Fugalaau

Matou te natia ni nofoaga le lelei o se laufanua i lalo o pupuni o se fagu

Periwinkle (lat. Vinca) o se aganuu matagofie ma muamua, masani ona maua i togalaau Rusia ae le gata. Periwinkle, totōina ma le tausiga i le lauʻeleʻele avanoa lea e faigofie ma e le oʻo lava i tagata e sili atu le poto masani e mafai ona fai, e aofia ai tagata taʻutaʻua.

O Periwinkle e taua tele o se fugalaau faʻamalo po o se fugalaau alofa. E talitonuina o lenei aganuʻu e iai mea leaga faʻaleagaina - o loʻo i ai le mana o le alofa ma le tamaoaiga.

Faʻamatalaga

Periwinkle o se laufanua lauiloa. Faʻaleagaina le aganuʻu o le eleele i le matagofie o kapeta i luga o moega fugalaau. Afai e te totoina se paʻu i totonu o se togalaau fugalaau, ona mafai lea ona foia le faafitauli i vao vao. E televave le ola o le laau, e ufiufi ai palapala. O le mea lea, e leai se avanoa e maua ai vao.

O lau feeseeseaiga ei ai se lamolemole susulu. E oo lava i lalo ifo o se vaega o le kiona, o laulaau e tumau pea ma lanu meamata, talu ai o le ola o se fualaau aina.

Fugalaau nofofua ei ai se faʻaoga. Lanu: lanumoana, lanumoana, lanu viole. I le taimi nei, ua fafagaina e faifaatoaga ituaiga o ituaiga eseese ma lanu eseese.

Totoina ma le tausiga

O le totōina ma le tausiga i totonu o le eleele lauiloa vinca e le faigata. O le aganuu e mafai ona aʻafia i soo se palapala. O se kapeta fugalaau i luga o le tumutumu e foliga lelei. E mafai ona e totoina se laau i nofoaga lafulemu ma i le malulu.

Talu ai o laau ola ola vave ma malolosi, e tatau ona totoina i se mamao o le 30 cm mai le tasi.

O le eleele sili ona lelei o le vai-permeable, faʻamaoaigaina i meaʻai, faʻamaʻi ma se mea e le faaituau. I luga o sea palapala, o le a ola lelei le manu, ma o lona fugalaau o le a susulu ma susulu, ae o isi eleele o le a aʻafia ai le aganuu. E lelei tele le totōina o se laau i autafa o laau fua.

O le tausia o se seleselega e le o se galuega faigata. Ae peitai, e tatau ona e mulimuli i nai tulafono faigofie:

  1. Periwinkle o se aganuu o le toleniina o le lamala. E oʻo lava i le vevela o le aso e te manaʻomia e faʻauluina ai le laau e le silia i le tasi i le vaiaso. E naʻo le amataga lava o le tuputupu ae, e tatau ona faʻafeinu vai masani i taimi uma.
  2. O le aganuu e faʻasaga i le malulu, o le mea lea e faʻafeiloaʻi ai e le laau le pito sili ona leaga. Peitai e ui i lea, e fautuaina e ufiufi laau mo le taumalulu, aua o nisi taimi e sili atu ona malulu ituaiga e faʻafefe ai vine.
  3. O se fugalaau e mafai ona ola lelei e aunoa ma le faʻamalolo, ae mo le lelei atili o le atinaʻe ma le fugalaau, e fautuaina e fafagaina le aganuʻu ma fugalaʻau ma organics. O le meaai sili ona lelei o le Uria, humus ma le faapalaga. E sili ona lelei le fafagaina o le paʻu i le tulaga o le fuga ma le fuga.
  4. E manaʻomia le suʻeina o fugālaʻau e sili atu ona lelei ma faʻamalolelei.

O le faʻaleleia o alavai i le avanoa e mafai ona tatala i le Urals, i Siberia ma isi itulagi, ma e leai se eseesega mai masani.

Fatuina o fatu

E seasea ona faʻaleleia fua o le suavai, talu ai o le faʻatoʻa faʻatoʻateleina o le laau i le taina ma le vavae.

Mo le faʻaleleia o fatu, o le ae manaʻomia:

  1. O le suaina e faia i le tautotogo.
  2. O fatu e loloto i pusa e le silia le 2 cm.
  3. I le pito i luga o atigipusa e tatau ona ufiufi ai le ie po o se ata o se lanu uliuli ina ia le pasia le malamalama.
  4. O le vevela aupito sili ona lelei o le mea o loʻo i ai fua e tusa ma le 23 tikeri.
  5. A maeʻa lena mea, ona totoina ai lea o laau toto, e tatau ona faʻaalia mea totō.
  6. Lafoaʻi fatu pe a uma ona fausia le 2 paipa o lau.

O le a le taimi e totō ai i luga o le eleele? O fualaau aina e totoina i eleele matala pe a maeʻa le kiona - ia Me poʻo Iuni.

O le totōina o fatu o loʻo ola i le lauʻeleʻele avanoa e mafai i itulagi ma se mafanafana o le tau.

Vinca ituaiga

O ituaiga sili ona lauiloa o aganuu e aofia ai mea nei:

  1. Ole lapoa o se ituaiga e leai sona maualuga e sili atu i le 25 cm. E fuga faalua i le tausaga - i le tautotogo ma le autumn. E ese mai i lapopoa lapisi paʻu. Le lanu o fugalaau e lanumoana.
  2. Fugalaau - o se isi ituaiga ma lau lanu lanumeamata lanumoana. Le lanu o fugalaau e lanumoana. O le vaaiga e faʻaalia i le maualalo o le tetee i le malulu, o le mea lea, e manaʻomia ai se malutaga lelei.
  3. Laititi o se ituaiga uiga ese. E ese mai i le tele o fugalaau fugalaau. O lau lanu lanumeamata lanumeamata, o foliga o se ellipse. O le umi o le mama e oʻo atu i le 1 mita.
  4. Pink o se tasi o nai meaola i totonu. E foliga mai o se lanu piniki piniki o fugalaau. O le maualuga o le aganuu e oʻo atu i le 60 cm. O fugalaau e tusa ma le 4 cm le lautele. O lenei ituaiga meaola e taua foi o le puipuiga.
  5. Eseesega - o se vaaiga mataʻina, susulu. Aganuʻu ua tupu vave ma vave. Le lanu o laulaau lanu meamata ma se lanu samasama samasama ma le tele o fuga. O le totōina ma le tausiga i le lauʻeleʻele mo le faʻasolosolo faʻasalaga e le eseese.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Aganuʻu e faʻaaogaina e le aufaʻataʻaga o le laufanua e fatu ai ni mea eseese. O le aganuu ua tupu i fugalaau, togi. E le gata i lea, o le laau o se filifiliga sili mo pine alpine, togalaau papa.

O paaga a Vinca e mafai ona:

  • muamua
  • hyacinths;
  • irises;
  • faʻaaliga;
  • faagalo-au-leai.

O le fugalaau matagofie, e faigofie ona toto ma tausi ile eleele, e faʻaaoga lelei i le faʻatoʻaga ma le faʻasologa o laufanua i atunuʻu eseese. O lenei aganuu le matagofie o le a teuteuina ai le togalaau ma se kapeta matagofie, e nana ai nofoaga le lelei o le laupepa i lalo o lona faavaa, ma i le faaiuga o le autumn, taumalulu ma amataga o le tautotogo o le a fiafia i ou mata ma lona lauusiusi fou.