Fugalaau

Le Sui Sili o le Malo Fugalaau - Loosestifelo

I se tasi taimi, fiafia i le manaia o le lalolagi lata ane, sa matauina ai e se teineitiiti se fugalaau matagofie - o se faalava. Faatasi ai ma sina mafaufau laitiiti, na ia tusia ai se pati puupuu e uiga i lenei laau. I totonu, e faʻatusatusa ai e le teine ​​le fugalaau ma le faʻamaoniga tautupu o le mana - o le tootoo ma taʻua o ia o le pule o le mana o fugalaau. O le mea lena e foliga mai ia i tatou lenei fugalaau matagofie.

O Verbeynik e aʻafia i le ituaiga o perennials o le aiga Primrose. O nisi o ona sui e nonofo i le tasi pe lua vaitau. O le laau na mafua lona igoa ona o foliga o laulaau, lea e talitutusa lava ma laulaau o le seleselega (i aso anamua o ituaiga uma o laau willow sa taʻua). E tusa ai ma se isi faʻaliliuga, na maua e le tagata faʻaigoa lona igoa e manatua ai le taʻitaʻi sili o Alesana le Sili - Lysimachus. Mo se taimi umi na talitonu ai o ia lea na ia mauaina lenei laau matagofie. Ma o le mea moni lava pe leai, ae o le tagata tatala e foliga tutusa lava ma se tootoo tautupu lanu enaena.

Faamatalaga mai fafo o le fugalaau matagofie

I le siosiomaga masani e sili atu i le selau ituaiga eseese o lenei laau. O le toatele oi latou e ola i le Itulagi i Matu, e ui o nisi ituaiga o meaola na maua i le konetineta o Amerika ma Amerika. E sili atu ma le 70 ituaiga o fugalaau matagofie e tupu i Saina. O le tele o ituaiga o faʻasalaga e mafai ona maua i Rusia, le Caucasus ma e oʻo lava i Siberia. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le fugalaau na faʻatoʻilaloina le tele o avanoa avanoa o fanua aina. I le iloiloina o se faʻamatalaga puupuu o le tagata suʻega, e mafai ona e masani lelei ia te ia. Ma ei ai se aso o le a avea ai lenei fuga ma tupu i le fale e sili ona e fiafia iai i le taumafanafana.

Ua totoina e le laau laau o lau o lanu lanumeamata ua faatulagaina i le isi faasologa. O le foliga o le ipu e le faʻamalosi pe leai. O faapipii alofa e tu i tafatafa o le lanu meamata, ma o loo i ai ni lanu:

  • papaʻe
  • samasama susulu;
  • paʻu piniki;
  • lemoni.

E aoina i latou i mea e foliga mai e pei o se taliga poʻo ni pulumu fugalaau. I luga o nisi faʻataʻitaʻiga, maua ai ni faʻatasi se tasi poʻo nisi o fusi laulaau. Verbeynik e faasino i laau fetolofi fetolofi ma fuga laau. Mai le itu e foliga mai o se vaovao lauusiusi laitiiti.

Vaega o le totoina ma le tausiga lelei

E mafai ona e totoina ma totoina se fugalaau matagofie i totonu o se fale mafanafana e ala i le lūlūina o fatu ma fualaau vao. O le totōina o se faʻaaliga e faʻaalia i le ata ma le tausiga o lea mea e manaʻomia ai le faʻatinoga o tulafono faigofie. Muamua lava, e taua le filifilia o se nofoaga talafeagai. Toetoe o ituaiga uma o laau e pei o le penumbra po o le paʻu o le togalaau.

Verbeynik laʻau viole e manuia lelei i nofoaga tatala, o lea pe a totoina se fugalaau, e tatau ona amanaʻia lenei mea moni.

O le isi laasaga o le laufanua lelei o le natura mataga. E mafai ona faʻamaʻaina i le faapalaga poo le humus. E manaʻomia ina ia lava le tumu i le susu. Se filifiliga talafeagai pe a iai se vai e latalata ane. O nisi o meaola o loʻo ola saʻo i totonu o le vai, o loʻo latou olaola lelei.

O le tausiga ma le totoina o se mea e tatala i fafo o loʻo tatala i le auala masani. Muamua latou eli se tamai pu. Ona totōina lea o aʻa i totonu o le eleele ma ufiufi i le eleele. O loʻo faʻamaluina le pito i luga ma faʻafeinu lelei i le vai.

Ina ia maua e le laau ia lava le malamalama, ea ma meaʻai mai le palapala, o le mamao i le va o latou e tatau ona itiiti ifo i le 50 cm.

A aʻa malosi le laau i luma o le togalaau, e maua ai le tele o laʻau. A maeʻa sina taimi, e tupu aʻe le tagata tatala ma nofo latalata ane i le vaega atoa o le saite. O le mea lea, e tatau ona totoina i le taimi. E ui lava e mafai ona ola saoloto i le tasi nofoaga mo le sefulu tausaga, e tatau ona totō le fugalaau i le tausaga lona lua. O le taimi talafeagai mo lenei mea o le amataga o le tautotogo po o le tautotogo.

E mafai ona e totoina se vavae ese ma le fesoasoani a fatu. Afai e faia le lūlū i le taimi vevela, e tatau ona teu muamua i le malulu mo le 2 masina. O fatu ua seleseleina o loʻo tuʻuina i totonu o le pusaaisa, lea e teu ai fualaau faisua mo se vaitaimi faʻatulagaina. A maeʻa ona totoina. I le taimi o le totogoina o le autumn, e le manaomia e fatu ia ulugaliʻi matua. O fulu malulu o le a avea lenei ma auala masani. I le taimi o le tautotogo, o le a faʻaalia mai ai pine mai le eleele.

O le totōina o se mea e ala i le lūlūina o fatu e mafai ona faia i totonu. O le totoina o mea totō e totoina i luga o le palapala o le palapala, e aofia ai peʻa ma oneone. O pusa e ufiufi i tioata po o ata, ona tuʻu lea i totonu o se potu susulu. O le maualuga o le vevela e tatau ona le itiiti ifo i le 15 tikeri. A maeʻa le 2 vaiaso, o le a aliali mai pine lanumeamata i luga o le palapala. A maeʻa le isi vaiaso poʻo le lua, e toso i latou i ni ipu eseese, ma latou maua ai le malosi. A maeʻa lena, e totoina fugalaau i luma o le togalaau.

Ina ia faasolosolo malie ona faʻaaogaina laau i le vevela i fafo, e tatau ona faʻaosoosoina le potu. Faʻafetai i lenei mea, e faʻamaʻaʻaina ma ola lelei le taʻi vine pe a uma ona totōina ile laufanua.

O le loosestrife e mafai foi ona faʻalauteleina e ala i le vaevaeina o le vao. O le laau na maua mai le palapala ua vaevaeina i ni vaega. O le mea autu, o loʻo i ai i latou taʻitasi ia aʻa. O ia laau toto o le a fuga i le isi vaitau.

O se ata o moths tatalaina, o le tausiga ma le totoina na faia e ala i le vaevaeina o mea, na mafua ai se fiafiaga le mafaamatalaina. O le faagasologa e amata i le tuʻuina o le tipi i totonu o vaʻa vai. O le i ai i totonu o le vai, latou te faasaʻoina aʻa. A maeʻa lena mea, e totoina i luga o se mea malulu i totonu o se fale mafanafana i le susu susu. I le aluga o taimi, o le a totogo vao i le fiafia o aiga.

E masani lava ona teuteu le fausaga o le laufanua, o le tagata faʻasalalau o se laau e sili ona taua. E faʻaaogaina i le fausiaina o togalaau fugalaau, e pei o se togalaau. E faʻaaogaina e teuteu ai vaituloto o atigi vai ma tuaoi. Verbeynik fetaui ma le atoatoa i luga o mauga mauga, ma avea ai ma uluai foafoaga o lima o tagata. O nisi taimi e totoina se laau e fai ma fuga e tutoatasi e tosina ai le mafaufau i le ata autu o le laufanua. E faʻaaogaina ituaiga eseese e faʻaogaina mo le faʻaputuina o fugalaau ma fugalaau fugalaau uumi.

Luga fugalaau fugalaau

Faia o se faatanoa fale e faʻaaogaina ai se va

Loosestrife monetized i luga o se fugalaau maualuga

Faʻavae: vaʻavaʻai i le va

Faamanatu mauga matala i luga o le matafaga o se faatanoa fale

Faatasi ai ma le malo vaivai o fugalaau

Foliga lauiloa o fugalaau mitamita

Mo nisi tagata nonofo i le mafanafana, o le tagata mitamita "pule o le fugalaau mana" - o le tama tane, o se tasi o mea e sili ona fiafia i le mamanu o le laufanua. Ae maise lava le taua o le laau ona o le anoanoai o ituaiga eseese e tupu fua i luga o le teritori o Rusia. Vaʻai ma le faʻaeteete i fugalaau matagofie, e mafai ona e matauina le tele o ituaiga ma ata o loo i totonu o ituaiga eseese.

Verbeynik masani

O lenei togalaau matagofie ei ai lona maualuga maualuga. E le o ufiufi i le paʻu ma leai ni lala. Mai i le vavalalata faʻamalosi vaʻai totogo totogo e ola maualuga. O le tele o taimi, fugalaau e oo i le 50 cm, ma o nisi tagata tino ola e ola i le mita maualuga. I le malosi atoa o le lafoaʻi masani, o lau laau ua tupu mai luga e oo i lalo. E vaapiapi lona foliga ma faʻamaufaʻailoga lima. O laʻau pito i lalo o loʻo valiina i le lanu meamata, o le pito i luga e sili atu ona tumu i lanu. O nisi faʻataʻitaʻiga e iloga i le paolo mumu o lau.

Faʻasalaga i lalo ifo o le faʻavae. E teuteuina uma i latou i fugalaau matagofie e latalata i le tasi. O le taʻavale e aofia ai peti faʻamalosi e lima o loʻo siʻosiʻomia ai le corolla ma le ovary ma stamens. I le avea ai ma tulafono, e vali lanu samasama, e ui lava o lanu moli, paʻu ma le paʻepaʻe e maua i le kiona. E totogo le laau i le tau mafanafana, mulimuli ane ona o pusa e foliga mai o polo ma le tele o fatu.

Verbeynik ordinary ei ai mea tau vailaau. O tino ma mea teuteu o lea mea e faʻaaogaina e avea o se tonic ma anti-inflammatory agent. E tele taimi e faʻaaogaina e avea o se mea faʻapitoa faʻatasi ma le faʻamalosi.

Loosestrife monetized (tupe)

O le laau e patino i le aiga o vao. E fetolofi mai pe tusa o le 80 cm le uumi. O lala o le faʻaola e faʻaputu tupe, faʻatuina, e faʻafefeteina. Nodules e aliali mai i luga ia i latou, lea e tutupu ai aʻa laiti. Faafetai ia i latou, o le laau e tupu manuia i le teritori atoa. E alofa o ia i eleele lafulemu ma nofoaga malulu. E maua i le natura i lalo o le paolo o laau maualalo, i eleele susu po o luga o le talafatai o vaituloto.

O laulaau a le tagata faʻasaʻi e faʻafeagai ma le faʻafeagai, e laʻititi lava. O o latou pito e mausali, i lanu - lanumeamata. E tupu mai pupu i le axils o le laulau. E masani lava e tetele ma nofofua. O le lanu o le samasama auro, o le ipu e pei o le faʻaofuofu, e le fesoʻotaʻi le petals i le tasi. O le vaitau vavalalata o le ogatotonu o le taumafanafana.

O le maa faamanatu faamanatu e fiafia i nofoaga paolo o le togalaau ma le eleele lafulemu. I le naʻo nei tulaga e lua e manaʻomia, o le tasi ua mafai ona ausia le manuia i le faʻatupulaʻia o lenei fale.

Verbeynik point

O le fugalaau o lenei ituaiga o loʻo faʻaalia i se uʻamea enaena, lea e tele lala. Mai ia latou vaʻa eleele lalo. Faafetai i lenei mea, o le laau e tupu faavavega i luga o le teritori o le togalaau i luma.

O le fausiaina o le manulele o loʻo i ai se pito mataʻutia. E le pei o isi meaola, e tele lala i luga o le tipu. I latou taʻitasi o loʻo i ai le lautele o laʻau o le lemoni po o samasama samasama o loʻo i ai i le tele o numera i luga o se mea manogi.

Verbeynik lily o le vanu

O le igoa o le laau faʻamanatu e foliga mai i fafo e pei o lilies o le vanu. Ma o le mea moni lava. Verbeynik lily o le vanu ei ai se meaʻai mautu, lea o laʻau masani e mai luga i lalo. I lalo ifo, e fai si pisi, ma luga i luga e togi i togi laiti. I le taimi o le fugalaau, o laei e fai i pulupulu, e aofia ai le tele o fugalaau laiti. E valiina i lanu paʻepaʻe sinasina ma nonofo i luga o le tumutumu o le au. O le fugalaau e oʻo atu i le 45 cm ma fetaui ma le matagofie i totonu o soʻo se faʻataʻitaʻiga.

Loosestrife

O lenei ituaiga o lafoaʻi masani e masani ona taʻua o le lili o le vanu, ona o le tutusa o lona taʻiala ma lalo. E tutusa lanu lanu paʻepaʻe-sinasina, ae e sili atu ona mamafa nai lo le lili o le vanu. O le tagata faʻasaga o se 'auʻau saʻo e tusa ma le 20 cm le maualuga, e ufiufi i laʻau i itu uma. O le faʻasalaga e aoina i totonu o se vavao tele, tumu i le tele o paʻepaʻe papaʻe. E fuga i le ogatotonu o le taumafanafana ma fiafia ile mata mo le 3 vaiaso.

Verbeynik kletroides

O lenei ituaiga o laau e taua foi o le lili o ituaiga o vailaau o le vavalalata. O le fugalaau e oʻo i le 80 cm le maualuga. O le toto e vaʻai i le kiona ma le papaʻe paʻepaʻe. Mai se mamao e foliga tutusa ma uluai laau lanumeamata i se ofu paepae o le faatoanofotane. E faʻaaogaina e teuteuina ai se fuafuaga a le tagata lava ia: ua totoina i latou o ni tuaoi ola i luga o vao, i luga o mauga maumaututu ma luga o le talafatai o vaituloto.

Loosestrife magenta (viliary)

O lenei laʻau faʻapitoa e fausia ai ni laau laiti e iai faʻamau. O i latou uma o loʻo ufiufi i laʻau lamolemole o lanu mūmū-ulaula. Verbeynik violē e lauiloa mo uluaʻi faʻailoga, o loʻo i luga o tumutumu puʻupuʻu. E faʻaputuina tumutumu i tamaʻi laʻau e susulu i le lanu le la i le la. O le fugalaau e fiafia i nofoaga faʻamalamalama malamalama ma le eleele malulu susu.

E masani lava, e oʻo i le 45 cm le maualuga o le faʻamaʻi pipili, lea e maua ai se foliga matagofie. O le laau e amata ona fuga mai i le faaiuga o Aukuso ma e mafai ona faaauau pea seia oo i le ogatotonu o Setema. E le fefefe i le vevesi o le tau, aua e pei o se mea e malolo ai. I totonu o le natura natura o loʻo maua i le mutia susu e lata ane i vai.

Ou te manaʻo faapitoa e faʻamafaʻailoga le ituaiga muamua o ituaiga o ituaiga o meaola - o le mea e faʻaaogaina ai le afi. E mafai ona ola i le maualuga maualuga, e foliga mai e manaia tele i tua o isi lauusiusi. O pupu vine e ese mai le ufiufiina o laupepa faʻamalosi i laʻau. O loʻo faʻaalia i lalo i le pito i luga o le fana ia inflorescences. O lanu lanumoana e vali lanu samasama ma fuga i le amataga o le tautoulu. Fugalaau aʻo leʻi amataina Oketopa. Frost resistant. Latou te lagona le mafanafana i nofoaga tatala o togalaau aina.

Verbeynik Beaujolais

O lenei lalelei matagofie e ola maualuga i le maualuga ma e iloga i tulaga le masani ai. E valiina i le lanu uliuli lanu mumu ma aoina i taliga. Verbeynik Beaujolais ei ai ni laupepa laititi-lanu meamata laititi i le pito. Latou te fusia ma le matagofie i latou o le pogisa o loʻo aliali mai i le taimi o le fuga. O le laau e fiafia i eleele lelei, lea e taofia ai le susu mo se taimi umi. E masani ona faʻaaoga e teuteu ai fale o le taumafanafana. Totoga e faailoga le teritori nai lo tuaoi.

Verbeinik Alexander

O le mamalu mamalu o le tamaʻitaʻi e tupu mai i le 40 i le 50 cm le maualuga. I luga o lona fausiaina, o loʻo iai ni laupepa lautele e leai ni laʻau. I luga o le tafaoga atoa, i le ogatotonu o le taumafanafana, e tele fugalaau matagofie. E aoina i tamaʻi laʻau ma susulu malamalama ma lemoni i tua o le lauolaola o le laau. Verbeynik Alexander le fiafia i luga o laufanua lafulemu, o loʻo i ai le tele o le ea ma le malamalama. E faapitoa lava lona mafanafana i le totoina o fugalaau i tala ane o vaituloto. O le tele o taimi, e faʻaaogaina ai se tagata e le faʻasalalau e faʻavae ai ni mea faʻafefiloi e fuga mai pea seia oʻo i le tautotogo. O totonu o se siosiomaga e pei o le alii o le malo o fugalaau.

Aʻo le i faia se togalaau fugalaau, e tatau i se tasi ona amanaia meatotino a lenei ituaiga e tupu vave ai. A le o lena, o le a tatala e le tagata vaʻavaʻai laau vaivai, o lea e solia ai le sologa lelei o le faʻaoga o le fugalaau.

E leai se avanoa mo mea faʻamaʻi

O Verbeynik e le o se mea le aoga e taʻua o le alii o se fugalaau, aua e toetoe a le mafai ona maʻi le laau. E na o le faʻavaivai i meaola faalafua: aphids ma sovils. E mafai ona faʻafetaia le osofaʻiga a nei tagata faʻalavelave e pei o aphids e faʻaaoga sauniuniga faʻapitoa. Weevils latou te tuʻuina atu i latou lava e pei o laʻau e aʻafia. Afai e te mauaina kopi ua fusia, e fautuaina e vave amata ona aoina mai. O le taimi leiloloa o le a taʻitaʻia ai le faʻaalia o laʻau o le vao lea e faʻavaivaia ai se fale maloloina.

Aoina pusi na fautuaina pe a mavae le afiafi. I le taimi lea, latou te faʻapotopotoina i luga o laulaʻau laʻau e 'ai ai lanu.

O le tuʻuina atu o se iloiloga faʻamaonia o le fugalaau matagofie, e mafai ona maitauina e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Faigofie ona mauaʻa i le teritori fou. E foliga matagofie lava i le mamanu. E tele mea aoga e faʻamalosia ai lo tatou ola maloloina. Faatasi ai ma na mea e mafai ona maitau le faʻaogaina o le astringent, tonic ma choleretic. O le totoina o se fugalaau i totonu o se taulaga e maua ai lagona lelei. Atonu e aoga le taumafai e fiafia i le matagofie o le fugalaau.