Laʻau

Philodendron - e matua ese lava!

O lona tuaa vao ua lauiloa o Aronik poo Arum, o le na tuuina atu le igoa i le aiga o Aronnikov (aroid). O le igoa o le ituaiga e sau mai le upu Eleni phileo - alofa ma le dendron - laau: o philodendrons e faʻaaoga laau e fai ma lagolago. I totonu o le aganuu, e taua tele i le philodendron le foliga e le masani ai ma le eseese tele o laʻau, e le mafaamatalaina ma maualuga mea teuteu i le gasologa o le tausaga. E uiga i foliga o le tuputupu ae i totonu ole telelodendrons i totonu lenei lomiga.

Philodendron i totonu.

Faamatalaga faʻapitoa o le laau

Philodendron (lat. Philodéndron, mai le Eleni. phileo - alofa, dendron - laau) - o se ituaiga o laau o le aiga o Aroid. E masani ona aʻe aʻe i luga o le faʻalauteleina o mea e fesoʻotaʻi ma le fesoasoani o aʻa. O le fatu o le tino, o loʻo faʻamaonia i lalo. O laulaau o ni mea manogi, paʻu, ituaiga eseese, foliga ma lanu. I lalo o le natura masani, o laau e ola i le umi e oo atu i le 2 mita pe sili atu foi.

O le fausaga o le ata i laau o le ituaiga Philodendron o se mealilo. Laʻau faasolosolo e amataina ni laʻau e lua: i le muamua muamua, ma mulimuli ane - lanu meamata i se petiole umi. O se mea sese e faia i totonu o le laulaʻau lanumeamata, ma o se laulaau ua faia i totonu o le lau o le pala. O le tele o pusi e muta i se tulaga, ma o fea e ola ai le vaega o le ogalaau, ma maua ai le matala ma lanu lanumeamata nei, e le iloa e saienitisi. Ua le taulau manuia taumafaiga a le Botanists e foia lenei tupua mo le tusa ma le 150 tausaga.

Philodendron Care Tips - Faʻamataʻu

  • Lulu Faʻalelei, e tusa o le 18-20 ° C i le taumafanafana, i le taumalulu ia le itiiti ifo ma le 15 ° C. Aloese mai pepa malulu.
  • Malamalama Luga susulu, puipui mai le susulu o le la, malamalama malulu malamalama. O fesuiaiga faʻapitoa e manaʻomia ai se malamalama atili, ae i totonu foi o se nofoaga malulu. O le aʻei luga o le philodendron e mafai ona tupu aʻe i nofoaga paolo.
  • Faʻasa. I le tautotogo ma le taumafanafana, faʻalelei, e tatau ona susu le palapala i taimi uma. I le taumalulu, e faʻaitiitia le vai, ae o le palapala e le mago, o le taimi lea e na o sina sua susu. Faatasi ai ma le tele o le faasusuina, o laulaau pito i lalo e mafai ona lanu samasama; afai e le lava, o le lau o lau laʻau e mago.
  • Fertilizer. Mai Mati e oʻo atu ia Oketopa, e fafagaina ai le faʻafefeteina o fugalaau mo totonu o laau. Laʻei aupito sili i vaiaso uma. O vine tetele e pei o vine e mafai ona faʻaopoopoina humus i se tasi taimi i le taumafanafana i le pito i luga o le eleele pe a suia pe leai foi.
  • Faʻamamaga o le ea. O Philodendrons e tatau ona suʻeina faʻapitoa i le tautotogo ma le taumafanafana, faʻapea foʻi i le taumalulu, pe a latalata mai le faʻalapotopotoga faʻavevela. Laʻau laʻititi e faʻafefe i le tele o taimi i le taimi o le taumafanafana. I fualaau tetele, o laulaau e fufulu mama mai le efuefu ma se omomi pamu.
  • Suiga I le tautotogo, laau laiti i tausaga taʻitasi ma a maeʻa le tolu i le fa tausaga. Sola: 2-3 vaega o sodoma, 1 le vaega o le peat land, 1 vaega humus, 0.5 vaega o le oneone. A oʻo ina faʻatupulaʻia le tele o faʻataʻitaʻiga i totonu o se pusa vavalalata, e foliga mai i luga o laulaau, latou te lanu samasama, o laʻau lag i tua o le tuputupu ae.
  • Toe gaosia. Faʻasolosolo faʻamalosi e ala i le faʻapipiʻi poʻo le faʻapipiʻi. Mo le aʻa, e sili atu le faʻaaogaina o le mafanafana o le eleele ma ufiufi ai se ata tifaga. O lapisi tetele e mafai ona faʻaleleia i se laupepa e tipi ese ma se mulivae.

Philodendron e fiafia i le maualuga o le vevela.

Vaega o le tuputupu ae o philodendrons

Faigaloloa a Philodendron

Philodendrons o laau toto o greenhouses. O loʻo faʻalauteleina e ala i le faʻamalosolo solo, faʻapea foʻi ma vaega o le ogalaau, ae e tatau ona i ai i tagata taitoatasi se fatugaʻo. Lavea i le vevela o le 24-26 ° i le pusa faʻapipiʻi. Afai o lapisi (vavaeese valavala) e lapoa, e fautuaina e totō saʻo i totonu o le ulo. O afifi ua ufiufi i se ata tifaga e puipuia ai le susu seia oʻo ina fausia se aʻa. O nisi o fasipepa o le ogalaau, e masani lava e leai ni laulaau, ua tuu i lalo o le fata i totonu o se fale vevela mafanafana, ufiufi i eleele mama, ma masani ona sosolo. O le taimi lava e amata ai ona tupu, e vaevaeina i latou e le fuainumera o tipu e foliga mai ma totoina i totonu o se ulo.

Mo le totoina o laau toto, latou te avea se vaega o le paluga o mea nei: eleele o turf - 1 itula, humus - 2 itula, peat - 1 itula, oneone - 1/2 itula. O le maualuga o le taumafanafana mo le tuputupu ae e 18-20 ° C; i le taumalulu e faaitiitia i le po i le 16 ° C.

A o faagasolo le vaitau o togavao malolosi, o le faʻamaʻiina o le paluga e tuʻuina atu ma faʻaaogaina uma le faʻavasegaina o minerale e faʻaaoga i vaiaso taʻitasi. E ola lelei foi Philodendrons i vaifofo paleni. O nisi o faifeau, aemaise lava le Ph. faʻasalalau, faigofie ona faʻafefeina a latou mea i totonu o potu (i togalaau malulu) i se laititi lanu ma le malulu.

O Philodendrons e mafai ona faʻamalosia lelei puipui ma i nisi tulaga e faʻaaoga e pei o le Ph. Scandens). I le tau mafanafana, e tele lava le suavai. I le taumalulu, e itiiti le vai e faamalūlūina, ae o le eleele e le aumaia i le mago. Totoina o togalaau ma a latou togafitiga mulimuli ane e tutusa lelei ma se moa.

Philodendron totoina

O le gaioiga e masani lava o se togafiti tuusao i le olaga o se laau, o le mea lea e tatau ona faia i se taimi e sili atu ai le malosi o le philodendron, o lona uiga, i le tautotogo. O toto laau e totoina pe a talafeagai ai, ma o le tulaga lea e masani ona tupu, ona o le aʻa o le taulaʻi ua lelei ona atiaʻe. I le tulaga masani, e manaomia ona toe totoina laau i tausaga taitasi, sei vagana ai togafitiga tuai ua toe totoina ile 2-3 tausaga.

E mafai ona fuafua pe manaʻomia e se philodendron se faʻavasegaina e ala i le ave o se laau i totonu o le ulo. Afai i le taimi lava e tasi ua e iloa ai o le eleʻele o le eleele e vavalalataina e aʻa, ma o le eleele e toetoe lava a le mafai ona vaaia, ona tatau ai lea o se mea e faʻaaogaina. I lenei tulaga, pe a tausia se laau, e le mafai ona faʻatapulaaina oe lava i le faʻafeinu ma luga o laʻei. Afai e le toe totoina i totonu o se potoa telē e iai le palapala fou, e le o toe mamao pe mulimuli ane o le a le toe tupu.

E le gata i lea, o le gaosiga e taua foi ona o le tele o le taimi, o le tuufaatasiga ma le fausaga o le palapala ua pa'ū: capillaries e taitaia le ea ua faaleagaina, o le tele o minerale e aoina, lea e afaina ai le laau (o se paʻu paʻepaʻe e fai i luga o le eleele).

Fafagaina philodendrons

Mai Mati e oʻo atu ia Oketopa, e fafagaina i le lua vaiaso vaiaso o felafolafoaiga ma fualaau aina mo totonu o laau. O le faʻasolosolo ona totoina laau totō e mafai ona faʻamaʻi tasi i le vaiaso, ma faʻaaogaina i le tau malulu.

O vine tetele e pei o vine e mafai ona faʻaopoopoina humus i se tasi taimi i le taumafanafana i le pito i luga o le eleele pe a suia pe leai foi.

A o fafagaina le philodendron ma faʻamaʻi, e taua le aua neʻi faʻafefeina, pe a faʻapea e lanu samasama poʻo le lanu enaena, o laʻau ua mamae ma ua leai se ola. Afai ua e faaopoopoina se vaega taua o le humus i le eleele, aua le fafagaina i isi fomaʻi mo le itiiti ifo i le 1.5-2 masina.

O le tele lava o taimi, e pagatia ai philodendrons i le le lava o meaʻai i totonu o le palapala, pe afai e le toe gaosia mo se taimi umi ma galo e fafaga. I le tulaga lenei, o laulaau e laiti, o a latou fautuaga e mago ma sui lanu samasama, o le laau e paʻu i tua. O le gaioiga o le a aafia ai le mafiafia o le ogalaau.

O le laei sili e faia pe a maeʻa le susu o le vai ma faʻafefe i le vai, a leai o le laau e ono mafatia mai le maualuga o le masima i le palapala.

Afai o se laau e mafai ona taulimaina sina siʻosiʻomaga o faʻamaʻi meaai (ona o lenei mea e tatau ona e taofi le fafagaina mo sina taimi), ona maua ai lea o se mea sili ona maualuga o minerale i totonu o le palapala, o le a manaʻomia e le laau le fesoasoani: faʻapipiʻi le laau poʻo fufulu le palapala. Ina ia faia lenei mea, tuʻu se ipu i le philodendron mo le kuata o le itula i lalo o se vaitafe i totonu o le pusa. E le tatau ona malulu le vai ma e tatau ona pasi lelei i le alavai. E mafai foi ona e faatofuina le fagu i totonu o se pakete vai i le maualuga o le palapala ma faatali seiloga e tumu uma le eleele i le vai, ona ave lea o le ipu ma tuu le vai. Toe fai lenei faagasologa i ni nai taimi.

I le taimi o le tuputupu ae o le philodendron, o laʻei pito i luga e tatau ona amata i le lua i le fa vaiaso talu ona faʻatau. Afai na e totoina se laau totino, amata ona e fafagaina pe a uma ona tupu totogo.

O talavou ma talu ai nei na totoina laau i le ono masina muamua e le manaʻomia se fafaga faaopoopo.

Afai o le laau o loʻo i le eleele poʻo se faʻafefiloi o le palapala, e le fautuaina e fafaga malosi.

Faʻaaogā le pito i luga o le philodendron i na tulaga pe a maloloina le fale.

F. Melanochrysum (Ph. andreanum) - Philodendron auro uliuli.

F. bippinatifidum - Philodendron bipinnatus.

F. martianum. (Ph. Cannifolium, Ph. Crassum) - Philodendron Martius.

Ituaiga o Philodendrons

F. Melanochrysum (Ph. &reanum) - Philodendron auro uliuli. Faʻafeʻaʻei luga. Na fanaina Brittle; O galuega faʻavae e pupuu (pine e masani ona tuʻuina atu i latou). O laulaʻau o laau laiti e laiti, 8-10 cm le umi,, foliga o le fatu, ma se 'apamemea'apamemea; i tagata matutua - telē, 40-80 cm le umi, o loʻo faʻataʻotoʻesea, paʻu-lanu meamata, mafiafia i tafatafa o veins, i autafa o le pito i tua o loʻo i ai se lauulu vavalalata, tautau. Petiole 50 cm le umi. Lanu lautele 20 cm le umi. O loʻo ola i vaomatua o vaomatua i le subequatorial area o Andes i Colombia. Totoga teuteu, ua salalau i aganuu i totonu.

F. ponatum (Ph. imperiale, Ph. sodirai) - Philodendron teuteu. O kopa e maualuga, aʻea, ma lala malolosi e pei o ogalaau. Lafoaʻi i totonu o laau laiti o ni fulufulu, i tagata matutua o latou fatu, 50-60 cm le umi. ma le 35-40 cm lautele, faʻalelei, lanumeamata lanumeamata, ma se lanu papaʻe. Petiole 30-50 cm le uumi., I nai paʻu laiti. Tupu i vaomatua o vaomatua i Pasila i saute.

F. bippinatifidum - Philodendron bicopus. O le aʻei luga, ma se laʻau mumu lūlū, faʻatasi ma foliga o paʻu paʻu i luga o le ogalaau. O laʻau e sosolo, faalua faoa, faatasi ai ma 1-4 lobes, lapoa, 60-90 cm le umi., Fatay, lanumeamata, ma sina lanu enaena. O le ogalaau o laau totō matutua e vaʻaiga, mafiafia. Ear 16-18 cm le umi., Pulu i fafo, papaʻe i totonu. E maua i vaomatua o vaomatua, i totonu o fafati, i vai susu i Pasila i saute. E talafeagai mo le tuputupu ae i potu.

F. martianum. (Ph. Cannifolium, Ph. Crassum) - Philodendron Martius. O le pusa e matua pupuu pe leai foi. O laʻau e foliga mai i le fatu, atoa (pei o laʻau tina), faʻavae, 35-56 cm le umi. ma le 15-25 cm lautele., Masaʻititi, tusi i le apex, i le pito i lalo o le ogalaau poʻo le faʻasolosolo, faʻalautele i le ogatotonu. Petiole e puupuu, 30-40 cm, mafiafia, fulafula. Tupu i vaomatua o vaomatua i Pasila i saute.

F. eichleriPhilodendron Eichler. Faʻafeʻaʻei luga, faʻatasi ai ma se 'eleʻele lamolemole suamalie ma foliga o paʻu paʻu. Lea lalaga, tafatolu i lalo, e oo i le 1 mita le umi. ma le 50-60 cm le lautele., lanumeamata lanumeamata, mafiafia. Petiole 70-100 cm le umi. O loʻo ola i vaomatua o vaomatua i luga o auvai o vaitafe i Pasila.

F. angustisectum. (Ph. Elegans) - Philodendron alofa. O kopa e uumi, ae le o le sulu. E oʻo atu i le 3 cm le lautele., Fleshy, i aʻa e pei o aʻa. Lea lapopoa e lautele, loloto loloto, 40-70 cm le umi. ma le 30-50 cm lautele. lobes o se fuainumera, 3-4 cm lautele., lanumeamata lanumeamata i luga. O le ufiufi e 15 cm le umi., O le laulelei, i le vaega pito i lalo, o le lanumeamata lanumeamata, e lanu piniki. Tupu i vaomatua o vaomatua i Colombia. O le tuputupu ae o le toto i le maualuga e mafai ona faigofie ona fetuunai i le aveeseina o luga o le ogalaau, lea e mafai ona faʻaaogaina i luga o le vavae.

F. erubescens - philodendron mumu. Faʻafeʻafeʻe, e le o le faʻala. O le ogalaau e lanumeamata-mumu, grayish i laau tuai; vaivai, pulupulu. O laulaau o le ovoid-tafatolu, 18-25 cm le umi. ma le 13-18 cm lautele., lanumeamata lanumeamata, ma le lanu piniki; talavou lanu mumu-lanu enaena. Petiole 20-25 cm le umi., Purple ile pito. O le faʻavaa e 1.5 cm le umi., Paʻepaʻe ulaula. O le taliga e papaʻe, manogi. Loto i luga o mauga, i vaomatua o vaomatua i Colombia.

F. ilsemanii - Philodendron Ilseman. O lau e tele, 40 cm le umi. ma le 15 cm le lautele., Oval e le mafai ona vavalalata, e le masani ona lalagaina i paʻepaʻe papae ma le lanu-paʻepaʻe ma le lanu meamata, taʻavale. Pasila O se tasi o meaola sili ona teuteu.

F. laciniatum. (Ph. Pedatum Ph. Laciniosum) - Philodendron lobed. Afe i luga, o nisi taimi o laau epiphytic. Ovate laʻau (fesuisuiaʻi foliga o se tolu faʻamafolafola); pito i luga luga 40-45 cm le umi. ma le 25-30 cm le lautele, faʻatasi ai ma le tolu-tolu tafatolu-uumi poʻo le laina lobes. Petiole tutusa le umi e pei o le lau lau. Lanu lautele 12 cm le umi. O vaomatua o vaomatua i Venezuela, Guiana, Pasila.

F. ponatum (Ph. imperiale, Ph. sodirai) - Pele philodendron.

F. eichleri ​​- Philodendron Eichler.

F. angustisectum. (Ph. Elegans) - Philodendron alofa.

O aʻafiaga faigata e tutupu ai philodendron

Lea "tagi". O le mafuaʻaga ua susū eleele. Tuu le eleele ia mamago ma faʻalauteleina vaeluaga i le va o faʻamafa.

E fufulu fatu. O le mafuaʻaga o le pala. E masani lava o lenei faʻamaʻi e aliali mai i le taumalulu, pe a oʻo i taimi o le tele o le susu ma le maualalo o le vevela o mea lelei ua faia mo le toe gaosia o le fuga. Faʻaliliu le philodendron i totonu o se isi ipu, faʻatūina le vevela o le potu ma faʻafefe faʻafefe.

Lea lanu samasama. Afai e tele lanu lanu samasama, lea, e le gata i lea, e pala ma maeʻa, o le mafuaaga e sili ona talafeagai o le suavai o le palapala. Afai e leai ni faailo o le pala po o le lili, o lona uiga o se mafuaʻaga e mafua ai le le lava o meaʻai. Afai e na o laulaau pito i lalo o le philodendron e lanu samasama, ia eʻi totoʻa pe i ai ni lanu enaena i latou ma le auala e foliga mai ai lau lau - pe afai e laiti ma pogisa, ona o le faailoga lenei o le le lava o le susu. O lau paʻu ma lanu samasama e faʻaalia ai le tele o le susulu o le la.

Paʻu le lau. O laʻau pito i lalo o le philodendron e masani ona pau ma le matua. Afai e le o faʻafuaseʻi ona mate le tele o laʻau i le taimi e tasi, ona mafua ai lea o se mea sese i le alu.

Siaki le tulaga o lau pito i luga. Afai e matago ma lanu enaena ona pau lea, ona mafua ai lea ona maualuga le vevela o le ea. O se faʻalavelave taatele lea i le taumalulu pe a tuʻuina vavalaʻau i maʻa.

Laʻau i lalo ifo, lau laititi. O le mafuaaga o le laau e le lava le malamalama. E le tupu le laau i le paolo loloto.

Brown togitogi i le pito i lalo o le pepa. Le mafuaaga o le miti mumu mite.

Brown, laupepa pepa o lobes ma lau laʻau. O le mafuaʻaga o le ea e matua matutu lava i totonu o le potu. Lafoaia laulaʻau o le philodendron poʻo le tuʻuina o le ulo i le susu susu. Afai i le taimi lava e tasi e itiiti lava le samasama, o lona uiga o le mafuaʻaga atonu o le fusi o le ulo poo le leai o ni meaʻai. O pito i luga o le Brown o se faailoilo o le suavai palapala, peitaʻi i lenei tulaga e lanu samasama foʻi lau.

Tuʻu uma pe vavae ese. O le mafuaʻaga o le laʻititi o laulaau talavou e masani lava ona atoatoa ma e leai ni paʻu. O le leai o ni avanoa i paʻu matutua o le philodendron e mafai ona faʻaalia ai le maualalo o le vevela o le ea, le lava o le susu, malamalama poʻo meaʻai. I luga o laau totō, vai ma meaʻai e le mafai ona oʻo i laʻau pito i luga - e tatau ona faʻaloloto loloto aʻa aʻa i totonu o le eleele pe faʻatonuina i totonu o le susu.