O le togalaau

Faʻatautaia le taʻaloga masani ma tausi ile fanua

O le genus Biryuchina, faʻailoga e tusa ma le limasefulu ituaiga, e aofia ai le aiga Maslinov ma e aofia ai laʻau po o tamai laau, o loʻo i ai uma e le gata i le mea e tasi.

O le tele lava o nei laau toto e ola e oʻo i le 2 mita. O laau o lenei ituaiga e lautele lona pale ma maualuga le 5-6 mita.

O fugalaau fugalaau e fai ai mea e fai i palatini, o le fua o se pulu uliuli. O sui o lenei ituaiga e tutupu vave ma lelei le lala, o lea e masani ona ola ai i togalaau. O ituaiga meaola eseese e le tutusa le tikeri o le tetee atu i le kiona, o lea e le o mea uma e talafeagai mo le galueaina i le eleele vaʻaia.

Eseese ma ituaiga

E masani ona tupu E masani ona masani, talu ai ona o le maualuga o le malosi o le kiona i totonu o ituaiga uma. O lenei vao vao e sili atu i le 3 m, o loo i ai se lau paʻu paʻu, o fugalaau lanu paʻepaʻe manogi lelei, e aoina i inflorescences e oʻo atu i le 5-7 cm le umi.

E i ai ituaiga eseese ma ituaiga ua tupu i le aganuu:

  • Sizaya,

  • Yellowish,

  • Vicar,

  • Aureum.

O le faʻamasinoga e manaia Faʻasasaʻe mata, fausia o se laʻau maualalo poʻo le lūlūina o vao faʻasalalau i laʻau mumu. O le uumi o le lau e sili atu i le 10 cm, o le tele o inflorescences e oʻo atu i le 20 cm le umi. E le mafai ona tatalia fulufulu lapopoa ma maliu ile -15 ° C, o le mea lea e mafai ai ona tupu na o nofoaga mafanafana ma e manaʻomia ai se malutaga.

Avanoa Iapani e foliga tutusa ma le vaaiga muamua, ae o loo i ai pea ni eseesega, ma o ia autu o loo faasolosolo malie le tuputupu ae ma tamai fugalaau e faatusatusa i Sini. E maitauina foi o lenei ituaiga mea e faigofie ona malulu.

Faʻataʻitaʻia le oval laau e maualalo le ola, lea e le sili atu nai lo le mita ona o le taumalulu. O le fugalaau e le tumau, e le manogi le manava.

O lenei ituaiga meaola e iai ni ona foliga e lua o loʻo i ai se mea e sili atu ona teuteuina:

  • Vaʻaiga poʻo papaʻe paʻepaʻe - o se ituaiga ma le kulimi i luga o le laʻau,

  • Auro - e iai foi se tuaoi i lau, ae samasama i lanu.

Taʻitaʻia le Suʻega O le vaaiga e sau mai Saina. E oʻo i le 2 m., O laʻau e laʻititi, malosi, e tele mea e tutupu - e tusa ma le 20 cm. O loʻo i ai se foliga fesuiaʻi ma ni lanu paʻepaʻe i luga o le laʻau.

Faʻataʻitaʻiina le gagana Saina vao vao, e ese mai isi aiga e ala i laititi laititi ma se tele o fugalaau ma, e tusa ai ma fua.

Faʻaavanoa le tau faʻaleleia ma alu

O le televave o le filifilia o laau toto mo le togalaau. I totonu o le vao, e tupu aʻe i luga o lalo ifo ma ola lelei i lalo o le paolo, faʻafefe foi le vevela ma le lamala ma e le o mamafa i eleele. Pau na o tuusaunoaga ole eleele ma oneone oneone.

Ae o le sili ona teuteu e sili atu ona lelei le filifilia o se nofoaga susulu, a itiiti ifo ma le mita le mamao mai fale. O le palapala e tatau ona i ai se alavai faʻavaivai ma ei ai se tali faʻaituau poʻo sina faʻafitauli.

O le faʻafefiloi o turupa, humus ma le oneone i le va o le 3 i le 2 ma le 1 e fetaui lelei, ae mo le totoina o togalaau aina, o le palapala o le eleele e tatau ona manaia, o lea e mafai ai ona e faʻaaogaina soʻo se palapala e fetaui ma tulaga manaomia o loʻo taʻua i luga.

O le totōina ma le faʻavasegaga e faʻatinoina i le taimi o le tautotogo, pe a ala aʻe fatuga.

Mo le totoina, latou te eli se lua 60 i le 60 cm ma se loloto e 30 cm le maualuga nai lo le tele o le rhizome. E tumu le lua i le vai ma faʻatali seʻi oʻo ina faʻapala. E tuʻuina i lalo se faʻalavai faʻavaivai, ona tuʻuina lea o se vaega o le eleele ua faʻafefiloi ma le 120 kalama o le nitroammophoska, ona tuʻuina lea o le fatu i totonu o se lua ma faʻalautele aʻa, faʻatumu i le palapala.

Mo 3-4 vaiaso, e manaʻomia le mataituina o le togavao ina ia le faʻamamaluina le palapala i lalo. E tasi le masina talu ona totoina, e fautuaina ia mulch se fasi kesi e 7 cm ma se vaega o peat.

E mafai foi ona e totoina laau i totonu o se faaputuga pe a ma le 35 cm i le va o vailaau faataitai - o le a tele le taimi e te maua ai se pa.

Forsythia foi o se sui o le aiga Olive, tupu aʻe i le taimi o le totoina ma le tausiga i le malae vaʻaia, e faigofie ona fai ma faʻaaogaina i le mamanu o le faʻaogaina o fanua ma fale. E mafai ona maua fautuaga tausi i lenei tusiga.

Faʻasalaga faʻasolo

E le o se mea mamafa le tausia o le faʻamalosi. E manaʻomia le faʻaleleia i tau vevela e aunoa ma le timu, i le i ai o timuga latou te le manaʻomia.

Afai e tatau ai, o le suavai e faia i se fua faatatau o le 30-35 lita i le vao.

Fertilizer mo le pipi

E faʻaaogaina fuga i le tautotogo. O meaʻai e fetaui lelei - compost poo humus, se pakete mo laau taʻitasi.

O le pa puipui ua faʻamaʻaina e ala i le salalau solo o le suauu i tafatafa ane, ma le pito i luga superphosphate - 10 g / m ia2, ona oʻo ai lea i luga o laʻei e leʻo eli loloto i totonu o le palapala ma faʻafeinu ai.

Trimt Trimming

E matua faigofie lava le faʻaaogaina o le meaʻai, ma e lelei tele mo aʻoaʻoga i le fausiaina o vao, aua e vave ona tupu lala. O le pine muamua e faia pe a talia le laau ma amata ona ola.

E le gata i lea, pe a tutupu mai fatu laau i le 15 cm, latou te toe teuteuina, ma faasolosolo malie lava, ao tuputupu ae lala, e teuteuina sina mea laitiiti, e faaleleia ai le totoina. Lua tausaga mulimuli ane, o le ai ai le tele o lala ma o le a mafai ona avatu le pale i soo se foliga.

E le gata foi i le tautotogo e latou te faia ni mea e teuteu ai, faamamaina o maʻi, malepelepe, mago ma lala vevela.

Taʻalo i le taumalulu

I le tau le lelei, e masani lava ona tupu le tupu - e mafai e lenei ituaiga ona tetee atu i matagi malolosi e oʻo i le -30 ° C, pe a fai o le taumalulu e malulu. Ae e tusa lava pe faʻamaʻaisa lala, i le tautotogo o le a faigofie ona latou toe ola.

O meaola o loʻo totoe e manaʻomia ai le faʻaputuina o lala latalata i le eleele, mulimulitaʻi le fanua ma fale i lala laʻau.

Taumafai tuputupu ae mai le fatu

O lenei laau toto e mafai ona faʻasalalau e fatuga (fatu) ma auala vegetative.

O le faʻaleleia o fatu o se faʻafitauli faigata, ma sili atu mo le amata. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o le fatuina o le fatu e maualalo ma e na o le faʻalauteleina o ituaiga meaola e faʻaaogaina, talu ai e le masani ona faʻasaoina uiga masani i le taimi o le faʻalauteleina o fatu.

O fatu e selesele mai vine mama, fufulu ma toto i le ogatotonu o le autumn i le eleele. O le mea lea, o le mea o le a faia i se natura masani ma, i le tautotogo, e mafai ona tulaʻi.

Faʻaleleia le toe gaosia e ala i le oti

O le tipiina o se auala sili atu ona faatuatuaina. E amata le faʻataʻitaʻiga i le faaiuga o le fuga, vavaeina lala malolosi, ma o le 'au e tusa ma le 11 cm. O loʻo i ai i totonu o le eleele, o luga o le oneone ua salalau, i le maualuga o le 45 tikeri.

I le taimi e amataina ai, e le tatau ona maualalo ifo le vevela i le 20 ° C, e tatau foi ona i ai le maualuga o le suamalie, o le mea lea ua afifiina ai ni afifi paʻu pe tuu i luga o fagu palasiti ma ni pu na faia. O le taofiga e fai i le 15-20 aso.

E le gata i lea, o le a faʻalauteleina mea uma i le tausaga atoa, toe totoina, pe a talafeagai ai, i totonu o fagu tetele. A oʻo ina oʻo i le 50 cm le maualuga, e faʻapipiʻiina i le site.

Faʻapenaina o laʻau faʻasologa

E le gata i lea, o lenei aganuu e faigofie ona faʻalauteleina e ala i le taoto. O le faʻatinoga e faʻatinoina e tusa ai ma le faiga masani: o le lala ua punou i le eleele ma faia ai se mimiti. O le nofoaga na tipiina ua pipii i le eleele ma o le paranesi o loʻo tumau i lenei tulaga.

I le aluga o taimi, o le taatia o le a mauaʻa; o nisi taimi e manaʻomia le faʻafeinu, ma o le tausaga e sosoo ai o le a mafai ona vavaeeseina le vaomatua fou mai le matua ma faʻafeiloaʻi.

Maʻi ma meaʻai

E toetoe a leai se maʻi. Atonu ei ai ni faafitauli e tupu i luga o eleele oona - i ia tulaga latou te lagona ai vaʻaia ma paʻu palapala. Fungicides e tatau ona feteenai ma nei faamai, ae afai e le suia le eletise palapala, ona leai lea o se fualaau oona o le a fesoasoani mo se taimi umi. Ina ia suia le tali i le itu alkaline, e tatau ona faaopoopo i le palapala le lime poʻo le falaoamata i le dolomite.

Ae o meaola faalafua e mafai ona osofaia lenei togavao. Mai lea taimi i lea taimi, ua tupu se toilalo. siaki, faʻasolosolo, aphidso nisi taimi e maua ai talita.

Spider mite e fai ni pupuʻu vevela i le va o laʻau ma lālā, e 'ai e ia le laʻau o le laau ma ona o lenei mea lau lanu samasama, malogo ma e feteenai. Ina ia faʻataʻitaʻia le meaʻai, e fufulu le fale i le vai faʻafefiloi pe faʻapipiʻi foʻi i le faʻasusu.

O le auala lava lea e tasi e faʻaaogaina aphids, lea e tuʻuina i togitogi uliuli i le lau.

Shield faʻaalia e pei enaena enaena i lau. O le aveesea oi latou o le faafitauli sili lea, ma o le suaina o fualaau faasaina o le a le maua ai se taunuuga malosi. E tatau ona e faia mea uma ma le lima, faʻamago se ie i totonu o se iniseti ma faʻasese ese talipupuni.

Thrips o se meaola le lelei tele e vave ona tupu ma e mafai ona aʻafia uma aʻa ma le pito i luga o le togavao. Vaega afaina lanu samasama, latou te tumau i laina i nofoaga e feʻaʻei ai loto, ma o aʻa e vevela. O le taua faasagatau i lenei iniseti e faigata ma sili atu le vave alu i vailaʻau.

Actellik ma Fitoverm e mafai ona taulimaina soʻo se tasi o nei mea faʻamaʻi. E foliga mai, o iniseti uma o le a le oti i le taimi e tasi ma e tatau ona faʻatinoina le tele o taimi i le va o le 10 aso.