Fale taumafanafana

Faamatalaga o Virginia Juniper ma ona ituaiga sili ona lauiloa.

Virginia Juniper o se faʻaauau, o le tele o le monoecious laau o le aiga Cypress. Faʻalagolago i le ituaiga eseese, e mafai ona avea o se laau taalavale poʻo se laau faʻamau. O le maualuga o le olaga e oʻo atu i le 500 tausaga, ma o le maualuga maualuga o le fale e 30 m.

I le oʻo atu i le 40 tausaga o le soifuaga, o laau o le ituaiga Virgin Virginia ua amata ona le toe maua a latou faatosinaga teuteu.

O fua o laau o nei ituaiga o pine o pine pine ia e eseese lanu, ae e masani ona lanumoana. O loʻo faaauau pea ona faʻaauau pea vine i lala seia oʻo i le amataga o le kiona, lea e tuʻuina atu ai i le juniperi isi uiga teuteu i le taimi o le fuaina. O le aʻa o le juniper taupou e matua faʻatupulaia ma lala lalata, lea e faʻavae ai nei laau toto mai motu o le matagi. I le natura, e mafai ona maua le vaipuni i luga o papa papa, o nisi taimi i eleele laugatasi i Amerika i Matu.

E tusa ma le 70 ituaiga o vaomatua. E eseese i latou uma:

  • i foliga;
  • maualuga;
  • le lanu o le nila;
  • ma isi uiga.

Vaega o le totoina ma le tausiga

O le totoina ma le tausiga o le vine vine Virginian e faalagolago i le ituaiga o meaola, o isi laau toto e na o le la e manao ai, ae o isi e fiafia i le paolo. O nisi nei o fautuaga lautele.

Juniper faʻalauiloa i ni auala se tolu:

  • faʻaaoga fatu;
  • tui puipui;
  • toso.

Ole tui e faʻaaogaina faapitoa mo ituaiga e le masani ai. Faʻatoʻa tuʻuina atu e le Faatoaga a latou filifiliga i le auala lona tolu - tipi, ae o loʻo i ai sina faʻaaliga itiiti. A leai se tausiga lelei ma ni faiga faʻapitoa, e na o le afa o mea totō uma e totōina e mauaa, ae faʻaaogaina le ola maloloina, o se taunuuga lelei e mafai ona faʻatupulaʻia e oʻo atu i le 80%.

O se nofoaga mo le totoina e sili atu ona lelei le filifilia o se la e susulu i le palapala ma faʻavaivai (faʻaaoga le piliki pa'ū masani e pei o le faʻavaivai). O le vai e mafai ona mafua ai faʻamaʻi pipisi.

O le tele o ituaiga o lenei laau e mafai ona lelei le lamala ma le malulu, ae o nisi ituaiga e manaʻomia le faʻaleleia atili o vai ma le faʻapipiʻiina o lālā aʻo leʻi oʻo mai le taumalulu.

E sili ona lelei le faʻaleleia i le tautotogo po o le tautoulu. Ona o le aʻafiaina o le aʻa, o le totoina (totoina o le toto) e tatau ona faʻatinoina i se vaega o le eleele na eliina e aunoa ma le fufulu ese o le vao. O le loloto o le toto toto e tatau ona tusa ma le 70 cm, ma le mamao i le va o laau, e fuafua i le ituaiga, e 0.5-2 m. A totoina le laau, e tatau ona tuu le ua o le rhizome i luga o le eleele, o le a mafai ai e le laau ona maua le aofaiga talafeagai o le okesene.

O le tausia o Virgin Juniper e aofia ai:

  • masani le veleina;
  • tatalaina le eleele faataamilo i le laau;
  • fufulu;
  • mulumulu palapala.

Ma le isi, mafaufau i ituaiga sili ona lauiloa ma se faʻamatalaga auiliili o le juniper Virginian.

Grey Owl

Juniper Virginia Grey Oul o se laau vao mafiafia ma se pale salalau. O lapoa lapopoa, o loʻo felafolafoaʻi lala tuʻu i luga. O se tagata matua matua e oʻo i le 3 mita le maualuga ma e tusa ma le 7 mita le lautele. O lona uiga o le tuputupu ae lemu, o lea i le tausaga e faaopoopo i le 10 cm le maualuga ma 20 cm le lautele. O nila e i ai se lanu uliuli poʻo le lauulu-lanumeamata. O fua o lanu lanumoana uliuli.

Pe a totoina, e sili atu ona lelei le filifilia o nofoaga o le la i vai ua mama, ma susu. I le fesootaʻi ma le tele i le va o laau toto, e tatau ona matauina se mamao o le 1,5 m.

O le malulu ma le malulu o le lamala, ae i taimi faapitoa o taumafanafana vevela e manaʻomia le faʻaleleia atili.

Mo le faia o se pale matagofie, matagofie, o le teuteuina pea o lala e talafeagai.

O le Hetz Virginia Juniper o se laau laugatasi faʻatasi ma se foliga faʻapipiʻi. O le maualuga o se laau matua e 1-2 mita ma le lautele o le 3 m. O le laau e aofia ai le vave ona ola. O nila e maua ai se lanu uliuli lanu uliuli, lea e mafai ona liu enaena pe a sau fulufulu. Fua - vine o se lanumoana lanumoana.

Mo le totoina, e sili atu le filifilia o se nofoaga i le la po o se vaega o le paolo, pe a oso i lalo o le paolo o le a leai se lanu o le lanu. E le o se mea e sili ona manaia i le filifilia o le eleele.

E fautuaina e puipuia le faʻamalosi o eleele.

Pulu ma le lamala toleni. E talia toleniga umi ma vevela. I le taumalulu, e mafai ona paʻu lala i lalo o le mamafa o le kiona, o le mafuaaga lea ua fautuaina ai e faʻafesoʻotaʻi lālā ma faʻatūina se faʻavaa ao leʻi oʻo mai le taumalulu.

O se uiga iloga o lenei ituaiga o se manogi malosi ma le tele o fua.

Juniper Virginia Glauka o se ogalaau laugatasi lea o lona palealii ei ai se kolin po o se foliga vaapiapi. E maualuga lona 6 m ma se fusi o le 2-2.2 m. O loʻo faʻaalia i le tuputupu aʻe vave, e mafai ona faʻaopopo i le 20 cm i le tausaga. O nila e i ai se uliuli lanumeamata, lea, pe a malulu, e valiina i le apamemea. Fualaau aina - fua o paʻu o se paʻe sinasina-hina e oo i le 0.6 inisi le lautele. I le taimi e fua mai ai, o lala e tele lava ina salalau i vine (pusi).

O le a avea se lafulafu ma nofoaga lelei e tulaueleele ai; a oʻo ina totoina i lalo o le paolo, e paʻu le vao, o le lanu e tau le faʻaalia. I le palapala ma lona tuufaatasiga e le faʻaaogaina.

E fautuaina e aua le faatagaina le susu e nofo ai.

E pei o le vaomatua, o le lamala ma le malulu. E talia lelei e Glauka le tipiina o le palealii. I lenei tulaga, o le foliga vaaia na tumau mo se taimi umi.

Skyrocket

Juniper Virgin Skyrocket o se laau faʻamau ma se foliga o le palealii. E mafai ona oʻo i le 8 mita le maualuga ma oʻo atu i le 1 mita le lautele. Talosaga i mea olaola vave, e faaopoopo i tausaga taitasi le 20 cm i le tuputupu ae ma e oʻo atu i le 5 cm le maualuga. O ni nila e valiina i lanu-lanumeamata poʻo lanu-lanumeamata. Fua - o vine e lapotopoto i foliga ma se lanu uliuli.

O le faʻaleleia o eleele e manaʻomia ai le susulu o le la ma alavai lelei.

O lenei ituaiga taupou taupou o le a oti i le paolo.

Fuga ma le lauʻeleʻele toleni, faʻafefe malie le faʻaleagaina o le ea.

Moonglow

Juniper Virginia Munglow o se vao ma se foliga o le palealii. O lona maualuga e oʻo i le 4 m, ma lona lautele e 1-1.5 mita. O loʻo vave ona ola ma e mafai ona faaopoopo le 10-15 cm i le gasologa o le tausaga. O nila e i ai se lanu lanumoana-lanumoana. O fua e lapotopoto faʻatasi ma se lanu uliuli uliuli.
E fiafia o ia i laufanua papaʻe, e mafai ona faʻafeiloaʻi le malu malu. E gafatia le malulu ma le lamala, e le o galo e uiga ile palapala.

Blue arrow

Virgin Juniper Blue Arrow, o se laau laugatasi e foliga mai e pei o se u fanafana. O le maualuga maualuga o le 2-2.5 mita, ma le lautele o le 0.5-0.7 m. O le faʻateleina o le tuputupu ae, i luga o le tausaga e faaopoopo pe tusa ma le 15 cm le maualuga ma e oʻo i le 5 cm i le fusi. O nila e i ai se lanu moana lanumoana. Fua o fualaau lanumoana.

Mai ituaiga eseese uma, o lenei juniper Virginian o le mea sili lea ona faigata. A oʻo i le faʻaleleia, e tatau ona amanaʻia lana faʻasalalauga faʻapitoa ma le manaʻomia mo le puipuiga mai le matagi.

O le malulu, ae i le taimi o le mamafa o le kiona e tatau ona luluina lala ina ia aloese ai mai le malepelepe. Lago malosi, ae i le vevela faaumiumi, e manaʻomia le faʻaleleia o isi mea. E sili atu le filifilia o eleele paleni, ma le lelei alavai, e puipuia ai le faʻamalosi o eleele.

O se uiga iloga o lenei ituaiga e amata ona tupu mai lala mai le pito i lalo. E le manaʻomia se teuteuga faaopoopo.