O le togalaau

E mafai ona afaina fualaʻau faʻamalaʻau?

O le felafolafoaiga e uiga i le faʻaaogaina o fualaʻau faʻamalosi i luga o le 'upega tafaʻilagi poʻo le totoina o mea uma e tusa ai ma le "faʻavae o le siosiomaga" e le faʻaitiitia ma o le a le mafai ona faʻaitiitia. Ae ui i lea, o nisi taimi e foliga mai o tagata e lagolagoina le "agalelei o le siosiomaga" e leai a latou lava togalaau, poo togalaau totino, ae na o le faitioina o "amioga leaga" a le au fai togalaau o loo faʻaaogaina fualaʻau. Ae o le "kemisi" e sili ona leaga, o le meaʻai taumafa e sili ona matautia? Seʻio tatou faʻatusatusa uma.

Mineral Fertilization

O fea na sau mai ai le mataʻu i mea uma?

E afua mai i na tagata fai togalaau ma fualaau fualaau fai sua e leai se malamalamaaga i luga o le agrochemistry ma e leai ni faʻamatalaga i metotia poʻo metotia o le faʻamalosiina, ae o loʻo faitau tusi ma tusiga e uiga i faatoaga faʻalautele ua faaliliuina i le Rusia mai gagana uma o le lalolagi ma ua fuafuaina, Muamua lava, ia manuia mai le faʻatau atu o le tusi lava ia, ma ia le aʻoaʻoina se tasi i le auala e maua ai ni mea lelei faʻaleleia le siosiomaga.

Aʻo vaʻavaʻai i luma, i le avea ai ma se tagata na galue i le saienisi mo le sefulu tausaga ma le afa, ou te fia tautala e uiga i oʻu lava lagona o le totoina o fualaau aina i totonu o togalaau ma Western gardens. Le au tama, mea uma e matagofie ia i matou ona o le mea moni o le au faifaatoaga ma le aufaifaatoaga e faʻaoʻo uma lima i luga o fomaʻi ma vailaau e tineia ai manu faalafua: na o le 6-8 togafitiga e faia i taimi taʻitasi (e ala i le malosi), ae i Sisifo - e le itiiti ifo ma le luasefululua! Ma o le a le mea sili ona manaia - i Sisifo, o le olaga o tagata e umi atu nai lo tatou.

Ae mo le faʻaleleiaina o mineral, o tala e uiga i lo latou leaga ma le vevela, ia tuʻu lemu, e matua faʻateteleina.

Aiseā e manaʻomia ai le faʻamafanafanaina o minerale?

Soo se mea ola, ma laau totino, e le o se faʻalavelave, e mautinoa lava e manaʻomia le vai, vevela, susulu o le lā ma meaʻai. O mea ola e maua mai le malosi e ala i le photosynthesis, faʻafetai i le susulu o le la ma meaʻai faʻafefeteina i le vai, lea latou te lofia i nisi taimi i le eleele i ni aofaiga tetele, aemaise lava i tausaga o le seleselega.

O le totoina o laau i le nofoaga lava e tasi mo se vaitaimi uumi (o laau lava ia e tasi, o laau toto e le o fualaau faisua, atonu o le a iai se ituaiga o fua o le faatoaga, ae le o tausaga, ae o nai tausaga uma), e aunoa ma le faaaogaina o fualaau aina, o le a tatou ausia le faʻaleagaina o le eleele, lea o le a matua faigata lava ona toe faʻatumu (pe afai e mafaia). O le a le mafai ona toto ma totoina laau totő e aunoa ma ni minerale tuufaatasia pe leai foi ni meaola.

O se taunuuga, i luga o le eleele e le faʻaaogaina ai mineral fertilizers, fualaau aina ma fualaʻau, e mafai pea ona tatou maua (fai atu, faʻafetai i na o mea faʻalapotopotoga), ae atonu latou te le o iai ni mea taua e taua ma taua mo o tatou tino. Ma afai tatou te faalagolago faapitoa i nei elemene, faʻatau fualaau aina ma vine, ae latou te le i ai iina? E foliga mai o oloa ua tupu i se siosiomaga e mama, ae atonu o le a le aoga tele nai lo le ola i luga o le eleele e tusa ai ma elemene uma o tekonolosi, e ui lava i le faaaogaina o vailaau.

E saogalemu saogalemu faʻasamala o minerale?

I lima gafatia, ioe. E amata i le mea moni e faapea, o fomaʻi e le faʻamaoniaina e pulega talafeagai e le mafai ona e ulu atu i la matou maketi ma, i le mea lea, ia matou fuafuaga. O faʻamafanafanaga uma o loʻo faʻatauina i totonu o lo tatou atunuu e manaʻomia ona tofotofoina mo le faʻaleleia o le siosiomaga ma le saogalemu mo le siosiomaga atoa, ma mo meaola, tagata, manulele ma iniseti. Iloa pe afai o loʻo i luga o le fata o se faleoloa togalaau le faʻamaina, ona pasia lea o le tusi faamaonia ma afai e te faʻaaogaina i ni mea e sili ona lelei ma i le taimi tatau, ona leai lea o se faʻaleagaina nai lo fafie po o le tala mai le falaoamata.

O manatu tonu o le faatoagaina o le eleele, lea i le vaveao o le latou tulaga, ua faatulagaina e avea o se valaau mo le faaaogaina o kemisi i le saʻo ma le taua, o loo i ai nei mo nisi o mafuaʻaga ua matua fenumiai ma ua uma ona avea ma tulaga e le atoatoa ai le faaaogaina o soo se kemisi i togalaau ma togalaau, , i lona autu, e foliga le moni.

Faatoaga olaola ma meaola eseese, na mafai i le seneturi lona 15 seia oo i le 18, ina ua atiina ae eleele pagatia, ma e leai se tasi na mafaufau i le faaleagaina o le eleele. O le taimi nei o nei tulafono uma ma tulafono o le ola faʻatasi ma le ola faʻatasi o le a le aoga.

Greenhouse mo le totoina o fualaau faisua

Ae faʻapefea pe a fai e tuʻuina atu le manu?

I le tautala le lelei e uiga i faʻamalaʻau o minerale, e toʻatele o loʻo fetolofi agai i fugalaʻau faʻasaina - latou te fai mai, o loʻo i ai le manulele ma fugalaau faʻapitoa, aumai na o na mea, ma o le ae fiafia i foliga o se fualaʻau maualuga. O le mea moni, o le manure tutusa lava ei ai ona lava lelei ma mea le lelei. I le amataga, o le manu, e pei ona e iloa, ua uma ona toe faʻaaogaina ma e mautinoa lava o loʻo i ai se mea.

O manu, o le taumafaina o laau toto, ua uma ona fufuluina le tele o mea latou te manaomia uma mo le tuputupu aʻe ma le atinaʻe, ma laau toto mo le ola masani ma le atinaʻe, ma otaota (faatasi ai ma le suasusu) na alu e faʻamalolo mea (tele), ma masalo o se vaega itiiti o mea e tatau ai, ae o le meaola manu e leai se taimi e teli ai. O le mea lea, o le meaʻai e lelei, ae e le mafai ona fai mai o le faluga e lelei i itu uma, e mafai ona sui atoatoa ma sui atoa ai faʻamalaʻau.

Ae e le o mea uma nei, o le faailoaina o le gaʻo, e mafai ona e mautinoa o loʻo ola aʻe foi manu e tusa ai ma tulafono uma o le siosiomaga? Pe na faʻamaʻiina i latou i vailaau faʻamaʻi, pe na faʻapipiʻiina le faʻaleleia o meaʻai ile fafaga? I totonu o meaʻai manu, o le tele o mea eseese, toe faʻaaogaina vailaʻau, faʻapitoa mo le faatumauina o le tuputupu aʻe masani o manu, puipuia mai faʻamaʻi ma mea leaga faʻaleagaina, masani masani o vailaʻau ma faʻamaʻi pipisi e faʻafefe ai le vai ma nofoaga ma ia fausia i se auala. ia tu i fafo ma oloa gaogao, o lona uiga, faatasi ai ma le fua e tasi.

O le mea moni, e toʻatele e mafai ona tali mai o loʻo i ai a latou lava mea totino a le faatoʻaga, aua neʻi faʻaaogaina ni mea, ma o lea ia maua ai le faʻaleleia o le siosiomaga. E faigata ona talitonu i ai, aua o manu lava ia, ma o le taimi nei e le mafai ona latou ola e aunoa ma ni tui, ae o le a matou talitonu. Ae o le fesili e tulaʻi mai e uiga i le maua o mea faʻapipiʻi o loʻo i totonu o le vao mo laau toto.

Atonu e iloa e tagata uma, aemaise lava i latou o loʻo faʻaaogaina fualaʻau, o fualaau faisua, fualaau aina ma meaʻai e taua tele, atonu o le a fai mai, taimi taua o le tuputupu ae ma le atinaʻe, pe a latou manaʻomia nisi mea i se mea e faigofie ona faʻaaogaina, faʻapalapala i le vai vave faʻaaogaina (fai mai, i le taimi o le totoina o togalaau, o le fafagaina o le vao e masani ona faʻaaogaina, o laau e faʻapipiiina i lona vaifofo, ma afai e le faia lea mea, o le tele o fugalaau ma ovaries o le a pauu ese mai le vao).

E leai, e le o le eleele, e tupu e aunoa ma ni faʻamalaina o minerale, e matua paʻu, e le o le fomaʻi faʻasaina, o ona vailaʻau e na o le tasi lava le taimi e liua ai i se auala e mafai ona maua i laau, o le a le vave faʻatagaina i latou e faʻamalosi, latou te le oi ai iina. O le mea lea e maua mai ai fualaau faisua ma fualaau aina na matou taʻua i luga. E le tatau ona faʻapea e leaga, ae e le aoga tele, a?

Faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamalosi e puipuia ai le palapala e oti

Ou te fia faailoa atu se manatu faigofie e aunoa ma le faʻaaogaina o faʻamalaʻau, e masani lava, i le faʻatasi ai ma mea faʻaletalaʻau, tuʻuina atu le fua lelei, timing ma le taimi, o le eleele, e oʻo lava i le lemu, o le a oti. O le eleele i le aluga o le taimi o le a faʻaitiitia i le maualuga, ma e manaʻomia le tele o tausaga e toe aumai ai i le masani. I luga o eleele e le o noatia i le faaaogaina o fualaʻau mineral, i le faauigaga e le mafai ona maua ni maualuga maualuga o fualaau aina ma fualaau aina. Na faamaonia lenei mea e ala i suʻesuʻega - agrochemistry, lea e fai mai ai E le mafai ona totogi atoa le aveeseina malosi o mea o minerale mai le eleele e togalaau ma togalaau kuka i le na o le faaopoopoina o mea masani ma le suaina o fualaau lanu meamata.

Afai ei ai sau oe lava manatu e uiga i lenei mataupu, ona e tusi lea e uiga i le faamatalaga i lona tauamiotonuina, o le a manaia le talanoaina o lenei autu.