Laʻau

Leoleoina i le fale. Faʻatoʻa mai i fatu. Faʻapupulaina i tafatafa o ata. Ata o fugalaau.

Plumeria mai fatu i le fale Toto ma tausi lelei

O le Plumeria o se laau e ofoofogia lona matagofie, e fuga mai i mea e le mafaamatalaina o fugalaau tetele. O se tagata nofomau i le vaomatua, na avea o ia ma se tagata fiafia i fugalaau fugalaau oe na manaʻo e nofoia o ia i lo latou fale i luga o le windowsill po o le tulimanu o le potu.

E afua mai i Amerika i Saute ma le Caribbean, Laos ma Mekisiko, o le plumeria o loo salalau i isi atunuu o le lalolagi ona o lona matagofie ma le matagofie. I Taialani, ua avea le laau ma se vaega o soo se faiga masani eo faatasi ma se tagata, mai le fanau mai ma le faaipoipoga i le oti. Ua avea ma faatusa o le tino ola pea, faapea foi ma se vaega taua o le teuteuina o malumalu i Initia.

Faamatalaga o Plumeria

Plumeria i le ata natura

I le natura, o le plumeria o se laau umi lea e faʻalauteleina ni lala e tele mita le maualuga. E tupu faʻatasi ma vaega. I luga o laʻau o loʻo i ai laʻau tino, lapopoa, mafolafola e iai veins (i le ala, o lau e foliga tutusa lava ma laʻau lau). O le vaega pito i luga o le apa laulaʻau e susulu ma e sili atu le pogisa nai lo le pito i lalo, lea e faʻaopoopo ai le teuteu i le laau ma faʻalelei ai e tusa lava pe le o toe fuga.

O se faapitoa faapitoa o le plumeria, o le mea moni, o le tele o meaola o fugalaau fugalaau e lima ona o mea manogi. O le manogi manogi na faʻaaogaina e le laau i le oso aʻe o le la, na avea ma vaega o le lauiloa manogi o mea taugata. A oʻo mai le la, e le toe alu le manogi ma faʻaalia i le afiafi.

Auala e tausi ai plumeria i le fale

Tausia o plumeria i fofo i le fale e tausia ai se microclimate lea e talitutusa ma le vevela le tau e pei ona sau mai le matagofie. O le a alu sina siʻitia.

Malamalama ma le nofoaga

O le tele o le felafolafoaʻiga e manaʻomia, o le mea lea e tatau ona manatu e le susunuina e le la le laulaau o le laau, ae o le malosi e lava e le mafai ai e le plumeria ona faʻalautele ma e le aveesea le susulu o laulaau. O le filifiliga lelei o sasaʻe sasaʻe poʻo sisifo ma le tele o le malamalama ae le o le aoauli vevela o ave.

Feavega o le ea

O le matagofie o le vevela e lagona le mafanafana i le vevela o le potu, e lelei ia te ia le faateleina o le vevela i le 26-28 ° C, ae leai. I le vevela, o le a tatau ona ufiufi le laau pe aveese mai le windowsill.

Faʻasa

Vaomatua vao i nofoaga o loʻo ola ai plumeria ma masani ona susu i timuga. E tatau ona manatua lenei mea pe a tausia le Tropicana i totonu o lou falemautotogi. O le mea lea, e tatau ona e faʻafeinu vai ma tele, ae naʻo le mafanafana ma le mama. Ia mautinoa o le vai tapuni e le faʻapalaina, a leai o le a mate le laau. E fautuaina e faʻaaoga vai na totoe mo le tasi i le lua aso i le vai.

O le fugalaau e tatau ona i ai alavai mo vai e faʻafefe. O le vai e aoina i totonu o le apa e tatau ona faʻauluina ina ia le faʻavaveina le eleele ma faʻaaogaina meaola ninii.

Faʻasaga i le isi taimi e te manaʻomia ma faʻamago faʻamago le pito i luga o le eleele e tusa ma le 1 cm. Aua e te faʻamago le plumeria, o le a lafoaia laulaʻau mai le lāmala. Ae aua le faʻamamaina ina ia le mafai ona pala le ogalaau ma laʻau, faʻavave vave.

Faʻamamaga o le ea

I totonu o se fale mautotogi, o loʻo i ai le tele o le maualuga o le ea. E le talafeagai le faʻaleleia atili o vai, ma o le faʻaleleia o fugalaau o le a sili ona afaina. Ae afai e te manaʻo ai, i le taimi o le timu e mafai ona e tatalaina le faamalama pe aveese le fugalaau i luga o le loggia. O le a talisapaia e le Plumeria taua manatu e tali atu ai i foliga lelei.

Laʻei pito sili

I le tautotogo, seia oʻo ina fuga le laau, e tatau ona faʻafefeteina faʻamaʻi faʻasamaʻi maʻalaʻau mo laau laʻau. O le taimi lava e faʻatoʻilaloina ai e le laʻau mea e faʻaleagaina ai, e manaʻomia le faʻamaʻi faʻamaʻiina o fugalaʻau. Ae aua le aveʻesea: e manaʻomia ona e fafagaina le plumeria e le sili atu i le tasi i vaiaso uma. Aua e te sili atu i manatu o loʻo taʻuina atu i faatonuga ina ia aua neʻi faʻalavelaveina faʻafitauli tau atinae ma faʻamaʻi eseese.

Totoina o pepa

Afai e te manatua, o le plumeria o se laau e tele tele. Ma o tulaga o le falemautotogi o le laau e foliga mai foliga mata, e tatau ona teuteuina e le aunoa. E sili ona fai lenei mea i le tautoulu po o le taumalulu pe a malolo le fale. Aua le tolopoina le taotoga seia oʻo i le tautotogo, ina ia aua nei tipiina fugalaau, ma ia le toe fugalaau i lenei vaitau.

Manatua o le teuteuina na o le taofia ai o le tuputupu ae o lala ma e le faʻaosofia ai le faʻasaʻoina o mea fou. O le mea lea, e tatau ona e faia mea uma ma le faʻaeteete ma i le faʻafetaui.

O se fatuga laiti e amata ona lalaina na o le 3-4 tausaga talu ona totoina. Afai ua leva ona fai ni lala paʻu, aua e te ita: e tatau lava ona e faatali seia tupu le "laau". E mafai ona e ausia se pale matagofie ma le mafiafia e na o le teuteuina umi o le teuteuina, o lea ia e onosai.

E le seleseleina ituaiga o plumeria, manatua lenei mea.

Taimi e malolo ai

A maeʻa le plumeria, ona amata lea o se taimi moe, e mafai ona iloa e le paʻu o le lau. O le laau ua "moe," ua faaitiitia ai auala uma o le olaga. E taua le tuʻuina atu ia te ia le anotusi saʻo: o le vevela e faʻaititia i le 14-18 ° C. I le taimi o le mafanafana, i se isi itu, o fale maualuluga e vevela ma vevela. Taumafai e suʻe se nofoaga mo fugalaau o le a malulu ma susū. E tatau ona sili ona lelei le faʻatau, ia mautinoa o le lalolagi e le malulu, a leai o le a mate le laau.

Afai o le plumeria e leʻi faʻaumatia (o nisi ituaiga o loʻo ola pea i le taumalulu), o le a tatau ona faʻapipiʻi faʻamalamalamaina.

E faʻapefea ona totoina ma faʻapipiʻi ata vitio

O le siakiina o le Plumeria pe a uma ona totōina e tatau: e totō le laau i le felaʻuaiga ma se ipu e le lava le volume. Aʻo leʻi faʻamautuina le fugalaau i luga o le windowsill ma isi laau totō, teu i totonu o le faʻamaʻi mo ni nai aso, ia maitauina: o iai ni meaola faalafua po o ni faʻailoga o faʻamaʻi. O le tele lava o taimi, e mafai ona maua se apogaleveleve i luga o plumeria, ona toe togafitia togafitiga faʻatasi ai ma se inisoa faʻamaʻi (mo se faataitaiga, phytoverm).

Pe a faʻavasegaina, e taua le filifilia o se atigi fale e leai se totogi, i luga o le pito i lalo o loʻo faʻapipiʻi ai se alavai. E sili atu le lelei o le eleele e faʻaaoga sauniuni, faʻatau i le faleoloa. Ua faʻamaolotoina ma le faʻaeteete le laau mai le fagu tuai ma faʻapipiʻiina i totonu o se koneteina fou e ala i le fesiitaiga o auala, faʻapipiʻi le vavao i le paluga eleele. O le pito i luga foi e manaʻomia e aveese ma le faaeteete ma sui. Faʻasaina - ma ua maeʻa le faʻatulagaga.

O fualaau laiti e totoina i tausaga taʻitasi, ma laau totō matutua - faʻatasi i le 3-4 tausaga.

Plumeria mai fatu i le fale

E faʻapefea ona toto fatu laʻau o plumeria

O le faʻalauteleina o plumeria e ala i fatu o se auala masani e maua ai laau fou, aemaise lava pe afai e le mafai ona saunia ni vaomatua.

O laʻau o le Plumeria e tele tele, ma totoina se tasi apaau i luga o ipu eseese, afa loloto. E mafai lava ona e faʻasolosolo i latou i le tuputupu ae o le tuputupu ae mo se aso ona tuu lea i luga o le susu susu seia oʻo ina latou ola, ona totoina ma le totoa. A uma mea uma, mo i latou e vaʻaia fatu mo le taimi muamua, e faigata ona malamalama po o fea itu latou te manaʻomia e pipii i le eleele.

Plumeria e ola mai fatu ile ata o le fale

O se fatu faʻamaʻaina e tupu mai i se vafiafia, aʻa uumi, ona lafoaʻi lea o laulaʻau mai fua o loʻo puipuia le fatu. O nisi taimi e manaʻomia ai le fesoasoani: o le fua e tatau ona faʻaleleia lelei ma vaʻaia ma le faaeteete e aunoa ma le faaleagaina o lau cotyledon.

Shoots Plumeria photo

O isi tausiga o fualaau e faigofie: e tatau ona tuʻuina atu le vevela, faʻamafanafana lelei ma faʻamalamalama lelei. A o le toe totoina i totonu o fagu tumau, e lelei tele le saunia o laau totō mo le faʻalavelave ma ia fafagaina faʻamaʻi faʻamaʻi. Faʻataʻoto totoga e aunoa ma le faaleagaina o aʻa, faatasi ai ma se eleʻele eleʻele.

Faʻapenaina o le plumeria e ala i le tipi

Laʻau faʻapipiʻi paʻu ata

O oti e oti i se umi o le 15-20 cm ma e saoloto mai laupepa, e masani lava ona tuufaatasi ia seleselega ma teuteu, totoina tipi i totonu o ipu. O vaega pito i lalo e taua lava, o le pito i luga e saʻo. E tatau ona fufulu mai le sua ma faʻagogo le nofoaga o fasi pepa. Faʻapipiʻi le tipi i le palapala i le afa, pe tusa ma le 8-10 cm, ma faia ni fale lauʻeleʻele e ala i le tapunia o se ato poʻo ni ipu palasitika. O le taʻavale e oʻo atu i le tolu masina.

Vaevaeina le vaʻaia o le photo plumeria

O le a le taimi o le a fuga ai le palamu?

O fua e maua mai fatu e amata ona fuga na o le 4-5 tausaga o le ola. Totoina i tafatafa - i le mavae ai o le lua tausaga.

Afai e te leʻi faʻatauina ni fatu, ae aoina mai se fale fale, o le a le mafai ona taofia e laau toto uiga o le matua matua. O fua e tupu mai i le tipi e maua atoa ai uiga o laau vavalaʻau.

Aisea e le fuga ai le plumeria ma pe faapefea ona fuga?

E le mafai e le laumua ona fuga ona o le le tausisia o tulafono mo le tausiga:

  • Sa leai se taimi malolo.
  • I le taimi o le gaioiga, o le ua na matua tanumia loloto (e tatau ona tausisia le tulaga tutusa o le totoina i le taimi o le gaioiga).
  • O sina moli po o se laau e malulu.
  • Fualaau e maua mai i fatu na aoina mai se fatu. I lenei tulaga, o le fugalaau e le mafai ona faatali.

O le a mautinoa le fuga o le Plumeria pe afai e faʻaititia le vevela o mea e maua i le 14-18 ° C i le tautotogo ma le taumalulu ma faʻaitiitia vaiinu, ma i le taimi o le tautotogo e masani ona faʻafeinu ma toe faʻaleleia le vevela o le ea i le 24-28 ° C.

Maʻi ma Pests o Plumeria

E masani lava e le maʻi le Plumeria, ma na o le inu tele e mafai ona mafua ai le pala ma le oti o le laau. Afai e oʻo i ave aoauli i le aoauli, e mafai ona susunuina ogaumu i laulaʻau ma fugalaau.

O le mea sili ona leaga o plumeria o le apogaleveleve. E tatau ona tau ma le faʻamalosi, o le togafitia o le laau i vailaʻau e tele, i nisi o taimi, siaki ma le totoa pe o iai pea mea faʻamaʻi.