Fugalaau

Ituaiga ma togi o le stonecrop mo le matagofie o le laufanua o fanua o le taumafanafana

E masani ona faʻaaogaina e fusi o lanu lanumeamata ituaiga eseese ma ituaiga o stonecrop i totonu o latou moega. O lenei faiga tauagafau e taʻua i nisi taimi Sedum, lea i le faa-Latina o lona uiga o le "toso" pe "nofo." I aso anamua, o nisi ituaiga o laau na faʻaaogaina ai tagata faʻamalolo e avea o se auala e faʻasaʻo ai tiga o faailoga. Ma e oo mai i le aso, o ona laulaau e faʻaaoga i mumu pe tipi.

O le gafatia o ituaiga eseese ma ituaiga o stonecrop e pipii mau i soo se mea papa e mafai ai ona faʻaaogaina le laau e fausia ai laufanua i fafo. E ui lava i lona itu i sasae, ae o le maa o lapisi o loʻo ola pea i luga o le teritori o Europa, o loʻo ofoina atu ana tagata fiafia i le matagofie o laʻau fugalaau. O lona lauʻeleʻele o Iapani, Korea ma Saina. O iina, e maua i le vaomatua i laufanua laufanua lata ane i vaituloto, papa papa ma vaomatua. O lenei suamalie matagofie ua ola latalata i le laueleele atoa, e teuteu ai lona fanua.

O se faʻapitoa faʻapitoa o fugalaau o lona faʻanoanoa faigofie (e ala i le tipiina, gaioiga) ma le ola i luga o soʻo se palapala, e oʻo lava i mativa i minerale.

Ituaiga ma ituaiga o stonecrop e ala i mata o le au fai togalaau

I ni nai tausaga talu ai sa talitonuina e tusa ma le 500 ituaiga eseese o suauu. Ae faafetai i le le mautonu o lenei laau, o le tele ma sili atu o filifiliga fou e foliga mai e teuteuina laufanua fanua. Mafaufau i ituaiga sili ona lauiloa ma eseese o stonecrop, lea e tafe i lo latou lalelei ma le tauagafau lelei.

Lydian

O le laau o se faʻalauiloa faʻapitoa o se natura faʻamafanafana. E faʻaaogaina e avea o se elemene o le eleʻele o le faʻasologa o le laufanua. E pupuu (pe tusa ma le 6 cm) le vao, o loʻo lalagaina i laulaʻau vavae. O le tele o taimi latou te valiina i se lanu uliuli lanumoana. O le mea e mataʻina ai, o le palatini laulaʻau basal e i ai sina mea lanu mumu.

Stonecrop Lydia e tupu i le sefulu tausaga mulimuli o Iuni. Laititi papaʻe papaʻe ma piniki i luga o pedicels maualalo e aliali i luga. E masani lava e le tele naua, ae o le laau e foliga mai e ese mai i tua o isi togalaau aina. Ua totō o ia i tafatafa o auala savali; e pei o se laau i tua o luga o mauga maumaututu ma se kapeta olaola e le mavaaia i se fale mafanafana.

Talu ai o lenei maʻa lanumoana e le taliaina le lamala, e le tatau ona tupu i ni koneteina laiti po o ni nofoaga lalelei foi.

Paʻepaʻe

I le siosiomaga masani, o le laau o loʻo maua i Rusia, Aferika i Matu, Europa i Sisifo ma le Caucasus. O le ituaiga o manu na maua lona igoa mo le matagofie o lanu o manogi manogi. Latou te tulaʻi i luga atu o le lauusiusi i le tulaga o le faʻalavelave faʻaleagaina.

Stonecrop White o se laʻau faʻapitoa, e fai ai ni paʻu lapoa e tusa ma le 8 cm le maualuga. E masani ona totōina i tafatafa o togalaau poʻo tafatafa o laau uumi. E totoina e le Faatoaga ituaiga eseese o le sulu i totonu o moega teuteu. Matou te matauina na o ni nai lauiloa iloga:

  • Coral Carpet;
  • Hillebrandti;
  • Faro Forum.

A faʻapea o loʻo faʻapupulaina le vevela i le paolo, o ona lau o le a vali lanumeamata lanumeamata. I nofoaga taalaelae, latou te maua ai se lanu mumu. O lenei laau e masani ona faʻaaogaina mo le fausiaina o mauga maumaututu ma moega maualalo.

Apu

O lenei laʻau faʻamalosi e faʻaalia ai ni meaola matagofie e tusa ma le 15 cm le maualuga. E faʻafefe ai le malulu malulu ma le malulu. Stonecrop Hybrid e fuga mai i le amataga o Aukuso ma ni lanu samasama susulu e pe tusa ma le 25 cm le maualuga i luga aʻe o le fala. E le fefefe le ituaiga o vaitau malogo, o lea e le mafai ai ona le toe i ai lona matagofie fou ma le matagofie.

O le uluai meatotino a le laau o le tu lea mo se taimi umi i totonu o se fagu vai, lea e mafai ai ona teuteuina le potu malolo ma laʻau lanu meamata lanu.

Tagata lauiloa

Sedum (stonecrop) o lenei ituaiga meaola sa faaigoaina i le tulaga o le tuputupu aʻe i le siosiomaga masani. O le tele o vaomatua o laufanua matagofie e ufitia ai papa papa ma avanoa lapopoa o le Caucasus. E ui lava i tulaga ogaoga, ua totoina e le laau ni laau e ufiufi i le tele o lanu o lenei lanu:

  • pouliuli lanumeamata;
  • mumu;
  • magenta.

Stonecrop E fuga mai tagata Caucasian i le faaiʻuga o Aokuso i ni foliga o le kiona-paʻepaʻe. Mo le masina ma le afa, e mafai ona e faamemelo i lenei falalaau papa i luga o se moega fugalaau.

Talu ai ona o le natura o le ituaiga, lafoai laulaau i le taimi o le fuga, ia fautuaina e totoina faatasi ma isi laau. O lenei mea o le a fesoasoani e natia ai pupu paʻu o stonecrop.

Malo

O le natura o lona tuputupu ae, o le ituaiga meaola e le pei o se meaola ola lanu meamata, ae o se fuifui vine e ola na oi latou lava. O le maualuga o latou taʻitasi e mafai ona oʻo i le 40 cm. O ona laupepa laupepa e valiina i se lanu uliuli lanu meamata. O nisi taimi o loʻo i ai se lagomalie e foliga matagofie i luga o se moega fugalaau.

Pe a fuga le laau, e foliga mai i luga o le tafaʻi mai i luga o laʻau eleelea. O le mafuaʻaga lena ua totoina ai le pine lanu piniki o Evers i luga o mauga mauga papaʻe, taʻavale po o latalata ane.

Sipaniolo

O le laau e faʻaalia i se tomai faapitoa i suiga faifaipea:

  • foliga ma lanu o pepa pepa;
  • fua o vaitau;
  • umi o le tuputupu ae i luga o le tasi fasi fanua.

O le Sipaniolo sosolo o loʻo faʻaalia i le ata o loʻo faʻaaogaina e avea o se vaega o le faʻafanua o le faʻasologa o fanua. O lona maualuga, i le averesi, e oʻo atu i le 10 cm. I luga o luga o le laʻau o loʻo i ai ni laʻau mūmū-lanumeamata poʻo lau lanu mumu.

Afai e te ola i luga o le eleele lafulemu, o pusa laʻau e maua ai le lanu lanumeamata.

O uluaʻi osofaʻiga e aliali i le ogatotonu o le taumafanafana. I Rusia, na vave ona mate le suauu pe a uma ona tupu. E ui lava i lenei, o fatu o le laau e iai le taimi e toe faʻaleleia ai i le amataga o le tautotogo.

Sese sese

Mafaufau i se ata ei ai igoa o ituaiga ma ituaiga o stonecrop, e toatele le au fai togalaau ua ofo i la latou eseesega eseese. O nei tamaʻi suamalie matagofie o loʻo fausia ai ni meaola i luga o poloka o fale o le atunuʻu. O se nofoaga faapitoa e nofoia e se laau maualalo ma laulaʻau lanu meamata, lea, pe a muamua tioisa, o loo valiina i le paʻu paʻu ma le mumu. O ia o le e alolofa tele e taʻua le alofa ma le alofa.

Pe a aliali mai i luga o se fala ola i le amataga o le taumafanafana, o le mea lea e mafua ai se fiafiaga sili atu. E mafai ona lanu eseese, e aofia ai:

  • snow-paʻepaʻe;
  • kulimi;
  • fuga;
  • mūmū;
  • pogisa mumu.

E le gata i lea, e tele ituaiga o ituaiga Sedum pepelo. O nisi nei o:

  • Erd Bluth;
  • Bronze Carpet;
  • "Rosea."

O le matagofie o le fuga o le maa e faaauau pea seia oo i Aokuso, e aunoa ma le aveesea o lona lalelei. O le laau e lagona le mafanafana i nofoaga matala matala. O nisi o fai togalaau e totoina i totonu o koneteina.

Pink foam

O lenei ituaiga ua foliga lata mai talu ai nei ma ua manatu o le tele o fua o le kapeta. Ia Iulai, a oʻo i le taimi o le mafanafana o le taumafanafana, e ufitia Sedum Pink Foam i le tele o pulufana pupula. E foliga mai e pei o le pusa puaoa, lea na latou maua ai lo latou igoa. A o faagasolo lenei vaitaimi, o le lauusiusi e toetoe lava a le vaaia, o loʻo siomia ai na o fugalaau lanu piniki e faʻafefiloi ma isi laau o le laufanua.

Kamchatsky

A oʻo ina tupu aʻe lenei palapala, e tatau ona manatua i le mafaufau e le taliaina le lamala. E tatau ona faʻafeinu i taimi uma ma e tatau ona maua se nofoaga paolo o le togalaau. O le mea na tupu, o le maa laʻau fugalaau na ufiufi i samasama samoa seia oʻo i le faaiuga o Aokuso, ma liliu atu ai i se kapeta faʻanoanoa. O ituaiga e sili ona taatele o le rockcrop Kamchatka:

  • Weihenstephaner Gold (ua i ai lanumoana lanumeamata-lanu samasama);
  • Auro auro (lanu samasama pupula);
  • Laʻau faʻasolosolo (lanu e fai i totonu o kulimi).

Sedum Kamchatsky e le taliaina avanoa avanoa, i le mea e tele ai le susulu o le la. Talu ai ona o lea mea, o ona laupepa laʻau mumu ua mumu, lea e aʻafia ai le teuteu o le laau.

Tart

Yellow Sedum Sedum o loʻo maua i vaega eseese o le paneta. Siberia, Kanata, le Caucasus ma Europa e mafai ona taʻua saʻo lona atunuʻu. O le laau o loʻo faʻamatalaina i ni lapisi lapotopoto ma le tele o lālā mataʻupu e ufiufi i laʻau lanu. O papatusi o loʻo faʻatulagaina i se isi itu, lea e tuʻuina atu ai i le stonecrop se foliga matagofie. Latou te tumau pea i luga o le laau e oʻo lava i le taumalulu, o le mea lea o le fugalaau poʻo le alpine slide e le mou ese atu lona matagofie ile tausaga atoa. I le vaitau o le vavao, ua ufitia le stonecrop i le tele o lanu samasama susulu. E moni lava, o se pupula susulu i le fugalaau!