Fugalaau

Fugalaau fugalaau pupu vine togavao Toto ma tausia Photo ma faʻamatalaga

Clove Cirrus Perennial Planting and Care Photo Dianthus plumarius

O se lalelei matagofie o le fulufulu mamoe e le lelei ma e sili ona faigata. E talisapaia o ia e le tele o faifaatoaga poto masani mo lanu lanu o le vao, o le mafai ona atiina ae e aunoa ma le agai i se nofoaga fou. E foliga mai e manaia uma le fiafia i le ata ma ola ai.

Faamatalaga o Clove Cloves

O le pulupulu o fulufulu fulufulu mamoe o se laʻau faʻamalosi e mafai ona ola e oʻo i le 40 cm le maualuga. O loʻo i ai se mea e tupu ai, o ona fugalaau e faʻatulagaina i ni paga i lalo o mea laiti laiti. Mo le taimi muamua, o lenei lanu matagofie tele na maua i Central ma Rusia i Saute. Faʻafetai i le manuia o galuega a le au faifaatoʻaga, e mafai ona e totoina le tele o ituaiga o ituaiga o lenei tulaga faʻapitoa.

E pei lava o le tele o fugalaau, o le fulufulu fulufulu mamoe pe a mavae le tausaga muamua o le totoina e na o se malosi malosi, ma fiafia i le tele o fualaau aina i le tausaga lona lua. O fuālaʻau ulu e amata ia Iuni ma e tasi le masina. E mafai ona faʻaleleia e ala ile fatuina lelei o fatu, vaeluaina o vao ma masani ai.

Tulaga tuputupu ae

O le amataga o le totoina o cloves i le cirrus ma le tausia atili e le manaomia ai ni taumafaiga faapitoa. Mo lona tuputupu ae masani ma atinae, e tatau ona tuuina atu aiaiga nei:

  • moli uila po o oneone oneone e maua ai se aofaiga talafeagai o le kekeli e talafeagai mo le totoina, a le o lea e ono motusia ai maunu;
  • filifili se vaega susulu i le penumbra i le afa lona lua o le ao;
  • e tusa ai ma le vevela o le ea, o le laau e teteʻe i soʻo se faʻaaliga faʻalauiloa: e faʻafefe le vevela vevela, i le taumalulu e manaʻomia ai puipuiga mo le faʻasaoina;
  • O lapisi o le lapisi lapisi e manaʻomia ona faʻaleleia ma faʻamautu lelei, ia faʻamautinoa e leai se faʻamaʻaloga o le vai e tupu i le eleele;
  • i le taimi muamua o le tulaueleele i luga o se nofoaga tumau, o se aofaiga tele o mataupu faʻale-natura masani ua faʻaofiina, i le tautotogo e talafeagai foi.

Auala faigofie e faʻailoa ai cloves lauiloa o Cirrus. O nei ituaiga o cloves e mafai ona faʻalauteleina i auala nei: vavaeina o se vao matua, ola mai fatu mama, masani mo le toatele e tipi. E mafai ona e faʻaaoga soʻo se filifiliga e fuafua e faʻaleleia ai lenei fugalaau manaia i la outou eria, ma fatuina ai a oe lava talaʻaga uiga ese o le faʻalauteleina o cloves.
Sei o tatou tilotilo i metotia taʻitasi ua fuafuaina i nisi auiliiliga.

Faʻapenaina o laulaau i fulufulu fulufulu

Faʻasalaga faʻalauiloa e ala i le cirrus cuttings photo

O le vaitaimi sili ona lelei mo ia e mai ia Iuni ia Iulai.

  • E pei o le mea, o vaega pito i luga o tagata totō matutua poʻo le itu malosi e mama ai, e leai ni fugalaau, e ave.
  • O se tipi ua faia i luga o le vavae i lalo mo le sili atu ona lelei o aʻa amata i lenei nofoaga, ua aveeseina laulaau tele.
  • E vave ona totoina ni afifi i totonu o pusa paʻu mo le totoina.
  • A e vaʻavaʻai i le faʻavaeina o fuālaau fou ma le tuputupu ae olaola o vaega eletise, e mafai ona e faʻafeiloaʻi ma le saogalemu ia faʻataʻitaʻiga ola i se nofoaga tumau.

E sili lava le le faʻaleagaina o aʻa, faʻasaʻo se paluga o le eleele mai le fagu ina ia le paʻu. Suavai i fualaau aʻo lei faia le gaioiga, ae aua le lolovaia. Faʻamasusu lemu i puipui o le ipu poʻo le atigipusa i le ogatotonu ina ia o ese le eleele mai ia i latou. Taumafai e ave faʻamalosi le ipu mai se paluga o le eleele. E masani lava e le faigata lenei tulaga, ma ua totō laau e aunoa ma se faaleagaina i aʻafiaga o aʻafiaga.

Faʻapenaina o cloves e le vaeluaga o le vao

A o lei amataina le vaitau o togavao amata, i le amataga o le tautotogo, pe a maeʻa le tuputupu ae vave o taloni, i le faaiuga o se taumafanafana vevela, e vaevaeina se vao vavalalata ina ia faʻaleleia.

  • Latou te tilotilo ma le faaeteete i pulou.
  • Faatasi ai ma se manoa maamaa, o se vaega o le rhizome ua vavaeeseese ma le vaʻaia ina ia maua ai pe a ma le tolu ni mea tuputupu aʻe.
  • O vaovao vavalalata ua totoina vave i se nofoaga tumau o le tuputupu ae.

E masani lava, e leai ni faafitauli i le ola o togavao fou, o le tele o le suāsusu ua lava lea e faʻamalolo ai manuʻa i luga o aʻa, e masani lava o se vaitau e fitu i le sefulu aso.

Cirrus togavao galueaina mai fatu

Afai tatou te totoina ni fualaau i le fale

Clove Cirrus Seedling Seedling Photo

  • Ia Mati, o fatu e totoina i luga o fualaau aina i totonu o se tamai atigipusa laau poʻo i totonu o ipu eseese.
  • O le eleele e tatau ona lava le susu, tatala.
  • O le loloto o le faʻaaogaina o le 0.5-1 cm. O le mamao i le va o vaʻaiga lata ane ua fuafuaina e le sili atu nai lo le 3-4 cm, pe afai e mamafa, e tatau ona e vaeluaina pe togi ese isi togi.
  • O le pusa e ufiufi i le tioata. E tuʻuina i totonu o se mea malamalama, o loʻo totoina i luga i le vevela e le laʻititi ifo i le 18 tikeri.
  • A oʻo mai le toto, e aveese le ipu, e manaʻomia le 6-7 aso.
  • Laʻau mama pe a uma 2-3 laulaau moni.
  • Lua vaiaso talu ona filifilia, amata le faʻamalosi o fualaau mo sauniuniga aʻo leʻi totoina i le eleele.
  • A masani ona masani le vaomatua i le ea ma le matagi ma le la, e mafai ona saogalemu i latou i se nofoaga tumau, e tusa ma le mafanafana o le tau e aunoa ma ni pulu po.

Afai tatou te totō vave i le eleele

E le fefefe cloves i le maualalo o le vevela, o le mea lea e saogalemu ai le faia o se moega i le taimi o le matua matua o le palapala, pe a oʻo atu le kiona - i le faaiuga o Me. E mafai ona e faia i se isi mea: lulu i le masina o Aperila i lalo o se ata tifaga po o totonu o se fale kosi tioata.

  • Matou te faia ni togavao o le loloto, e tusa ma le 5 cm.
  • Lulu lemu fatu, na o sina ufiufi ile eleele.
  • O le mea moni, e tatau ona e taumafai e lulu le tele o taimi, ae tumau pea le mamao o le 2-3 cm i le va o fatu.
  • Ae afai e sili atu le mafiafia, aua e te popole: mulimuli ane o le a mafai ona toe toso ese nisi taamilo pe oʻo foi i le totoina i se nofoaga fou.
  • Suʻeina pe a oʻo atu laau i le 5 cm le maualuga, vave faʻaleleia le moega ina ia mafai ai ona maua aʻa mai le eleele i se taimi vave e mafai ai.

Alu i le va o vao pe a ma le 20-25 cmina ia lava le avanoa pe a tupu laau. O mea uma e sili atu ona manaomia e tatau ona toso ese ma suia pe lafoina.

O auala uma e faʻamatalaina e faigofie tele ona fai, e le manaʻomia ni taumafaiga faaopoopo. O se manogi manaia e tupuga mai i le uila o le lapisi o le cirrus, e oo lava i se tamaititi aʻoga masani o le a feagai ma lona aluese, ma o le a fiafia tele mo le tele o tausaga e fuga.

Maʻi ma meaʻai

O lenei lauiloa e lauiloa mo lona puipuiga lelei i mala masani. I le taimi o le tausiga lelei o fulufulu fulufulu matagofie, e leai ni fua e fai e puipuia ai osofaʻiga ono tutupu mai o siama matautia ma sigi.

O le tele o taimi, o lenei togalaau faʻasaina e mafai ona aʻafia i faʻamaʻi nei:

  • fungal fusariosis, e aʻafia uma ai le fualaʻau totō. O le maualuga o le susu i le rhizome lava ia e mafua ai lenei maʻi. Ina ia faʻaolaina lenei tulaga faʻapitoa, e tatau ona faia le vailaau faʻamaʻi;
  • lapisi e tupu i le taimi o le suavai o le eleele. Ina ia puipuia lenei faʻamaʻi, o loʻo fai le laei pito i luga;
  • osofaʻiga o iniseti leaga: o le mea e le masani ai le taliga, uʻamea faʻaipoʻa, miti vaʻaia. E mafai ona latou faaleagaina le aʻa o le laau.

Ina ia faʻateʻa ese pepe laiti, e sili atu le sauniuni mo a latou osofaʻiga i le tautoulu. Ina ia faia lenei mea, i le tau o le tautoulu, ia eli se tamai pu pe a tatou momoe i le mama mama, ia ufiufi i le pepa alumini. I le tautotogo, tatala le ata tifaga ma faʻaumatia '' malo 'faʻapotopotoina' faʻapotopoto i totonu o le lua.

Ina ia aveesea ni taliga e le manaomia, ua lava le tuu o mailei mai le mutia susu, lea o le a latou faaaogaina o se malutaga mai le vevela. O le taimi lava latou te potopoto ai, e faʻaumatia lava i latou e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina.

Mo le aveeseina o le apogaleveleve, o le faʻaleleia o loʻo faʻapipiʻiina i le faʻafefetega o le 'aisi sipuni, 10 g o se ituaiga faʻapitoa e tatau ona faʻaitiitia i le 0.5 pakete.

O ituaiga eseese o Clove Cloves

O le iʻuga o le faʻataʻitaʻiga o le ufiufi o cloves i le cirrus ma le togalaau, o le tele o fatuga matagofie na atiaʻeina e mafai ona tupu i lau togalaau togalaau.

Eseese Balaton

Clove Cirrus Balaton

O fugalaau fugalaau e ese le matagofie, o le vao e le sili atu nai lo le 25-30 cm, latou te foliga matagofie ma laumei. Ma o le fugalaau e masani ona i ai se manogi manogi matagofie. O se nofoaga mataʻina lenei mo le fausiaina o laina o tuaoi ma se faamamafa faamamafa i luga o mauga mauga.

Vaʻaia Terry Carpet Seed Growing

Clove Cirrus terry carpet seed cultivation photo

ata gaosi cirrus terry ata

Faʻailoga eseese o faiva

Faʻaofuofu le tala faʻailoga ata faʻailoga ata

O fugalaau e tele, faalua, lanu paʻepaʻe mai le paepae e paʻepaʻe ma piniki mumu. O le vao e faʻatapulaʻaina, faʻapipiʻi faʻapipiʻi fatu ma le tele o pulupulu. Manatu lemafaagaloina.

Eseese Pleiades

Clove Cirrus Pleiades photo

O le sili ona lauiloa o ituaiga ia o le kulupu: Ofo o le Alofa, Spring Beauty, faapea foi ma le Sonata, e eseese lanu - mai le paʻepaʻe paʻepaʻe i le paʻu oona, o le mea mulimuli - Pleiades, lea e tele naua mea leaga.

Cirrus Cloves i le Faatoaga Fausia

Cirrus faʻailoga i le ata faʻasologa ata mixborder

I totonu o laau totino uma e mamanuina e fatu ai le togalaau lelei, o lenei ituaiga o cloves e muamua ona ave. E mafai e ia ona liua soʻo se nofoaga i se mea taua: o se moega laitiiti, o se faʻaitiitiga. O le tele o fai togalaau e faʻaogaina fulufulu fulufulu e fai ai ni paʻu paʻu ma togalaau faʻapitoa. O lenei tulaga masani e vave ona fausia ai se kapeta terry lea e mafai ona e faafou ai soʻo se mea totino pe toe suia.

Faʻatasi ma laʻau faʻamalo ma togalaau faʻatoʻaga, o nei faʻamafanafanaga matagofie o le fugaina o manu e fausia ai se siosiomaga o le mafanafana i soo se togalaau. Afai e te manaʻo e faia se vaʻai fugalaau i lau togalaau, ona tatau lea ona e gauai atu i nei ituaiga o cloves, lea e puipuia i le tele o faamai ma le mafai ona fuga mo se taimi umi.

I le faaopoopo atu i le matagofie e le mafaamatalaina, ua maeʻa ona faʻaaogaina e le au paʻu o latou faamoemoega faamoemoeina: o aʻafiaga lelei na atiaʻe e faʻamalosia le eleele. O se mea lelei tele mo le ufiufi o palapala. E masani ona totōina i luga o mauga, slopes poʻo tuʻu i autafa o moega fugalaau laiti ma le eleele fou.

Faaiuga

Cirrus togavao totoina i le ata ata Cottage Pink Dianthus plumarius 'Ideal Violet'

O le gaioiga o le Cirrus o se fugalaau uiga ese tulaga ese ma se manogi manaia ma le umi o le ola. Faatasi ai ma le fesoasoani a ona fugalaau, e mafai ona e teuteuina pito o fugalaau fugalaau, ma faia ai le matagofie o le matagofie o le tuufaatasiga. Faatasi ai ma le tausiga lelei, o pulou e mafai ona sili atu nai lo le tasi le augatupulaga e mafai ona faʻaleleiina o latou fua.

Cirrus e lagolagosua i le mata, e mafai ona e totoina ni ituaiga eseese i luga o lau 'upega tafaʻilagi e faʻavasega ai le lanu lanu. O foliga fiafia o nei ituaiga o meaola e mafai ona toe faafouina soo se vaega e le lelei. Lush cirrus clove o se filifiliga sili ona lelei e mafai ona e faʻaaoga e fatu ai lau oe lava tulaga tulagaese.