Fualaau aina

Totoina o fatu o kukama i luga o laau ma luga o le laufanua Vaitausaga o togalaau togafitiga O maʻi kukama ma ata

O le totoina lelei o kukama ma fatu i le eleele ma i luga o fatu laau ma ata vitio

O le ki i se seleselega lelei, o le totoina lea o kukama ma taimi e tatau ai ma fatu laau ma luga o le eleele. O le a e aʻoaʻoina tulafono ma mealilo o tekinolosi tau faʻatoaga mai lenei tusiga.

Le taimi o le totoina o fatu kukama i le eleele

Tatala avanoa

  • O laau totō ua totoina i le lauʻeleʻele i le tautotogo i le amataga o le vevela - o le eleele e tatau ona mafanafana lelei i le taimi o le totoina (a itiiti ifo o le 14 ° C), i le ogatotonu ole laina ole a maeʻa pe a ma le 5-6 o Me. I le vaeluagalemu o laina ma le latū latū, mo le seleselega muamua, ua totoina kukama e ala i laau toto; i le itu i saute, o fatu e totoina i le taimi lava e tatala ai eleele. A e ola i fualaau, e mafai ona e maua se seleselega i nai vaiaso na muamua atu.
  • Aua le taumafai e toto vave fatu o kukama i luga o le eleele amata: o le a le fesoasoani i le vave totoina, ma le isi, i le malulu, aemaise lava i timuga mamafa, o fatu o kukama o le a pala ma pala. Ma afai latou te o aʻe, ona sili atu lea nai lo le tau i le eleele mafanafana.

Pulu mafiafia mafanafana

  • E mafai ona e saunia le fale kati i le ufiufi lea i le ata tifaga poʻo le tioata. O le mafanafana o le eleele i totonu o se fale lauʻeleʻele o le a mafai ai ona lūlū kukama i luga o eleele ufiufi ua maeʻa ia Mati-Aperila, faʻalagolago i tulaga o le tau i lau eria.
  • O le taʻele i luga o se moega mafanafana o le a mafai ai ona totoina kukama i totonu o se fale koli vavalalata e oʻo lava ile solo malulu seia oʻo i le -3 ° С, peitaʻi, e tatau ona faʻamafanafana lelei le paʻu o le otaota ina ia "maua ai le afi" ma faʻasaʻo le aofaiga talafeagai o le vevela.

Aso o le totoina o fatu o kukama mo laau

Komekoso fatu mo laau toto ua totoina i le 27-30 aso ao le i toe totoina i se nofoaga tumau: i totonu o se fale kati, fale lanu meamata poo fanua matala.

  • O fualaau aina mo greenhouses ua vevela ua totoina ia Fepuari.
  • Ina ia totōina i totonu o se falemauaui e leʻi faʻasaina i le amataga o Aperila, e tatau ona e totoina kukama mo tipu i le sefulu tausaga muamua o Mati.
  • Mo le totoina o fatu i totonu o se fale kesi i le ogatotonu o Aperila, tatou te toto fatu i le lua tausaga o Mati.
  • Mo le toto i le eleele i le amataga i le ogatotonu o Mei, matou te totō fatu kukama mo fatu laau i le muamua po o le lua tausaga o Aperila.

Sauniuniga o le saite mo le totoina o kukama

Auala e saunia ai le fanua mo le totoina o kukama

Filifiliga nofoa

Ina ia maua se seleselega lelei, filifili se nofoaga lanu ma le puipuiga mai matagi i matu mo le tuputupu ae o kukama. Faʻasagaga faʻapitoa i totonu o le nofoaga o faʻalauteleina o fualaau aina (sunflower, pateta, legumes) - o le a latou fesoasoani e fatu le microclimate talafeagai.

Soo

Toeitiiti lava o eleele uma e faia, ae e tatau ona faʻafefe ma manava. O le kukama e sili ona lelei i luga o le malamalama, o le eleele e maualalo i le lotomaualalo. E mafai ona e faʻaleleia le taua o le eleele i le faʻaaogaina o faʻasusu: humus poʻo le faapalaga.

Saunia le nofoaga i le tautoulu. E tatau ona eli se suo i le loloto o le bayonet ma faia ni fugalaʻau, faʻaopoopo sina superphosphate ma le efuefu.

Tagata e manaʻomia

E fautuaina e sui le nofoaga mo kukama i le 5 tausaga. O le mea sili ona lelei e muamua atu: vave pateta, tamato, pi, sana.

Sauniga saunia

Matou te saunia vaʻavaʻa i le taimi lava lea ao lei luluina fatu poʻo totoina laau. O le maualuga o moega e tatau ona 20-25 cm. Afai o le eleele ua faʻaitiitia, i tutusa tutusa, faʻaopopo eleele elemene, peʻa, humus, sawdust.

E faʻapefea ona vaʻaia le palapala aʻo leʻi totoina kukama

Mo le faʻamaʻi, faʻapalapala le eleele i se vaifofo o le paʻu sulfate: mo le 10 lita o le vai vevela (80-90 ° C) 1 tsp. paʻu. I luga o le 1 mita, faaopoopo le 3 l o le moli. Tuʻu mo se aso, ona lūlū pe totoina totō.

Auala e filifili ai fatu saʻo mo le totoina o kukama

E faapefea ona filifili kukama mo le totoina

O fatu e le faigata ona aoina na oi latou lava, ae o loʻo i ai foʻi le tele o ituaiga o ituaiga i luga o le faʻatau. Afai e le aofia ai i le afifi ni faʻamatalaga e uiga i le faʻamoemoega o le ituaiga, ia tilotilo i le ata: kukama e talafeagai mo le taumafataga fou e ufiufi i paʻepaʻe paʻepaʻe, mo canning - faʻapouliuli. Teu fatu mo le silia ma le 2 tausaga.

Auala e siaki ai le tulaga o fatu:

  • Tuu fatu i totonu o se pusa o vai mafanafana-o fatu laititi-lelei o le a felelei i luga, aua o le luluina na o fatu ua goto i le pito i lalo.

E faʻapefea ona saunia fatu kukama mo le totoina

Pe tatau ona totogo fatu o kukama aʻo lei totoina, e filifili le fai togalaau mo ia lava: o kukama e ola lelei i le eleele mafanafana e tusa lava pe leʻi saunia muamua. Ae afai e te manaʻo e te manumalo i ni nai aso ma vave seleseleina, e mafai ona e faʻaoga ma faʻamalosi fatu.

E faʻafefea ona fufulu kukumba fatu aʻo leʻi totoina:

  • Tuu le fatu mo ni nai minute i se vaivili mālūlūlūlūlūlūlū o le potassium i le taimi nei: o le a faʻaumatia ai i latou mai faʻamaʻi, ona mautinoa ia faʻamama.
  • Fufulu, ona taofi lea mo ni nai itula i le vevela o le 60 ° C - o le a faʻavaveina ai le amataina o fualaau aina.
  • Faʻafefea ona togafitia fatu o le totoma aʻo lei totoina: Tuu fatu i totonu o se ato (e talafeagai le gau) ma taofi mo le 12 itula i le vaifofo lenei: 1 sipuni i le 1 lita o vai. nitrophoski ma le faʻaputuina o fafie. Ona fufulu lea i vai mama. E mafai ona e uuina fatu o kukama i luga o le susu susu o loʻo faʻamalieina i se vaifofo o se tuputupu aʻe e faʻamalosia: o le a le leaga le aʻafiaga.
  • E faʻafefea ona totoina fatu kukama aʻo lei totoina: faataatia fatu i luga o se mea susū ma taofi i le +20 ° C ina ia latou fufui lelei. O fatu e le tatau ona totogo, ae sela lemu.
  • Ona faʻamalosi lea o fatu o kukama aʻo leʻi totoina: taofi i latou i le vaega o fualaau faisua o le pusaaisa mo le aso ma teuteuina ma le faaeteete ina ia aua nei faaleagaina.

E le manaomia le gaosia o fatu palu.

Lauina o fatu kukama i le laufanua

Auala e toto ai kukama i le ata palapala

  • O le totoina o fatu ile laufanua ole eleele ua fautuaina i le 2-3 valaau: o le auala lenei o le a puipuia ai oe mai le toe foi mai o le tau (ia ufiufi pito i luga o le folas pe a manaomia le saito) ma fua mai i taimi eseese.
  • Latou te totoina fatu o kukama ma le amataga o le vevela moni (i le ogatotonu o le masina o Aperila) ao le i amata le taumafanafana, ae ia manatua o le vevela o le taumafanafana e mafai ona faaleagaina ia totogo pe a mu le palapala.

Ua saunia sauni. Lafoaʻiina o ni pu po o ni laina, faʻafefe i le vai.

Le loloto o le totoina o fatu cucumbers ma le mamao i le va oi latou

  • Faʻamuʻu le fatu i le 2 cm, ia mamao ese le laina ile 6-8 cm, i le va o laina 60 -80 cm.
  • E mafai ona e tuu 4-6-8 fatu i le tasi pu, tuu le 60 -80 cm i le va o pu.
  • A maeʻa ona totoina le laʻau, e aoga tele le mulch i se fasi manifinifi o humus.
  • E tusa ma le 10 g o fatu o le a manaʻomia i le 10 mita.
  • Pe a aliali mai laau toto, vevela, tuʻu ai le malosi malosi i se mamao e tusa ma le 10-15 cm mai le tasi.

E le faʻaitiitiaina le totoina o fuamoa, ae naʻo le faʻaleleia atili o fua o fualaau aina, ae faʻapena ona faʻaleleia le avanoa na maua mo i latou, e ufiufi ai le eleele, ma maua ai se microclimate lelei, susu i lalo o laulaau, o le kukama e le oʻo i le mafatiaga mai le vevela i le vevela vevela i lalo o le timuga talafeagai.

O le le lelei o lenei auala e mafai ona taua o le lavelave o le seleselega, o le a tatau lava ona tuu le tele o laina i le va o laina i laina e lua ina ia maua ai avanoa faigofie.

E faʻafefea ona faigofie ona puipuia kukama mai le vevela

I totonu o itulagi e vevela vevela, e fautuaina e totoina le faʻatoʻaga o togalaʻau i le va o vaomatua: totoina le tele o taimi, pe a uma le 20-30 cm, e faia ai se "pa" eleelea. Faʻasaga i autafa ina ia i ai le la o le aoauli e sili ona umi le ata mai le "pa ola".

Tuuina kukama e faateleina ai le gaosiga

Ina ia taofia mai le umi o le ogaumu, ma taʻitasi vao totomoli e fai ma siaki ma ia i ai le tele o fasi itu, ia togiina le tulaga tuputupu ae tutotonu i luga aʻe o le 5-6 laupepa.

O se auala faigofie e totō ai kukama i luga o le eleele avanoa:

Totoga kukama i totonu o se fale kati ma fatu

Ia vave saunia le fale kolivala: eli se moega ma faʻafefeteina, faʻamalo le eleele i se ato, fafa o susu ile pito i lalo ole falesa. Ufiufi le arcs i le pepa alumini, faʻamalosi faʻamalosi ma maʻa poʻo piliki. Ia mafanafana le lalolagi. A maeʻa le vaiaso, siaki: tui le palapala i lou lima, afai e mafanafana le uumi o le alofilima, lagona le saoloto e lulu.

Totoga kukama i totonu o se fale kati ma fatu

  • Paʻu o le faʻapipiʻi 2 cm.
  • Faia poʻo le liʻo lapotopoto i le 5-6 fatu e tufatufa tutusa (mamao i le va o pu 60-80 cm)
  • Po o laina i le 60 -80 cm, le mamao i le va o fatu i le laina 6-8 cm.
  • Pe a totogo fatu, matou te tosoina fualaau i laina e oo i le 10-15 cm i le va o laau.

A maeʻa ona totō fatu, e mama le vai e faʻafefe ai i le vai mafanafana (e vevela) ma vave ona ufiufi i se ata tifaga. Faʻaauau le mata i luga o le tau ma i le susulu o le la, ia mautinoa e tatala le greenhouse i se vaega pe atoatoa foi ina ia le "mu" ia laau maaleale: o le mu mai le vevela maualuga e vave ona faatuai le taimi o fualaau aina. Faatasi ai ma le tele o vevela, o fatu e mafai ona mate saʻo ile eleele, ma o le a le totogo.

Totoina o fatu o kukama mo laau i le fale

Kukama e toto fatu mo fatu laau

Tui fatu o kukama mo fualaau aina ia Mati-Aperila (mo greenhouses - i Fepuari).

Faʻafefiloi eleele eleele e manaʻomia:

  • Mo le 2 vaega o le peat ma le humus, 1 le vaega o meaʻai laiti, faaopoopo 2 tbsp. l fafie laupapa ma 1.5 tbsp. l nitrofoski.
  • Faʻafefiloi uma vaega uma.

Auala e toto ai:

  • Toto fatu ile kaseti kapu ina ia e le toe totoina laau mulimuli ane. Afai e te toto i tamai kaseti, ona e faʻafefete atu lea i ni ipu tetele pe a totogo laau.
  • Faʻamuʻu fatu i le 1 cm, faʻamama le palapala, ufiufi laau toto ma se ata.
  • O le malamalama e manaʻomia le susulu ma le faʻafefe, tausia se mafanafana vevela. I se pisi o le ao, e manaʻomia le malamalama atili.
  • I le oʻo mai o vine, aveese le fale.
  • A fai le 2 laʻau, fafaga: faʻasala le 1 tsp i le 1 lita o le vai mafanafana. nitrofoski poʻo nitroammofoski.
  • Vai vai i le vaiaso, faʻamalieina atoa le lapisi o fanua i ipu, faʻafefe le tele o vai i totonu o le apa.
  • A o lei totoina i le laufanua, ia faasolosolo malie i le ea fou - ave i totonu o le togalaau mo ni nai itula.

O fualaau o le a saunia atoatoa i le 27-30 aso.

Totoina fatu o kukama mo vine vitio:

E faʻapefea ona toto fatu o kukama i le eleele

  • Vai lelei le vaomatua i le aso ao le i totoina.
  • Filifili se aso mafanafana ma manino mo le totoina.
  • Aveese ma le faaeteete le tioata mai le coma, e aunoa ma le solia o lona amio saʻo.
  • Faʻamuʻu na o aʻa i totonu o le eleele, fafasi le palapala ile taʻavale ato, faʻapipiʻi malie ma ou tamatamailima. O le mea lea e le faʻafefeteina ai e le tasi laau le va o le 10-15 cm.

Totoina o fualaau o kukama i luga o le laufanua vitio vitio:

Totoga totō totō i totonu o se vitio vitio:

E faapefea ona tausia kukama

Toto ma vele le palapala

O totogo e tatau ona faia ma le faʻaeteete tausiga. Faʻamalo manino ia moega o vao. Tata le eleele i taimi uma pe a uma ona faʻasuina, faʻalauteleina i le 3-4 cm. Faʻaeteete ia aua neʻi faʻaleagaina aʻa ma pala.

Faʻasa

Kukama e mama. Vai vai i taimi uma. Mai le le lava o le susu, o le tofo o le fualaau faisua o le a faasolosolo ina leaga, o le oona e aliali mai. O laʻau ua faʻapouliuligia, pauu ese. E sili le lelei i le vai i le taeao po o le afiafi, pe a le o malosi le la. Aua le faʻamalolo i le vai malulu poʻo se vaʻa malosi mai se pulupulu. E manaʻomia lou faʻafefeina o le palapala, ae le o laau totő. Ole tele o faʻavaivai e faʻalagolago i tulaga o le tau. I le averesi, e tatau ona e inu i le 2-3 aso, i le vaitau o fualaau aina e masani ona faia lenei mea: i afiafi uma po o le taeao. Afai e le pasi lelei le vai, fai se pala i le va o laina.

Pulu

A oʻo ina tupu le laʻau 5-6, e tatau ona e togiina le ata tele - e fesoasoani lea e faʻamalosia ai aʻa ma ola malosi ai le itu itu.

Hilling

O le puipuia o faamaʻi fungal ma tausia le tuputupu aʻe masani o le aʻa, e tatau ona fufuluina vao i le tele o taimi i le vaitau.

Faʻafefea ma pe faapefea ona fafaga kukama

I totonu o le greenhouse

Aʻo tuputupu aʻe i totonu o se fale lauʻeleʻele, e tatau ona fafaga 5 taimi i le vaitau (faʻasalalaʻau poʻo le mineral fertilizers). O le laei muamua e faia faʻatasi ma le amataga o le fuga, ona - pei o le tuputupu ae ma fua mai. Mo le uluai fafagaina, ua fautuaina e faʻaaoga se vaifofo: ave le 10 lita o le vai, faaopoopo le 1 tsp. urea, superphosphate ma le sulfate sulfate, faʻaopoopo 1 le kapu mullein i se mushy consistency (nai lo lena e mafai ona e faʻaopoopo 1 tbsp. l. sodium sodium).

I le avanoa tatala

E fautuaina le fafagaina o kukama i se nofoaga avanoa 3-4 taimi i le vaitau. O fualaʻau minerale o loʻo i ai faʻamalama, pailani, nitrogen e sili ona talafeagai. Faaaoga le laei muamua pe a aliali mai se pea o laupepa, o le lona lua - faatasi ma le amataga o fualaau aina, ona - i le taimi o le fualaau aina.

Mo le fuālaʻau, filifili se aso mafanafana, ma manino ina ia maua lelei ai meaʻai.

Aoina mai fua (i isi aso uma) ina ia latou le ova, ma o loʻo faaauau pea ona fua lelei le vao. Teu cucumbers i se nofoaga manaia.

Fuga manogi

E sili atu le lelei o laei e maua mai le mutia vao: aumai ni vao lanu meamata e aunoa ma ni fatu, tuu i totonu o se fagu ma faʻatumu i le vai, tuʻu le sua mo le vaiaso ma sasaa le 1 lita o vai ma vaifofo i lalo o laau i le fua faatatau o le 1:10.

Malama o kukama: auala e fufulu ai ma togafiti

E tāua tele le mataituina o togalaau faʻatoʻaga, faʻamautinoa le faʻafefeteina ma le faʻafefe, ma i totonu o greenhouses - faʻaleleia, ona lelei ai lea o fua, ma o faʻamaʻi ma meaola faalafua e le faalavelaveina.

Kladosporioz i luga o lau o kukama foto fatuga o kukama

Cladosporiosis - o le faʻamaʻi masani. O le mea e mafua ai le sogasolo o se mea malie e gaoioi i le maualuga ma le faʻavavevave ma suiga faʻafuaseʻi i le vevela.

Cladosporiosis i luga o fua o kukama photo faʻamaʻi o kukama

O laulaau o le laau, o kukama talavou e ufiufi i lanu uliuli ma le lanu enaena, o fua e totogo mai. E tatau ona fufulu i se vailaau faʻasaina ei ai le benzimidazole.

Malosiaga malosi i kukama photo mamate kukumba

Malosiaga malosi - o se maʻi afaina lea e lilo ai laulaau i le paʻepaʻe paʻepaʻe. Aveese nofoaga na afaina, sulu i se vaifofo o le sulfur colloidal.

Paʻu paʻepaʻe i kukama photo faʻamaʻi o kukama

Paʻu paʻepaʻe - o vaega uma o le laau ua ufiufiina i se fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe, ona amata ai lea ona pala. E tupu lenei mea ona o le maualuga o le manogi o le ea ma le eleele, le lelei o le ea - afai ei ai se pathogen i totonu o le palapala, aua nei faʻamalosi le totoga. O nofoaga faaleagaina e tatau ona aveeseina, sasaa le laau i le lime-fluff.

Laʻau e pala i luga o kukama photo fatu o kukama

Laʻu aʻa - i le amataga o le vaitaimi o le fualaau aina, o se vaega lanu enaena e aliali mai i le pito i lalo o le aʻa, lea e salalau atu i luma. E tupu lenei mea i le tele o le susu. Malosiaga o vaega ua aafia i le penisina poo le pefu. Afai ua mate le laau, e tatau ona lafoaʻi, togafitia le pu i se vaifofo o le sulfate copper.

Vailaʻau o mosaic lafoaʻi kukama photo faʻamaʻi o kukama

Mosaic lau - o laulaau e ufiufi i lanu lanumeamata lanumeamata po o lanu uliuli lanu uliuli, o le a avea o latou foliga ma mea faʻapipiʻi. Stains ma fulafula e aafia ai foi le fua. O le maʻi e aliali mai pe a le o gaosia le fatu ao le i totoina, o le vao e saofaga i lenei mea. O laau mamaʻi e tatau ona lafoaia. Uma le palapala i se vaifofo o le paluga oona.

Olive spotting - o fua o loʻo ufiufi i le lanu enaena. E tupu lenei mea pe a faʻasuina i vai malulu, ona o le maualuga o le timuga, mai faʻataʻitaʻiga. Mo le 5 aso, taofi le fafaga. Tausia ma le 1% Bordeaux fluid.

Paʻu paga o kukama photo faʻamaʻi o kukama

Faiga paʻu - Laʻau faʻamago ma matutu vave.I le po, e mafai ona toe faʻafoʻi le tauvaga, ae i le ao o le a toe faʻaleleia laʻau ma vaovao, toeitiiti lava a oti. O le maʻi e mafua mai i se siama siama. 'Oti le kukama shoot: afai e te vaʻaia ni lanu paʻepaʻe i luga o le tipi, o le mea moni lava o le mimiti. E leai se vaifofo mo lenei maʻi, e tatau ona faʻaumatia faʻamaʻi uma mea afaina (susunuina) ma fufuluina le saito malafola ma le carbaryl i le eria - o le a fesoasoani e faʻaumatia le vevela vevela o lenei faʻamaʻi matautia. O le a mafai ona toe faʻafoʻi kukama i le nofoaga lava e tasi pe a uma le tolu tausaga.

Pests o kukama

O le tele o taimi, e afaina ai meaola pe a matutua i greenhouses, greenhouses.

Faatasi ai ma i latou: o se apogaleveleve mite, melon aphid, whitefly. I le uluai siakiina o se manufeʻai, faia faʻamalosi se togafitiga o iniseti, pe afai o le taimi faatalitali e mafai. Afai o kukama ua uma ona fua mai, e tatau ona e taulimaina ma le lima lima ia meaʻai faalavelala: togi ma susunuina lau o loo aafia, faaaoga se fasimoli solution.