Fugalaau

Dahlias totoina ma tausi i le eleele avanoa Pe a toto le dahlias Photo i le togalaau

Auala e Toto ai Dahlias Tuiina o Dahlias ma fatu ma fatu i le tautotogo Photo ma le vitio

Faafetai i fugalaau e le mafaatusalia o lanu matagofie ma ituaiga eseese, o le ituaiga o lehlia e tatau ona avea ma nofoaga iloga i soo se togalaau. E seasea lava e le fiafia se tasi o fai togalaau i le matagofie o lenei laau. O le tala i le faʻaalia mai o le dahlia e fesoʻotaʻi ma le tala e faapea o le dahlia na faʻaalia i luga o le nofoaga o le afi mulimuli, lea na maliu ina ua amata le aisa. Ma o le mea muamua na totogo pe a uma le vevela, ma faailogaina le manumalo o le olaga i luga o le oti, ma vevela - i luga o le malulu.

O le faʻaleleia o le gaosiga o le galue na mafua ai le foafoaina o le tele o ituaiga - o lea o la latou fuainumera o le fiasefulu afe. O lenei fugalaau ei ai igoa aloaia e lua - Dahlia (sili ona masani i Egelani) ma Dahlia.

Na tapuaʻi tagata Aztec i lenei laau, ma mafaufau i le faatinoga o le la, na faʻaalia e fitafita i luga o latou talita ma laʻei, latou te ofuina e pei o se amulet, ma talitonu o le a latou maua ai le malosi ma le lototele. Sa faaaoga e le au Aborigines ni fatu mo meaai, ma o le gaogao na faaaoga i le fausia o se masini vai. O le Dahlia ua manatu o se faailoga o le faatoilaloina o le ola, o le maufetuunaʻi, saolotoga, le mafai ona maua, faamaualuga. Ua manatu le Iapani o ia o se faailoga o le maoae. O le Dahlia o le fugalaau o Mekisiko.

Dahlias i totonu o le togalaau faʻataʻitaʻiga Faʻaaoga i le mamanu o le laufanua

O dahlias tatou te faamemelo i ai i aso nei na maua e ala i le laasia o le ituaiga Mexica o le Dahlia coccinnta ma Dahlia variabilis. O nei laʻau faʻapitoa, o ona aʻa o loʻo i ai ni manogi malosi ma se meaʻai. O ogalaau e gaogao, paʻu, i luga o petioles ua faʻafefeteina e vaeluaina, faʻafeagai, lau lanumeamata lanumoana. O fugalaau e aoina mai i mea e tutupu, ato, fuga mai le taumafanafana i le muamua fulu ninii. O fuga fugalaau e laugatasi, sikuea, lipine-faapei, taamilo i totonu o se ituaiga o lanu eseese; pulupulu - samasama po o le moli.

E fuafua i le tele o le faʻalavelave, e vaevaeina dahlias i le lapoa (e sili atu i le 25 cm), tele (e oo i le 25), ala (20-25), laʻititi (10-15) ma le laʻititi - e oo atu i le 10 cm.

Tuputupu ae dahlias mai fatu

Auala e Toto ai le Dahlias Fatuina le ata Dahlias

Toto saʻo ile eleele

Manatua o nei laau totō e matua vevela lava ma e le faʻafeiloaʻi ile lanu malulu, e mafai ona totoina i le eleele pe a maeʻa le aso 20 o Me ia mautinoa o le a le faaleagaina e le kiona ia laau.

Ae ui i lea, o loʻo i ai se mea taua tele: o le fuga i lenei tulaga e mafai ona vaaia i le taimi muamua nai lo Aukuso.

O le mea lea, o le tele o fai togalaau o loʻo faʻapipiʻiina se tamai faletalama pe vevela mo nei fugalaau ma totō i le aso luasefulu o Mati. E mafai ona e faʻaaoga matala tuai pe faʻalautele se ata i luga o le arc.

  • O le moega sauniuni e tatau ona tu i ni nai aso pe a uma ona eli, ina ia faʻapala le lalolagi.
  • O ogaoga e papaʻu, o le mamao e 60 cm.
  • I se laina tatou te totoina le tele, e manaomia e laau toto se avanoa, pulupulu eletise pe a mavae le gasolosolo pe gaoioi, tuu ai se mamao maualalo o le 60 cm i le va o vao.
  • A uma ona lūlūina, faʻapipiʻiina le eleele i se rake, moe i le moe.
  • Vaʻaia le vai, e mafai ona e fufuluina se moega ma se fasi manifinifi o le humus pala e taofia ai le faʻavaeina o se palapala.

E masani ona le tatau ona faʻatau, o le natura masani e tatau ona lava mo ni nai aso. Ae afai e vevela le tau, ia mautinoa o le eleele e le mago.

Tuputupu aʻe dahlias mo fualaau i le fale

Dahlias mai fatu E faʻapefea ona toto le dahlias mo vine

Pe a toto fatu fatu i le taimi tonu lava i luga o le moega, o le a tupu mai le tupu ae leʻi oʻo i le ogatotonu o Aukuso. Pe a totoina fatu i le fale mo laau toto, ua vave ona amata ona totogo. O le tuputupu aʻe i lenei auala e masani lava e le mafua ai se faʻafitauli mo tagata e ola ai. Pau lava le mea e tatau ona mafaufau i ai o le vao tihlia e le mafai ona faʻafefeteina sina malulu.

E faigofie ona tupu le dahlias e le aʻafia ma fatu mo le mamanu o tuaoi, faʻavave. O laau totō e tupu aʻe mai fatu e fai ai se mea itiiti i le pau. O le mea lea, e mafai ona e faʻasaoina le mea e sili ona e fiafia i ai ma togi i le isi vaitau e te fiafia ai i le isi taumafanafana. O fatu o le Dahlia e lelei tele - e mafai ona aoina, teuina mo le totoina mo le tausaga e sosoo ai.

Tahlias faaletausaga e lūlūina mo fualaau aina ia Aperila, ae afai e te manaʻo e maua ni nodules o se ituaiga faʻalauiloa, e tatau ona e lulu i le amataga o Mati.

  • Saunia ni pusa mo alavai. Afai e faʻaaogaina meaʻai, ia mautinoa e faia ni pu ile pito i lalo.
  • Faatumu ni koneteina ma le palapala eleelea e maua i le mea oona. Manatua, o se laufanua togalaau faigofie o le ai ai se aafiaga le lelei i le ola maloloina o fualaʻau: o le a avea ma mea mamafa i taimi o tausiga. O le mea lea, e sili atu ona lelei le faatauina o se paluga faapitoa mo fugalaau. Ia, poʻo le le faʻavalevalea foi, faʻaopoopoina i le togalaau togafiti le pala, meaʻai ma oneone i tutusa tutusa.
  • O le suaina e fai ile papaʻu, 1-1.5 cm. E fautuaina e lulu lemu, ma tuu ai le mamao o le 2-3 cm i le va o fatu.
  • Pe a faʻasaʻo e le laiti dahlias 2-3 laupepa moni, latou te totoʻa ma le faʻaeteete i ni ipu eseese. E mafai ona e faʻaogaina se vavae, se sipuniti poʻo soʻo se isi lava meafaigaluega talafeagai mo oe. O le mea autu e le o le faʻaleagaina o aʻa maaleale ma faʻafefeteina i latou i se vaega eleele.
  • Ona matou maua lea o le vai ma maua ai le malamalama.
  • Peʻa a mafanafana le tau, e faʻapipiʻi fua laau i luga o le auala: matou masani i le matagi ma le la. E faasolosolo malie lo tatou faʻatupulaʻia o le taimi ma i le faaiuga o le vaiaso lona lua o le faʻamalosi, e tatau ona i ai a tatou laau i le auala mo se aso atoa. O na ituaiga faʻamalosi e le afaina pe a uma ona totō ma o le a vave ona taliaina.

O le taimi e toto ai dahlias i le avanoa tatala

I le taufaaiuiuga o Me, pe a le toe i ai se taufaamatau o le po, e totō ma totō fatu i luga o se moega fugalaau. I nisi o itulagi muamua, e faalagolago uma i le tau. E fuga mai Dahlias i le 60-90 aso talu ona latou maualuga, e fuafua i le eseesega.

Totoina vao vao i le tautotogo ile eleele

Totoina vao vao i le eleele - o se laasaga fiafia mo le faʻatoʻaga. Mulimuli ane, o fugalaau o le a alu i le fugalaau. O lenei ou te manaʻo e tuʻuina atu ni fautuaga:

  • Taumafai e aloese mai laina saosaoa, o le tulaʻi mai o le a foliga e le masani ai, e sili foi. E sili atu le tuʻufaʻatasia o dahlias i le togalaau palsam, rudbeckia bushes, buzulnik poʻo le asteriskus, faʻataʻitaʻiina le leai o se mea.
  • Tuʻu avanoa mo laau taʻitasi, o le mamao i isi laau totō e 60 cm.
  • Aʻo sauni muamua, ia faʻateleina ma sili atu le loloto nai lo fualaau, ma fautuaina e liligi sina humus i le pito i lalo.
  • Ua totōina totō, ma teu ma le faaeteete se faaputuga eleele ina ia le malepelepe le eleele mai aʻa.
  • E tuʻuina i luga i totonu i totonu o le lua, taumafai e faʻamautu le tulaga oi ai nei o le ua.
  • Fafasi i le eleele, susu susu.
  • E fautuaina le mulumulu o le aʻa i soo se mea faʻalelei: vao fou, sawdust, nila.

Toto le dahlias i fua o le tautotogo

A o lei totoina le suka, e tatau ona saunia: ia fufuluina le eleele ma sosolo i luga o se vai lanu piniki o le potassium mo le tusa o le afa itula. Ona tuʻuina lea o fatu i pusa ma togafiti ua togafitia ma vai inu ma faʻafefete i le vevela o le potu seia oʻo ina tupu mai.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le sauniuniga o fatu, tagaʻi i le vitio:

A maeʻa ona totoina fatu, aʻo lei totoina, e tatau ona vaeluaina ina ia mafai ai e le togavao ona atinaʻe atoatoa i le vaitau fou.

E faapefea ona vaevae fatu aʻo leʻi totoina, ia tilotilo i le vitio:

A uma ona sauni fatu mo le totoina, matou te amataina le gaioiga lava ia. Saunia ni vaieli loloto, e tusa ma le 30 cm le loloto ma 40 cm le lautele. Liligi le humus i le pito i lalo, faʻafefiloi ma laufanua togalaau. Faʻasalalauina le tasi vavae i totonu o vaieli taitasi, faʻatumu i le eleele, o le mamao mai le pusa i le fogaeleele e tusa ma le 5-8 cm.

Auiliiliga e uiga i le totoina o dahlias ma fatu i le tautotogo tatou te tilotilo i le vitio:

Faʻalauteleina o le dahlia e ala i le vaevaega puʻu

  • Ua saunia vavalaʻau mo le totoina muamua. Muamua latou te tuʻuina i le mafanafana vevela po o le solo.
  • A maeʻa le totogo, e vavae ese ma le vaʻaia i se fasi maamaʻai i ni nai vaega, ma o loʻo i ai ni totogo i luga o mea taitasi.
  • E faʻamago ma kuka i fasi uʻamea poʻo le gaʻo faʻamalosi. A maeʻa lena mea, toe tuʻuina i le sisi mo le aʻafia.
  • O le taimi lava e vevela ai le tau e aunoa ma le malulu, e totoina i totonu o ni pu e leʻi saunia.
  • 1/3 pakete o le humus po o le faapalaga o loʻo faʻapipiʻiina i paiga taitasi.
  • Ua tuu Delenka i se pu ina ia mafai ai ona totogo laau toto i luga o le palapala.
  • Ua faʻamalieina ma ufiufi i le faapalaga.
  • E tatau ona iʻu i le pito i lalo le ua aʻa.

Faʻapenaina o le dahlias e ala i tipi

Toe faʻaleleia fuga o le ata pe faapefea ona toto

  • I le faaiuga o Fepuari, e togafitia ai aʻa ma se vaivaiga vaivai o le palatini ma tuu i totonu o atigipusa, e moe i se fuamoa mama, faafeinu lelei.
  • E seleseleina pe a uma le 3-4 vaiaso.
  • E togafitia i aʻa ma totoina i ipu taʻitasi.
  • Ina ia faʻavaveina aʻafiaga, e mafai ona e ufiufi le totoina ma le polyethylene.
  • Faʻaaoga i totonu o le lua vaiaso.
  • I le amataga o Iuni, ua totoina i ni vaega po o laina i se mamao o le 60 cm.

Tulaga tuputupu ae

Auala e totoina ai le sukahlia tubers Fafaga le dahlias i le tautotogo E faapefea ona toto le ata dahlias ma le vitio

  • E manaʻomia e Dahlias nofoaga e manaia ai le la. I le vaeluaga o le paolo latou te ola lelei ai, ae sili atu le maualuga nai lo laau totoina i le la.
  • O le loloto o ata lafoia e aafia ai le atinaʻe ma le fugalaau.
  • Latou te fiafia i le palapala susu - mo lenei, o le fanua i lalo o le togavao e tatau ona mulimulitaʻi i le 'afa o le vao poʻo le mutia mowed. O lenei mea o le a taofia ai le faʻaleapeina o le susu ma faʻaitiitia le veleina.
  • Laei pito sili o loʻo faia i ia tulaga pe afai e leʻi faʻaofiina vaega eleʻele i totonu o le eleele aʻo totoina.
  • Faʻaaoga fualaau faʻasaina i vaiaso taʻitasi.
  • I lalo o ituaiga eseese, o le lagolago e tatau ona tuʻuina - o le a puipuia ai le aʻa mai le malepe i le taimi o le leaga o le tau ma matagi malosi.

I luga o laau taʻitasi e tatau ona totoe e le sili atu ma le 3 togi. Ina ia maua ni fugalaau tetele i luga o ni pitonuu tutotonu, e tatau ona e tipi ese uma itu laau. Ia mautinoa e aveese faʻamaʻi vaivai ina ia mafai e le autalavou ona atiina ae. O le laʻititi laʻitiiti, o le tele o fugalaau.

A maeʻa le kiona muamua ona faaleagaina le vao, e tatau ona eli i luga.. Otioti le aʻa i le maualuga o le 15-20 cm mai le eleele ma tataʻi ma le faaeteete aʻa, ia faaeteete ia aua le faaleagaina i le taimi lava e tasi. O le tele lava o taimi, e maua ai le vai i totonu o le ogaumu ma mai lenei laau i le taimi o le teuina. O le mea lea, e feliuliuai le pito i lalo, e mafai ai ona tafe le vai. A maeʻa lena mea, e mafai ona e faʻamagoina fatu i fafo i le ao, pe a mafai e le tau. Ona latou siitia atu lea i le teuina i totonu o se eleele mago.

Maʻi ma meaʻai

O Dahlias e matua mausali, ae e le tatau ona faatagaina le suavai, lea e fesoasoani i le atiina ae o faamai ma le osofaʻiga o slugs. Faʻasaga i aphids ma ticks, faʻasolosolo i taimi uma au laau toto ma vai inu. A faʻaleagaina se mosaic viral, o lanu mumu, samasama i luga o veins e aliali mai i luga o lapisi lau. O ia laau toto e tatau ona lafoai. Afai e maua se tuputupu ae le lelei i luga o fatu, lea e faailoa mai ai le kanesa oona, o le a afaina ai tubers.

Ituaiga o dahlias ma ata ma faamatalaga

E faʻapefea ona toto le dahlias i le tautotogo Le lau o le Dahlia Dahlia arborea photo

Dahlia laau Dahlia arborea - o se vaaiga faʻatasi ai ma se lino mamana malosi e oʻo atu i le maualuga o le 2 m. E i ai ni ato lilac faigofie.

Dahlias totoina togalaau ma tausi Dahlia Dahlia coccinea photo

Dahlia coccinea - o laʻau o lenei ituaiga o lapisi o loʻo i ai ni lobes iloga. O ato e faigofie ma laiti.
O le ituaiga o Dahlia juarezii o loʻo i ai le fatu e tusa ma le 1 m le maualuga ma le malachite mafiafia ma le tele-colored inflorescences. caccus-shaped dahlias na sau mai ia te ia.

Dahlias faʻatoʻaga ma faʻaleleia tausaga taʻitasi Dahlia suia le ata o Dahlia variabilis

Dahlia fai suiga Dahlia variabilis - ei ai ni ato maʻa ma mūmū ma fugalaau lanu samasama.
O nei meaola uma e sau mai Mekisiko, faʻataatia le faavae mo ituaiga eseese, e alofa tele i ai tatou fai togalaau. E le mafai lava ona latou tutu e pei o gutu malulu ma ua tupu aʻe i totonu o la tatou taʻai e pei o laau taʻitasi. Ae o le dahlia tubers o le taumalulu lelei i le malulu, malulu potu e pei o le pateta. O le faia o lenei mea, ua faʻataina ma toe totoina i le tautotogo.

O loʻo i ai se vaevaega o dahlias i le tulaga o le faʻaleagaina

Anemone. Vaevaega laʻitiiti ma le lua-faaluaina o mea i fafo e foliga tutusa ma anemones.

Paʻu faapipii. O le totoina o meaola o lenei laau e puupuu nai lo isi meaola. O le ogatotonu o le faʻalavelave o loʻo faia i ni meaola laiti i luga o se pulu mai se laina o peti lapopoa tetele o se lanu eseese.

Pion-foliga. E tutusa foliga tutusa ma peonies. Le pito sili ona lautele ma lanu.

Lotus poʻo nymphaea. O ituaiga uma o lenei ituaiga o mea manogi ma tele.

Teuga. O le ituaiga sili ona taatele, e aofia ai le numera tele o ituaiga.

Faʻafeiloaʻi. E foliga tutusa ma le tasi ma e eseese i le telē o le faʻalavelave. E tofu i laua ma fugalaau fugalaau e pei o se polo e aofia ai le tele o gaʻo. Pompon-pei o le lapoa e le sili atu i le 5 cm. Spherical - 8-15 cm.

Cactus. O le ituaiga pito sili ona afaina, o latou mea e aofia ai le umi o le gaogao, gaʻo gaʻo, o nisi taimi e tipi i pito.

Talosaga

Totoina o dahlias ma fatu I le taimi e toto ai dahlias Dahlias pe a uma taumalulu ma ata vitio

O mea faʻamalolo o dahlias e mafai ai ona faʻavasegaina o se vailaʻau faʻamaʻi. O teuteuga o nei fugalaau e faʻamautu ai faiga faʻavae, e aoga mo le cardiovascular system. Rhizomes o rhizomes e faʻaaogaina e fai ma faʻasologa o le maʻisuka. Laʻau fou e faʻaaoga i le paʻu e togafitia ai siama. O Rhizomes e faʻaaogaina i se mea paʻu e pei o se masikulu mo le paʻu o le tino matua. O le pulupulu paʻu o loʻo lafoina i totonu o le fofo ole lauulu e faʻamalosi ai le lauulu.

Pe a toto le dahlias i le eleele i le tautotogo Dahlias ata o fugalaau i le togalaau

O ituaiga e maualalo le ola e faʻaaoga mo tuaoi, fugalaau, pusa pusa. O le tele lava o ituaiga e faʻaaogaina i ni fatuga saoloto po o ni vaega faʻavae. Ma aemaise lava le mataʻina, faʻatoʻa tupu tele - i laau taʻitasi. Eseesega ma umi uʻamea e faʻaaogaina mo le tipi, latou te tutū lelei i le vai mo le silia ma le vaiaso.

Tuputupuina o lehisa o le totoina ma le tausiga i le eleele avanoa. Ata i totonu o le togalaau.

O Dahlias e masani ona alofaina e le matou fai togalaau. O nisi oi latou na aoina mai aofaʻiga atoa - oa latou togalaau e totō mai ma le tele o fuga o dahlias. O le tele o le totoina o mea i luga o fale teu oloa, lava le lelei, fualaau lauolaola e totoina ai le vao i totonu o laau sili ona lauiloa io tatou eria.

Tuber dahlias i le tautotogo. Pe a toto le dahlias. Toto ma tausia ata ma vitio.