Isi

Auala e totoina ai le mandarin: filifiliga, sauniuniga ma lūlū fatu

Tau mai ia te au pe faapefea ona toto le mandarin? Na aumaia e loʻu toalua ni tanene moni mai se malaga faapisinisi ma filifili ai e taumafai e vavaeeseina. O le taimi lava na ou maua ai se aafiaga leaga, ae peitai, ou te lei faia lava se mea i lena taimi. Sa na o loʻu iʻu o se ponaivi i totonu o se fagu ma le hibiscus mo mea malie, ae leai se totogo. Po o le a le tuaoi e le fetaui, pe e te manaomia ona toto e tusa ai ma tulafono. Faʻamatalamalama le ala tonu.

O le toatele oi tatou atonu e le itiiti ifo ma le tasi ona mafaufau e uiga i le auala e ola ai se laau tele i le fale. Ave i lalo o le tangerine - e matagofie ona o le lanu lanumeamata lanu, ma o fua e mafai ona faamalieina. O le mea moni, o le a sili atu ona foliga tangerines, aua e le mafai e le potu potu ona mitamita i le tulaga faapitoa. Ae - o latou lava, natura ma maualuga i vitamini C, ona o latou o le suka. O le isi finauga malosi o le faigofie lea o le galueaina. O Mandarins e le lelei ma fetuunai lelei i tulaga o potu. Lenei e te le manaʻomia ona e vaʻai i mea totō - o mea totō e totoina e masani lava i faleoloa. O le mea lea, o fua masani e faʻatau fua o le a maua i fatu, ma e tumau pea na o le filifili sili ona lalelei ma aʻoaʻoina ai le totoina o le mandarin.

Saunia o fatu mo le totoina

Ina ia totogo fatu, e tatau ona e mafaufau ma le faaeteete i la latou filifiliga. O lea, o fatu e tatau ona filifilia le tele - ona tupu malosi lea o le totogo. E le gata i lea, e manaʻomia ona aveeseina mai na o vaimalie atoa. O le a lanu moli, ae le lanumeamata po o le samasama.

E sili atu ona amata le amataina o le tanger i le taumalulu-taumalulu. O le taimi lea o fua e fua mai i o latou tulaga masani i lo latou atunuu. Ma o avanoa uma lava e maua ai mea lelei, aua o le felauaiga e le aʻafia ai a latou meatotino ma e le faʻaleagaina ai le totoina o fatu.

E manaʻomia lou totoina o fatu fou, ae le o le faʻamago muamua, ae tuʻuina atu i faʻataʻitaʻiga faʻaopoopo:

  1. Fufulu mo le faʻamaʻotiina i se vaifofo o le vai ma le peroxide, faʻafefiloi i le fua faatatau o le 10: 1.
  2. Sprout, na tu i ni nai aso i totonu o se ie susu.

O ponaivi faʻamafaʻafaʻateleina e tupu ai avanoa o le germination. Ae ui i lea, ina ia mafai ona totoina ni fatu laau, e sili atu le lelei o le taina ma totoina se fatu laau. O nisi taimi e tasi le totō e tasi e mafai ona alu ae, ma e na o le 1 mai le 10 fatu ua totoina e tupu.

E faʻapefea ona totoina le mandarin

Ua saunia nei ponaivi ua saunia mo le tulaueleele. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se masini malamalama ma ni atigipusa laiti. E le tatau ona faʻaaogaina ni ipu palasitika. I totonu ia i latou, o le totogo e mafai ona pala, talu ai o le suavai mai i ia ipu e vevela ma le leaga "laau vevela".

E sili atu le totoina o fatu vine i vave lava i fugalaau mo fugalaau, ae o le tamaititi laititi. O le filifiliga pito sili ona lelei o pusa paʻu.

E tusa ai ma le palapala, o se mea masani poʻo se "fale" faʻafefiloi o laufanua faʻatoʻaga, humus ma le oneone i le ratio 2: 2: 1 e talafeagai.

O ponaivi ao totoina e le faʻalolotoina tele - e na o le 2 cm ni pu ua lava. O ipu e tuʻuina i se nofoaga mafanafana ma susulu, e aunoa ma se ufiufi. Pe a tutupu aʻe le laau, ma aʻafia uma ai le eleele, ona totoina lea i totonu o se atigipusa tele.