O le togalaau

Microbiota

Aiga: Lelei. Genu: laau faʻasusu. Meaola: Microbiota (lat. Microbióta). O lenei mea o se laau talafaʻatasi, faʻatasi ai ma le faʻafefe o ni lala e fetolofi i luga pe lalo ile pito. O le maualuga o le vao e le sili atu ma le afa mita, o le lautele o le pale e 2 mita. O lala o le vao e tele lala, e laititi lava ona faafefeteina ma e talitutusa lava ma lala o le thja. Laʻau (nila) e laʻititi, e maʻila, e le mafai ona tu.

O nila o laau talavou ma vine totogo i totonu o le paolo, e masani ona tupu mai, foliga o le nila. I totonu o se tagata matua, o laulaau foliga e pei o le fua ma ua lolomiina i le ogalaau. O le umi o laulaau e 1-2 mm. I le autumn, o laulaau o miktobiota e maua ai se paʻu enaena ma se paʻu apamemea. Fualaau aina: se tamai vaʻa malogo.

O le Microbiota e faatatau i laau dioecious. I luga o le tasi togavao ei ai fugalaau i foliga o pusa mo tane ma fafine.

O tamaʻi tane e laiti tele, e aofia ai le 5-6 paipa o fua e teuina ai le pollen. O loʻo i ai i le pito i tua o laʻau. O tama fafine e sili atu le telē nai lo tama tane, e lapotopoto ma e tusa ma le 5 mm le lautele. Latou te "nonofo" i luga o pupuu pupuu ma e tasi pe lua paipa o paʻu matala. A oʻo i le paʻu, o nei laʻau na salalau atu, ma faʻaalia ai se lapisi lapotopoto faʻatasi ma se pusa.

O microbiota cones e le o faia i tausaga taʻitasi, e laʻititi ma e faigata ona matau. O le mea lea, mo se taimi umi, e le mafai ona maua e tagata fai togalaau se maliega i le itupa o lenei laau. O Microbiota o se laumei faʻagasolo ona tupu. O tausaga taʻitasi, o lona tuputupu aʻe e le silia le 3 cm.

Tufatufaina o microbiota ma ona ituaiga

Shrub na maua i le 1921. I le vaomatua, e mafai ona vaaia i Sasaʻe Sasaʻe (i saute o Sikhote-Alin). E ola aʻe microbiota i vaega mauga, i maʻa. E tupu i le pito i luga o le vaomatua, i totonu o vaovao.

Microbiota cross-pair (M. decussata) - naʻo le ituaiga o meaola. O lenei mea o se laau telefoni feaveaʻi e sili ona lelei ile oneone le lelei ma le lelei. E talia le faʻaalia i le susulu o le la, e aunoa ma le mafatia mai le la. Le fefe i le maualalo o le vevela. E faʻaaogaina e faia ai ni teuteuga teuteu o togalaau e avea o se mea e maua ai le eleele. Vaavaai i le pito i lalo o le tuufaatasiga o vaega o conifers.

E valu ituaiga o microbiota e felaʻiaʻi faʻatasi. O ia mea uma na maua e ala i le fausiaina ma e tele lava ina tutupu i lalo o puipuiga. I lo matou atunuu, e mafai ona e vaaia na o le 2 o ituaiga e 8 o nei laau vao.

Microbiota Gold Spot (Goldspot) - eseese i le valivali o lala. I le taumafanafana latou te lanu samasama. I le taumalulu-taumalulu, o le lanu ua tumu.

Microbiota Jakobsen (Tenimaka) - e ese mai i le vaomatua ma le tuputupu ae i luga. I le 10 tausaga, o le vao e oʻo i le maualuga o le afa mita. O fualaau o Jakobsen microbiota e feliuliuaʻi ma ufiufi i mata, laulaʻau-foliga - nila. Mo lenei tulaga, na maua ai e le laau le igoa o le "moa mata" mai le faitau aofai o tagata.