Laʻau

O le Rosehip o se laau poʻo se vao?

O le Rosehip o se vao o Rose vao, e ola aʻe i le maualuga o le 2 m ma le paʻu ma lala saʻo. O le foliga o le vao e maualuga le tolu tafatafa, ma o nisi o ituaiga e pei o foliga o se aluga. Ae o mea uma e teuteuina i le vaitau o le vavao. Seʻio tatou tilotilo totoa i le faʻamatalaga o meaola ma ituaiga o Rosehip ma vaai pe o se laau poʻo se vao.

Fesili e uiga i sipuni o le rose

Laʻau poʻo le vao

Fai mai Wikipasi o Rosehip o se laau laʻau ma laau saʻo pe fetolofi. Faʻalagolago i tulaga masani poʻo le tausia o le vao, e faʻatupulaia i tulaga maualuga, ae le sili atu i le 3 m.

Rose hips

O isi punaoa o loʻo fai mai ai o se laau laʻau o elemene eseese, ma e le oi ai se ogalaau tutotonu ina ia mafai ona faatulaga i totonu o laau.

Uiga aoga

Rose Hips e tele vitamini ma isi mea aoga aoga. Ma o lea o le laau e tele ona foliga:

  1. Saunia mai fua - teas, pasta, jam, compotes, sweets ma sili atu.
  2. Mai peti - faia jam.
  3. I Slovenia, o fua faaopoopo i le uaina ma avatu ia i latou se tofo faapitoa.
  4. O tamaʻi vine i le Caucasus na 'aina, ma o talavou lapisi laʻau pepa pusi i le lauti.
  5. O vailaʻau faʻamaloilo e faia ni fusi ulu vitamini, sipuni, mea vaʻaia.

Fiafia ituaiga

O le Rosehip e tele ituaiga o meaola ma ituaiga o loʻo faʻaaogaina i le togalaau, totōina ile vao poʻo le faʻaaogaina mo faʻatauga, faʻasolosolo teuteu Roses. O nisi o ituaiga o loʻo i lalo e matua manaʻomia lava i totonu o tagata e fiafia i le fugalaau..

Tavita

Rosehip Daursky

I le vao, e mafai ona maua i Sasae Mamao. Ua i ai ni lala laau e 1.5 mita le maualuga. O fugalaau e lanu piniki i le 4 cm le lautele.

O lenei ituaiga e maua ai le faʻaleleia o le tele o laʻau aʻa.

Sulu

Rosehip Sparkling

O lenei ituaiga o Rosehip e faʻafesoʻotaʻi le malulu ile - 40 tikeri. O le maualuga o le vao e 1-3 m, o le fua o le laau e 1.5cm le umi.

O lenei ituaiga o vine e tele atu vitamin C nai lo isi ituaiga.

Prickly

Rosehip Spiky

O le eseesega autu mai isi ituaiga o fugalaau fugalaau e fuga mai i le tautotogo. I le taimi lava e tasi fualaau 'aina, fua, maua se lanumoana uliuli, toetoe lava uliuli. O le fugalaau e tupu i le faaiuga o Me.

Me (ulani)

Rosehip May (paina)

O lenei ituaiga o Rosehip e tupu i le totonugalemu o Rusia. O le nofoaga e sili ona fiafia i ai le vaomatua o le lolovaia o vaitafe e mafai ai ona latou fausia ni vao vao. O le fugalaau e amata ia Me ma e 15 aso mulimuli, o fugalaau e faigofie, lanu piniki. I le faaiuga o le taumafanafana, o fualaau mumu mumu e tupu i lo latou nofoaga, ma o le vao e foliga matagofie lava. O le maualuga o le vao e fesuisuiai e faalagolago i lona nofoaga masani. I totonu o le paolo e mafai ona oʻo atu i le maualuga o le 2 m, ma i nofoaga lafulamu o le 120 cm o le tapulaʻa lea o lona tuputupu aʻe.

O le eseesega autu mai isi ituaiga o meaola laiti ia i lalo o lala.

Umi

Rosemary Wrinkled

I le vaomatua, e ola aʻe i Rusia i Sasaʻe Mamao. E mafai ona fesuisuiai le foliga o le laau, ae tele lava ina i ai se foliga e salalau i luga o le eleele. Fugalaau i luga o le vao i le taimi atoa o le taumafanafana ma e tele lava, lanu piniki.

I le autumn, o lenei ituaiga e ufiufiina e le gata i fualaau moli, ae faapea foi ma lanu moli matagofie.

Grey

Rosehip Grey

E tupu i le vaega Europa o Rusia. O le maualuga o le vao e 3 m ma o lanu e iai lanu uliuli. O fugalaau e laiti, lanu piniki ma aoina mai i le 3 to 15 pi.

O le ituaiga e talafeagai mo le fausiaina o pa puipui.

Faifeʻau

Togalaau Toga

E tupu i le eleele lanu uliuli o Europa ma Rusia. O lenei ituaiga o Rosehip e masani ona faʻaaoga e fai ma faʻatau mo le totoina o rosa.. E matuā leai lava se faʻalavelave ma le malulu, e toetoe lava a leai se kiona. I lalo o le natura masani, o se pupuvao mamana o loʻo i ai pine i luga o pou, lea e le masani ona maua. E vave ona fuga, ma fugalaau lanu piniki; ia Aokuso, o fualaau mumu ua lapopoa ua aliali mai i nofoaga o fugalaau.

Apple

Rosehip Apple

O lenei ituaiga o Rosehip na maua lona igoa mo ona fua o loʻo faʻatoʻa ia Aokuso. E lapoa ma e foliga mai o ni apu vao.. I le taimi lava e tasi, o le lanu samasama e muamua, ona amata lea ona susulu i le isi itu ma maua ai ni aulamu i mea laiti.

Ua salalau solo i le itu i saute o Rusia, ma e oo lava i le taumalulu ma sina kiona o le a pulea ai le malolo.

Toto ma tausia le Rosehip

Matou te totō i le laufanua laufanua

E mafai ona totō le Rosehip i le tautotogo seia oʻo i le faʻamavaeina o laulaau po o le tautotogo pe a oʻo i le taimi vevela. O le nofoaga e tatau ona filifilia i le tele o le la susulu.

Faʻaleleia eleele ma totoina

O le eleele sili ona lelei mo le totōina o sosolo - laʻau oneone po o le faʻafiafia

O le eleele e tatau ona lava lelei. E lelei pe a fai o le loam poʻo se tali malie. Afai i luga o le nofoaga o le eleele e latalata i luga o le eleele, a oʻo ina totoina se fatu laau, o se alavai alavai e faia i kalaupapa.

O le mafiafia o le aluga e tatau ona 20 cm.

A o leʻi eliina se laau totō 60x60 cm le lapopoa, e tatau ona fufulu le palapala ile ituaiga eseese o vao. A maeʻa lenei mea, ona eliina lea o le palapala i luga o se suo tioata ma saunia ai lua.

Faʻapitoa o le talafeagai lelei

Ina ia maua aʻa e le vao, e tatau ona e mulimuli i fautuaga mo le totoina o le Rosehip seedlings:

  1. I le pito i lalo o le lua faia tamai mauga mai eleele mama.
  2. Lelei sasaa vai.
  3. O loʻo tuʻuina se fatu i luga ma faasaʻo le aʻa i itu eseese.
  4. O le eleele na eli i fafo o le lua o loʻo faʻafefiloi ma humus, ma o le aʻa e faʻasusu, i le taimi e tasi tui le eleele i ou limae faʻaumatia ai le faʻaumatia i le lalolagi.
  5. O le mamao i le va o le totoina o laau e tatau ona ia le itiiti ifo i le 130 cm.
Ina ia mafai e le vao Rosehip ona maua aʻa, o le a faapuupuuina le aʻa i le tasi vaetolu o le umi.

Tausiga lelei pe a uma ona toto

Ina ia mafai ona maua se seleselega tele o Rosehip e tatau ona e faia ni metotia faapitoa e te tausia ai.

E faia faʻasalaga i taimi uma. Taofia na o le timu. I lo latou toesea, latou te sasaa le 30 l o le vai i lalo o le vao i le tasi taimi i vaiaso uma. Afai o le vao o loʻo i le fua o fua, o lona uiga e tatau ona liligi le 50 lita o le vai i lalo o le togavao.

Rosehip o se laʻau toleniina o le lamala ma e le manaʻomia le suāsusu faifaipea

Tataloina o le eleele i luga o le laau o le rosehip, gaosia pe a uma ona faʻafeinu poʻo timuga, ina ia maua ai le ea i le aʻa. I le taimi lava lea e tasi, e faʻapipiʻiina foi le vao o vao.

Teuteu

O se mea taua lenei pe a tupu aʻe lenei faatoaga. O le teuteuga muamua e tatau ona faia pe a uma ona toto le fatu i le eleele.. O lala uma ua vavaeina, na o le tolu e sili ona malolosi, ma ua faapuupuuina e le tasi vaetolu.

Soo se teuteuga e tatau ona faia i se vaomatua e itiiti le afaina o lala o le togavao.

O le teuteuina lona lua i le tautotogo, lua tausaga mulimuli ane. I le taimi lea, o lālā paʻu uma pe malepe i le taumalulu e aveesea i lalo o aʻa. O isi lala ua teuteuina i le maualuga o le 25 cm.

O le polokalame mo le faʻaogaina saʻo o sulu oso

E tusa i le lima tausaga mulimuli ane, e manaʻomia ona faʻanenefu le togavao i tausaga taʻitasivaneina o lala i lalo o le aʻa. Ona o le lelei o le Rosehip lala ma o le togavao o le a matua mafiafia. O lenei mea o le a taofia ai le fausia o fugalaau, ma, o lona uiga, o le numera o fua o fua o le a faaitiitia.

Auala e kuka ai mo le taumalulu

Talu ai ona o le tele o le taumalulu taumalulu, o le tele o ituaiga e le manaʻomia se fale mo le taumalulu. Ae o loʻo i ai itulagi i Rusia o loʻo i ai le malulu malulu umi, e mafai ona e faʻaaogaina se auala faapena:

  • Toto vao i se maualuga e 30 cm.
  • Sasaa laulaau i luga ma tuu se lala laau toto;
  • Faʻavaa i luga lutrasil.
O nei mea uma e fai pe a malulu le tau.

Tofiga

Togalaau e mafai ona faʻaleleia i auala eseese, na o fatu e le o se mea e manaʻomia tele, talu ai e umi se taimi e faʻatali ai mo le fuaina.

Rosehip Seeds

O fatu e seleseleina ia Aokuso ma selesele mai le fua.. A uma ona fufuluina i le vai mafanafana, ona mamago lea, ma totoina ia Setema i luga o se moega ua saunia. Tapuni i le loloto o le 2 cm.

I le tautotogo, e pei ona liusua le kiona, o le a aliaʻe mai fatu Rosehip mai lalo o le eleele.

O lanu mumu e faia i lenei auala:

Faʻalauteleina o le Rosehip e ala i tipi
  1. E seleseleina selesele ma le aufaasusifaia o se fasi pepa.
  2. Faʻapipiʻi soʻo se tasi tuputupu ae tuputupu aʻe aʻa.
  3. Totoina i totonu o pusa ma faasūsūina ao magoto.
  4. I le masina ma le afa Ua saunia fatu laau mo le totoina i le nofoaga autu o le fale.
Polokalame faalauiloa mo le Rosehip e ala i le taoto

Lafoaʻi faʻalauteleina i le tautotogopunou se fanafana fesuisuiaʻi i le eleele, ma fusi mo le lelei lelei. A maeʻa le masina, ma le lelei o le eleele, o le a faʻaalia se aʻa aʻa i luga o le ata.

Vaavaaia le fafaga i lenei taimi ina ia le malogo le eleele.

Maʻi ma meaʻai

O nisi taimi e afaina ai le Rosehip i iniseti po o iniseti.. Talu ai o le vao o loʻo i ai se tele tele o le vegetative, ua tipi i le aʻa, ma ua togafitia le hemp ma se vaifofo o Actellik, ua faʻamavae e tusa ai ma faatonuga.

Rosehip Disease

Afai o loʻo i ai i le itulagi se vaitau timuga umi ma o loʻo maua uma faʻamaʻi faʻamaʻi i luga o le vao Rosehip, ona vavae ese ai lea, ma tuʻu ai le 30 cm i luga aʻe o le palapala ma togafitia i soʻo se faʻamaʻi.

I le taimi lava e tasi, tipi ese lala i fafo o le saite.

E mafai e se tasi ona talanoa e uiga i Rosehip mo se taimi umi, e ui o nisi taimi e togafitia ai o ia e le au togalaau ma le le amanaiaina. E ui lava e avea o se punavai matagofie o fualaau, e galue e avea o se faʻasoa lelei mo Roses.