O le togalaau

Fua o le tuputupu aʻe fua

Filifiliga o le nofoaga: mo le totoina o vao vao, e tatau ona e filifilia ni vaega e maua ai le susu susu po o oneone oneone, faatasi ai ma se laulau mafolafola po o ni mea laiti, ona o lona aʻa e malosi, ae pepelo pepelo ma mafai ona salalau. O le laau i totonu o le eleele lafulemu, e tali lelei i fugalaʻau. lea e tatau ona faʻaaoga i tausaga taʻitasi, e mafai ona ola lelei nai lo isi laau totō i luga o malulu malulu. Mo le totoina o laʻau mumu ma le paʻepaʻe, e tatau ona e filifilia ni nofoaga faʻamalamalama lelei i se itu i saute. O le eleele e tatau ona faʻasaʻolotoina mai vao, aemaise lava mai rhizomes.

Currant (Currant)

O fua o le tautotogo e amata ona ola vave, o le mea lea e faia ai togavao i le amataga, aʻo leʻi amataina le matala. O fua e masani lava o tuputupu ae faaletausaga. I lenei itu, o fualaau aina e gaoioi i le gasologa o tausaga i le pito i tua o le vao. O le fua tele o fua o paʻu uliuli e oo i le 4 -5 tausaga. O paranesi tuai e maua ai se seleselega le lelei, o lea e tatau ai ona vavaeina, ma mautinoa ai le atinaʻe lelei o tipu. O taʻavale e tatau ona tipi taʻitasi. Ua faia se togavine ina ia lava le aofai o lala ma lala laiti o vaitausaga eseese ma atinae lelei.

I le lona lua o tausaga talu ona totoina, i le tautotogo, e tusa lava pe a uma le malulu, i le vao, o tafe taʻitasi ma vaivai e tipi ese i luga o le fogaeleele. O le vaʻaina o vaʻai, 3-4 o laʻau e sili ona atiaʻe ma totōina.

Laʻau vao

O tausaga taʻitasi i le togavao e tuʻu ai 3-4 laʻau malolosi e sili ona malosi, e iai le vaʻai, seia oʻo i le vao i le 15 i le 20 malosi, o lālā lelei o vaitausaga eseese, na vaeluaina i le vao. O le faʻavaeina o se vao i le currant currantua e tatau ona maeʻa i le matua o le 4-6 tausaga, i le mumu i le ono tausaga 6-8.

I le faaiuga o le faʻavaega, o lālā pito i sili ona tuai o loʻo aveesea i tausaga taʻitasi mai le vao fua, ma tuʻu ai le aofaʻi tutusa o aʻafiaga taʻitasi e sili ona malolosi. I le pogisa, o paʻu moli na totoe mo sui e faapuupuuina e le tasi vaetolu. mūmū mūmū e le faia lenei mea, talu ai o le fualaau aina autu o loʻo i totonu o loʻo faʻamauina i le pito i luga o le fana.

Currant (Currant)

Currants e faʻalauteleina e ala i le vaevaeina o vao, faʻataʻoto. toso. E mafai ona i ai i le tasi nofoaga le togavao i le 15 i le 20 tausaga, pe a maeʻa ona vevela vao ma e faʻaaogaina le nofoaga mo togalaau aina.

Faʻamatalaga mai le tusi o faʻamatalaga

Setema 15 - 17: sa suatia le togalaau ma le fua. Na faʻalauiloaina le laʻau i le fua o le 6-10 kilokalama o le faʻamalaʻau faʻasaina i le 1 sq. Kilomita. m ma le mineral fertilizers: 200 g o le phosphate ma le 20 g masima masima. E leʻi faʻafefeteina le fanua lafulemu, ae tuʻu i totonu o le vao seia oʻo i le tautotogo.

Aperila 20: sa tanumia le togalaau i le 2-3 ala

Aperila 25: o laau taʻitasi o se fatu (2 vine o le uliuli ma 1-fuamū mūmū) na suʻesuʻeina ma le totoa ma aveese aʻa ua faaleagaina i se nofoaga maloloina. Ona totoina ai lea o aʻa o fualaau i totonu o se vaifofo suamalie (clay + mullein) ma totōina ma loloto i totonu o le vasega pepe i le 3-5 cm. O le a maua ai nisi aʻafiaga, ma, o le mea lea, o le a faateleina ai meaai a le laau. O le mamao i le va o vao e 2.5 mita i le va o laina ma pe a ma le 1.5 m i laina ile va o laau. O vaomatua na totoina i le fua o le pakete e tasi mo vao uma. O le pito i luga o le lua ina ua uma ona tafe le vai i totonu o le palapala, sa ufiufiina i se fasi manifinifi o le eleele matutu.

I le vaitaimi mai le aso 15 o Me, ua matauina le amataga o le vevela o vao: o fuga ua fulafula.

Me 25-26: Faʻaleleia fua o vaomatua.

Iuni 6-7: Sa fafagaina laau i se vaifofo o le paluga.

Laʻau vao

Iuni 10-13: Vaʻaia le faatumuina o fua. I fua o laʻau mumu mūmū sili atu nai lo le mea na faʻamoemoeina. E ui i le mea moni o fualaau laiti e laiti, e iai foi le aofaʻi o vine i luga o vao paʻu, e ui lava e toaitiiti e matauina i luga o fualaau aina fua e fua mai ai fua mo le sili atu ma le tausaga. E tatau ona tupu lenei mea, muamua lava, ae le o le tausiga lelei e pei o laau toto.

Iuni 16: Vaʻaia muamua le fua o le fuamū mūmū mūmū. I le pulumu - ituaiga lanu eseese

Iuni 27: Vaʻaia muamua le matua o vine vao. Matou te aoina muamua fua muamua i se setete o le atoatoaga. Tatou te aoina fua o fuamū mūmū ma pulumu, vine uliuli - tasi i le taimi. E tatau ona aoina mai vine i le taeao pe a magoto le sau, aʻo leʻi amataina le vevela.

Iulai 17: o le toe mulimuli o vine. O le aofaʻiga o vao vao e leai se paʻu e aoina mai le vao i le 1 tausaga le 2 kilokalama o vine, mai le 2 isi vine-black kg -2 kg.

Currant (Currant)

Faaiuga

O le togavao na faia e tamaiti aʻoga maualuga i la latou togalaau aina i le faʻaaogaina o tekonolosi na faia muamua. E tatau ona matauina o le faʻataʻitaʻiga na manuia, talu ai o le fuaina o fualaau i le matua o le 1 tausaga i le fua o le fualaau suamalie sa maualuga tele.

O le aofaʻiga o vao vao e aoina i le 1 tausaga o le 2 kilokalama o vine, mai le 2 isi laau vao -2 kg. Faʻaaogaina le tekinolosi faʻalauteleina, a itiiti ifo i le 4 kilokalama o vine ma sili atu e mafai ona maua mai i vine taʻitasi. O le a tuputupu pea le poto masani o le tuputupu ae.

Laʻau vao