Laʻau

Tuputupuina o pansies mai fatu

I totonu o le togalaau toetoe lava o fai togalaau uma e mafai ona e mauaina fugalaau e mu i moli susulu, ua taua o "pansies." Latou susulu i lanu eseese: lanu mumu, lanumoana, samasama, paepae, toetoe lava uliuli. O se mea lanu eseese o lanu lanu i le ogatotonu o le fugalaau. "Pansies" o le igoa lauiloa lea mo violets. Mafaufau e tuputupu aʻe Vaitala mai le fatu i le fale.

E uiga i le fugalaau

I se isi auala, o le fugalaau e taua o le "viola" poʻo le "violet." I Ukraine, o le laau e taua o "uso", aua o ituaiga eseese e tutusa, ae eseese lanu.

O pansies o ni mea manogi lelei e oʻo atu i le maualuga e sefululima i le tolu senetimita. Le tele o latou tupu aʻe e pei o fugalaau manogi.

Pansies e tele igoa i atunuu eseese.

I le amataga o le vaitau o le tuputupu ae, o le vao e foliga mai o se mea vavave, ao latou atiina ae, latou te mauaina se pale paleni. O ponuncles e aliali mai i totonu o laʻau, ua faapaleina i fugalaau tetele e oo i le fitu senitimita le tele.

Uiga lelei o laau - vave ma malosi fuga. I eria tutotonu o Rusia, e fuga mai ia Aperila.

E tele faailoga e fesootaʻi ma pansies.

Faailoga
E oʻo lava i aso anamua, na talitonuina e mafai ona totoina e le laau le peleI le taimi o le moe e faavavau le alofa o fugalaau suamalie. Na talitonuina ina ua toe fagua, o le a alofa o ia seia oo i le faaiuga o lona olaga.
I Farani ma Polani, e maua ai pansies pe a vavaeeseO loʻo i ai se aganuʻu faʻalelei Peretania: afai e faʻamaasiasi se alii talavou e taʻutaʻu lona alofa, e tatau lava auina atu le manamea se fugalaau mamago ma faapipii se tusi ma lou igoa

Meaola

E i ai le tele o ituaiga o pansies ma mea eseese teuteu ma igoa e le masani ai. Latou te fausia ni vaega se lua: tele-talofa ma laiti-faʻafeiloaʻi.

Vaʻaia Vaioleti atonu e ola ae i totonu o le togalaau mo ni nai tausaga. E tupu mai i le sefululima i le tolusefulu senitimita le maualuga ma o loʻo faʻaalia e se ala saʻo ma se aʻa fibrous root system.

O lau e aoina i se rosette i aʻa poʻo ua fuga i luga o le au. O fugalaau tetele e aliali mai mai elela o lau. Fugalaau e gaogao, faigofie, faalua pe faʻauluina. E mafai ona avea i latou ma ni mea faʻapitoa pe tele-lanu.

O le manulele moa lapisi ua tupu i luga o moega mo le tele o tausaga. E le maumau mea e teu ai. Ae peitai, e fuafua i le eseesega pe o le vele vele e mafai ona ola i le malulu malulu.

Ituaiga meaola eseese faigofie ona faapaleni gutu, ma o hybrids e mafai ona oti.

Vavela viola o se fualaʻau taʻitasi e oʻo i le luasefulu senetimita. E fuga e le laau tamai fugalaau eseese. Afe pansies e totogo mai masina o le tautotogo i le amataga o le tau malulu. O lenei ituaiga o loʻo faʻaaogaina i le mamanu o le laufanua e teuteu ai nofoaga.

O le taimi vavalalata o le viola tricolor e le afaina i le totoina o taimi.

O viole e tolu-lanu e faatatau i ituaiga vave o le fugalaau. Na manumalo o ia i se tulaga faapitoa i le va o faifaatoaga. E totō se vala viollor i taimi eseese, ma e le afaina ai le fugalaau.

O le fugalaau e oʻo i le maualuga e luafulu i le luasefululima senetimita. E faʻaputuina mai petale e lima na valiina i lanu paʻu poʻo le fefiloi.

Vaʻa lanu viole lauiloa mo meatotino tau togafitiga. E osofaia le mumu, e i ai sona aafiaga faʻapitoa ma le faʻamoemoe. O lenei fugalaau e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa.

O Viola Williams o loʻo i ai ituaiga eseese, e ui i lea, e matua sili atu ona tupu ae le lua tausaga. E tupu aʻe i foliga o se togavao ma ola e oʻo i le luasefulu minute. E masani ona totō laau toto e maua ai se kapeta vivave. Fugalaau e faʻaalia e se lanu moana lanumoana ma sina laititi.

O Violet Sororia e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, ae e faʻaalia e le totoina o ia lava

Vaʻa vave Viola Sororia: o fugalaau e aliali i le masina o Me. O se laau afu ma le tele o fugalaau. Lea, faʻavae e pei o se fatu, o loʻo i luga o aʻa. O fugalaau e sili ona fiafia i lenei ituaiga mo le tele o fatu fatu.

O le viola manogi e taatele i sisifo o Rusia. E aʻafia ai fualaau aina. Toto tupu pe a ma le lima selau tausaga. E ese mai le toeitiiti o lapotopoto lau ma fugalaau o lanu eseese: sinasina-paʻepaʻe, mumu, lanu viole. O lenei ituaiga e masani ona faʻaaoga e teuteuina ai se togalaau togalaau.

O le viola Viola o loʻo faʻamatalaina e ala i le i ai o ni avanoa i fugalaau. E masani ona laeiina lanu uliuli. O lenei ituaiga e faigofie ona iloa e ala i fasi lanu.

Tausia ma tuputupu ae

Tuputupu mai fatu mai le fale

Faatasi ai ma faifaatoaga, o le masani ai o le tuputupu ae o pansies mai fatu e taatele. E mafai ona tupu se fugalaau i le fale.

Faʻatau meaʻai faʻatau i se faleoloa pe saunia oe lava.

Ina ia maua ni fatu, o laau maloloina ma malolosi e filifilia, o loʻo totōina i luga o se moega pepe ma faʻafeinu. O pansies o loʻo felafoaʻiina laau toto, o lona uiga o le va i le va o togavao o ituaiga eseese e faʻaaloalogia.

A uma le samasama o le pusa fatu, ona aoina lea o fatu. E taua le i ai o se taimi e aoina ai le fatu aʻo leʻi pisa le pusa ma o loʻo i luga o le eleele fatu.

O afea e totō ai laau

O le taimi mo le totoina o fatu i le matala o le eleele e faalagolago lea i le tau i le itulagi o le atunuʻu. Afai e te manaʻo e fai sau fugalaau vave ma malosi, o fatu e totoina i masina o le taumafanafana o le vaitau muamua. I nofoaga e malulu ai le tau, e toto fatu i le faaiuga o Iulai.

O le taimi o le seleselega e faʻalagolago i le tau e totoina ai pansies

Lulu

O pansies e taʻua o laau totō e mafai ona faʻafefe le malulu. E ui lava i lea, i eria o loʻo i ai se tau faigata, e masani lava ona faʻaitiitia le viola. E mafua lenei mea i se nofoaga e le talafeagai le filifilia (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a filifilia se nofoaga susu) poʻo le taimi sese mo le totoina o fatu.

Afai e te toto fatu i le masina o Me poʻo Iuni, o le a amata ona fuga mai lau laau i le tautotogo o le autumn ma o le a foliga mai e sili atu. E sili atu ona faigata mo i latou ona tumau i le tau malulu, o se taunuuga o le a avea ai i latou ma tagata vaivai ma puʻea.

O tulaga e le amata ona totoina i le tautoulu ma e leʻi tele, ola saogalemu malulu malulu ma o le isi vaitau latou te vave fuga ai, tatala o latou pulou pulou fugalaau.

Vaʻavaʻa e le mafai ona faʻafetaui suiga suiga i le vevela. Afai e le pa'ū le aofaiga o le kiona i le taumalulu, e mafai ona latou malolo. O le tulaga e afaina mo i latou, pe a susulu mai se la mafanafana i le tautotogo i le aoauli, ma amata mai i le po ni matagi malulu.

E lava le tele o le kiona e puipuia ai le fugalaau mai le maalili

Sa o mai fugalaau i ni masini faapitoa ina ia mafai ai ona faʻateleina le kiona i autafa o vao.

Tausiga: pe faapefea ona tupu se fugalaau

Mo fatu, o fatu e totoina i ni pusa faapitoa i se taimi e le mamao. Lua vaiaso talu ona lūlūina, o le a amata mai le tupu muamua. E le faigata le tausia o laau: e masani ona faʻafeinu ma faʻamalo le palapala. Pe a totoina le mea totino ma malosi atili, e afaina, tuu i se nofoaga tumau.

A maea le faʻaalia o le laau, lua pe tolu paipa o laʻau moni, faʻamaʻi, ma mulimuli ane i le lala lala vao. E taua tele le totoina o fatu laau i le taimi, aʻo leʻi oʻo i le taimi e faʻalautele ai ma sili atu. O le isi vaitau, i le tautotogo, latou te fuga mai.

Afai e te manaʻo e maua ni laau e vave fuga, o le moega ma togavao e ufiufi i se ata tifaga, ma faʻapipiʻi ai se kiona.

Tausiga i fafo

Filifilia se nofoaga e fau ai

Pansies e lagona le mafanafana i nofoaga e lelei le susunuina ma le faʻafefeina lelei. E mafai tuu le laau ma i totonu o se paolo malu. E tusa ai ma le tuufaatasiga o le eleele, o le viole e le lelei, ae mo le vave totoina o le a sili atu ona lelei le filifilia o le eleele talafeagai.

E galue malosi i le eleele lafulemu ma laufanua lelei ma se faʻaleleia alavai lelei e aveesea ai le susu. O eleele vaivai ma le oneone e le saofaga i le atinaʻeina o laau toto ma laau ola maloloina. Ua fautuaina le vaivai o le eleele ia faʻasaina ma humus.

Watering Purtrock Violets

Atiina ae se faasoasoaina lelei o vai. Pansies e le taliaina le tele o le suavai, a leai o le a latou oʻo i se faiga o le pala. I le vevela vevela o fugalaau e gafatia lelei, ae o le taimi lea latou te manaʻomia ai le tele ma faʻafeinu i taimi uma.

Afai e le lava le susu o le fugalaau, ona pau lea o laʻau i le eleele e taofi vai

I se taumafaiga e taofi le susu o le ola, o le vao e punou i le eleele, o le fugalaau e tuputupu ae laitiiti ma e le mafaamatalaina, ma o se taunuuga, e taofi fugalaau.

I aso vevela e fafagaina i latou i aso uma e lua.tatalaina le eleele. Afai e magoto le palapala, e leiloa e le fale ni uiga teuteu.

Fafagaina o Viola

Mo le atinaʻeina o le faʻaleleia ma le faʻaleleia vave, o loʻo faʻaaogaina le faʻamaʻi ile palapala. E manaomia e le laau le nitrogen e fausia ai se pale lanu moana ma le lanumeamata.

Mo se lanu lanu o fugalaau, o le potassium ma le maikuka e talafeagai. E taua le aua nei faʻafefeina ma le tele o le faʻamalo, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele o le vevela o le a mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleagaina.

Afai e le maua e le tagata fugalaau fai sana lava fale mafanafana, pansies e mafai ona teuina i le fale i pusa lapoa i luga o le faletusi. I lenei tulaga, ia tausi lelei fugalaau i le auala lava lea e tasi mo laau totō e ola i luga o le eleele.

Tatala avanoa poʻo se fagu i luga o le faletala - i tulaga faʻapea, o le fugalaau e manaʻomia le tausiga tutusa

Vaʻaia Pansies

O pansies e le gata ina faʻalauteleina e ala i le fesoasoani a fatu, ae faʻapea foʻi ma le fesoasoani o le vaʻaia. O lenei metotia e tumau ai uiga uma o le tina. E saunia sauniuni mai ia Me ia Iulai.

Laʻau o loʻo totōina ile lauʻeleʻele i totonu o se nofoaga ma eleele malulu, i totonu o ni paolo. Latou te faʻatutuina ni moega maualalo, lea e totoina ai vavalalata vavalalata, faʻalauteleina i latou ile afa centimita. I le taimi mulimuli, o mea totō e totoina.

A o aʻafia le aʻa, e faʻafefea ona faʻafefe, faʻapipiʻi ma vaʻaia eleele. O le vaʻaia e aliali mai aʻa e uiga i pe a mavae vaiaso e tolu.

Laʻau faʻamaʻi ma meaola faalafua

Pansies e seasea ona maʻi ma osofaia e meaola faalafua. O le tele o le faaleagaina o le viole e mafai ona mafua mai i iniseti o loʻo ola i totonu o le eleele. E fiafia televaevae Mayug e 'ai i luga o laʻau papaʻe. O nisi taimi o aphids ma spider mites e mafai ona maua i luga o se laau.

O le faʻamaʻi pipisi e mafai ona oʻo atu i le oti o se fugalaau e aunoa ma se taimi talafeagai

O iniseti e taua ma le fesoasoani o meafaigaluega faʻatau i fale teu togalaau. O faufautua faʻatau o le a taʻuina atu ia te oe pe o le a le vailaʻau e tatau ona faʻatauina mo se pest.

  • Ua soloia aphids e ala i le togafitia o le eleele ma le susunu o laau ma totoina laau ma fasimoli ma vai. A faʻapipiʻi le vaʻavave, faʻaaogaina le "Actofit". E mafai ona e suʻe i se fua a tagata ma faʻaaoga le kākalo.

Afai e te le mulimulitai i tulafono mo le tausiga o le viola, e mafai ona pisia i le paʻu palapala, lanu enaena, ma le "lanu uliuli".

  • Malosiaga palapala e mafua ai le oti o vaega ua faaleagaina o le laau ma taofi le atinaeina o fou fou. O le maʻi e togafitia e ala i le pulupuluina o le laau faʻatasi ai ma se faʻamalosi vai. Ona o le lauulu enaena, ua amata ona pala le laau. E sosolo i le 0.5% le kulimi o le chloride i vaiaso taitasi.
  • O le vaʻaia o loʻo faʻaalia e ala ile laʻau oti, faʻasaina o le fuga. E togafitia i le auala lava lea e tasi e pei o le pala. O le vae uliuli o se faʻamaʻi lea pala i luga o le ua ma aʻa. Ina ia aloese mai le foliga mai o se vae uliuli, o le a latou faatulagaina ma le agavaa le inu.
Pansies - o se mea e le mafaamatalaina o le faʻasologa o le laufanua

Pansies o laau matagofie e le masani ai e mafai ona teuteu ai se togalaau togalaau. Latou te le mautonu i le tuua, o se faʻamatalaga mautinoa.