O le togalaau

Kalinolistny totoina ma tausiga ile vaalele

O le bubble o se ituaiga o laau toto o le aiga o Rosaceae, ma ua tupu manuia i le totoina ma le tausia lelei i le laufanua o la tatou tau. O se uiga uiga ese o lenei laau o le lanu o ona laulaau. Le lanu o laulaau i le tele o ituaiga o meaola o le paʻu, moli ma lanu lanumeamata.

O le laau o loʻo i ai ni meaʻai mataga, o lona lautele e tusa ma le 2 cm. O le aʻa o loʻo i totonu o le eleele papaʻe, ma e fiafia i le faʻafeusuaʻi masani. E gafatia e le laau le vevela o le tau ma e le fefefe i le tatalaina o laufanua lanu. O le nofoaga na fanau mai ai lenei laau o Amerika i Matu, Korea ma Asia i Sasae. Fuga i totonu o se laau e tusa ma le 30 aso. O fugalaau o le vailaʻau e laiti ma sinasina.

Eseese ma ituaiga

Bubble Carrier "Diablo" poʻo magenta E tosina atu ai le gauai i le lanu pogisa ma o se fofo sili ona lelei i le togalaau.

Bubble Red Baron o laulaau o nei meaola e itiiti si vaiti, e le pei o Diablo. O le laulau laulau i luga o le fogaeleele e teuteuina i vailaʻau mumu mumu. O le laau e mafai ona ausia se maualuga e lua mita i le maualuga. O le fugalaau e le o umi, ae o fugalaau lanu piniki.

Laʻau-laau "Kalinolistny" E tele ni togi. Ole maualuga o le vao e mafai ona oʻo i le 3.5 mita ma le faʻalauteleina o fatulaʻau ma se paʻu le tumau e pa'ū mai i ogalaau. O foliga laulaʻau o le vailaʻau e foliga tutusa ma se ellipse ma faʻamau i le pito. O lenei meaola e paʻepaʻe pe fugalaau fugalaau.

Red Bubble lauiloa i le tuputupu ae. O lenei ituaiga meaola e ola pea i le taumalulu, e le o manaʻomia le tausiga. Laʻau laʻitiiti laʻitiiti i luga o le pito faʻatasi ma ni vaitusi. O le paolo o lau i le tautotogo e mumu, ma i le amataga o le malulu o le tau e alu i luga o le paʻu. O fugalaau ei ai se lanu piniki maaleale. O le mamanu o le togalaau e foliga susulu i foliga o se pa ola.

Bubble Carrier Nugget ei ai aʻa e mama e oʻo i le pito i luga. O lenei ituaiga o ituaiga laau e suia ai le paolo o laulaau mai lea vaitau i lea vaitau. I le taimi muamua, o le lau o le lau o le la, o le tautoulu ua liu lauusiusi.

Bubble Darts auro i lenei ituaiga, i le taimi muamua, o laulaau ei ai se lanu samasama, ma i le tele o le taimi ma le amataga o le malulu o le tau ua liua i le vevela. Inflorescences ei ai se malamalama malulu.

Bubble Luteus foliga mai e pei o se vine vine. Laʻau maualuga e oʻo atu i le 2.5 mita. O le paolo o laulaau i lenei ituaiga o samasama, ae mulimuli ane liliu atu i le lime. O laʻau e faʻasolosolo ma faʻasolosolo i autafa o le pito. O lenei vailaʻau e le faʻafefeina ai le susu o le palapala ile eleele.

Laʻau auro poʻo samasama. O laulaau o le laau o loʻo i ai se kulu vevela i le amataga o le vaitau, ma i le amataga o le malulu o le tau ua avea ma auro. O le maualuga o le vao e tusa ma le 1, 5 mita, ma le lautele o le vao e tusa ma le mita.

Bubble Lady Lady Red o le maualuga o le laau e tusa ma le tasi ma le afa mita, ma e tusa ma le 1.2 mita le lautele. O tupu e ola aʻe, o le pito i luga o le paʻu ua i ai se sukalati. O laulaau e manaia i le amataga o se uila mumu, ma i le tautoulu o le a avea ai i latou ma fafie fulafula.

Ie Iupeli o Bubble Amber o lenei ituaiga na faaigoaina i le maea ai o le Masiofo o Elisapeta mo lona aso fanau. O le maualuga o le laau e tusa ma le 2 mita, i le lautele e tusa ma le 1.5 mita.

O aʻa o lenei ituaiga e tupu ae mulimuli ane fausia ai foliga foliga. O le fua o laʻau e muamua ona pasia, o loʻo i ai se kuluga lanu, ma mulimuli ane o se liona malamalama ma se lanu enaena. Inflorescences o se paolo paʻepaʻe.

Bubble Carrier Teeny Vine O lenei ituaiga e aʻafia i ituaiga o ituaiga, ma o lona umi e mafai ona ausia na o le 1.2 m. O laulaau e susulu ma manaia i se paʻu paʻu. I le tautotogo, o le laau e fiafia i mata ma ona fua. O fugalaau ei ai se lanu piniki maaleale.

Faatasi ai ma le amataga o le tau malulu, o laulaau o le laau ua avea ma se manogi mumu mumu. O lenei meaola e le lelei i le alu ma e ola lelei i le malulu ma le vevela vevela.

Fausiaina o le toto ma le tausiga ile eleele

I le tausiga, o le laau e le o se mea e fiafia i ai, ma e le manaomia ai se gauai faapitoa. Ae afai e te tuʻuina atu le vailaʻau i tulaga talafeagai, o lona uiga o le laau i le vaitau o le atinaʻe malosi, o lona uiga, i le taumafanafana e mafai ona faaopoopo i le 40 cm i le tuputupu ae. Ae ia fausia le foliga manaomia, e tatau ona selesele e lau laau lau laau. O lenei faiga e faʻamalosia ai le faʻaalia o ni atigi fou.

Pe a faʻafeinu, e tatau ona amanaʻia le tuufaatasiga o le eleele. Afai e pala le palapala, ona vave faʻapala lea, o lea e manaʻomia ai le masani ai ma le fafaga tele. O le tele o le vai e faalagolago i le tele o lau vao.

Afai o le eleele o le ele, o loʻo i ai se manaʻoga e faʻamautinoa e leai se malologa i le palapala, talu ai ona e lamatia le afaina i le paʻu palapala, ona o lenei mea ua mole lemu le laau.

Fertilizing mo cystic fibrosis o loʻo faʻatino i le tautotogo ma le maeʻa o le autumn. I le amataga o le tautotogo, o lenei faiga e faʻatinoina i vailaʻau faʻasaina oona, ma i le amataga o le tau malulu, e manaomia e le laau ni meaʻai faʻamalosi.

I le tautotogo, e mafai ona e fufuluina i le povi palu i se fua faatatau o le 10 kalama o se pakete o le 500 kalama o le papa ma se sipuni o le masima masima.

Totoina o fua

E manaomia e le laau le teuteuina mo togafitiga faafomaʻi ma mo le matagofie o le fausia o se togavao. O le teuteuina mo togafitiga faafomaʻi e faia i le amataga o le tautotogo seia oʻo ina afifi le laau. E tatau ona aveese faʻamalosolo o lala ua gau, magogo ma malulu i le maeʻa o le taumalulu.

O le teuteuina o le vailaʻau e faamalosia i le taumafanafana pe afai o lala mamago ua aliali mai i luga o le laau ma e tatau ona aveese otaota vaivai mago.

E faʻapipiʻiina se vailaʻau

Afai e te manaʻo i se vaomatua malosi ma tele, e tatau ona e togi i le maualuga pe a ma le 50 cm. O lenei ituaiga o teuteu o le a fesoasoani e fausia ai le tele o tipu fou. Ae afai e te manaʻo e tuʻuina atu i lau togavao se tasi o punavai pei o foliga. E tatau ona vavae ese lala lamolemole uma mai le togavao ma tuʻu ai na o laʻau sili ona tele ma mautu.

Toe faʻafouina le laau e tatau ona faia e tusa ma le ono tausaga talu ona totoina. Ina ia faia lenei mea, oti uma laʻau i le faavae.

Suiga

O se laau e totoina i le tautotogo po o se gaioiga e faia i totonu o le tautoulu, pe a uma ona taʻe lau.

Aʻo leʻi toe faʻavasegaina, e tatau ona vavae ese laʻau o le laau i le 40 centimita, e fuafua i le maualuga o lau laau. E manaʻomia lenei mea ina ia sili atu ona faigofie le faʻaogaina o le taimi faʻatulagaina i se nofoaga fou. O le vao e manaʻomia ona 'oloina faʻatasi ma se lapisi lapoa ma faʻafeiloaʻi i se nofoaga fou. Faʻamau aʻa i se fofo ma se aʻafiaga o le tuputupu ae o aʻa.

Faʻaauau

O le faʻapenaina o vailaʻau i fatu e seasea lava. Talu ai o fatuga mai fatu e le mafai ona latou maua se lanu paʻu o laulaau, ma o le gaogao o le taimi o se mea lapoa. Ae ui lava i lea, aʻo lei lūlūina fatu e tatau ona faʻamalosi.

O le lulu e tatau ona i ai i le malamalama o peat ma le oneone i le tautotogo po o le autumn pe a uma le faaputuga fatu. A maeʻa lena, ia ufiufi le fagu i tioata poʻo ata. Faʻamafanafana ma faʻaleleia i taimi taʻitasi. A maeʻa le totoina o fualaau aina ma le muamua paipa o laulaau, e tatau ona totogo laau toto.

Faʻafefea ona faʻapipiʻiina le gaioiga e ala ile tipi

O le faʻapenaina o le vailaʻau e ala i le tipi e mafai ona faia i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn. O seleni e tatau ona vavae ese mai se tagata matua ma malosi. O le umi o le 'au e tusa ma le 10 cm ma faʻatasi ai ma ni tumutumu eseese.

Mai mea e selesele ai e tatau ai ona aveese laulaau pito i lalo, togafitia i se tuputupu aʻe tuputupu ae ma faʻaloloto i totonu o le eleele ma le faʻapipiʻi o peat ma oneone. O fualaau e tatau ona ufiufi i se ata tifaga. E tatau ona ave le tausiga e faʻamama ma faʻamaʻalo le koneteina na aoina. A maeʻa ona totoina, e tatau ona vaʻaia i se nofoaga tumau.

Faʻapenaina o le vailaʻau e ala ile tuʻuina atu

Le auala sili ona faigofie e toe gaosia. Faatasi ai ma le amataga o le vevela o le tautotogo, e tatau ona filifili le uʻu malosi mai se tina matua ma totoina i le loloto pe a ma le 15 cm, muamua teu ma se fusi.

I le taimi o le tau mafanafana, e tatau ona e faʻafefe, vai ma aveese vao i luga o le taotoga. Ma a uma ona maua, e tatau ona e vavaeese le papa mai le tina ma ufiufi mo le taumalulu.

Faʻaleleia o le suavai i le vaevaeina o le vao

Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia lou eliina o se laau ma vaeluaina i lobes ma fuālaʻau atoa ma aʻa. O lenei faiga e tatau ona faia i le vaitau mafanafana mafanafana. Tau lava e le tuʻuina le avanoa e faʻamago ai le aʻa.