Fale taumafanafana

Uluaʻi manatu ile auala e fai ai se togalaau i ou lava lima

O se fale mafanafana poʻo se fale o le nuʻu ma lana lava togalaau, lauʻeleʻele, togalaau ma fale talimalo e masani lava o le faamaualuga o lē e ona. A uma mea uma, o loʻo taumafai tagata uma e faʻaogaina i latou i le alofa ma le maelega. O nisi e faʻaalia o latou gafatia fatufatuaʻi ma faʻavaeina manatu muamua i le mamanu o se togalaau fugalaau, vaituloto, togalaau. O le faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina masani, e mafai ai ona e fatuina le matagofie moni o le a faʻaalia ai se atemotu uiga ese ma fagua ai le faamemelo o isi. E mafai e tagata uma ona faia la latou togalaau matagofie ma tulaga ese, o le mea autu o le moemiti i sina mea itiiti.

Fausiaina o fugalaau fugalaau muamua

E mafai ona e teuteuina se togalaau fugalaau e aunoa ma se tau faaletino ma tupe teufaafaigaluega. E tatau ona e aluese mai tala faʻataʻitaʻiga na atinaʻe i le tele o tausaga ae le o le masani masani e gaosia ai le fugalaau, e faʻaaogaina na o mea e le manaʻomia ma mea tuai ma mea faitino. O ipu tuai (mo se faʻataʻitaʻiga, fulufulu, apa ma pusa), o se tiliva ua tuai poʻo se ato lapoa, ma e oʻo lava i seevae tuai e le tatau ai, e aoga tele mo sea ituaiga gaioiga.

O se mea e le masani ai o le teuteuga e mafai ona avea ma fagu palasitika, o maa tetele eseese, meafale mea (mo se faataitaiga, o se pepe po o se tagata matutua, moe). Ma afai e te faʻaaogaina se fale laau laupapa i le mamanu o moega fugalaau, o le ae mauaina se foliga tulaga ese ma foliga. O le mea taua, o le tele o le togalaau e mafai ai ona faʻanoanoa le fiafia.

Afai e leai se avanoa mo se togalaau fugalaau fou, ona mafai lea ona faʻafouina ma teuteuina se fugalaau o loʻo iai. Soʻo se mea e faʻaaogaina pe o mea e totoe o le faʻatafunaina o fale (faʻataʻitaʻiga, palasitisi, maa teuteu, pine laupapa, tile, ma isi mea) o le a aoga mo le faia o le pa. E taua tele i totonu o le mamanu atoa o le 'upega tafaʻilagi le faʻaaogaina o meafaitino e faʻaaogaina o loʻo maua i isi fale. O lenei mea o le a tuʻufaʻatasia ai le sitaili atoa i se tasi vaega ma o le a tuʻufaʻatasia lelei le tasi ma le isi.

Teuga o le togalaau aina e le masani ai

O laau le mama e tatau ona malamalama e leʻo ni faʻataʻitaʻiga mai atunuu i fafo e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa ma tulaga faapitoa o le taofia. Ua lava lea e faʻatau ai mea matagofie masani ma i le taimi e tasi o fualaau aoga. O nei mea e aofia ai vao o dogwood ma ash ash, barberry ma viburnum, hawthorn ma elderberry. Faatasi ai ma nei sui o le fugalaau, e mafai ona e maua pea le maloloina ma le suamalie o fua i luga o lima ma fiafia i le matagofie matagofie i le gasologa o le tausaga. O nei laau toto e eseese tele i latou ituaiga ma ituaiga e mafai ai ona e filifilia mo oe lava se mea tulaga ese ma faapitoa.

O le lalelei o se moega fugalaau poʻo se moega fugalaau e mafai ona faʻapipiʻiina i laʻau e faʻafefeteina ai gutu-o lau manogi manogi, patarous oregano, basil o lanu eseese, faʻapea foʻi le mutia vao. E mafai ona e fausia se tamai fugalaau fugalaau ma fualaau faisua e pei o se selu mai vao o tamato faapelepele, letisi, pepa mumu ma strawberries.

Vaʻaia vai

O se tino masani o le vai o le a foliga sili atu ona matagofie ma sili atu ona matagofie pe ae faia se punavai po o se afu mai fafo. O le a leai ni faafitauli faʻapitoa i le faʻatulagaga pe'āfai o loʻo i ai se faʻaogaina o le suavai i luga o le saite. O lenei mea o le a maua ai se avanoa e faʻateleina ai mafaufauga ma mafaufauga faʻaalia. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e fausiaina se vai atoa ma nisi vaipuna. E mafai ona e faʻaoga saʻo mai lalo o le vai.

O se vaituloto o le a sili atu ona manaia ma muamua pe afai e te faaopoopoina i moli tioata po o lalo ifo o le ava ma pulu lanu eseese. O ia malamalama i le afiafi o le a suia ai se vaituloto masani i se fausaga faapitoa. O faʻamalamalamaga e mafai ona faia e le gata i le faʻaaogaina o pulu masani ma moliuila, ae faʻaaoga foi isi mea faʻalelei ma mea faʻalelei.

Laʻau teuteu

O le faiga masani e aofia ai le faʻaaogaina o mea mai laupapa ma e sili ona lauiloa i le va o tagata e ona togalaau ma toga vevela. O Wood sa masani lava ona manatu e sili ona faigofie i le faʻaaogaina ma le taugofie o meafaitino. E matagofie tele ia te ia lava, ma i le tuufaatasiga ma ituaiga eseese o vali ma varnishes, o lona uiga, e mafai ona fatufatuina se tulaga matagofie ma le tumau e sili ona lelei mai ai.

I le toetoe lava o fanua uma, togalaau poʻo fale taʻavale iina o loʻo i ai se teuteu laupapa lea na fausia e le tagata e ona lava lima. O se vevela vevela vevela poʻo se nofoa faʻamalieina, o se alalaupapa alalaupapa i luga o se vaituloto poʻo se pa laupapa e faʻataʻamilo i se togalaau fugalaau e fiafia i taimi uma. O nei mea uma e le gata ina faʻamalieina a latou galuega vave, ae avea foi ma teuteuga teuteu i luga o le saite. A oʻo i tafatafa o se fale laupapa o loʻo i ai se fale talimalo i le lava lava ituaiga poʻo se mea lelei na faia i ogalaau laupapa, e faamanatu ai le vaaiga a se nuu Rusia ma lona mafanafana, faamaoni ma le talimālō. E oo lava i le nofoa masani ma le laulau i le ogatotonu o le togalaau, lea na tulai ai le samovar Rusia, avea ma se mea teuteu ma faaopoopo i le mamanu o le tamaoaiga.

Stone i le mamanu o le saite

O maa ia e leʻi faʻatautaia le gaosiga ma le oloina e masani ona faʻaaogaina mo le teuteuina ma le teuteuina o le teritori. O o latou foliga masani e mafai ai ona latou fusia faatasi ma le natura ma e le o ese mai le tulaga atoa. O lenei mea e manatu malosi, umi ma mamalu. E foliga mai e sili ona lelei i le faʻatasi ma vai ma laau. E mafai ona faʻaaogaina i le fausiaina o se mauga maualuga, tuʻu se ala i ai, faia se pa puipui i le fugalaau. O se maa e mafai ona toe faʻaolaina ma faʻamafanafanaina, lea e valiina ai ni meaola eseese poʻo ni fasi fanua i lanu paʻepaʻe.

Pau lava le leaga o le tau ole tau e fesoʻotaʻi ma le mauaina o maʻa. Na o tagata nofo mauga e maua le avanoa e faʻaaoga ai na mea, ae o isi uma o le a sailia le fesoasoani mai faleoloa faapitoa.

Faʻalelei i le teuteuga o le saite

O le a le faia e le laʻau eletise se togalaau aina, ae matagofie ma manaia - e le masalomia lava. O le toatele oi tatou e lafoina se tele o fagu palasitika, e aunoa ma le mafaufau pe mafai faapefea ona latou faʻaaogaina i le mamanu ma le teuteuga o le 'upega tafaʻilagi. Faʻaaogāina o lenei mea, lea o loʻo i ai le gaioiga ma le faʻalogo lelei, e mafai ona e faia se tele o mea malie ma malie. O laau pama, fugalaau, manu, manulele mai fagu palasitika e mafai ona teuteu ai se vaituloto, togalaau, togalaau, fugalaau. O tamaiti mai i ia mea teuteu o le a fiafia. E mafai foʻi ona faʻaaogāina le laulaʻau e avea o se mea e faʻapipiʻiina ai ni tamai-moega poʻo se faʻaopoopoga i le teuteuina o se vaituloto.

Faʻataʻituina le 'upega tafaʻilagi ma mea faʻapitoa

O i latou uma e fiafia e galulue i totonu o le atunuu ma ia i luga o latou fanua, alofa alofa. Natura o moega toto, o se togalaau, o se togalaau fugalaau, ma, ioe, manulele. Mo i latou, o "potu 'aiga" faapitoa e tatau ona fausia, e le gata ina fesoasoani i uo pele, ae teuteu foi le togalaau. E mafai ona faia faga manu mai mea eseese o loʻo totoe pe a uma ona fausiaina poʻo soʻo se auala lelei. E mafai ona avea ma paʻu, palasitisi, otaota laupapa.

E mafai ona e teuteuina le togalaau faʻatasi ai ma le fesoasoani o numera eseese o loʻo faʻatauina i faleoloa faapitoa pe faia foi e oe lava ia. O ia ituaiga ata - o teuteuga o le a manaia i le i ai i togalaau uma. O le a sili atu ona latou faʻalelei ma matagofie. O le faia o ia galuega taumatau e te manaʻomia ai mafaufauga fatufatuaʻi, o le tele o le onosaʻi ma le tomai, faʻapea foi ma le tele o mea ma meafaitino - fagu palasitika, pusa tuai, fafie fale, lapisi tuai ma meafale.