Berries

O le totoina ma le tausia lelei o mea aoga e kuka ai kuka

Logan berry, o se manoa foi, na sau ia i matou mai Amerika. Na faʻafuaseʻi ona aumaia e le faʻamasino o Kalefonia i lana faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma togalaau vao. O le igoa faaiu o le leoleo o le tulafono o Logan, o le mafuaaga lea na maua mai ai e le penny le igoa e, na tupu mai, ma le saienitisi o Michurin.

Ina ia totoina lenei laau e le masani ai, ua lava lea e faʻatau ai fualaau laiti i totonu o le vasega pepe, totoina i latou i luga o le saite ma usitaʻia tulafono o tausiga. Afai e lelei le togalaau i lau togalaau, ona oʻo lea i le vaitau e sosoo ai, o le kulupu o aso taitasi o le a muamua ona totoina.

Ituaiga eseese ma ituaiga

Eseese Tyberry - E umi, fetolofi, pupuʻu mataʻu. E totogo le laau i le ogatotonu o le taumafanafana, ma o fua muamua e aliali i le faaiuga o Aukuso. O pusi e i ai se foliga lautele ma se paʻu oona, ua aoina i le faapipiiina o pulumu o 4-6 vaega taitasi.

Latou te tofo e pei o fugalaau, ma o le manogi e foliga tutusa ma le lole. O lenei ituaiga e faʻaalia i le faateleina o le gaosiga. Mai le vao e mafai ona e aoina i le 5 kilokalama o vine. O lona aoga o le tetee atu i faʻamaʻi ma le le lelei i le palapala.

Ezemalin Medana - o le laau o se laau totoa mamana ma fesuisuiai, vavae fetolofi. Ezemalin e malosi ma mama, e faigofie tele ona fusi.

O lenei ituaiga e amata mai i le amataga, o lea ua aliali mai vine i le ogatotonu o le taumafanafana. E tele naua, o le mamafa e oʻo atu i le 7 kalama. O le lanu o vine o le lapisi, ma i lo latou tofo latou te foliga mai o fugalaau, aʻo i ai se tofo moli caramel.

Ezemalin Buckingham

O se ituaiga maualuga e totoina i Sikotilani. O vine e lapopoʻa, uliuli le lanu. Latou te maua se tofo suamalie, suamalie.

O le laau o loʻo i ai ni fualaʻau e tele ma ni pine uumi o le paʻu paʻu ua ufitia i vao tuitui, ma le lanumeamata lanumeamata, laupepa laʻau. Fugalaau fugalaau e aoina i pulumu, lea e fuaina ai fua 4-6 fualaau.

Ezemalin Loganberry - o lala o le laau e fetolofi, o lea latou te manaʻomia ai se pusa. E leai ni meaʻai i luga ia i latou. O fua e mumu, ae pe a oʻo, e amata ona pogisa. O vine e lapoa ma umi, faatasi ai ma se tofo suamalie. E fufula Iezamalin i le amataga o le tau vevela, ma oʻo mai i le ogatotonu o Iulai.

Ezemalin Boynesberry - O le taina o vao, i le manaʻomia o se lalaga, o uiga ia o lenei ituaiga o pa puipui. O ogalaau e mafai ona i ai i vao tuitui ma leai foi. O vine e vevela, tele kulimi suka. Latou te tofo e pei o vine.

Ezemalin Cumberland - o le laau ua mafiafia, afifi o anufe ma pine e oo atu ile maualuga ma le afa mita. O vine e pogisa, susulu, taamilomilo ma se suamalie suamalie ma le manogi o fugalaau.

Ezemalin Merry Berry

O le laau e fetolofi, pulupulu vili i laʻau lanumeamata lanumeamata lanumeamata. O vine e lapopoʻa, e foliga mai o vine, ae sili atu ona faigata ma sili atu. I le manogi, latou te foliga mai o fugalaau e iai se mea e le masani ai le suamalie-malie.

Ezemalina Marion - o loʻo fetolofi, pine tele ma ni manoa tetele. O vine e lapopoa ma uliuli e pei o se blackberry. E lapopoʻa, faʻaloloa ma aoina i se pulumu. E tofo i le suamalie ma le manogi i se maso hue. E mafai ona e seleseleina i le 4 kilokalama mai le tasi vao o ezhimalina.

Ezemalin Imperial - e fetolofi, fesuisuiai, pine uumi e manaomia le puipui. Fua i le ogatotonu o le taumafanafana. O vine e lapoa, e foliga mai o se uliuli lanumoana. Ina ia tofo, latou te foliga mai o fugalaau ma se uiga mataga, e maua mai i le blackberry.

Vailaʻau o le Esemalin Rubus - o se laau e fetolofi, umi, pulupulu pine ma lanu lanumeamata lanumeamata. O fugalaau lanu-paʻepaʻe e aoina i pulumu. O le laau e amata ona fua mai i le ogatotonu o le taumafanafana. O vine e lapopoʻa, lanumoana, ma foliga tutusa. Latou te tofo e pei o fugalaau.

Laʻau tele-fua

O le ituaiga o loʻo iloga i laʻau uumi, vavalalata, o loʻo faʻapipiʻiina e manaʻomia ai se pa puipui. O vine e lapopoʻa, uliuli i le lanu, e manatua ai se koluse i le va o fugalaau ma vine. Fua i le ogatotonu o le taumafanafana. Mai le vao e mafai ona e aoina mai le 3 i le 4 kilokalama i le taimi.

Ezemalin Darrow - o le laau o loʻo i ai taimi uumi, o laau toto. O le vailaʻau o le malulu ma e sili ona aoga. O vine e lanu uliuli tele i le lanu ma se suamalie suamalie ma le fiafia e toe faamanatu mai ai se blackberry.

Ezemalin Marionberry - o le vailaʻau o loʻo i ai e faʻaaogaina, umi, spiky, lapisi fetolofi ma le lanumeamata lanumeamata, laʻau faʻasolo. O le ituaiga e maualuga-fua mai. Mai le vao e mafai ona e aoina i le 4 kilokalama o vine. O vine e lapopoʻa, lanu uliuli ma se suamalie suamalie ma le manaia o le faʻamanatuina o fugalaau.

Ezemalin Black Jewel - O le vālaʻau o le taumalulu-malosi ma fua mai. O le laau e saʻo, o laʻau moa e ufitia i lau lanumeamata lanumeamata. O pi e lanu uliuli. E lauiloa i latou i lo latou faigata, suamalie ma le manogi matagofie.

Faʻanofo i le vevela ma tausi i nofoaga e lata ane ai

E ui i le le lelei o le manoa, e tatau ona e filifilia se nofoaga mo le totoina ma le faaeteete. E tatau ona susulu, ae ui i lea, sina ufiufi. E le gata i lea, o le saite e tatau ona puipuia mai le ata, lea e le gafatia e le laau.

E le fiafia Ezemalin i le vai, aua e mafua ai ona fesuiaʻi le aʻa. O le eleele mo le totoina e tatau ona filifilia lelei. O le matauina o nisi o nei tulafono faigofie, o le a mafai ona totoina ni laau e maualuga le totoina o le a fiafia e le gata i se tamaʻi suamalie ma maloloina, ae o latou foliga matagofie foi.

E masani lava o fuamoa ua uma ona avea ma mea totino, mo le mafuaaga lea e tatau ona taulimaina ma le faʻaeteete. E tatau ona faʻatautaia le faʻaleleia ma le faʻamaualuga tele, faʻasaoina o le "eleele" e pei o le eletise i le tele e mafai ai.

E totoina le Ezemalin i laina. I le va o togavao e tatau ona toe solomuli e tusa ma le mita. Ma i le va o laina o 1.5 - 2 mita. O le totoina i lenei auala o le a mafai ai ona e maua ni fua tele, aua o le a maua laau i le tele o le malamalama e tatau ai mo le fuaina.

Pits mo le totoina o laau e tatau ona i ai le tele o le 40x40x40 senitimita. O le eleele lea na faatauina atu ai laau e tatau ona fefiloi ma eleele humus ma togalaau. Afai ua sauni le nofoaga e tulaueleele ai, e tatau ona salalau le vao ma tuu ma le faaeteete i totonu o le lua. Luga pito i luga e tatau ona fufuluina ile palapala ua saunia muamua. I le faaiuga o le tauʻeleʻele, e manaʻomia le faʻaleleia ma faʻafefeteina le eleele. E le gata i lea, a uma ona totoina i lalo o le vao, e tatau ona tuu se vaega o mulch.

Ua tupu foi fugalaau i le totoina o fafo ma le tausiga. O togalaau e matua manaia tele, o le tele o vitamini ma mea aoga. Ae ina ia maua ai se seleselega tele, e tatau ona mulimuli i tulafono o le tekinolosi tau faatoʻaga. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai i lenei tusiga.

Faʻasalaina le tagata faigaluega

E le manaomia e le laau le fausiaina o le suavai. E tatau ona faʻaleleia pe a uma ona totō, faʻapea foʻi ma ni nai aso talu ona teuteuina. I le tau mafanafana, e tatau ona e suaina le fualaau aina pe afai ei ai se lamala.

O le tele o le suālaʻau e talafeagai mo le laau i le vaitau o le tuputupu ae, faʻapea foi i le taimi na faʻavaeina ai. Ae peitaʻi, e tatau ona faʻamautinoa o le vai i totonu o le vao e le faʻafefe, a leai o le aʻa e mafai ona pala ma mate ai laau.

Sogi mo le vaitau

E fiafia le Esemalin i le eleele e le o le eleele. Ina ia maua, e tatau ona fefiloi le eleele ma le efuefu. E tatau foi ona lelei. Mo lenei mafuaʻaga, o loʻo faʻafefiloi le eleele togalaau ma peat, compost ma humus.

Ma o le vai e le paʻu i totonu o le aʻa, faʻalautele le palapala poʻo nai kalaupapa laiti e tatau ona tuʻu i totonu o le pu mo le totoina e fatu ai se alavai.

Fertilizer

A uma ona totō, e le tatau ona faʻamaʻaina le laau. Faia muamua le meaʻai muamua ina ua mavae le lua tausaga o le tuputupu ae o vao i le tasi nofoaga.

A maeʻa le lua tausaga, e manaʻomia le faʻamafanafanaina o le Ezemalin i nai tausaga uma, e faʻaaoga ai le manu ma le phosphate poʻo le fugalaʻau. Ole fua ole laei pito i luga o le a faʻalagolago ile tuufaatasiga o le eleele i totonu o le nofoaga ma laau.

Fuga

O le fuga o le mumu o le mumu e paʻu i le pito o Me - i le ogatotonu o Iuni, e fuafua i le ituaiga.

O fugalaau o le laau e laiti, e sinasina-paʻepaʻe, e aoina i pulumu o le 10-15 mea e tutupu. A maeʻa ona toto, o le fua o fua o loʻo fusifusia i lo latou nofoaga.

Vaomatua faʻatau

O le faʻavaeina o vao e tatau ona faʻatinoina e aunoa ma le toilalo, e pei o le tele o le seleselega e faʻalagolago i lenei mea. O le taimi sili ona lelei mo le teuteuina o le tuai o le autumn. E ui o le tele o faifaatoaga latou te umiaina pe a maeʻa le ezemalin ona fua mai.

E tatau ona afu aʻo leʻi oʻo i le malulu, e pei o le a malolo lala, o le a latou momotu ma o le a matua faigata lava ona tipi. Pe a teuteu, e tatau ona faʻamamā lapisi tuai, sili, mago ma vavae.

E mafai foi ona faʻapipiʻi i le tautotogo, ae ae leʻi amataina le tafe o le sua. O le faapipiiina o le pito i luga e aofia ai foi i le fausia o vao, lea e mafai ai ona ola lala.

Aso tafaʻi aso

Talu ai e toetoe lava o ituaiga uma o Yezemalin e maua ai ni fuʻa ma ni vine tetele ma mamafa, e tatau ona nonoa. I le avea ai o se lagolago, e le tatau ona e faʻaaogaina ni laupapa laupapa, talu mai le taimi, o le a amata ona totogo vao, ma o le a itiiti le fua.

E sili ona lelei le faʻaaogāina o le soʻo. E tatau ona tasi le vaalele ma ausia se maualuga e oo atu i le 2.5 mita. Fai mai i se uaea poʻo se uʻamea lanu uumi, lea e tosoina i luga o le lima maʻa. O fuga vine e pipii i pito i luga, lea e pipii i foliga o se gata. O lala o loʻo totoe o loʻo faʻapipiʻiina i lalo.

O sea mea na tupu e mafai ai e le vao ona ola lelei, ma o vine ina ia lava le susulu o le la. Mo se fai togalaau, e sili atu ona faigofie le tausia o laau ua togafitia.

Nofoaga mo le taumalulu

Ezemalin o se togavao malulu. Peitai, e ui lava i le mea moni e faʻafefe malie ile pulu, i le tautoulu, e manaʻomia pea ona saunia le fale mo le taumalulu. Muamua e te manaʻomia le tatalaina o lālā mai le taʻavale ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i luga o le lagolago, ina neʻi faʻaleaga.

Afai i totonu o se eria e le o toe i ai le kiona, e aofia ai le pa puipui ma le peʻa, vaovao po o vao. Ae afai ei ai le tele o le kiona, o ia lava o le a avea o se fale e sili ona lelei e puipuia ai le taalili o vao.

Faʻasologa i aso uma

E tele taimi e faʻalauteleina ai Ieemina i le vao, faʻaoga mo lenei faʻamoemoe:

Faʻavae aʻa - ina ia maua, i le tautotogo e tatau ona e eli i luga aʻa ma filifili ni mea na oʻo ile umi ile 5 i le 7 millimita. Ona tatau lea ona vaevaeina i ni vaega o le 15 senitimita, ona totoina lea i laina i se loloto e le silia ma le 20 simita.

Green cuttings - o fualaau e seleseleina i le faaiuga o Aokuso, e ala i le taamilosaga 20-35 centimita luga. O aʻafiaga e seleseleina e totoina i le eleele ma le umi o le 20 simita. I le vaitau e sosoo ai, o le afa o le vaeluaina o le a mafai ona avea ma laau totō.

Faʻasalagaina o mea e faʻaumatia - mo le faʻalauteleina o le paluga faʻatasi ai ma mea masani masani, o le totoina o mea totō e seleseleina i le tautoulu, aoina ai le 20 cm le umi e oʻo atu i le 4 buds. O aʻafiaga e mafua ai ona faʻafefiloi i le vai mo le aso, ona latou totoina lea e tuu ai le mamao e 10 sene i le va oi latou. E le sili atu nai lo fatugaʻo e lua i luga ae o le eleele. Afai o le malologa e faʻaalia pe a uma ona faʻasuina, ona tatau lea ona faʻaopopo le palapala ina ia na o le lua na totoe i luga o le fogaeleele.

E le tatau ona faʻalauteleina ile Esimalin e le fatu, talu ai e le o faʻasaoina ona mea totino.

Maʻi ma meaʻai

Ezemalin e faʻaalia i faʻamaʻi e pei ole:

Roto - O lenei faʻamaʻi e mafua mai i se mea malie e faʻapipiʻi i luga o laulaʻau, ufiufi i latou i se lanu enaena. I le avea ai o se tau faasaga i lenei faʻamaʻi, e faʻaaogaina ai le lautusi. Ma mo le puipuia, i le vaitau o le tuputupu ae, ua totoina ai laau i Bayleton ma Impact.

Malosiaga malosi - O lenei faʻamaʻi o loʻo i ai se talaʻaga faʻapitoa ma aʻafia ai laulaau, totoa ma fua o le laau. E tuʻuina atu i le foliga o se paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e iu lava ina enaena. Afai e le faʻamalolo le maʻi i le taimi, o le a oʻo atu ai i le oti o le laau. Ina ia faʻatoʻilaloina le faʻamaʻi, faʻaogaina o le fiva pei o Tilit ma Quadris. I le avea ai ma se faʻasolo, o fualaau e pei o le "Trichodermin" e faʻaaogaina.

Verticillosis - o se maʻi faʻaleagaina lea e mafua ai le lalagaina ma le samasama o laʻau mo le leai o se mafuaaga. I tulaga sili atu, o fua ma wili e amata ona pala. Ina ia aveesea lenei sasa, faaaoga fualaau faasaina e pei o Previkur ma Vitaros.

O faʻamaʻi, Yezemalin e aʻafia sovils poʻo fuga tipisi. Ina ia puipuia o latou foliga, mulimulitaia ma tausia lelei le togavao o le a fesoasoani.

Mafuaaga o mea aoga ma le faʻasaʻo

O fua o Ezhemalin e maua ai se vailaʻau oona, faafetai i mea e taua tele i le tino. O pipi e iai mea e le faʻamaʻi ma le antipyretic, lea e mafua ai le Iezemalin i le togafitiga o malulu ma le niumonia.

Yezemalin ei ai sona aoga aoga i luga o le polokalama urinary, ogatotonu o le tino, intestines ma sooga. Berries fesoasoani e faamama le tino o toxini ma metala mamafa. E taua le matauina o laʻau ma laʻau o le vao na faʻaaogaina mo cystitis ma isi maʻi e iai foʻi togafitiga faafomaʻi.

Ae ui i lea, e le mafai e tagata uma ona 'aina le' au. E faʻasaina i le maʻi suka, gastritis, kuluma, urolithiasis, gout, maʻi suka ma le foma. Talu ai o le pipi o loʻo i ai se aofaiga tele o vitamini, e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete mo tagata o loʻo mafatia, o le lumanai ma tausimai.

Recipes ma Ezemalin

Yezhmalina, e pei o ona aiga e toʻalua, o loʻo faʻaaoga lelei i le kuka. E faia ai siamu, pies, sau sau ma sili atu. Lalo o nisi o fualaʻau sili ona lauiloa i lenei manogi matagofie, manogi ma le le masani ai.

Jasmine jam

O le faia o siama manogi paʻu e le tele se taimi e alu ai, ma o le taunuuga o le a mautinoa ai le fiafia o le nifo ma e fiafia i lenei fale le masani ai.

Meaʻai

  • Suga - 8 tioata.
  • Esema - 8 tioata.

Jamina kulupu:Matou te fufulu ma fufulu fua. Matou te faatumuina i fa tioata vai suka ma fafasi i latou seia oʻo ina vevela i le vevela. A oʻo i le faʻamala, ona faʻafefiloi lea ina ia faʻamavae le suka. Ona faaitiitia lea o le vevela i se tulaga maualalo ma mafanafana le paluga mo le 5 minute. O le isi, faaopoopo i ai le suka o totoe ma fefiloi seia maeʻa.

A maeʻa le suka, ave le lapisi, tuʻu i totonu o fagu vailaʻau ma faʻasolo i luga.

Vaʻai faʻasalalau pasi faʻamaʻi ma le kusi sisi ma le faʻamalolo

E matua faigofie lava le keke, ae e foliga mai o le a matua lelei lava ma e 'ai lava i le taimi lava lena.

Meaʻai mo le paluga:

  • Paʻu falaoamata - 200 kalama.
  • Laʻau faʻamalosi - 1 tsp.
  • Pulu - 150 kalama.
  • Toa - 1 fasi pepa.
  • Suga - 100 kalama.
  • Meaʻai mo le faʻatumu:
  • Ezemalin - 300 grams.
  • Lisi Cottage - 500 grams.
  • Salu kulimi - 100 kalama.
  • Fuamoa - 2 fasi vaega.
  • Suga - 100 kalama.

Laulau faia:Matou te ave le falaoamata, faʻafefiloi ma le paʻu tao ma le sima. Oti le pata malulu i totonu o poloka ma olo ma falaoamata i se mea vaivai. Faaopopo le suka ma le fuamoa, ona tapena lea o le paluga. Aʻo sauni, afifi i le ata tifaga ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le afa itula.

Saunia o le faʻatumu: ave le kalu kulimi, fufulu ese, faʻafefiloi ma kirimi kiripulu, suka ma fuamoa, ona sasaina lea i se mea faʻaleleia seʻia oʻo ina mauaina se masini tutusa.

Matou te tago i le paluga paluga, tuu atu i le fomu e togafitia i le suāuu ma fai ai itu 5 cm le maualuga.I le mea e maua mai ai le mea faigaluega, taoto le vine ma faatumu i falaoisi.

Vaʻai le ogaumu i le 180 tikeri ma tao se keke mo le 35 minute. A maeʻa le taimi, ave i fafo mai le ogaumu, faʻamalie ma faʻaaoga. Le fiafia tele.

Paʻu kulimi kulimi ma ezimalina

O le keke e manaia ma maaleale, ma o le mea sili ona taua, ua saunia lelei lava. Taumafai ma o le ae alofa i ai.

Meaʻai mo le paluga:

  • Lī le laumei - 150 kalama.
  • O le masima o se pine.
  • Laʻau faʻamalosi - 1 sachet.
  • Laʻu suauu faamamaina - 6 tbsp. sipuni.
  • Lulu - 220 kalama.
  • Milu - 5 tbsp. sipuni.
  • Meaʻai mo le sasaʻaina:
  • Fuamoa - 3 fasi vaega.
  • Ezemalin - 300 grams.
  • Suga - 170 kalama.
  • Lulu - 3 tbsp. sipuni.
  • Paʻu kulimi - 300 grams.
  • Lī le laumei - 200 kalama.

Fufulu kulimi kulimi: ave mea uma mo le paluga, faʻafefiloi ma fai se polo. Matou te ave le fomu, togafitia i le suauu ma tuu le paluga uma i totonu, faia itu.

Faʻamuʻu fuamoa i le suka seia oʻo mai le afu, faaopoopo le kusi, kiliki, toe faaopoopo le kulimi ma le falaoamata, toe taia ma suia.

Liligi le tumu i totonu o le keke ma taofi vine o le lafoina i totonu. Ona muamua lea o le umu i le 180 tikeri ma tao le kulimi kulimi seia faʻama. A faʻamaligiina le paluga, ona sauni lea o le keke. Le fiafia tele.