Laʻau

10 fugalaau sili ona lelei i le fale ma fugalaau lanumumu

Ina ia faʻamalamalama le potu ma sili atu ona susulu, e tele fafine e ola i totonu o totonu o le fale. O fugalaau fugalaau e ola i le fale e iai lanu mumu e lauiloa.

Laʻau i totonu ma fuga lanumumu

E tele ituaiga eseese o lanu o fale e vali mumu. E eseese o latou lapopoa, foliga o laulaʻau ma paluga, taimi vavalalata ma tulaga faʻalelei soifuaga.

Ina ia mafai ai ona tupu lelei le va o le fugalaau, e tatau foi ona lelei le tausiga lelei o le laau, i le amanaia o ona uiga uma.

O meaola nei e sili ona lauiloa.

Hibiscus

O se mea e sili ona manaia tele. Afai e te le o faia le galuega talafeagai i le teuina i le taimi, ona maualuga lea mafai ona oʻo i le 1.5 mita.

O laulaau e vali lanumeamata, o le foliga e laʻititi lava. O vaitusi i autafa o le lau o uiga ia. I le averesi, o le umi o le ipu e 15 simita.

Hibiscus

O fugalaau o Hibiscus e foliga foliga tutusa i se faʻafoe, e 12-16 senitimita lona lautele. Faʻalagolago i le ituaiga filifilia, o petals e mafai ona vali mumu, moli, lanu samasama pe piniki. O fatu o loʻo i ai i totonu o se atigipusa e lima.

O le fugalaau o le Hibiscus e mafai ona matauina mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le ogatotonu o le autumn. O tulaga lelei o le leai o ni tusi ma malamalama lelei, ae e taua tele le manatuaina o ave saʻo o le la e le tatau ona paʻu i luga o le fugalaau.

Mo le toatele, o le hibison ua lauiloa e le gata o se totoga o le fale, ae o se meaola foi mo le faia o le hibiscus. O lenei vaiinu e maloloina lelei ma e tele le vaitamini C.

Pamekaisa

E masani ona faʻaaogaina le rimonika mo le faʻatoʻaga o totonu. O le maualuga e le sili atu i le 50 simita, o laulaau e laʻitiiti, lanu lanumeamata, lautele i foliga.

O fugalaau mamele e laiti (2-3 inisi le lautele), terry. Le lanu o paʻu mumu, o nisi taimi e mafai ai ona taʻua i latou o le "vevela."

Pamekaisa

O fuga e tupu i le vaitau mai ia Aperila ia Aokuso.

Pe a tupu le rimoni e taua le manatuaina o lena e fiafia o ia i le malamalama, ae le gafatia le susulu o le la. O lenei aganuu e le fefe i faʻataʻitaʻiga. Pe a uma ona faia ia tulaga talafeagai i le faaiuga, e mafai ona suia ia pulumu i fua suamalie, e mafai ona suamalie, ae e seasea ona tupu.

Oleander

O Oleander e masani lava ona tupu i totonu o potu tele poʻo totonu o se fale kesi faapitoa. O le maualuga o lenei laau e foliga mai e vavalalata mafai ona oʻo i le 2 mita. O le lau o le lauolaola, e foliga mai o le lau o le ulu, e tupu malosi ma fausia ai se pale mafiafia.

Oleander

O fugalaau mumu, lanumumu, e aofia ai petelima e 5, e aoina mai i ni mea e le mafai ona maua.

Laʻau ma oleander o vai oona oona.

O le mea sili ona faigata i le tausiga, o le taumafanafana e manaʻomia ona mautinoa le mafanafana, ma i le malulu malulu, o lona uiga, e tatau lava ona toe faʻaleleia le ulo.

Vallota

O Vallota o se laufanua matagofie tele, o le pusa laau. O laulaau e manifinifi, mimiti, tuputupu ae i le 60 inisi le umi. I le pito i lalo, latou lanu violē, ma o le isi laulau lanu meamata e lanu meamata.

Fugalaau e tu i luga o se uumi umi (40 senitimita), e aoina i lalo o le faamalu. O le foliga e tutusa ma se fetu, o le lanu o petals e mumu sesega.

Vallota
Vallota e faalua i le tausaga mai ia Me ia Iuni ma mai ia Setema ia Oketopa.

O sea laau fiafia e faʻasala i le la, e le faʻafefeina le faʻaleleia o le eleele. Pe a tausia o ia, e taua le manatuaina o ia o se mea oona.

Leeya

I le fale, ua tupu le lanu mumu ula, i se isi auala e taua foi o Guinean.

O lea laau o se laau. 90-120 sima le maualuga ma lau lapopoa e vaevaeina i ni laulaau laititi se tele o se foliga saʻo. A o laʻitiiti, o le laʻau e valiina i le paʻu, lea e sili atu le lanumeamata i le gasologa o taimi.

Leeya o Guinea
Faatasi ai ma le malamalama lelei, e mafai e le laʻau ona taofi lona ata e le masani ai mo se taimi umi atu.

Fugalaau e fai i luga ae o tulimanu o laulaau ma faʻaputuina i luga o le tele o mea e tutupu. I le pito i luga, o paʻu o loʻo valiina i totonu o se kulimi piniki mafiafia, ma lalo i le mumu.

Leeya fiafia i le la susulu, maualuga maualuga ma faʻafeiloaʻi pepa.

Laulelei o le euphorbia

O le matagofie o le euphorbia o se fugalaau vao i nofoaga tatala e oʻo atu i le 3 mita le maualuga. I le taimi nei, o meaʻai laiti e fafaga, e le sili atu i le 30-50 senitimita o latou fua, e faʻaaogaina mo le galueaina o fale.

O laulaau e lanu meamata lanu meamata i tua o loʻo i ai le foliga o le ovoid. O le umi i le averesi e 10-15 inisi.

Laulelei o le euphorbia

O fugalaau lava latou e laʻitiiti lava, valiina i le samasama ma faʻaputuina i inflorescences i le foliga o se rosette. Ona o lo latou telē, latou te le o matauina, pe a faʻatusatusa atu i mea faʻamalosi e fausia ai i latou. O lanu mumu lanumumu e foliga tutusa ma laulaau. I se tulaga lautele, o se fugalaau e pei o se fetu.

Fugalaau e tupu ia Tesema-Fepuari, o lona uiga o le igoa lona lua o le laau o le fetu Kerisimasi. E le fiafia i ata ma tusi.

Pentas

Mo le totoina o laau, e faʻaaogaina se kulupu e taʻua o le Pentas lanceolate e avea o se faʻatoʻaga fale. O le laau E leai se sili atu i le 50 inisi le maualuga. Laua o le lafoaʻi, o le umi e 5-7 centimita, o le i ai o le pubescence o se uiga.

Pentas

O fugalaau laititi e pei o fetu e iai mumu mumu, e aoina i totonu o faʻamalo e pei o le faamalu e tusa ma le 10 centimita. E mafai ona e vaʻai i lenei matagofie mai le ogatotonu o le tautotogo i le ogatotonu o le autumn.

Pentas faapalepale malamalama lelei o le la ma e le fefe i kopi. I le tau mafanafana, e tatau ona matuai suavai le laau, ae i le taumalulu, e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o susu na faʻafefiloi.

Anthurium

I le fale, e masani lava ona tuputupu ae se vaega o le anthurium andre. O lau o ia ituaiga laau e tele, o le umi e mafai ona oʻo i le 30 inisi, o le foliga o le fatu, o le lanu e lanu meamata.

O le fugalaau o se lanu samasama e maua ai le lanu mumu ma le mumu mumu, o le veli pupula i foliga o se folau, lea o loʻo i lalo ifo.

Anthurium

Anthurium ae sili atu le malosi o laaulea e le taliaina ai le lamala ma faʻataʻitaʻiga. E sili i le tele o le malamalama, ae o le susulu o le la e solia. Aʻo tausia se fugalaau, e tatau ona mataituina le puipuiga o le saogalemu, aua o le sua, faʻapipiʻiina o le paʻu, e mafua ai le ita tele.

Faʻasalaga lelei, o le faʻatoʻaga e tumau le vaitau uma.

Hippeastrum

O lenei mea totino e faʻaaogaina i mea faʻapitoa. Laʻau Lanu Vaamata tuputupu ae i le 50 inisi le umi, o loʻo faʻamatalaina i latou i se foliga ovoid ma ni faʻamafa.

O fugalaau o loo i luga o uʻamea ma e tele, e masani lava o le lautele o le 25 simita.

Hippeastrum

O le foliga o fugalaau o se faʻaofuofu. E fuga mai Hippeastrum i le taumalulu po o le amataga o le tautotogo.

Toto faʻafefiloiae le gafatia le susulu o le la.

Koleria

Laʻau vao, i le averesi, lona maualuga e 50 centimita. Lea lapopoa e tusa ma le 10-15 inisi le umi. O se mea iloga o le a iai le i ai o se mea itiiti.

O fugalaau io latou foliga e foliga mai o se logo i le pito i tua. O ata peti e valiina i se lanu piniki mumu ma lanu mumu mumu. Fugalaau, faʻapea foʻi ma laulaau.

Koleria

O sea laau e le lelei le tausiga, e fiafia i le malulu ma e le mafai ona taliaina faʻataʻitaʻiga.

Muamua, o laina o Koleria e saʻo, ae i le aluga o taimi e amata ona latou punou i le eleele.

O le filifilia mai ituaiga eseese o fale laau ma fugalaau lanumumu e matua faigata lava ona filifili, ona e tofu uma i latou ma lalelei matagofie.

Ae faʻafetai i vaitau eseese o vaitau, e mafai ona filifili se vaega o laau toto i se auala e pau ai le tasi laau, o le isi na o le amata ona maua mai ni pipi.