Fugalaau

Lavelaina o le tau vevela

Faatasi ai ma le taumafanafana o tiute o faifaatoaga, o se tasi o mea e aupito sili ona taua o le togiina vave lea o laau palu. A maeʻa ona totogo ma le vaitau o le gaʻo, o le autu o "fetu" o le tautotogo - tulip, ma primroses ma aniani laʻitiiti - e manaʻomia ona eli i le taumafanafana. E le o laau uma e totoina i tausaga taʻitasi, ae o le faʻasaoina i masina sili ona manaia i fafo atu o le eleele lea e mafai ai ona e faʻasaoina ituaiga sili ona lelei mai le tele o le tautotogo - fuaina "fetu" ma ausia ai le fugalaau sili ona mataʻina. O le tekonolosi tekonolosi i le taumafanafana na i ai ona lava tulafono ma taimi faʻamapulaʻa. O le faagasologa o le eliina ma le matua i fafo atu o le eleele e le faʻamagaloina le faalēlavava, aemaise lava i le tulaga o le filifilia o tuutuuga.

Lavelaina o le tau vevela.

Aisea e eli ai pulu mo le taumafanafana

Toeitiiti o fua uma o le tautotogo mai le aiga siʻi a uma ona fugalaau e tuua le vaaiga o le togalaau, e oo lava ina mou ese atu o latou laʻau. Tulips, daffodils, hyacinths, crocuses, faapea foi ma isi matomato amata vave, pe a uma le fugalaau, alu i le tulaga o le popo, ona sosoo ai lea ma se taimi umi. I le taimi lea, o fetu uma e sili ona fiafia i ai i le tautotogo e matua afaina lava i le tele o le vevela, vevela vevela ma isi fiafiaga o taumafanafana e le maluelue i itulagi ma ogaoga malo. O se taunuuga o le salalau i luga o le nofoaga o roi e fiafia e faʻaogaina i latou lava ma aniani, o le susū ma le pala, o le faʻavaeina o tamaiti laiti e le mafai ona ola i le eleele ma ola i le taumalulu, o nisi o laau e mautinoa e mou atu.

Pau lava le auala e faʻamautinoa ai o le a e vaʻai i lau vaomatua e sili ona e fiafia i ai i le tau o le tautotogo e teliina i le taumafanafana. O le a le manaomia e laau toto i le taimi e tutusa ai, ae e oʻo lava i laau e sili ona mataga o le a manaʻomia ai vave vave pe mulimuli ane.

O le kilivaina o le ki foi lea i le olaola matagofie: o le faagasologa o le faaputuina o fugalaau ma le faatupuina o fua o laau toto i totonu o pusa uma e manaomia ai se filifiliga mautu o tuutuuga i le taimi malolo. Ma i le eleele lafoaia e le mafai ona pulea le vevela ma maua ai le mago e manaomia.

O le tele o taimi e teliina ai le tau o vaomatua:

  • maffodils poʻo muscari e naʻo pe afai latou te mananao e faʻaleleia le laau i togalaau vegetative ma maua ai se fatuga lelei o fugalaau fugalaau, faatasi ai ma faailoga o le faʻalavelave o le fugaina i se taimi ole taimi mai le 1 taimi i le 3 tausaga i le 1 taimi i le 5-7 tausaga;
  • crocuses o loʻo totoe i le tasi nofoaga mo le 5 tausaga;
  • latou teli i tulip i tausaga taʻitasi mo vailaʻau faʻaonaponei, pe taʻitasi 2-3 tausaga mo ituaiga tuai;
  • tutusa lava taamilosaga masani o le pulega a le malo;
  • Hyacinths manaomia le taina faaletausaga;
  • fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe, kandyk, snowdrops, Pushkinia, chionodox e faʻauluina i luga ole 4-5 tausaga.

Lisiina o pulu mo le gaosiga ma le teuina o le taumafanafana.

Pulu faʻavave taimi

E masani ona manatu le au faifaatoaga o Novice e faigata tele ona maua le taimi sili e eli ai laau totō. O le mea moni, o se tasi lenei o laasaga faigofie i le faagasologa o le teuina o le siʻi. Pe a ma le masina pe a uma ona tupu, e amata ona liu samasama ma e faasolosolo malie ona vele ese laulaau. O lenei faagasologa o le faailo autu lea e mafai ona e amata eliina masini ma vave ona fuga. E leai se taimi tapulaa mo le eliina, ae e le o muamua atu nai lo le samasama, a itiiti mai o le lua o laulaau pito i luga, ma i taimi uma ae leʻi i ai se fualaau lauusiusi. Afai matou te faatagaina le vevelaina o laulaau, atonu e te le maua uma le nofoaga o pulu po o le faaleagaina i latou pe a e eli i fafo "i le leai." Na o le tasi lava le mea ese o le daffodils, lea e na o le amataga o le faʻaigoaina o laulaau, ma crocuses e mafai ona eli uma i le taumafanafana e tusa lava pe ua mamae le laulaʻau (nofoaga e muaʻi faailogaina i pine).

Latou te kilivaina pulu eseese i le taimi e tasi. O fualaau faʻamaʻi muamua e seleseleina, sosoo ai ma tulip (mai i mea na tutupu i le faaiuga o Iuni i le tele o ituaiga o laau i Iulai), hyacinths ma hazel grouse, sosoo ai ma snowdrops. Muscari ma daffodils o le mulimuli ia eli i luga (o nisi taimi i le afa lona lua o Aukuso). O le vevela o le taumafanafana e amata i le amataga o Iuni ma e le na o Iulai uma, ae e mafai ona faaauau pea ia Aokuso mo laau totō e fuafua e vave faʻafeiloaʻi i se nofoaga fou.

O le auala pito sili ona faigofie e iloa ai le taimi tonu o le faʻaleleia mo tulip. O nei pulu e sili ai ona eli i le tulaga o le fausia o se puipui puipui i luga o le pulou, e faailoa ai le maeʻa o le faagasologa o le gaosiga. Ma e tatau ona e taulai atu i le tikeri o le laulaʻau, o le mea tutusa o le taimi lea e lanu samasama pito i luga luga o tulip. E le mafai ona e faʻatali mo le faʻamamaina atoa o lau. O se tasi o faailoilo ua oʻo i le taimi e eli ai i luga o tulip ua manatu foi o le gafatia e afifi ai le au i totonu o tamatamailima e lua-o le fetuunaiga o le fana.

E faʻafefea ona eli atigilima i le taumafanafana?

O le eliina o matūaʻau uma mo le taumafanafana e iai ona lava tulafono lautele:

  1. E mafai ona e eli ese tulip ma isi laau totő i le tau vevela.
  2. I le taimi o le veleina, e tatau ona e galue ma le faaeteete, eli i luga o laau toto ma se fanua eleele, taumafai e faaitiitia ia manua e oo lava i aʻa laiti.
  3. O loʻo faʻapipiʻiina i luga o se siʻosiʻu bayonet poʻo le paluga, prying the soil i se mamao mai laau totō ma sili atu nai lo le maualuga o le tupuga o pulu.
  4. Mai le eleele, e tatau ona e filifili e le gata i le tele, ae o laititi foi aniani, ia siaki lelei pe ua e totō laau i le palapala.
  5. Afai e susu tele le palapala, faʻapipiʻi mau i luga o pusa, aua nei aveeseina le masini i le taimi lava e maeʻa ai. I le taimi lava pe a uma ona aveese laau mai le eleele, naʻo le malamalama, o le eleele mamago ua aveeseina ma le lima. E le mafai ona e tipi aniani.
  6. O le faamamaina mulimuli o pupuvaga e faatoa faia pe a uma ona latou pasia le tulaga o le vevela i se nofoaga pogisa i le ea fou po o totonu o se potu ma le faʻavavevave. O le taimi masani o le taualumaga e 2-3 aso mo tulip ma crocuses, 5-7 aso mo hyacinths, 15-20 aso mo daffodils. Tusa lava po o le a le mea o loʻo i ai, e le tatau ona tuʻuina i luga ole laʻau i le tele o poloka ma fai siʻusiʻu. O lea tulaga e le gata ina faʻateleina ai le faʻalauteleina o le salalau, faʻalavelave le asiasiga, ae faʻamalosia ai foi se siosiomaga talafeagai mo le salalau o le meli. Mo le vevela, e lelei tele le faʻasalalauina o aniani i le tasi papa, o le maualuga o le lua. E sili atu le faigofie ona faʻamago le aniani i upega ma ato.
  7. O le faʻaleleia o le auala e faʻamaeʻaina e ala i le faʻamamāina mulimuli o toega o le lalolagi ma le vavaeʻese o matūlu uma mai tamaiti mai le togavao tina. Aua e te faanatinati e aveese aʻa, piʻo, pulu mata.

Faʻasalaga o le taumafanafana i le pusa.

Tuʻuina ma faʻamamā mulimuli

O le faʻanofoina e taua tele mo le faʻasao lelei o bulbs eliina i le taumafanafana, faʻapea foʻi ma le filifilia o tulaga lelei. E leai se tulaga e tatau ona e lafoina mo le teuina e le o ni pusa filifilia. O le taimi e te faʻapolopolo ai i le filifiliga o filifiliga o le a mafua ai le tele o faʻafitauli i le totoina o le vaitau poʻo le solia o mea teuteu.

Ina ia faʻapipiʻi puluvao e manaʻomia se malologa o le taumafanafana, e tatau ai:

  • vave filifili lapisi, faaleagaina, laiti laiti e le mafai ona faʻaaogaina (o tamaiti aupito laiti e le faanatinati e lafo ese, ae o le a latou manaomia le tupu aʻe i vaega eseese mo le 3-5 tausaga ina ia mafai ona latou faʻamalolo se fuga fuga);
  • faʻavasega lapisi pulu i le tele, faʻapipiʻi pulu o lapoa tetele, ma le laʻititi ma le laʻitiiti i ni vaega eseese;
  • faʻataʻitaʻiga atoa e ala i le lūlūina o mea totō e tusa ai ma lanu o fugalaau poʻo uiga eseese.

A maeʻa faʻasalalau, ia vaʻaia ma le faʻaeteete ia pulu taʻitasi mai lima matai, o le pefu, peduncle, ma aʻa.

A maeʻa ona faʻamamā, e avea o se mea e puipuia ai, e fautuaina e taofiofi le matamato mo le 30 minute i se vaivaiga vaivai o le paluga o le gaʻo po o le fungicide. A maeʻa le faʻapalapalaina, e tatau ona faʻamago i totonu o se potu malulu ma vaʻaia.

O le a le mea e teuina ai aniani i totonu?

O pusa fafie e mafaufauina e le toatele e avea ma pusa sili ona lelei mo le teuina o gutu uali. Faʻamamaina fualaau aina po o soʻo se koneteina e fai i paʻu po o plywood, faʻapea foi ma isi mea masani, "mea e manava ai", atigipusa ma atigipusa, ma pepa poʻo taga pepa, e lelei atoatoa. O nisi e teuina aisa i le tautau o upega ma e oo lava i totini.

Faʻatulaga lapisi ma tuʻuina i luga o pusa ua filifilia po o laupapa laupapa ma vave tuʻu i tulaga talafeagai mo le teuina lelei o fale taʻitasi taʻitasi.

Pulipi fufulu mama faamama mo le teuina.

Tulaga e tatau ona faia mo le eliina o pulu

Mo le teuina o vaomatua i le taumafanafana, ua lava lava le na o le filifilia o ni mea e fiafia ai. O le mea autu e le tatau ona faʻatagaina o le maualuga o le malulu o le ea poʻo lona vevela matuia (sili atu le lelei o tafaoga mai le 45 i le 60% o le suamalie) ma le tele o le vevela.

Pulu e tatau ona faʻaalu le taumafanafana i se nofoaga pogisa ma le vevela o le 20 i le 30 tikeri Celsius. O le maualuga o le vevela o le 23-25 ​​tikeri, o faʻataʻitaʻiga o fale mautu. Ae e sili atu ona lelei le faʻamaoti o mea patino mo laau taʻitasi, siaki fautuaga mo ituaiga ma meaola eseese. O le mea lea, o le daffodils e sili ona fiafia i tulaga o le 17-18 tikeri i le 2 vaiaso muamua ma na o le 8-10 tikeri i le lumanaʻi. Muamua, o hyacinths e pei o le vevela (mai le 25 tikeri), ma pe a mavae le 2 vaiaso - i le vevela o le 17-18 tikeri. E mafai ona latou faʻatulagaina ma faʻamalosi i le 10-12 tikeri mo le 2 vaiaso aʻo lei totoina. Mo tulip, e masani ona fautuaina le togavao i le taimi e teʻa ai-eleele i le taimi o Iulai ma Aokuso i le mafanafana o le vevela, ona faʻaitiitia ai lea o le vevela i le 12-15 tikeri Celsius. O le faʻaitiitia o le vevela i le ea aʻo leʻi totoina le autumn o le a fesoasoani i se auala e sili atu ona lelei ma aoga o suiga uma ma sauniuniga o laau mo le taumalulu. Ae o sea ituaiga o auala e matua filifili lava, e ui o le mea moni e tupu ai le malosi o fua.

O se tasi o tulaga e sili ona taua mo le faasaoina o puluvao aʻo leʻi tupu le totogo o le lelei o le faʻaleleia o le ea, faʻaleleia pea o le fale. O le afaina o le ea e lamatia mo laau uma o pulu e teuina i le taumafanafana i fafo atu o le eleele i le tulaga tutusa e pei o le maualuga o le susu, e mafua ai le vave totoina, salalau o meaola faalafua po o faamaʻi.

Ae o isi vaega o aso malolo o le mafanafana o lau vaomatua e sili ona e fiafia i ai e tatau foi ona maitau:

  1. O le vevela vevela e tatau ona mausali ma pulea. I totonu o faʻamatalaga manino e sili atu le lelei o le tausisia o se siosiomaga mautu e aunoa ma ni suiga faʻafuaseʻi.
  2. Pulu e tatau ona teuina i totonu o se paolo malulu, e tatau ona puipuia mai le malamalama susulu.

O le siakiina o le tulaga o le ki i le manuia

I le taimi atoa o le teuina, ia mautinoa ia siakiina e le aunoa ia pusa ma o latou tulaga. E tatau ona mataʻituina ma le faaeteete pulu taʻitasi, liliu i luga, siaki mo mea leaga poʻo faʻamaoniga o faʻamaʻi, vave lafoai otaota faʻamaʻi mai isi laau. A aunoa ma le mataituina e le aunoa, o le teuina o pulu e le mafai.

Totoina o pulu i le tautoulu ina ua uma ona teuina.

Teuina ma le totoina o vaitaimi o pusa

Tulips, hyacinths ma isi tumutumu o loʻo teuina mai le taimi o le taʻavale i le totoina o le autumn mo le sili atu ma le 2 masina. E fautuaina e aua nei taofia le taffodils mai le eleele mo le umi atu nai lo le tolu vaiaso, ma e sili atu le totoina o le kiona, muscari ma le coppice i le maeʻa maeʻa ma faʻamago. O isi mea laiti-puʻupuʻu (crocuses, chionodox, Pushkinia, fulufulu puamole) e mafai ona totoe mo le 1 masina pe seia totoina ia Setema.

O le totoina o pulu i totonu o le tautau e fetaui ma le fesuiaiga o le atinaeina o laau toto ma toe fai soo le faasologa o le eli. Tulips amata ona totoina i le faaiuga o Aokuso, crocuses - i le amataga o Setema, hyacinths ma daffodils - na o le faaiuga o Setema.