O le togalaau

Malosiaga o le Pulea Mildew Measures

O lea la e le mou atu fualaau faisua mai le mealy, e tatau ona tausia lelei le faatoaga. O le faʻapogai o lenei faʻamaʻi faʻamaʻi e afaina ai vaega o laau, e aofia ai fatu e ulu i le palapala.

O le faʻapogai o le faʻamaʻi muamua o laau totő ma le paʻu paʻu o le mafanafana o conidiospores. O le atinaʻe i luga o le mycelium, latou te maeʻa ona momotu e le matagi, pata o susu, anufe, aphids ma isi meaola faalafua. Conidia i le taumafanafana e maua ai le 8-11-20 augatupulaga o gares lea e aʻafia ai laau fou ma toe faʻafefeteina ai ē vaivai ma maʻi. I le taumalulu, e tupu ai feeseeseaiga taumalulu. Latou te o ese mo le taumalulu ma e mafai ona oʻo atu i le 6 tausaga e aunoa ma le aveesea o le gafatia e faʻaleagaina ai, ma i lalo o tulaga lelei (mafanafana, susū, pala mai mea eleelea o laau totō) e vave ona latou amataina le vaega o le vegetative - mycelium.

Laʻau malosi i luga o lau o zucchini.

O se faaputuga tāua o faʻamaʻi o lau palau, lau o fualaau aina, o toega o laau mamaʻi na tanumia i le palapala. O le auala muamua mo le togafitia o le sau e le o le tuʻuina atu o fualaau faʻamaʻi mo le eliina, fualaau mama ma fualaʻau, o laau ola uma e tatau ona vave aveeseina ma susunuina. O le sosolo o fatu poʻo le totōina o fatu o ni mea faʻapitoa e ala mai i le aʻa ma ua faʻaofiina i totonu o le laau. E faasolosolo lava, e maua e le mycelium le avanoa atoa i totonu o le laau (i le taimi muamua o le maʻi e iloa ai na o ia lava i le pito i luga o le atinaʻe, fefefefeʻi ma le punou o laulaau, aemaise lava o le pauka). A o faagasolo lenei vaitau, e fautuaina e fufulu laau i fualaau faʻamalosi. Faʻasalaga e leai se aoga. Latou te togafitia togavao i se taimi mulimuli ane, pe a oʻo mai le liona fafo i foliga o laulaau i luga o laulaau ma fatuga. O suʻesuʻega vavalalata o le mycelium o loʻo faʻaalia ai ni togitogiga o lanu uliuli (i le uliuli) - taga ma spores, lea, pe a oʻo i le pula, tatala ma faʻasalalau le mafanafana o le taumafanafana, o le taamilosaga atinae e tapunia i foliga o le taumalulu o le pala. E salalau solo i luga o fualaau faisua o vao paʻu, moni ma sese.

Powdery Mildew

O le malosi o le pulupulu o se pathogen aloaʻia e afaina ai totoga laiti uma o laau. E leʻi leva nei ona amata ona aafia ai le tele o laau toto, faʻapipiʻiina ni fomu faapitoa i ituaiga faapitoa (oak, birch) poʻo se vaega o fugalaau, fualaau faisua, fualaau 'aina ma le faʻatoʻaga (apu, pi, viburnum, honeysuckle, gooseberry, rose, fugalaau, currant). O fualaau faisua, pauka (kukama, zucini, meloni), beets, peas, dill, tamato ma isi e sili ona mafatia.

O le mycelium e masani lava ona tupu i totonu, ae masani lava ona faʻaalia i le pito o Me ma mulimuli ane i le pito i luga o laulaʻau i foliga o moli uila poʻo ni fasi lanu samasama ma lanu eseese, o loʻo faasolosolo malie ona puʻeina le laulaʻau atoa. O le mycelium, o loʻo salalau i le pito i luga o le laulaau, faʻatasi i le taimi e tasi ona fausia ai ni mea e sili atu ona lelei, lea e faʻafeiloai ai i totonu o le laau ma fafagaina i lona tau. Mulimuli ane, o le mycelium ma se faʻalogona lagona e ufiufi uma ai le laau. I lalo o tulaga sili ona lelei, o le faʻamaʻi faʻaluaina ma faʻamaʻi faʻatafunaga amata, ma i le taumalulu ma le taumalulu e pei o le malulu i le isi meaola (laulaau, pito, vao, fua) ma le eleele. O le iloaina o le taamilosaga olaola o le atinaʻeina o le paʻu paʻu, e faigofie ona fausia se faiga o puipuiga, lea e vaevaeina i le tino (faatoaga), vailaau, meaola, ma tagata.

Malosiaga malosi i luga o laulaau rosa.

Downy mildew

O le soʻo le paʻu poʻo le peronosporosis e mafua mai i sigi o le peronospore aiga. I le faatusatusa atu i le taimi nei, i le uluaʻi laasaga e faʻaalia mai e se liona o le pito i lalo o le lau lau. I lalo ifo o laulaau e foliga mai o se paʻi paepae-sinasina pe o se lanu violē. I le taimi lava e tasi, o le itu pito i luga o le laulaau e ufiufi i ni vaega eseese o lanu uliuli-lanu mumu poʻo le lanu uliuli. Lea lanu samasama, galu, pauu ese. O le laau e taofi le tuputupu ae, e fai ai se foliga e foliga mai. O le pathogen e popotoina le gaogao, ma tele vevela tele, o laau ia e faia i lalo o le malosi o le vailaʻau oona, faatasi ai ma le le lava o le calcium. O se vaega taua o le faaleagaina o le paʻu o le manaomia lea mo le vevela maualuga ma se taeao e leai se taeao, ma le susu ma le maualalo o le vevela ua tatau ona talafeagai mo le vave ona tupu ma le salalau o le pathogen.

O tulaga sili ona lelei mo faʻamaʻi o le ea malulu (60-70% o le suamalie) ma le vevela i le lautele + 18 ... + 20 ° C. O le mea lea, i le vevela, vevela o le tau, afiafi e manaʻomia ai le faʻaleleia o le vai, faia ai sina masima laitiiti i luga o le vaomatua. O le maualuga o le timuga e faʻalauteleina ai le salalau o oospores, lea e mafai ona faʻaumatia ai fualaau faisua i le 2-7 aso i le faʻamaʻi o le epiphytotic. O le faataamilosaga atinae o ituaiga uma o le sau e tutusa. I le tau mafanafana, e afaina ai laau i conidiospores, e pei o le paʻu palapala.

Laʻau mumu i luga o le failaʻau.

Faʻatautaia o mea tau eletise e puipuia ai mai le paʻu palapala

  • O loʻo i ai ni moega vaovao e aunoa ma vao vao ma otaota vao pe a uma le seleselega.
  • Aua nei e eli i luga o maʻi ile eleele pe a eli. Aveese ma susunuina toega o laau.
  • I le tulaga o le ogaoga o le faaleagaina o laau i le taumafanafana talu ai ma le paʻu palapala, e taua tele le faaleagaina o le eleele ma le 2-3% vaifofo o le copper sulfate i le tautotogo ae lei totoina / totoina fualaau faisua ma isi mea totino (aua nei aveeseina,
  • Faʻaaogā naʻo ni ituaiga o vailaʻau faʻasaina i le paʻu palapala i totonu o le fale o fualaau faisua.

Le faʻaaogaina o meaola

Le faʻaaogaina o vailaʻau e le fautuaina i le fale. I le taimi nei, ua tumu le maketi i vailaʻau faʻapitoa faʻasolosolo meaola (biofungicides) e faʻatautaia ai le paʻu paʻu. O nei mea e aofia ai le phytosporin, gamair, alirin, integral, mycosan, phytocide, siama, aʻafiaga, phyto-fomaʻi ma isi. E tusa ai ma o latou aʻafiaga i le pathogen, o meaola faʻapitoa e toetoe lava tutusa. O nisi o fualaau oona e faʻafesoʻotaʻi, o isi e lelei, o lona uiga, latou te ulu i totonu o laau ma faʻaumatia le pathogen iina. Ina ia faʻaleleia lo latou aʻafiaga, e lelei tele le saunia o paluga vai mo togafitiga, faʻamautinoa le siakiina o siaki ma siaki faʻatasi. Pe a faʻatau se vailaʻau, fesili mo fautuaga faʻatasi, lea e tuʻuina atu ai tui, taimi o togafitiga, fua o le faʻamamafa ma isi faʻamatalaga talafeagai e faʻapipiʻi ai le gaosiga saʻo o laau totō.

Laʻau malosi i luga o le vine.

Aʻo galue i meaola e ola ai meaola, o le togafitiga o laau toto e amata ile 1-2 vaiaso i le maea ai o le totoina o fualaau aina po o fualaau totō o totoga totō ma e faia i totonu o le 10-12 aso i le vaitau o le tuputupu aʻe, e oʻo i le seleseleina. O meaola ninii e faigofie ona fufuluina e ala i le vai ma le timu, o le mea lea, latou te manaʻomia ai le tele o taimi e fai ai le toe faaupuga nai lo togafitiga. Ae o le siʻitia o le taimi na faʻaalu i le gaioiga e totogi mo le leai o se faʻaleagaina o tagata ma meaola.

Puipuiga faʻamaʻi

Aua le faʻaaogaina vailaʻau i le fale. Afai ei ai se liona epiphytotic, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau, ae na o le tupu aʻe ma vave ona maeʻa, ona fesuiaʻi ai lea i togafitiga faʻale-ola. O vailaʻau (e sili ona leaga i le tino), e mafai ona tatou fautuaina togavao faʻasaina ma le 1% o vaifofo o le copper sulfate, vaifofo o le inu po o le paluga o le suauu. Faʻafefiloi 25 g o le vailaau faʻasaina ma le 5 lita o le vai vevela, faʻamafe 25 g o le faʻaumea tagamea (faʻapipiʻi). Fai le fofo, lelei ma togafitia laau. O nei togafitiga e faia muamua aʻo leʻi maeʻa. O isi fualaau oona, e mafai ona faʻaaogaina, faatasi ai ma togafitiga uma tau le soifua maloloina ma tausia ma le faaeteete dosiga, topaz, topsin-M, bayleton, fundazim, fundozol, scor, quadrice-SK, tilt, rake, Previkur.

Laʻau i lalo o laʻau.

Fofo faʻapitoa mo le paʻu palapala

E mafai ona faʻaleagaina le manogi i le auala e i ai i totonu o aiga uma: o le ash, garlic, potassium pāʻaga, fuamoa, decoctions ma infusions o gafa ma mea tau fungicidal.

  • Mo le kuka mafu i le 5 lita o le vai vevela i le 40 ° C, faʻaosoosoina le 0.5 kilokalama o le pefu ma tuʻu mo 4-5 aso. O le vaifofo e faaosofia i le tele o taimi i le aso. Faʻasusu, faaopoopo le vai e oo i le 10 l, faʻaumatia le 50 g o le faʻaumea a le tagamea ma faʻamalolo laau, taumafai e faʻamama le pito i luga ma lalo ifo o lau. E faʻamamaina le pefu i le vai ma faʻafefe ai laau i lalo o le aʻa.
  • Afai e te manaʻomia faʻamalosi vaovao, e mafai ona e saunia se tali vave. 150 g o le uʻamea e faʻafefiloi ma le 5 lita o le vai, faʻapipiʻu mo le 0.5 itula. Faʻafiafia, faamama ma fufuluina laau.
  • Taʻu laau paluga faʻatoʻae ala i le saunia o se fofo o le 2.5 g o le vailaau faʻasaina ma le 10 l vai. E maua ai ni faʻamanuiaga lelei pe a faʻaleleia i le amataga o le atinaʻeina o le maʻi i le mavae ai o le 5 aso mo le 2 vaiaso.
  • 250 g kaluka 'oti lelei, faʻasolosolo i le 10 l vai mo le 24 itula, faamama ma togafitia laau.
  • Afai o le manaomia mo le gaosia o laau e fetaui ma le aveese ata eletise, ona faʻatumu lea o le 0.5 pakete o uʻamea i le vai, tuʻu ai mo se aso. Faʻasusu ma fufuluina o laau i lenei fua.
  • I le fale poʻo le pusa fesoasoani muamua, o loʻo i ai pea otaota matutu. Lua laulau punetini e aunoa ma le pito i luga o le sina vaimama ua faamamaina i se pakete vai vevela. E mafai ona faʻaaogaina le vaifofo toʻa mo le faʻaleleia ma le faʻaleleia.

Fautuaga mo le faʻaaogaina o laau afu ma mea tau fatuga e tele i nofoaga faapitoa. Ae faʻaaogaina deco deco ma infusions o laau, ia faaeteete. Aua le faʻaaoga fualaau oona, aua e mafai ona mafua ai le oona o tagata o le aiga.

Faʻaeteete pe a faʻaaoga vailaʻau mo le susunuina. (iodine, ma isi mea), e fautuaina malosi i aso nei i luga o nofoaga ma polokalama. Iodine i nai tootoo o se vailaau, ae o le faaputuputu i fua, e avea ma se mea inu mo le tino. Ma o na fua o le a le aumaia ai ni manuia i le tino. Manatua! O mea uma lava e lelei i le faʻalelei.