Isi

O le a le foliga o le nyvyanik - uiga o le aganuu

I le tausaga na teʻa nei, na ou faʻatauina ai fatulaau o le chamomile mai loʻu tinamatua i le maketi. O le mea sili, o lea na ia fai mai ai ma folafola atu o le a fuga i ni nai mata. Ae i le tautotogo o le tautotogo, o le tele, fugalaau fugalaau na amata ona ola i luga o laau vao. E pei lava o lapisi, ae o laulaau e ese lava. Na matamata se tuaoi i aʻu fugalaau ma fai mai o le nyvyanik. Tau mai ia i matou le a foliga o le nyvyanik? Masalo na ia sau moni lava ia te au. Ae ui i lea, ou te le faanoanoa, ona e matagofie tele le laau, ou te fia iloa mautinoa lava.

O le tagata fugalaau e masani i talatala, aua o nei laisy-pei o fugalaau e foliga sili ona lelei i totonu o laʻau. Ua faaopoopoina i fugalaau fugalaau, ma e oo lava i lenei aganuu ua faateleina le masani ai i togalaau togalaau. O fatu manogi ma se lanu samasama o loʻo siomia e peti paʻepaʻe paʻepaʻe o le a teuteu ai le saite mo se taimi umi. O lenei laau e maua i le tele o fai togalaau, ae le o tagata uma e iloa le mea tonu e tupu i totonu ia i latou. O le toʻatele e matua mautinoa o loʻo i ai ni launiu tele e fuga, aua o aganuu uma lava e talitutusa lava. Afai ei ai sau fugalaau faapena, o le a le afaina pe a iloa le foliga o le leucanthem. O lenei mea o le a fesoa- soani e fuafua saʻo ai le laau, ma, e tusa ai, ia saunia lelei ma ia. E le gata i lea, o le iloaina o le fugalaau i "foliga," e mafai ona e faʻavasega le fugalaau e ala i le totoina o isi ituaiga.

E foliga foliga o le nyvyanik: uiga vaaia o aganuu

I le taimi nei, o Nyvnyak o se sui o le aiga o Astrov, e ui lava i le taimi talu ai nei na mafua mai i le ituaiga o chrysanthemums. O se taʻutaʻua taʻitasi poʻo le faʻaleleia lea e sili ona fiafia i fiafiaga ma laufanua e lelei le susunuina e le la. E masani lava ona maua i tulaga masani, ma o ituaiga o ituaiga eseese ua maua lo latou nofoaga i fale tausimai ma togalaau.

I fafo atu, o le nyvnyak o se togavao e iai ni laʻau e le o totoina ma se laʻau laʻau basal. O le maualuga o le laau e faalagolago i le ituaiga eseese ma atonu o le 15 po o le 130 cm. O le aʻa o le laau e foliga mai o se pupuʻu pupuu ma le fiu, e vali i le lanu mumu. I le pito i luga o peduncles faalua i le vaitau (iʻuga o le tautotogo ma le leva o le taumafanafana), fugalaau fugalaau i foliga o daisies e fuga mai. Ona o latou foliga mai, o le navyavnik e tele lava ina valaau pe fenumiai ma le chamomile, ae e le o lea.

O le mea moni, e faaopoopo atu i fugalaau, e leai se mea e tutusa ai le navyavnik ma le chamomile. E mafai ona e faʻamalamalamaina i latou i ni uiga:

  • o laʻau e tusa lava pe leai ni lala, poʻo ni nai lālā itiiti - o meaola e faʻaalia e ala i le galue malosi o taamilosaga taamilo;
  • laʻau o laulaau ua lelei ma ola mai le pito i lalo o puʻu, ao latou vevela e manifinifi, faʻalelei, faʻapipiʻi i luga o le au;
  • Leolaanthemum e fuga mai i matala e tasi, e ese mai i multifloral ma laiti chamomiles.

E tusa ai ma le fausaga o le laau, o le Leucanthemum e latalata i le chrysanthemum, ae le o le chamomile, sei vagana ai e leai se pubescence ma se uiga masani.

Eseese o Leucanthemum

E i ai le tele o ituaiga o laau toto, e aofia ai le nyvyanik sili ona lauiloa:

  1. Le masani (ituaiga o Maxima Kening, Masiterin, May Queen).
  2. Tele (tele Alaska, Patele Princess, Broadway Lights).
  3. Mamalu (Beethoven, Fiona Goghill ituaiga).
  4. Laʻau (maualuga e oo i le 30 cm, fugalaau e laiti, e oo i le 3 mita le lautele, e tupu i luga o le susu susu).
  5. Kuril (maualuga 20 cm, fugalaau e oʻo i le 8 cm).
  6. Alpine (pito sili ona maualalo i le 15-centimeter outlet ma lavender fugalaau).