Laʻau

Dizigoteka

Dizigoteka - O se laʻau teuteu ma teuteu faleplantina i Ausetalia ma Oseania. I fale nei, e seasea. Mo nisi, e le foliga manaia, mo isi e foliga mai o ia o se mea e sili ona faigata ma mataʻutia. E toatele e lei vaai ia te ia, ma e le iloa se mea e uiga ia te ia. Ae ui i lea, o se fugalaau totonugalemu matagofie e mafai ona teuteu ai se faamalama i totonu o se fale mautotogi.

O le Dizigoteka o se laau laʻau e matagofie i le ogalaau, laʻau faʻamau i tafatafa. I le tele o tulaga, e lanu uliuli-lanu enaena. O ituaiga ituaiga o lanu mumu lanu mumu.

E tausia e Dizigoteka i le fale

Suiga

E sili atu le faʻatau o se dizigoteka pe a manino le tau ma susulu. E le taliaina e le laau suiga suiga i le vevela ma ata. E masani lava e tolu laau totō i totonu o le ipu e tasi. Talu ai o le dizigoteka o loʻo i ai i totonu o le faleoloa, e tatau ona vave totoina pe a uma ona faʻatau. E sili atu le maua o se eleele mo se laau i se fale fugalaau faʻapitoa. O le paluga eleele mo alocasia ma dracaena e talafeagai mo lenei ituaiga. E tatau ona lelei le palapala, e tatau ona lelei le ea ma le susu. Ina ia aloese mai le foliga mai o le aʻa, o le paʻu tao (vela ua faateleina, vermiculite poʻo se malala) faʻaopopo i le palapala.

O le aiga dizigoteku na totoina i le lua i le tolu tausaga. O le faʻasalaga e faʻatinoina i le tautotogo, naʻo le fanua fou. O faʻataʻitaʻiga talavou e manaʻomia se potopotoga tele; o tagata matutua e tuʻuina i le malosi e tasi. A aʻa le aʻa, o le a totoina lelei le laau. Pe a suia le dizigoteka, mataala ma faʻaeteete ina neʻi faʻaleagaina aʻa. A maeʻa le fafagaina i le vai mafanafana, o le eleele tuai ua nutimomoia lemu mai le fugalaau ma tuʻu i se mea fou. A maeʻa ona totoina, e faʻamamaina foi i le vai mafanafana. E le mamafa tele laau matutua. Latou te toe faafouina le pito i luga.

Ina ia foliga matagofie le laau, 2-3 laau laiti e totōina i totonu o le ipu e tasi. O se fagu e iai se laʻau tele e tatau ona faʻamamaina, aua e mafai ona fesuiaʻi.

Faʻasa

E manaʻomia e le dizigoteka le faʻafeinu masani. Ole susulu malosi e mafai ona faaleagaina ai le laau. O le palapala i totonu o le ulo o le a amata ona vevela, o le a pala le aʻa ma o le fugalaau o le a mate. E faʻamamaina le fale pe a maeʻa le pito i luga o le eleele. Suavai mo le faʻavaivai e tatau ona faʻamaluluina. E talafeagai mo le timu poʻo vai inu lelei i le vevela o le potu. I le tau mafanafana, ua faʻaititia le aofaʻi o faʻavaivai, i le taumalulu - faʻaititia. O laʻau ua lafoai e taʻu mai ai e le lava le suāvai.

Fertilizing, fafagaina

E faʻaalua ona faʻaaogaina faʻamalosi i le masina, i le vaitaimi o le tuputupu ae malosi. E mafai foi ona e saunia se vaifofo faapitoa mo le pulupuluina, faʻaitiitia le fuga i le afa i le vai. O le laau e matua fiafia lava i se mafanafana mafanafana. Afai e lelei le siakiina, o le a ola vave ma fiafia i lona matagofie.

Lulu

O le Dizigoteka o se laau laititi e fetaui lelei i le vevela o le vevela. At 18-28 ° C o le a lagona e le laau le manaia tele. I le taumalulu, o le vevela o le ea i totonu o le potu e le tatau ona pau i lalo ifo o le 18 tikeri, a leai o le a paʻu lau lau laau. Faatasi ai ma le ea malulu ma le maualuga o le vevela i totonu o le fale, o le a malolo ai le lau o lau o le laau. E tatau ona manatuaina o le laau e le taliaina le vevela vevela.

Totogi

E tatau ona teuina Dizigoteka i se tulaga faapitoa, ma le maualuga o le vevela. Ina ia maua e le laau le mafanafana, o le pale e masani ona sasaina i le vai mafanafana. I tafatafa o le fagu tuʻu se fata i susu susu pe faʻalautele le ele. Ina ia tumau pea le faʻamafanafanaina, latou te ufiufi le eleele i le galu i luga.

Malamalama

O le laau e sili ona fiafia i ai le malamalama. E tatau ona faʻaauau pea le malamalama. A leai, o lālā e ono paʻu. O matala sasaʻe e fetaui mo le laau. I le itu i matu, o le a le lava le malamalama, i le itu i saute ma sisifo o le ufiufi e manaomia. O itula o le ao e tatau ona tumau i le 10-12 itula, o le mea lea i le tau malulu ma timuga latou te faʻaogaina ai le tino. O le dizigoteka e fetaui lelei ma le malamalama.

I le taumafanafana, e le mafai ona e ave le laau i fafo, o le a le fetaui, e pei ona fuafuaina mo le gaosiga i totonu. O le vevela o le la, vevela ma le malulu o le a faʻaumatia le laau.

Teuteu

O le Dizigoteka e faatatau i laau laiti. O le tuputupu ae, na te leiloa laulaau pito i lalo ma oʻo i luga. A aunoa ma le teuteuina, o le a pei o le pama. O le teuteuina tele o le a fesoasoani i le laau e taofia ai le alualu i luma ma faafouina ai ia lava.

O le teuteuga e faia i le tausaga i le amataga o le tautotogo. Afai e te faapuupuu le laau matua, o le a amata ona tupu mai pupu fou mai le pito i lalo o le ogalaau.

Tofiga

E lua auala e toe gaosia ai le dizygoteki. O lenei faiga e faia i le tautotogo. O le tele o taimi, o le laau e faʻalauteleina e fatu. O se mea faapitoa e aofia ai le faʻafefiloi o le oneone ma saunia le paʻu mo i latou. A uma ona lūlū, e ufiufi laau toto i se ata.

I nisi tulaga, faʻaaogaina apical e faʻaaogaina e maua ai se fale fou. A aunoa ma le faʻaogaina o penelamoni, e le mafai ona mauaʻa. Pe a totoina i le eleele, latou te faia ni laufanua vevela e ala i le vevela o le vaega pito i lalo o le tane ma le masini. O le faʻaaogaina o le vai ua tunu ma le gaʻo ua faʻaaogaina e mafai. I lenei tulaga, o le foliga mai o aʻa e tatau ona faamoemoeina pe a uma 3-4 masina.

Pests

O le osofaiga o osofaiga e seasea lava. O le lamatiaga mo ia o le fuaina o iniseti ma le gaʻo.

Faʻasalaga lelei, e foliga matagofie le aulelei, e tupu 30-50 cm i tausaga taʻitasi. O le a mafai ona teuteu le potu malolo, fale talimalo i le ofisa aloaia. A teuina i le vevela ma le susu, o le a leai ni faafitauli i ai.

Ituaiga o dizigotiki ma ata ma igoa

O le ituaiga o Dizigoteka e tusa ma le 17 laau toto. O nei mea, e naʻo le 3-4 ituaiga o meaola ua ola aʻe i totonu o le vaomatua.

Sini matagofie

Faʻafeiloaʻi i lālā o lālā vaivai e faʻalauteleina faʻalautele. E i ai ni laʻau palm i luga o petioles umi. O le numera o lanu lanumeamata lanumoana e amata mai i le 4 i le 11. E i ai o latou foliga faʻalaʻau, pito faʻamau. O fugalaau nondescript o se tamaʻi laʻititi e aoina i lalo o le faamalu. O le au faʻatoʻaga ua fafagaina ituaiga fou o lenei ituaiga. E eseese la latou lanu ma lau laʻau.

Veicha Design Library

I fafo, e talitutusa lava ma le lalelei o Disigoteku, ae o laulaau e lautele, faatasi ai ma pito i tua.