Laʻau

Fatu cactus

O Cacti e mautinoa lava o laau matagofie. O ai e le fiafia i le cacti? Cacti e faigofie lava ona tupu, ae e tatau ona alofaina, a leai e leai se mea e maua. E iai lau cactus. E te faapelepele i ai. O le a sou manatu o le a le fua i lenei tulaga. Faʻapena! Ae faapefea? E i ai mea faʻapitoa i lenei mea.

O le auala pito sili ona faigofie o le faapipiiina. E na o le sola ese mai (mai se tagata matua) ma ... E toatele tagata e mafaufau: o mea uma e tatau ona tuu i totonu o le vai. E toetoe lava a pei lena. Ae o le cacti o se tuusaunoaga. O i latou, i le isi itu, e tatau ona faʻamago, ona faʻaleleia ai lea. E mafai foi ona e tuu i totonu o le vai - ae o le a sili ona leaga le aʻa. Ua faamaonia lenei mea i le faiga! Ae, masani, e mafai ona faia lenei mea i se cactus o iai. Ae faʻapefea pe afai e te manaʻo e faʻailoa se cactus e leʻo faʻatau atu "i le pepa ua maeʻa" i le faleoloa. Ma, ioe, fatu! O le faʻamatalaga e uiga i le fatuina o fatu, o se vaega o le ulutala o le tusiga, o le a faʻamafaʻaina.

O laʻu "aʻoga" lenei o le cacti, o ia mea uma e mafua mai i mea e afaina, i le auala ua faʻamatalaina i le taumatau.

O le taimi sili mo le luluina o Mati ma Aperila. O le iva iva centimita ipu e mafai ona avea o se ipu, ma e sili atu foi, o se ipu itiiti, lea e tumu i fasi paʻu lapoa, palu ma malala (o se paluga faapitoa mo le cacti o loʻo faʻatau atu foi i faleoloa). Faatumu le fagu i le paluga lea o loʻo i ai pea avanoa avanoa 1 cm le maualuga. Ua susulu le eleele, ma ua sasaaina fatu i luga. O fatu laiti e le o totoe e ufiufi (pe o le a le mafai ona totogo), ae o lapoa e ufiufi i se vaega o le eleele e tutusa ma le lapoa o le fatu lava ia.

Vai faʻatoʻa fatu fatu ma se tamai laʻau o le sprayer ina ia le faʻafefiloi. E tatau ona i ai i luga ole lava itu, aua e le mafai ona malepe ma mamago ia le mama. Pe a saunia ipu o fatu, e ufiufiina i latou i se tioata tioata ma tuʻu i luga o le faamalama o le la, e manaʻomia e vevela vevela. E le gata i lea, ina ia taofia le vave faʻamagoina o le eleele, e ufiufi ipu i se pepa aʻo lei oʻo mai. E aveese le tapuni i aso uma ma fufulu mama, ma pe afai e tatau ai, faʻamama le palapala.

E masani lava ona tupu le moss i le fogaeleele, lea e le gata e faalavelaveina ai le ulufale mai o le ea i totonu o le eleele, ae faapena foi ona poloka atoatoa ai le auala i le atinaeina o le fatu. I lenei tulaga, o totoga e tatau ona vave totoina, ma i le tutusa lava le ipu e tasi ma i le eleele e tasi e pei o le luluina. E tatau ona e matua faʻaeteete, sili atu i le tweezers, toso ese laau, ma ia mautinoa ua ufiufi aʻa i le eleele. Ma, faatasi ai ma se pine, fai se pu i totonu o se fagu fou ma tuu i lalo i le cactus cotyledons, ma ia mautinoa e leai ni aʻa. O le mamao i le va o laau toto e 3 cm. O lea la e mafai ona tumau le toto i totonu o se tanoa masani mo le 1.5 tausaga, ma pe a uma ona totoina i ni ipu. E manaʻomia ona faʻafeinu i le tele o taimi nai lo le tagata matua, ona o lo latou tino vaivai e vave ona mamae.

Fatuga o le cacti. I le faʻatulagaga - fualaau.

E mafai ona e iloa o mea na ou tusiaina e faigata tele. Ae e le o lea. O aʻu, toetoe lava a fou i lenei pisinisi, totoina se paluga o cacti, ma le 3 o loo ola pea. Ou te le iloa pe o le a le ituaiga ituaiga o ituaiga o meaola, aua na ou ola aʻe mai se paluga o fatu. Ou te latalata i le faamalama i lalo o le moli.

O ata uma e aofia ai le tusitala o le tusiga.