Faatoaga

E tusa ai ma aoga o fugalaau

Faatasi ai ma nai fuainumera i le itu i Matu Amerika o fualaau aina, o fualaʻau ua taʻua o le fetu moni o le tautoulu. E seleseleina mai i le taufaʻaiʻuina o Setema ia Oketopa, ma o fua fou e seleseleina i le vaitau lenei e mafai ona 'aina ao leʻi oʻo i le Kerisimasi. E masani ona selesele e tagata o le taumafanafana le tele o taga o fugalaau, ona tuu lea i totonu o pusa palasitika, malolo ma 'ai uma i le taumalulu.

E na o le 15% o le fualaau vaovao ua faatauina atu e pei o ni fua fou. O le vaega o loʻo totoe ua liua i sua, sooga ma isi mea faapena.

Tuilaʻau Farani

Na faʻaaogaina e tagata Initia Amerika fualaʻau i meaʻai, ma na latou faia foi ni vailaʻau ma vailaʻau mai lea mea, ona tatala ai lea o fualaʻau i tagata Europa. O nisi ituaiga e tipiina fualaʻau mama ma fasi 'apa mamago pe faʻamalolo ma fefiloi ma gaʻo manu. O lea na latou maua ai meaai maloloina, faigofie digestible, maualuga-malosi e taʻua o le pemmican. O le oloa sa faʻaaogaina e tagata Amerika uma ma Europa i luga o sopo umi i vaomatua o le taumalulu. Ona o lona taua ma le mamafa o le mamafa, o loʻo manaʻomia ai pea e tagata tafafao maimoa i lenei aso.

Aisea e taua ai fualaʻau e sili atu meaʻai

Atonu na e faitauina o lena laau o loo avea o se pipi soifua maloloina. E ui lava o fualaau fou o se punavai lelei o fiva ma se punavai tauagafau o le vaitamini C ma minerale, ua maua ai i luga o fualaau aina le maualuga o le tulaga ona o le tele o le phyto tuufaatasia i la latou tuufaatasiga. O vailaau nei na maua e le laau mo lona lava puipuiga: anti-inflammatory, antibacterial and antioxidant compound.

E tele fafine e faʻaaogaina paʻu paʻu paʻu e taofia ai le toe foʻi mai o faʻamaʻi pipisi o le urinary (UTIs).

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o se tasi o mea faʻapitoa e tasi o le terry called "proanthocyanidin" e puipuia ai le pipiiina o siama i puipui o le urinary tract, ma puipuia ai le faʻamaʻi ma le toe faʻaleleia o tagata i lamatiaga.

O le talitonuga lava lea e tasi o loʻo taʻu mai ai o fualanapa e mafai ona fesoasoani e puipuia le mai i le puipuia o le siama e mafua ai ona faʻaalia le maʻi i luga o puipui o le manava. Ae ui i lea, ua lapatai mai le au suʻesuʻe e ui lava o le vaovao e faʻamalosia ai le puipuiga ma puipuia ai faʻamaʻi pipisi, e le mafai ona fofoina le maʻi. O le mea lea, afai e te masalomia o oe UTI, pe afai ei ai lou tiga i totonu o lou manava, talanoa lau fomaʻi.

O aso nei, ua mafai ona suʻesuʻeina le gasegase mo le faʻaaogaina i le puipuia ma togafitiga o faʻamaʻi fatu, ituaiga eseese o kanesa, gasegainalinal upsets ma faʻamaʻi viral. E tatau ona manatua i le mafaufau e tatau ona i ai se faʻatalanoaga faʻapitoa i le taimi e te leʻi faʻaaogaina ai fua mo togafitiga faafomaʻi. E mafua lenei mea i le mea moni e mafai ona tali atu laulaʻau i vailaʻau e te ave.

Faʻamatalaga Faatau

Tuuina atu o fualaau aina e sili ona matagofie, o le tele o suamalie ma oloa gaosia ma fualaau e manaomia ai le tele o mea suamalie. E leai se faʻasalaga a aiga. Taumafai e suʻe fasi vine i le pears, apu, aso tafaʻi poʻo apricots malogo. Afai o le tofo o loʻo soona inu, faaopoopo sina mea manogi.

Beets ma kranisi, fualaʻau aʻa ma fua o le vaitau o le tautoulu, alu lelei i soupasi, sau sau, siva ma chutney (Vaitaimi Initia). O le fua mo se tasi o nei ipu:

  • 2 ipu paipa fou;
  • 2 lapisi lapoa, kuka, vevela ma gaosi;
  • ⅔ suauu o le suamalie o le apu suamalie suamalie, suamalie e tofo ai.

Aumai le vine ma le apu suamalie i se vevela. Simmer seia oʻo ina paʻu sua. Ona faaopoopo atu lea o beets ma masima.

I le isi itu, amata le kukaina 2 fasi 'apili apu poʻo pears i luga o le vevela vevela i totonu o se pesini o le apple cider seia oʻo ina vaivai le fua. Faaopopo fasi vine ma faaauau pea seia paʻu suamalie. Ona faʻafefiloi lea ma beets ma masima. Afai e le suamalie le ipu, ia faaopoopo le 1-2 sipuni vavalalata o lau mea suamalie sili ona e fiafia i ai.

O lenei ua e iloa le taua ma le aoga o fualaau aina. Faʻasalaga lelei, e mafai ona tupu lenei agavaʻa faʻateleina i totonu o lou lava fale. Afai e mafai ona e faia uma tuutuuga mo le tuputupu aʻe masani o lenei fale, e mafai ona e tuʻuina atu oe lava i se punavai o se oloa tulaga ese mo se taimi umi e iai se aafiaga lelei i le tino o le tagata.