Meaai

Fufuluina ni pi mama i tamato mo le taumalulu

O sauniuniga o meaʻai e faia i le fale e manuia i taimi uma i le vaitau malulu. O le saunia o pi i tamato mo le taumalulu, o le ae mauaina se mea manaia. I le lumanai, e mafai ona aofia ai i salakeke, vasega muamua ma le lua. O faʻataʻitaʻiga faigofie o loʻo aoina i luga o lenei itulau o le a faʻaaogaina i le poto masani ma le kuka.

Auala e kuka ai pi mo le taumalulu

O le manaia matagofie o lenei ipu o le a faafiafiaina oe i luga o le afiafi malulu ma le le fiafia. O le ae talitonuina lenei mea pe a e aumaia le meaʻai i le laulau ma le laumei maunu ma vevela.

Meaʻai

  • paʻu paepae mago - tasi le kilokalama;
  • tomato fou - tolu kilokalama;
  • uliuli pepa talo - se sipuni;
  • bay launiu - lua pe tolu vaega;
  • chili pepa (e mafai ona e faia e leai) - afa o le pusa;
  • masima - o se sipuni sipuni;
  • suka - lua punetini.

E faʻafefea ona kuka kuka pi i tamato? E faigofie ona e feagai ma le galuega pe afai e te faitauina ma le faʻaeteete le fua o loʻo i lalo.

Muamua e te manaʻomia e vavae ese pi, fufulu lelei ma faʻafeiloaʻi i totonu o se pesini loloto. A maeʻa lena, faʻatumu i le vai mafanafana ma tuu ai na o le tele o itula.

Afai o loʻo piʻo pea pi, o le a faʻapupula i le lapoa vave vave. O le mea lea, e sili atu le amata sauniuni i le taeao ina ia le misia le taimi tatau.

Le isi, ave tamato. Aveese le 'au ma faia ni faʻavae i luga o le paʻu. Aumai le tamato i le vai inu mo le sefulu sekone, ona aveese lea ma le faaeteete i se sipuni slotted. Ave ese le pele ma tafe le pipi e ala i le suʻi meaʻai.

Tuu masini pateta i totonu o se fagu lapoa, faaopoopo le masima, siva ma le suka. Uu i luga o le vevela vevela mo le afa itula, ona faʻaopopo lea o pi ma tao le ipu seia saunia le pi.

E faʻapefea ona tapuni pi ma tamato mo le taumalulu? Ina ia faia lenei mea, o le a e manaʻomia ni afa sekeli ma sekine. E tatau ona fufuluina ipu i le vai tafe ma faʻamaʻi. Tuu fagu maeʻa i fagu i luga o tauau ma taʻavale ma le ki. I le taimi muamua, e mafai ona e faʻaopopo i tagata taʻitasi e tasi le sipuni siʻo o le 9% vinika. Aua nei galo e fuli i lalo ia fagu, ufiufi i se palanikeke ma alu i le po i le vevela o le potu.

I ni nai aso, o pi ma tamato mo le taumalulu o le a saunia. I soo se taimi, e mafai ona e faʻaaogaina e fai ai sou, itu ipu poʻo meaʻai.

Paʻu paʻepaʻe pi ma le isalaʻelu mo le taumalulu

O le uluai tofo o le mea faigaluega o le a talisapaia moni ai lou aiga ma uo. Sapalai lelei fualaʻau fualaau aina suamalie malolosi ma e taua tele i le taimi o se taumafataga fiafia. E le gata i lea, e mafai ona tuʻuina atu i ai se falaoa i luga mo aano o manufasi, iʻa po o moa i le vaiaso. Faʻasaoina o pi ma tamato ma le isalaʻelu o le a le afaina ai oe i ni faigata. Tau lava o le faitau ma le faʻaeteete le fua ma toe fai uma laasaga o loʻo i luga mo i matou.

Meaʻai

  • kulimi mamago - 500 kalama;
  • garlic - 200 kalama;
  • eggplant - lua kilokalama;
  • soʻo se tomato fou (ono mafai ona gau pe faaleagaina) - tasi ma le afa kilokalama;
  • kāloti - 500 kalama;
  • masima - lua sipuni tetele ma se paʻu;
  • suka - 250 grams;
  • vineta 9% - 100 ml;
  • moa fualaʻau - 350 kalama.

Muamua, saunia fualaau faisua. Soak le pi mo le 12 itula i le vai, ona kuka ai lea seia oʻo ina vaivai.

Taumafai e aua nei eliina pi, a leai o le a pei o le falaleni ma o le a toe amata uma.

Faʻapipiʻi kāloti ma faʻafefiloi i luga o se fualaʻau. Pipi e leai se fatu ma fatuga, tipi le pipi i totonu o kupita. Ave ese le paʻu mai le kaluka, ma pi le tamato. Fufulu fasi isalaʻelu ma tipi i ni fasi vaega faʻatasi ma le peel.

Tipi totoga ma le kālati i se mea e teu ai manu, tuu le mea e maua ai masini pateta i luga o se vevela vevela ma aumai i se vevela. O le taimi lava e aliali mai ai muamua, tuʻu le masima, vine ma le suka i totonu o le apa. Liligi i totonu o le suāuʻu fualaʻau

Faʻaopoopo faʻalaʻau uma fualaau faisua, ma matau le vaitau taimi (pe tolu pe fa minute). Muamua tuʻu le maseti carotiti, sosoo ai ma le pepa, ma i le pito o le isalaʻelu. Cook mo le afa itula, ma a maeʻa le taimi, auina atu pi i le apa. Kuki le ipu mo le isi 20 minute.

O pi ma tamato mo le taumalulu taumalulu e matua faigofie lava. Fufuluina fagu lelei i soʻo se mea e faʻamalolo ai poʻo le paʻu, ona toe togafitia lea o le suāpala. Liligi sina vai i totonu o ipu ma lafo i le microwave mo le lima minute (i le taimi e tasi e mafai ona e tuʻu ni fagu i totonu i le taimi e tasi). Laʻau tila i le vai. Pau lava le mea e te tuu ai le salati i fagu sauni ma taʻavale i luga.

E pei ona masani ai, e tatau ona e faia ni lapataiga - tuu ipu i luga o fagu ma afifi i se ie mafiafia. O le aso e sosoo ai, e mafai ona lafoina le salati i le faleoloa, pusaaisa po o soo se nofoaga malulu ma malulu.

Matou te fiafia pe afai e te fiafia i pi pi ma pati saumati. O fualaau o le taumalulu na matou filifilia mo oe i lenei itulau e faigofie. O le ae talitonuina e tusa lava pe i ai se tagata e le lelei lona malamalama i meaʻai e mafai ona ia taulimaina.