O le togalaau

Faʻasologa o le rose - tuputupu ae ma saini e uiga i le fugalaau

Hibiscus (Rose Roses) o se laau matagofie umi ma fuga lanu eseese o lanu eseese. O se fugalaau manaia o se mea e sili ona fiafia i ai i le aufaatoaga poto masani ma na o ni tagata alolofa E le o alofa o ia i le tausiga ma le galueaina, ae o uiga taua ia o le tuputupu ae vave ma le le totogia.

E faʻafefea ona fuga mai se rose a Saina

O le rose Saina (totonu) e matua lauiloa i le au fai togalaau, e le gata ona o lona malamalama lelei, ae ona o le matagofie o fugalaau. Latou te fiafia i lo latou faʻaogaina mo se taimi puupuu, na o le lua i le tolu aso. Ae o ulu fou fou e masani lava ona aliali i luga o le vao, o le tasi i le isi. O le mea lea, e foliga mai ua leva ona ola Hibiscus mo se taimi umi. Ae ua saunia lenei mea e tumu lenei togavao ma maloloina. Ata o se rose Saina, na faia i le taimi o le vavao, o se vaaiga ofoofogia.

O le lanu lanu o le laau e mafai ona mumu ma sinasina, lanu viole ma moli, e tasi foi le bud e mafai ona tuufaatasia ni paleti se lua. I aso nei, o faleoloa faapitoa e ofoina atu ituaiga o hibiscus e le o faʻamalosia (hybrids o ituaiga Dutch).

Tuputupu aʻe o se saina Saina i le fale - laasaga o le gaʻo

O tulafono faavae mo le tuputupu ae o se Saina i luga o le fale, o le toe gaosia ma faʻapipiʻi. O le laau talavou e totoina i le tautotogo i le eleele ua saunia. O se fugalaau e fiafia i fugalaau.

O le a le mea e faʻafefiloi mo eleele lelei:

  • eleele elefiti (4 kg);
  • eleele eleʻele (3 kg);
  • eleele humus (1 kg);
  • oneone (1 kg).

O loʻo tuʻuina se vaega o alavai i totonu o le koneteina o le a totoina ai le hibiscus. O le fugalaau e vave ona ola, o lea e ono manaomia ai le totoina o laau i le tele o taimi i le tausaga. Ua teuteuina le ola mama. Ua leva ona le afaina le rose o le "matua" Saina e ala i le totoina o laau, ae na ona aveese le vaega pito i luga o le palapala ma sui i se mea e maloloina.

Tuputupu ae tuputupu aʻe - faʻalauiloaina o se rose mai Saina e ala i le vavaeina

O laau uma e tele auala e toe gaosia ai.

E faʻapefea ona faʻailogaina le hibiscus:

  • faʻaaoga fatu;
  • i le vaevaeina o le vao;
  • lafoaʻi;
  • toso.

O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina ni mea e faʻaaogaina e pei o le totoina. E mafai ona latou vave faʻatagaina aʻa ma ola. O le faʻalauiloaina o se rose a Saina e ala i le vavaeina e le o se faiga faigata.

I soo se masina o le taumafanafana, e tatau ona e tipi ese le pito i luga o le tafaoga talavou. E taua tele le iai o le sili atu i le lua tulafono faʻavae i luga o le mea e totoina ai.

E manaʻomia togafitiga faʻatasi ma se tuputupu aʻe e faʻaleleia ma mauaa i totonu o se koneteina ma eleele palapala. Peʻa ma humus e mafai ona faʻaopopo i le palapala.

E sili atu pe afai o le a tupu le totoina o laau i se vevela mafanafana o le vevela (pito i lalo ifo 22 tikeri, maualuga 25). I le tolusefulu aso mulimuli ane, o le taamilosaga talavou ua matua aʻafia.

Laʻei pito i luga mo le rose Saina

O le rose Saina (totonu) e matua tali mai i fomaʻi. Latou te fafagaina le laau i le taimi mafanafana: i le tautotogo po o le taumafanafana. I le tau malulu, e faigofie ona faia e le hibiscus e aunoa ma ni meaʻai faaopoopo. Fertilizers e faʻaaoga tasi i le lua vaiaso.

Mo le pito i luga luga o fugalaau i totonu, e tele naua "meaʻai". E sili atu ona faʻatau i faleoloa fugalaau.

O le tuufaatasiga o fomaʻi e tatau ona aofia ai elemene:

  • paluka;
  • fuamoa;
  • gaʻo.

Mo le tuputupu ae atoatoa o le rose a Saina, e tatau ona fafagaina lona sitaili solofanua, ma faalua i le masina. O fuālaʻau uma lava e sili ona totoina i totonu o vai mafanafana, faʻafefe. E le gata i lea, faatasi ai ma vailaʻau o loʻo i ai le vailaʻau, e aoga le pulupuluina o le lanumeamata o le laau. E le mafai e le fofo ona pa'ū i luga o fugalaau o le hibiscus, e mafai ona taʻitaʻia ai foliga vaaia o luga.

Aua neʻi "faʻafefe" poʻo le "faʻafefe" le fugalaau i le fugalaau, e pei ona mafai ona mate le laau. Ona o le mea lenei, o laulaau o le rose Saina ua lanu samasama. E faasolosolo lava, o le a paʻu uma lauulu.

O le a le mea e fai pe a lafo le lanu samasama i se rose rose

Afai na amata ona iloa ia fasi lanu samasama i laulaau o le hibiscus, o lona uiga ua aʻafia le laau. I le aluga o taimi, o le a amata ona vela ma vele uma lauulu, o se taunuuga, o le a pau ma o le fugalaau o le a mate.

Afai e te suʻesuʻeina ma le totoa le saina a Saina, e mafai ona e vaʻai i se siaki. O lenei vailaau e sili ona matautia mo le laau, o le mea lea, e manaʻomia ai lona faʻamavae. E faʻapefea ona fai?
E tatau ona faʻamalolo lau lau o le hibiscus ma vailaau faʻasaina, mo se faʻataʻitaʻiga, "Actelikom" poʻo le "Fitoferm." O nei mea e faʻaaoga mo le gaosia o fugalaau i totonu. Ina ia faʻatoʻilaloina atoatoa le vailaau (togi), e aoga le faʻamaʻiina o le laau pe tusa o le tolu taimi. O lenei faiga e manaʻomia ona fai tasi i le vaiaso.

Ua iloa lelei e le au fai togalaau togafiti o le finauga aupito sili i fugalaau fugalaau o le puipuiga. Ina ia faia lenei mea, e aoga le togafitia o le rose Rhine i lea masina ma lea masina ma fomaʻi.

Manaomia le tausiga o Rose Rose

E manaʻomia le tausiga o le rose i Saiseni i se talavou ma ao fuʻa. O nei laasaga e lua o le a faʻamautinoa ai le ola maloloina o se laau matagofie.

O le tausia o se suauu ua gaosia o le fausia lea o se pale. O le taimi lava e faʻamaina ai le mea totō ma amata ai ona maua maualuga le maualuga, e tatau ona pipiʻi. Na o le tulaga lava lea, o le a tupu aʻe ai le rose a Saina ma fuga.

Tausia le hibiscus i le vaitaimi ole vaitau:

  • tuʻuina atu o se aofaʻi lelei o le malamalama o le la (ae le o le sasaina o ave i luga o lau o le laau);
  • laʻei pito i luga;
  • fafaga i vai mafanafana;
  • sasaina.

I le avea ai o se faʻamalaʻau, e mafai ona e faʻaaogaina se vai suamalie suamalie o au lava sauniuniga. E manaʻomia ai le tasi teaspoon o le suka ma le 250 grams o le vai mafanafana. Faʻafefiloi mea faʻapitoa seia oʻo ina faʻamalolo atoa.

I le taumafanafana, pe a oʻo mai le vevela, e manaʻomia le hibiscus (Leni Saina) e aumai i le pusa. Tuu i totonu o le tulimanu e leai se susulu malamalama, ae o loʻo i ai le lelei o le la. O nei tulaga o le a maua ai le tele o fugalaau.

O le rose a Saina o se vai-galu. E tatau ona faʻaauau pea ona faia i le taumafanafana. E te mafaia i aso uma - taeao ma afiafi. E le gata i lea, e tatau ona lueina le fugalaau.

O le teuteuina o laʻau e aoga tele mo le tuputupu ae ma le tupuina o rosa saina. E tatau ona e siaki le vao ma faailoa lala vaivai. E vavaeeseina i latou i le mea muamua, na o se fana e lua lua senetimita le umi mai le tumutumu ma lau laʻau e tatau ona alu. Latou te vavaeina foi le pale e teuteu ai le fugalaau. Afai e saʻo le tipi, o le a faʻapipiʻi ma faʻasolo le laau.

Faʻasolo mai Rosa

Le tausiga le lelei o se rose Saina e mafai ona oo atu ai i faamaʻi.

O le tele o faʻasolosolo o le rose Rusia masani:

  • fungal infection;
  • vaʻavave mite;
  • aphids;
  • lagona.

Faailoga o siama faʻaleagaina: faʻapouliuli o laulaʻau ma paʻu pau. Ina ia aloese mai lenei faʻamaʻi, e le manaʻomia le faʻafefe o le eleele, faʻapea foi ma le puipuia o faʻataʻitaʻi ma le paʻu o le vevela.

Aphids ma felts ua salalau i le ea ma ua le lelei ona faasusuina.

Faailoga o le rose Saina

O tagata taʻitasi uma e faʻalogo i le tele o faailoga o le rose a Saina. O le tele oi latou e le lelei, e ui lava o loʻo i ai foi ni mea lelei.

Faailoga e uiga i le rose a Saina:

  • o le ola ae o se fugalaau i totonu o le fale o loʻo nonofo ai le aiga o le a aumaia fefinauaiga i le va o le tane ma le ava;
  • afai o se laau e leʻi fuafuaina e fiafia i le fuga, ona oʻo mai loa lea o faʻafitauli;
  • e aunoa ma ni mafuaaga manino, ua pau lau laʻau - e aoga le faʻatali mo le faʻamaʻi o se tasi o tagata o le aiga;
  • o le tele o puaa o le hibiscus i le fale o se teine ​​e leʻi faaipoipo e folafola mai ai se fonotaga lata mai ma se tamaloa.

E mafua tonu lava ona o le le lauiloa tele o le Saina na tulai mai e le o tupu i fale fale, ae o fale pulea ma isi faalapotopotoga. Faʻamauaso talitonu o faʻamaoniga uma lava, ioe, e le aoga, ona o le paʻu'ū poʻo le faʻafuaseʻi o le fugaina atonu e naʻo le taunuuga o le le tausia lelei o le laau.