Fale taumafanafana

Tatou te filifilia le mausali mo le faavae: o mea uma e faʻaogaina ma faʻaogaina o galuega

E pei ona e iloa, o le sasaa saʻo le sasaa o le faavae e maua ai le malosi ma le faʻamaoni i le fale ua faʻapipiʻiina. O le mea lea, o le filifilia o le mea sao mo le faavae o se vaega taua o le fausiaina o le galuega. Faʻalagolago i le fale na faʻatūina, filifili le lanu o le sima faʻapipiʻi. O se matafaioi taua e faia e le fua faatatau o le fale, o lona numera o fale teuoloa, ma e tusa lava ma lona faamoemoega faamoemoeina. Ae ui i lea, i le filifilia o le saʻo lelei o le sima, e tatau foi i se tasi ona tosoina ina ia le iloa ai meatotino o le oloa ua faailoa mai e le gaosi oloa i tulaga tau tomai faapitoa.

Filifiliga e ala i le faaigoaina: eseesega ma le faʻamoemoe

O le faʻafefiloi lea e saunia ai le sima mo le faʻavae o loʻo i ai se faʻamau faailoga. O loʻo taʻuina i le mataitusi "M", ma e iai se numera e tusa ai ma le paʻu o le paʻu ua filifilia mo le sauniuni o mea faʻafefiloi. E faʻatatau i le fuainumera, o le a latou maua ai uiga faʻapitoa o le oloa faʻaaoga ma ona meatotino. O ia ituaiga o vailaʻau e faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai faaputuga, faʻasalalau ma faʻasologa. O le faʻaaogaina o nei mea faʻafefiloi e mafai ona faia faatasi ma auala faʻaopoopo o le fausiaina. O sikuea sikuea mo le faʻavae ua vaevaeina i ni vaega autu:

  1. M100.
  2. M150.
  3. M200.
  4. M250.
  5. M300.
  6. M400.

E mafai ona iai suiga i totonu o le kulupu e tasi. O nei vailaau eseese e eseese i lo latou faamoemoe ma le malosi. O le ituaiga moli mo le faavae ua fuafuaina e fuafua i le fuafuaga mamanu o le fausaga o loʻo fausiaina.

M100

Le tali sili ona vaivai. O le sima mafolafola na saunia mai lenei sima sima e mafai ona faʻaaoga e fai ma faavae mo le pa, mo le fausiaina o tamai fausaga malamalama, mo se faataitaiga, laupapa. O lenei ituaiga sima e le talafeagai mo le fausiaina o le faavae o se fale tumaoti, e oo lava i le tasi-tala. E mafai ona e faʻaaogaina lenei ituaiga i le fausiaina o tamai garages ua fuafuaina mo le faʻaaogaina o faʻatoʻaga. O le tau fuafuaina i luga o le fale, pe a faʻatuina le faʻavae o lenei ituaiga sima, e tatau ona laʻititi poʻo le toesea atoa.

M150

O lenei ituaiga sima e mafai ona faʻaaogaina mo galuega sauniuni i le fausiaina o se faʻamalama o faavae o se fale tumaoti. I le fausiaina o fale moli mai le pusa, o le sima ma le sima, e mafai foi ona e faʻaogaina le sima o lenei ituaiga. Fale e naʻo le tasi le tala e faatagaina. E mafai ona e faʻaogaina le sima o lenei ituaiga i le fausiaina o garages, fale o mea taufaatoaga, pe a faʻapea o fale e tasi-tala.

M200

O lenei ituaiga o mea faʻapipiʻi mafolafola ua mamanuina e fatuina ai ni mea sima. E faʻaaogaina e fai ai ni fafie. E tusa ai ma ona uiga faʻapitoa, o lenei paluga ua faʻamatalaina o se faʻatulagaga (e tusa ai ma uiga malosi). Ina ia faʻatūina faavae, e mafai ona e faʻaogaina lenei ituaiga sima, pe afai e te fuafuaina se ituaiga malamalama o le faʻaogaina i totonu o le fausaga o loʻo fausia. I le taimi lava e tasi, o le fale o loʻo fausiaina e mafai ona maua pe tasi pe lua fola.

M250

Faʻaaogaina i le fausia o fale tumaoti. O se sima e fautuaina e faʻaaoga mo le faavae o se fale tumaoti, e tusa lava pe o le a le aofaʻi o faleoloa (malosi e mafai ai e le tasi-tala, lua-tala ma e oʻo lava i le tolu-fausaga o fale e tu ai, i le leai o se tau faaopoopo i le fausaga). O le vaega o fale ua fausia e mafai ona ese, o le faamoemoega o fausaga o fausia o fale.

M300

O mea faʻafefiloi o lenei ituaiga e fautuaina ina ia faʻaaogaina e fausia ai ni faʻalosolo monolithic. O ona malosiaga o loʻo faailoa mai ai le mafai ona faʻaaoga lenei paluga pe a sasaa le faavae o fale nofofale, fale ma fale ma fale, o le aofai o faleoloa e eseese mai le tolu i le lima fola. O fale tumaoti tetele ma se avega mamafa, e tusa lava pe tolu faleoloa oi latou, e fautuaina foi e fausia i luga o le sima o lenei ituaiga.

M400

O le fausiaina o fausaga i luga o se faavae mautu o le M400 e talafeagai mo le fausiaina o fausaga, o le aofai o faleoloa e sili atu i le lima fola. I le fausiaina o nofoaga e nonofo ai, poʻo nisi fale, o le faʻaaogaina o le sima o lenei ituaiga e mafai ma le maualuga o le fale ua fuafuaina e oo i le luasefulu fola.

Auala e saunia ai le sima mo le faavae

Faʻalagolago i le sima ua filifilia, o le tele o mea e faʻaaogaina e fuafuaina pe a faʻafefiloi le sima sima. E taua le matauina o faavae eseese - lipine, pile, slab ma isi - manaʻomia ni metotia eseese mo le galulue faatasi ma le faavae. Pe a faʻafefiloi le sima mo le faʻavae, faʻaopopo i le paʻu o le sima ia lava, o vaega nei e tatau ona i ai i ni aofaiga tele:

  1. Suavai. E tatau ona mama. E fautuaina e faʻaaoga le inu, pe ave mai le vaieli. O le mama o le vai, o le sili atu foi lea o le mulimuli mulimuli i le vaifofo. E le taliaina le faʻaaogaina o vai faʻaleagaina i le eleele, oneone, omea, laʻau na pa'ū mai laau ma isi lapisi. O nei mea uma e afaina ai le iuga mulimuli o le paluga o le sima maeʻa, ma, o se taunuuga, o le malosi o le lolovaia o faavae ua pa'ū. A oʻo ina faʻatuina fale ma se maualuga maualuga o le faʻamoemoe, o le faʻaitiitia o le malosi o le faavae e mafai ona i ai ni taunuuga matautia.
  2. Sand. E pei o vai, e tatau ona mama. I totonu iina e le tatau ona iai ni mea le mama e tolu, aemaise lava mai le omea. Laʻau na afaina i le eleele, omea, otaota laiti ma isi otaota e mafai ona aafia tele ai le malosi o le sooga lelei. Afai e mafai, e tatau ona sie le oneone ao leʻi tuʻuina i totonu o se masini sima. O lenei mea o le a faʻamalosia ai le galue o le suauu pipiʻi, ma o le a faʻatagaina foi le vavaeese o le oneone mai mea laiti ma le mama.
  3. Faʻamaumau. E talafeagai le faʻaaogaina o le iliili o le faʻalanuga 1-1.5 cm, poʻo le iliili. A faʻaaogaina maa olo, e tatau ona tutusa le vaega o maʻa maʻa, ma o lona vaevaega i le faʻafefiloi e tutusa.

Talu ai, e le pei o le sima, o le oneone e masani ona le mafai ona teuina i potu vevela ma lelei le ea (teuina i fafo), e faigofie ona susu mai le susu mai le sau, timu ma susu susu. O lona uiga pe a fuaina le tele o sima mo le faavae, e tatau foi ona mafaufauina le vai o loʻo iai i le oneone.

Faʻalagolago i le maualuga o se taimi e tasi o le faʻafefiloi, e tatau ona ave i luga o le tele o lita o le vai ma faʻaitiitia le fua faatatau o le tuʻuina i totonu o le mea faʻapalapala.

Iloiloina le vaega o le paluga

O le faʻafefiloi o le paluga mo le sasaa o le faavae e tatau ona faia i se mea faʻapipiʻi viliva - o le tele o mea e manaʻomia mo le sasaa o le faavae e le mafai ona faʻafefiloi vave i le lima, ma o le lelei o le moa fefiloi ma suo e sili atu le leaga ma e le talafeagai mo le faʻapipiʻiina o le faavae.

E tatau lava ona tuʻuina atu i le sima. E faʻafefea ona filifili se ituaiga sima, e fuafua i le faʻamoemoe o le fale o loʻo fausia, na faʻamatalaina i le vaega o loʻo i luga. E ui o le a sili atu le taugata o le a sili atu le taugata i le tau, ona e sili atu le taugata o le ituaiga, ma o lona vaega i le tuufaatasiga maeʻa e sili atu, o le fale o le a fetaui ma mamanu ma inisinia manaoga. Ona o le usitaia o nei tulafono, o le uta i luga o le fale o le a fetaui ma le mea ua faamoemoeina, ma o lenei, i le itu, faamautinoa le saogalemu o tagata oe galulue, ola pe faaaluina taimi paganoa i le fale ua fausia. E manaʻomia le fou o le sima.

Faʻatau laupepa e le tatau ona muamua nai lo le 1-1.5 vaiaso aʻo leʻi amataina le galuega ma ia.

E faigofie ona galo le susu, ma, o se taunuuga, ua leiloa ana meatotino. O le sima e aofia i totonu o le sima mo le faavae e tatau ona matutu, vaʻaia, tutusa. O lona uiga o ato e le tatau ona teuina i fafo, ae i totonu o potu malulu ma malulu.

O le faʻatusatusaga faʻatusatusa lea o mea talafeagai mo le fuataga M300 poʻo le M400:

10 kilokalama o le sima + 30 kilokalama o le oneone + 40-50 kilokalama o iliili lelei.

O le mamafa lenei o mea tetele. O le mea lea, e tusa ma le 80-90 kilokalama o le faʻafefiloi o le paluga susu e maua mo le sauniuniga o le fofo. O le vai e sili atu le mamafa i le mamafa e pei o le tele o vaega taua:

(10 kilokalama o le sima + 30 kilokalama o le oneone + 40-50 kilokalama o maa ua gaosia lelei) / 2 = 40-45 lita o vai mama.

Pe a faʻaopopo le vai, e tatau ona manatuaina o le vaifofo e tatau ona lava lelei. E sili atu le faʻaaogaina o le itiiti ifo o le vai ma faʻafeiloaʻi malie atu i le fofo.

Mo le faigofie, fautuaina e uu se pulumu i le nofoaga o le galuega ma le suauu sima.

I totonu o lenei tusiga, o le aofaiga ma le fuafuaina o le sauniuni o le sima mo le faavae na tuuina mai. O faʻamatalaga o ituaiga togi o le sima o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai le sao lelei.