Fugalaau

Alocasia fugalaau

Fugalaau Alocasia o se tasi o laau o le aiga alofa (o fugalaau tutusa e taua o le puluvao poʻo le rhizome). Asiasi faʻapitoa ma le vevela o Asia ma Ausetalia i Sasae o loʻo taʻua o lona atunuʻu, ae, e ui lava i lea, ua salalau solo foi i isi itulagi.

Faamatalaga o le alocasia ma le ata

O lenei laʻau fale e masani ona lauiloa i lo tatou atunuu i lalo o le igoa igoa. Ma o lenei mea e mamao mai mea faʻafuaseʻi. A o faagasolo le alualu i luma, ona o le lapopoa o le lau o le laulaau, o se laau laugatasi e mafai ona maua i le taimi lava e tasi na o le 3 laupepa ma meaʻai. I tulaga ogaoga, ma le tausiga lelei, e mafai ona 4 pepa. A faʻasolosolo lau laʻau mulimuli, o le pito i lalo e magoto ma paʻu.

I le faʻamasinoga e ala i le faʻamatalaga ma le ata, o le alocasia o loʻo i ai se pusa tele lava, lea e masani ona le iloa ona o laulaau i le foliga o se fatu poʻo le foliga o se aū (i le ala, e mafai ona oʻo atu i le mita e tasi). I le auala, o le tele o laʻau e faʻalagolago i ituaiga ma meaola, ae i le averesi - e masani lava o le laulaʻau. O le au (pulu) o lea mea e mautinoa lava e taumafa, ae o loʻo i ai le calcium oxalate, lea e mafua ai le ita ma isi allergens - o le laulaufaiva ma le pharynx e paʻu, ma o se taunuuga o le le lava o le manava e amata ona e lagona se tiga tiga. Faʻaeteete i le pito i lalo - e tele atu mea oona i totonu.

O le taumafa alocasia e matua vaivai lava. O nei faʻaaliga e mafai ona faʻaaogaina atoa ile gaioiga talafeagai - aʻo leʻi faia le tautua, e tatau ona kuka lelei. Ae ia manatua, o fualaau suamalie e mafai ona toe faʻafouina le mea oona. E ui lava i lea, o vailaau faʻaleagaina o le alocasia, lea e mafai ona faʻaaoga mo faʻamaʻi eseese, e faʻaaogaina ma le faʻaaogaina.

O faʻalavelave faʻapitoa e aliali mai i le taimi lava e tasi ma laʻau, ma o ona fugalaau e faʻatasi ma e leai se paʻu. E mafai e le fugalaau Alocasia ona fua mai - o vine nei i le foliga o se hemisphere, ellipse poʻo le kesi, lea e faigofie ona vaevae i le afa ma e aofia ai le tasi i le lima fatu.

Matou te ofoina atu e matamata i se ata o alocasia, lea e mafai ona tupu i le fale:

Ituaiga ituaiga potu

I le fale, e tele ituaiga alocasia e mafai ona tupu. Faatasi ai ma i latou, o laʻau e sili ona lauiloa i totonu o fale, o loʻo i ai le tele o lapisi faʻatasi ma mea teuteu maualuluga. Seʻio tatou tilotilo i nisi ituaiga o alocasia totonu.

Alocasia brisbanensis e nonofo i sasae o Ausetalia. E i ai laʻau lapopoa i luga o ni mea uumi, e oʻo atu i le tasi ma le afa mita le maualuga. O fugalaau o le taumafanafana e foliga mai o le lily inflorescence, ae e na o sina lanu lanumeamata e le masani ai. O le oloa o lona fugalaau o lanu mumu o loo i ai fatu i totonu. O le laau e matua vevela lava, ae le mafua ai le oti - o le mea e mu ai le fale e tatau ona faʻamamaina vave, e fautuaina foi e tagata atamamai le inu susu ma leai se mea e tupu ai le vomiting.

Alocasia cucullata e tele igoa tutusa. O le tufatufaga e le o iloa lelei, ae e saogalemu le faapea atu ua tupu i totonu o na o Asia pei o Initia, Saina, Burma ma Sri Lanka. Alocasia e i ai se fatu e oo i le ono inisi le umi, o laʻau e pe a ma le 30 cm le umi. E tele lava ina faʻaaogaina i aganuʻu Saina, ma i le lotu Buddhist, e talitonu o le alocasia e maua ai le manuia.

Alocasia o le faitaaga maualuga e mafai ona oʻo i le lua i le tolu mita, e i ai ni petioles piniki ma ni lau lapopoa lapopoa. O le laau e faʻaaogaina ma gaosia i North-North India.

Alocasia macrorrhizos ua tupu i motu tetele o le Pasefika ma ua faatauina i maketi o Polynesia. E pei o isi ituaiga, e afaina ai le paʻu, ae afai e te kukaina mo se taimi umi, e mafai ona e faʻaaogaina mo meaai. O lenei ituaiga o alocasia e iloga mai lau lapopoa, lea e faʻaaogaina e tagata o le nuʻu e avea o se malu puipuia i taimi o timuga vevela.

Alocasia odora o loʻo faʻaaogaina e avea ma togafitiga faafomaʻi autu i Vietnam i Matu. Ae aua nei galo o le laau e matuai afaina - e leai se tulaga e tatau ona e faʻaaogaina i se ituaiga, e le faʻamaonia.

Alocasia "Polly" o se ituaiga laau eseese Alocasia sanderiana. Alocasia "Polly" e susulu, i luga o le faasolosolo saʻo le faatulagaina o laulaʻau V i luga o se ala e oʻo i le lua mita le maualuga. O lanu ei ai lanu lanu meamata lanu meamata ma lanu paʻepaʻe, o le mea o loʻo i lalo o le paʻepaʻe sinasina. O loʻo i ai foi lanu lanumumu mumu-mumu. E mafai ona faʻaaogaina e le gata o se mea teuteu i mamanu fausaga, ae pei foi o se teuteuga mo lau windowsill i le fale.

Alocasia: tausiga ile

I le fale, tausia se fale faʻaseʻe ile fale e faʻaaogaina ai masani masani o mea taufaatoaga. O lenei mea e le manaʻomia ai le tomai faʻapitoa ma tomai. Ua lava lea e faʻamautinoa ai le faʻaleleia o le suavai, faʻaauau le tatalaina o luga o le palapala eleele, faʻamaina, aemaise lava i le gaʻo.

O le alocasia laau e mafai ona tuu uma i le ata o le la ma i le la lava ia. Ae i le taimi lava e tasi, aua nei galo e faʻaauau pea ona suavai - e fiafia o ia i le maualuga o le susu, ma o le a sili atu ona lelei le ola i lalo o ia tulaga. O le a amata ona oti i le vevela i lalo o le 16 ° C. O le tuʻuina atu o le laau i se umi umi o le ola, e tatau ona faʻamaʻaina ma le faʻaeteete ma minerale ma fafagaina i fugalaau fugalaau, ma e tatau ona lelei le palapala.

Totoina ma toe gaosia

E fautuaina e le Faatoaga le toe totoina o se totonu o le fale o alocasia i tausaga taʻitasi i ipu tetele ma le eleele fou fou. Ae sili ona lelei le totoina oi latou i totonu o se fale kati. Latou te manaʻomia foi le malamalama maualuga, pe afai latou te i totonu, ma faʻamalosina vaiaso ile susu. Ae paga lea, e seasea ona ola i le taumalulu ma le mago o le vevela, o lea afai e te manao e teuina le fugalaau i lenei vaitau malulu, ia teuina ma le faaeteete ma matau uma tulaga talafeagai. E mafai foi ona e taumafai i le auala o le faatupulaia o le faatupulaia o le laau.

O ituaiga masani masani o le faʻasalaga o le alocasia i le fale o le vavaeeseina lea o se togavao poʻo se rhizome i le amataga o le tautotogo, i le faagasologa o le gaosiga. Ae faʻalogo lelei o le eleele e tatau ona fou ma faʻafefiloi ma peʻa. E tatau foi ona e matauina nisi o puipuiga - o le laau oona, o lona uiga o galuega uma e tatau ona faia na o totigilima.

Faʻasologa o le alocasia: o laʻau ma lau lanu samasama

I le tele o tulaga, i le tausiga lelei o mea tau alamanuia, o faʻamaʻi pipisi e matua leai lava. O le tele lava o tagata fai togalaau o loʻo popole i tulaga e foliga mai ai i luga o laulaau. O le mea e leaga ai, i le tele o tulaga, o se faailoga lenei o se maʻi faʻaleagaina poʻo le faaleagaina o se laau e se pusi miti. Fesoasoani atonu e aofia ai le togafitia o laulaau ma ogaoga ma togafitiga faʻasolosolo ma iniseti. Ia mautinoa o loʻo faʻamamaina le eleele i se vailaau faʻataʻitaʻi i le loloto o le 1 cm. O loʻo i luga o lenei palapala o palapala lea e masani ona natia mai le '' ona oona '' 'ona o le' 'oona' ma le pupuvao.

Afai e lanu samasama alocasia, ona manaʻomia lea o le fugalaau faʻafuaseʻi o le fugalaau i totonu o se isi ipu ile eleele fou. I lenei faagasologa, suʻesuʻe ma le faaeteete le aʻa. Afai ei ai nofoaga e afaina, ona ave lea i latou ma se meaʻai ma togafiti i se paʻu paʻu poʻo se vaivaiga vaivai o le manganese. E masani lava, o laulaau o le alocasia e lanu samasama ma le inu tele ma le pala o fatu ma aʻa lobes. Aua le lolovaia laau. A oʻo i le faʻavasegaga, tuʻuina atu alavai, ma avanoa mo le faʻaleleia o le suavai tele.

Ma le tele o le susu i luga o le laufanua atoa, ma luga o laupepa e aofia ai, meaola faalafua e pei ole iniseti, iniseti, mealybugs, pine moli vavave e amata ona aliali mai. Afai e te maitauina o laulaau e enaena - o lona uiga na amata aʻago aʻa.