Fugalaau

4 ituaiga o fata mo fugalaau

Toeitiiti lava i totonu totonu o se faʻaopoopoga e talafeagai lelei i totonu o le fale, lea e mafai ai ona faʻaleleia le malosi o potu ma faigofie ai le mata i le lanumeamata fou e oʻo lava i le lanu gutu ma le malulu. O le mea lea, o le fugalaau e ola i le fale ua sili ona lauiloa, ma faasolosolo malie lava ona toe faʻatumu le aoina, o tagata taʻutaʻua tagata taʻutaʻua e oʻo atu i le mea o loʻo iai se faamalama mo fugalaau le lava. I lenei tulaga, o fata mo fugalaau o le a avea ma vaifofo lelei, e mafai ai ona e faasaolotoina sina avanoa i totonu o le fale ma e sili atu ona faamamafa aemaise lava kopi e le masani ai mai le aoina mai o le tagata.

Eseese o fata mo fugalaau

E tele i latou, lea e mafai ai e oe ona filifili le mea e fetaui lelei ma foliga o le potu ma faʻaleleia se tele pe itiiti foi le tele o lauusiusi.

Mo se tuʻufaʻatasiga sili atu ona faigofie, ua vaevaeina i ni ituaiga e faalagolago i le faʻatulagaga, e pei ona latou:

  • Faʻamatalaga. E aofia ai faʻataʻitaʻiga o loʻo fusifusia i fusi poʻo maea.
  • Papa. Latou te faamanatu atu ia te oe laulau lafe lea e mafai ona tuʻuina.
  • Pa puipui. Faʻalagolago i le metotia faʻapipiʻi, e mafai ona saʻo pe faʻalelei.
  • Balcony. Soʻo se meaola muamua, tuʻuina i luga o le fale, faʻafuaseʻi ona paʻu i lalo o lenei faʻamatalaga.
E manaʻomia ni laupepa pe afai e leai se avanoa e totoe mo fugalaau i luga o le windowsill

O mea eseese e faʻaaoga mo pusa eseese, e faʻatatau i manaoga o le tagata faʻatau ma mea e fiafia i ai le kamupanī. E le gata i lea, faatasi ai ma tuʻutuʻuga taitasi, e filifilia mea uma, e oʻo atu i le lanu o le laau, ina ia fetaui lelei le oloa i totonu o le potu atoa.

Faʻamaumauga ma fugalaau mama - afai e laiti, ona mafai lea ona faia le mamanu o mea e le tumau, ma mo sui lapopoa o le laufanua, e le tatau ona faatagaina le le lelei.

Mo le gaosia o le masani ona faʻaaoga:

  • Tele ituaiga o fafie poʻo fafie meaʻai, e pei o le pulou.
  • O le tioata, lea e tuʻufaʻatasia ma mea faʻafiafia, e fetaui lelei ma le auala faʻaonaponei faʻaonaponei.
  • Fausaga o sitaili e masani ona faʻaaogaina i totonu o steampunk poʻo grunge inside.
E mafai ona tutoʻatasi faʻamalaʻitele mai mea eseese.

Afai o le ae faia se fata, oe o se galuega faigofie mo tagata uma e sili atu i le tasi na latou faia se samala, ona tatau lea ona e tausia ni nai nuances. O le autu o le mea e gaosi ai le susu, ona o fugalaau e tatau ona faasūsūina, ma o le a pa'ū pea le susu i luga ia i latou i taimi uma. Ae faʻapefea ona filifili, ma i lalo o le a le tulaga, meafaitino?

Lafu laupapa ma tu

Faigofie lava e gaosia ai, ae pe afai e sau i fata e faia i laupapa moni, ae le o mea e maua ai - e mafai ona lele i totonu o se penny peni. E pei lava i isi tulaga, o le a lava mo oe le i ai i lau 'auupega pule, penitala ma sikulipili.

E tele o latou lelei mo soʻo se mea i totonu, e pei o le atunuu poʻo le baroque, o loʻo lelei ona iloa i oloa laupapa i le lautele.

Afai oe faia se fata mo le taimi muamua, e tatau ona e tausia muamua mea uma e le o le teuteuina i le vaneina, ae e tutusa malu puipuia, aua o le laau e i ai le meatotino o le fulafula pe a oʻo i lalo ifo o se mataua vai. O le mea lea, e tatau ona e togafitia le fata i mea faʻapitoa, pe faʻaali toto, pe tapunia foi pores o mea.

O fugalaau fugalaau e manaʻomia ai le puipuiga o vai
Faia i laupapa

Mai le plywood poʻo le kesi

Le taugofie, ae mamao mai le filifiliga sili ona leaga, ona o le mamanu lelei, o le a latou foliga tutusa lelei ma fata e faia i fafie masani. E le gata i lea, o le faʻapipiʻiina o mea faitino i le va o le tasi ma le isi e faigofie tele, ma faʻalavelave i le va o "fola" e mafai ona faia i laʻau uʻamea, ma o le fausaga atoa e sili atu le natura.

O le mea sili e le lelei ai, o le plywood ma le papaitiiti e le puipuia i latou lava mai le vai, e faaopoopo atu i vailaau faʻapitoa e mafai ona toe faʻaaogaina mai luga o mea faitino.

O le mea lea, pe a tatau ona tatau ona faʻasusu matua faaeteetea leai o le a vave ona le mafai ona faʻaaogaina le oloa.

Pusa laupapa

Fauina o le tulimanu

O se fofo lelei pe a manaʻomia nofo ai i totonu o le potu pe faia se malologa filemu i le va o isi fata e lua. O le mea lea, i le mataupu lona lua, o oloa uma e faia mai mea lava e tasi, o lea e leai ai ni faʻauiga matuia.

O le faigata pito sili ona faigata i le faia o ou lava lima o le foliga lea o le fata tulimanu, aua e leai se mea e masani ai ma meafaigaluega mo le gaosia o laupapa ma uamea, ia ausia i se tulaga talafeagai e le o se galuega faigofie.

Fusi tulimanu mo fugalaau

Faapipii i luga o le windowsill

Afai ei ai ni fugalaau e manaʻomia se tele o le malamalama, e pei o violetiti, o se fata faʻalava o le tali sili ona lelei.

O le mea moni, o le faia, o le a tatau ona e faʻasala i se mea itiiti. Muamua, e tatau ona e faʻapipiʻi matala sill sill, o le ae pipii atu i le fata, mulimuli ane e mafai ona e amata faia. E mafai ona e fatuina se faavae mai soʻo se mea e mafai ona e faʻapipiʻiina e aunoa ma ni aʻafiaga ogaoga mo ia.

E le gata i lea, faʻapipiʻi faʻamau i tafatafa poʻo se ai uʻamea, faʻauʻuina ina ia tautau ai se tulaga, poʻo se maea. I le tulaga muamua, o le a lava le toe faaleleia e ala i le uumi, i le lona lua e manaʻomia le faʻaaogaina o le kulupu vevela poʻo le polymer.

Ole fesoasoani e fesoasoani i fugalaau e maua atili ai le malamalama.

Filifiliga tioata

O le ituaiga "laumei" ituaiga o fugalaau mo fugalaau e foliga manaia ma e le faigata tele ona faia i ou lava lima.

Ua lava le maua o se meafaigaluega mo le tipiina o tioata ma se pea uʻamea poʻo polini alumini ma se lanu matagofie. A maeʻa lena mea, o nei mea uma o loʻo fusifusia faʻatasi e faʻaaoga ai le kulimi poʻo le kulupu mamele.

I le avea ai ma se tasi o filifiliga mo sea ituaiga oloa - mai i le plastik nai lo le tioata. Latou te foliga tutusa, ae sili atu ona lelei i le tele o itu, ma e faigofie lava ona faʻaleagaina masini.

Tioata
Tioata

Faataʻitaʻiga fola

O le fola e fai ma soʻo se mamanu e mafai ona e saogalemu i le fola. E mafai ona e faia saʻo tutusa mai soʻo se meaae o le auala sili ona faigofie o le faia lea o fafie.

O se mea e ese ai le eseesega o sea fata o le tele-storey poʻo le leai, o vae o loʻo tuʻuina i luga o itu o le paʻu, pei o luga o se nofoa gaugau, ma tolu muamua, sosoo ai ma le lua, ona faʻapipiʻiina ai lea o se tasi tusi ma o mai ai se pyramid.

Papa
Papa

Afai e te faia se mea faapena mai se laau, o se sikulifale ma se penitala o le a lava lea mo oe, talu ai e le manaʻomia ai se tomai faʻapitoa poʻo tomai.

O le faia o se fata mo fugalaau i ou lava lima e le o se galuega faigata tele pe'āfai e iai sau malamalama ma tomai i le mamanu o meaafale, ma e mafai ona e filifilia mea saʻo mo totonu o le potu.