo migraines, sophyxiation, faʻamaʻi o le manava, ate, nisi o faʻamaʻi pipisi ma le fomaʻi, mo le togafitia o siama, paʻu, paʻu. I le faʻaaogaina o lau lau o Kalanchoe, e mafai ona e faʻaumatia le nifo. Kalanchoe juice e faatauina i falemaʻi, ae tatau ona manatua e le mafai ona e faʻaaogaina e aunoa ma se fautuaga a le fomaʻi.

Kalanchoe o se fale matagofie fale e fuga mai mo se taimi umi, ae o loʻo i ai foʻi faʻalapotopotoga faʻamalolo. E i ai lau Kalanchoe?