Fugalaau

Toto ma tausia le aloese peony poʻo le aʻa aʻa

Faʻasalaga Peony (Paeonia anomala) - o se fugalaau fugalaau tele o le aiga pepe, o loʻo maua i Saina, Mongolia ma Siberia, o se sui taua o se falemaʻi lanu meamata. O le aʻa lea e maua ai se tala lelei i le aganuu Altai teas; o vailaau faʻapitoa e manaʻomia ai le tele o faʻamalologa i le laau. O se faʻalelei aoga e teuteuina ai se fugalaau i totonu o le atunuʻu, o le a avea ma se faʻaopoopoga matagofie i le tulaga lautele o le togalaau.

Peony Evasive poʻo Maryin aʻa

O se togavao ma le fugalaau inflorescences e sili ona manaia i meaola. O le faitau aofaʻi o tagata e faʻafefe ese ai mea e faʻasaoina e saienitisi i Altai. O le laau e mafai ona maua i nofoaga tatala - i totonu o le vaomatua fiafia, i tafatafa o auvai, i tafatafa o le vaomatua, i luga o mauga - i se maualuga e sili atu i le 1200 mita le maualuga o le sami. O se fugalaau lapopoa e masani ona sisi i lalo ifo o lona lava mamafa, lea na avea ma mafuaʻaga o le igoa masani o le alofa. Ua taʻua e tagata o le aʻa o Maryin.

Peony e alo ese, ma i le lautele o Maryin aʻa

Mai le togalaau ma le laau peony Maryin aʻa e ese mai i le faateleina o le malosi o le kiona. Afai e le mafai ona ola se peony e pei o le laau, ma o le togalaau o le peony o le a malupuipuia mo le taumalulu, o le a lagona e lenei ituaiga le mafanafana ma malosi lona fuga. O se mea matagofie lenei mo togalaau i matu.fuga faʻatasi faʻatasi ma tulip, mai ia Me ia Iuni.

Ina ia saunia le tincture, o aʻa e seleseleina i le tautoulu. Liligi i le ava i le fua faatatau o le 1 × 10, faʻaosooso i se mea pogisa mo le 2 vaiasoOna faʻaoga lea, e tusa ai ma faʻamaumauga faafomaʻi. I Siberia, o le rhizomes ua gaosia o le peony evasive o loʻo faʻaaogaina e faʻavasega ai meaʻai a manu.

Faamalologa meatotino

O se falemaʻi tincture, e pei o se teuteu fale teuteu o le vao o le peony, e faʻaaogaina mo le gouty, tiga rumati; o le fualaau faasaina e faʻaaoga i fafo. O le ava malosi o le aʻa o loʻo i ai mea faʻatau, faʻasaʻo le moe, ma le toto. I togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina i togafitiga faʻaleagaina o faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi o le cardiovascular system.

Peony e aloese, e pei o patacups uma, ua manatu oona. Faʻaaogaina i totonu o le tino e faʻatapulaʻa faʻapulaʻa i tamai tofo.

Rhizomes, mutia ma aʻa o loʻo faʻaaogaina e avea ma meafaitino mataʻutia mo le gaosia o vailaʻau. O aʻa e iai salicylic ma benzoic acidlea e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau faʻapitoa a Saina ma Mongolia, o se vaega faʻatagaina o vailaʻau faʻamaʻi ma vailaʻau.

Faatoaga togalaau

Ona o le fesuiaʻiga o le natura o le laau, o le tausiga o lea mea e le o se mea faigata. Ae ui i lea, o nisi fautuaga taua e tatau ona mulimulitaʻia lelei.

O se nofoaga manaia lelei, e pei o ituaiga faʻatoʻaga o lenei ituaiga, e fetaui lelei mo le peony evading. E fiafia i le susu, eleele laulelei. Faʻapenaina e le fatu, e ala i le vaeluaina o le vao poʻo le rhizomes taʻitasi ma ni nai taʻavale.

O le auala pito sili ona faigofie e faʻaigoaina ai le peony Maryin aʻa e ala i le vaevaeina o le rhizome

E pei o togalaau, e manaʻomia le toe totoina i se nofoaga fou i le 5 tausaga. E manaomia e le laau se eleele mauoa. E le gata i lea, o laʻau tetele e sili atu ona telē. I le aluga o taimi, o le a matua faigata lava ona eliina i latou e aunoa ma se faʻaleagaina. O le taimi sili ona lelei mo le vavae ese ma le tulaueleele o Aukuso ma Setema. A o leʻi oʻo i le taumalulu, o le a maua e le vao fou se taimi e tupu malosi ai, o le a aliaʻe aʻa faaopoopo.

O le suia i se nofoaga fou e le tatau ona tuai. O laau matutua (sili atu ma le 6 tausaga) latou te tauaveina lenei faiga faigata, ma i le nofoaga tuai o le tele o aʻa e le lava le meaʻai.

Fufulu le togavao lelei ae leʻi taumafai e aveese mai le togalaau. E fautuaina e ave ese aʻa ma se pu. Leai se mea e tatau ona toso ai lau. E faigofie ona latou sau, ma o gaʻo momoe o le isi tausaga e malolo ai ma i latou. E sili atu le vave tipiina laʻau, pe a ma le 20 cm.

Aʻo leʻi amata ona vaevaeina le togavao, e tatau ona fufulu lelei le aʻa i lalo o le vai tafe, ona faʻamago ai lea. O le a vave ona e iloa pe sili atu ona lelei le vaevaeina i ni mea se lua, po o ni nai togavao laiti.

O le a e manaʻomia se uila maoa: lautele (umukuka) ma mea manifinifi (cleric). O rhizomes sili ona tetele e faʻapipiʻiina i se pulou. E le o se mea tele, ioe, ae faifai lemu, taʻalo ma se samala i tua o le matau.

Mai aʻa, e tatau ona vavae ese vaega eleelea (pe afai na maua ia mea), faʻapuupuu puupuu le umi (pe tusa ma le 40 cm), poʻo aʻa ua nutimomoia. O vaega uma lava e tatau lava. Latou te manaʻomia le togafitia i se vaivaiga vaivai o le paluga oona, poʻo le malala. E aoga le paʻuina o aʻa i Kornevin..

O le totoina, faapea foi ma le totoina, o aʻa o le pakiaka e mafai ona na o le vaitau o le tautoulu

I totonu o le pu sauni (60 × 60 cm), sasaa le vao vao ma le faaopoopoina o fafie. Sasaa lelei le vai i le vai. Tuu le fatu laau ina ia mafai ai e le mama i luga o aʻa (paʻu moe) ona 5 cm i lalo o le eleele. Matou te faatumuina le laau i se paluga o meaʻai, ona tele ai lea o le vai. O le taimi lava e mimiti ai le vai, o le a sisi le eleele. Mai i luga, faʻaopopo sina mea e sili atu ona saunia e faʻafefiloi i mulch le liʻo aʻa, ma puipuia le faʻavaeina o se faʻalavelave faigata.

Ua teuteuina e Peonies ni togalaau matagofie a Saina talu mai le Han Hanuga a Han. O lenei fugalaau e sili ona faʻaaloalo ma o le taimi nei, o le Saina e mafaufau i peony faʻapitoa e avea ma o latou faailoga. I le lauiloa o le Botanical Garden Beijing, o le vaega e aofia ai le 100,000 sikuea mita. m

Maryin root o se laau sili ona lelei o le meli o le a tosina mai ai le tele o pi i le faaleagaina o le togalaau. O le togafitiga faʻamalolo e tumau ai ona mea totino pe a tupu aʻe i se togalaau masani. O le nonofo ai i le malulu o le tau, matagofie tele, manaia faalenatura, o le a avea ma teuteuga matagofie o luma o le togalaau i luma o le fale. O foliga o le peony e foliga mai e sili ona lelei, ma e matua fetaui lelei i le tele o ituaiga o togalaau.