Meaai

Auala e teu ai dogwood mo le taumalulu ma avatu i le aiga ni vitamini

Iloa le auala e teu ai dogwood mo le taumalulu, e mafai ona e saunia oe ma lou aiga atoa ma vitamini aoga ma minerale. O tagata anamua na latou faʻaaogaina tele fualaau suamalie fou, o le mea lea, e tusa ai ma a latou lava faʻamatalaga, latou te mafai ona fuafua pe faʻapefea ona aʻafia lo latou manuia i le faʻaaogaina o ituaiga ituaiga oloa taitasi. Latou te faʻaaoga dogwood o se fofo. Faʻaaogaina mo nei faamoemoega e le gata o vine, ae aʻa foi aʻa, paʻu, lau.

Le tau ma aoga o dogwood

O le eseʻesega o dogwood o le maualuga maualuga o le vitamini C i le pipi o le fatu. E tusa ma le 50-150 mg pa'ū ile 100 g o oloa. O le mea lea, o nei fua e leai se mea e itiiti ifo i le tulaga muamua i le i ai o vitamini C i taʻalo poʻo le sosolo. O pusi foi e aofia ai antioxidants ma carotene.

O fua o le laau e aumai ai le tele o mea aoga i le tino o le tagata:

  • sima o le potassium, calcium, magnesium;
  • pectin;
  • suauu taua;
  • vailaau oona;
  • vailaau faʻasaina (e aofia ai ma mea faʻapitoa);
  • se tele o vitamini C.

Iloa le auala e saunia lelei ai lenei 'au mo le taumalulu, e mafai ona e lavea dogwood ma faʻalavelave atoa o vitamini. O le a le mea e mafai ona maua mo le tino i le taimi e leai ni isi punavai o le vitaminini.

O mea faʻamalolo o vine o loʻo faʻaalia i ni aafiaga lelei i galuega i le tino o le tagata:

  • faateleina le hemoglobin;
  • faʻamaonia le faʻafefeteina, o se mea e faʻaosofia ai le gaosia o gaioiga gastric;
  • faʻamalosia i luga o puipui o vaʻa toto;
  • faʻaleleia manaoga;
  • faamautuina le totoina lautele o toto;
  • faʻamaonia tulaga faʻamalosi;
  • ei ai sona faʻaaloalo.

100 kalama e tusa ma le 15% suka.

E fautuaina le faaopoopo o le suauu i le meaai i le i ai o le fula o le tino, anemia, faafitauli i vaʻa toto, atherosclerosis.

E pei o le tele o isi vine, o le sana o se mea maualalo-kalori oloa. I le 100 g e na o le 40 kcal. E na o le afa o calories o loʻo i totonu o le paluga. E le gata i lea, o fualaau fou ma ua mamago e faʻaaogaina mo le tapenaga o le tele o meainu malosi. E tele lava taimi latou te saunia ai uaina, gaʻo, ava malosi mai ia i latou.

Dogwood le maalili

A faʻaaogaina lenei metotia, o faʻamaonia uma o le pi e faʻasaoina. Aʻo leʻi faʻamalo, o fua uma e tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete, aveʻesea fua leaga ma le pala. A uma ona fufulu i le vai malulu ma ia mautinoa e matua maeʻa.

Naʻo fua o fualaau 'aina e manaʻomia ona faʻamaʻa.

O le taimi lava e maeʻa ai le vao, e mafai ona e togi i fafo le meaʻai sauni e faʻaaoga. O le a sili atu ona talafeagai le tuʻuina o fua i luga o se paleti poʻo luga o isi laupepa faʻapipiʻi i le tasi papa, pe a uma ona tuʻuina le paʻu manu pe pipii ata. A maeʻa le taimi e faʻamaʻi atoa ai ia vine, e mafai ona e tuʻuina atu i latou i se pusa talafeagai mo le teuina i totonu o le pusaaisa. O nei mea e mafai ona fai ni taga po o atigipusa ua faʻamaufaʻailogaina faʻamaonia e puipuia mai ai manogi ma meaola mai le ulu atu i totonu.

Faʻamau faʻamago a Dogwood

I lenei pepa, o le togafitiga o le a apili atu i tagata matutua, aemaise tamaiti. A oʻo i le taimi o fualaau fou ma fua o loʻo totoe, o le ai ai moni lava se fua e sili ona suamalie. Latou te taofi pea le tofo ma le sogisogi o dogwood fou, ma atili ai ona tumu ma suamalie. E mafua ona o le leai o se vai.

Aʻo le i sauniuni le fatu laau dogwood, e tatau ona fufulu lelei le 1 kilokalama o vine ma aveese fatu mai ia latou. Ona faaopoopo ai lea o le 100 g o suka. I lenei pepa, e tatau ona latou tu mo se aso. I le taimi lea, o le a faʻamalolo le suavai, lea e tatau ona faʻafefe. A uma le sua, sasaa le sua vevela. O lona vevela e tatau ona tusa ma le 80 ° C. O le sipuni o loʻo faʻapipiʻiina mai le tutusa o le vai ma le suka pe mai le suavai ua uma ona sua.

O le vai ua maeʻa, faatasi ai ma vine, ua faatagaina e tu mo le lima minute. I le faaiuga o le taimi, e tatau ona lafoina le vao i totonu o se fafie. O le taimi lava e oʻo mai ai le suavai suamalie, e mafai ona faʻamago le fua i totonu o le ogaumu i luga o le tao tao faalua mo le 20 minute. Faʻatasi ai ma se malologa mo vine e faʻamaʻi lelei. O le vevela faʻafefeteina e 65-70 ° C.

Faia o se tala

Mo lenei auala, e sili atu le filifili vine vine. I le aveesea o fatu, matou te faalavelaveina le 0.5 kilokalama o fualaau aina i paluga pateta. A maeʻa ona e viliina i totonu o se sieti lelei, aveese le peʻa malosi. Mo le 15-20 minute, faʻafefe le susu o le susu i se vevela vevela. Ia mautinoa e faʻalavelave i taimi uma e aloese mai le mu. E tatau ona faʻapipiʻi le masini faʻafefete i luga o luga o le paʻu e kuka i le suauʻu manogi, 0.5 cm le mafiafia. O lenei palapala o le a faʻamago i le mea e manaʻomia i le ogaumu mo le 2-3 itula i le vevela o le 150 ° C e faʻaaogaina ai se faʻaoga faʻapitoa.

I le faʻataunuʻuina o le keke, e tutusa lelei le keke o le cornel ma le suʻi lole. E mafai ona tipiina i ni vaevaevae ma faʻasusu i le maso ma sina mea e faʻaitiitia ai le paʻu. Po o le taʻavale i totonu o atigi ona fai ai lea o vaega. E masani lava o sea ituaiga meaai e fafagaina ma aano o manu. Afai e manaʻo ai, e tuʻuina le paʻu meli-meli i totonu aʻo leʻi mimilo. Maua se togafitiga sili.

Faʻatauina o Dogwood

O lenei metotia o se tau e le taugata e faʻasaoina pe afai o le gaioiga e tupu mai i le fesoasoani a le la ma le ea. E totoe na o sina taimi e faʻaaogaina ai se laumei lanu o vine, lea e tatau ona tuʻu i lalo o le paolo. Lelei lelei le manaʻomia. Ma a mavae le 5 aso o le a mafai ona aveese fua i le nofoaga o le teuina tumau.

Dogwood faʻamaʻaina fualaau e le mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi.

E tele isi metotia mo le faʻagogoina o dogwood e faʻaaoga ai se masini eletise poʻo se ogaumu. Muamua, e seti le vevela i le 50 ° C, ona oʻo lea i le 70 ° C. O le faʻamagoina e sili atu le vave, ae o loʻo i ai tau tau tupe.

E masani lava, o fua ae e le o suamalie suamalie ua filifilia mo lenei metotia. E tatau ona fufuluina muamua. E mafai ona e faʻamaʻi e ala i le faʻaopopoina o sina laulau vailaʻau vailaʻau poʻo se pine o le soda i le vai. Afai e manaʻo ai, e aveesea ponaivi pe faʻagogo atoa.

O faʻamanuiaga sili o dogwood ua maeʻa o le ai ai mo le puipuiga o le tino. E moni lenei mea i le vaitau malulu, pe a oso le malulu ma e te manaʻomia e lagolago lou tino. O phytoncides o loʻo i ai i fualaʻau e maua ai le aʻafiaga o antiviral ma antibacterial.

O le faʻaaogaina o ia fualaʻau e fesoasoani i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa. E mafai lenei mea ona o le malosi o dogwood e faʻavave ai faiga faʻasolosolo i le tino o le tagata.