O le togalaau

Faʻaleleia e le tagata ia sauniuniga EM

  • Vaega 1. Se togalaau maloloina e aunoa ma le kemisi
  • Vaega 2. Faʻaleleia o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina
  • Vaega 3. Faateleina le faʻaleleia o le eleele faalenatura e le tekonolosi a EM

O le tekonolosi o le galueaiina o le fanua e selesele ai (muamua saito, ona sosoo ai lea ma isi fualaau aina) na amata e oo lava i lo tatou vaitaimi e tagata anamua o Sumerians. O le leai o ni meafaigaluega, sei vagana ai se tootoo, na latou maua i le 200 kg / ha o le karite ma le saito. Talu mai lena taimi, o le lalolagi e masani lava ona aafia i le vevesi ma le faʻaleagaina o faiga masani o loʻo tutupu i le palapala, faʻafefe faʻaleagaina ai sootaga tutusa o loʻo i ai i le fatuina ma le faʻaleagaina o aganuʻu o laufanua ma faga. O a latou fegalegaleaiga e faia ai le humus tatou te manaomia tele, lea e fuafua ai le gafatia o le palapala e maua ai fualaau aina lanumeamata ma meaʻai.

O le Humus o le taunuuga o le galuega o le faitau miliona o meaola ninii microscopic, o nisi o le mea e faaleagaina ai le faavae o le eleele i elemene, ao le isi, i le isi itu, e aoina mai ni tuufaatasiga fou mai ia mea e avea ma meaai mo laau toto. O le mea lea, o le sini autu o le galueaiina o mea olaola o le fesoasoani lea i le humus formation, ae aunoa ma le faalavelave i faiga masani i le eleele.

O pule o le eleele poʻo meaola ninii e ola lelei i totonu o le eleele i le ituaiga o meaola maropi ma anaerobic ma gasegase o loʻo faia ai se matafaioi i le tekonolosi a le EM. O tagata e toe faʻafoʻisia le faʻaleleia o le palapala e le o faʻamaʻi. E le mafai ona latou faʻaleleia le fualaʻau pe afai o a latou meaʻai e le o faʻamalosi.

O le mea lea, e pei lava o soʻo se isi lava ituaiga o faatoaga o le ola, EM tekonolosi faʻaoga mea manaʻomia mea masani masani o loʻo ulufale i le palapala. E mafai ona avea ma vaomago, otaota otaota i le ituaiga o manulele, moa moa, humus, e le aofia ai maniua o minerale, vailaau e tineia ai manu faalafua ma isi mea e le masani ai mo le eleele.

Faailoga pepa faʻamalolo ma meaola lelei. © CAT

Tuuina atu o le eletene EM

Ina ia mafai ona galue atoatoa i le eleele na faia i le fofo o le EM, e tatau ona tuʻuina atu ia i latou meaʻai.

Manatua! O galuega uma faʻatasi ma le EM o loʻo faia i luga ole palapala malulu. I totonu o se mea malogo, latou te le galue ma feoti.

Afai o le eleele e lava lelei (chernozems), ae o loʻo faʻatulagaina ma e aofia ai le tele o vao, mo tagata e amataina, e manaʻomia ona faʻatasi ma EM. I le tautotogo ma le tautotogo, pe a uma le faʻamafunaina o le lanu lanumeamata o vao, faʻamamaina le eleele i le faʻafeinu vai ona sasaa ai lea i se vaifofo o le EM i le maualuga o le 1: 100 (1 l o le vai / 10 ml o le tali o le EM) e ala i le faʻafeinu. E mafai foi ona faia le faiga lava lea i le ogatotonu o le vaitau ma 2-3 vaiaso aʻo lumanaʻi le tau malulu. I le taimi o le tautotogo-taumafanafana, o le EM o le a maua ai se aofaiga o le humus. I le taumalulu, o le palapala o le a faʻamaua ma meaʻai. O le faʻaaogaina o tekonolosi e faʻaleleia ai le fausiaina o le eleele o le a faʻamatalaina i le tusiga mulimuli.

Afai o le palapala ua faʻaitiitia i meaʻai, a maeʻa ona seleseleina e ala i le faʻaleleia o le vai e faʻafefe ai faʻamalo o le vao. O togafitiga ile eleele i le 7-10 cm e faʻaumatia ai vao, fai ai fugalaʻau (manure, humus, faʻapalapala moa, ma isi). O loʻo faʻapipiʻiina i luga o le palapala eleele e ala i le tatalaina (e le o le eli, aemaise lava i le faateleina o le vai) e le sili atu i le 10 cm.

I le amataga o le tautotogo, o togafitiga e togafitia i le tautoulu faatasi ai ma le fofoina o fofo EM o loʻo ufiufi i se ata tifaga, ma faia ai se aʻafiaga o le kiona A vevela le palapala ile + 8 ... + 10 ° С, EM amata ona galue. Leai muamua nai lo le 2-3 vaiaso mulimuli ane, e mafai ona e faʻaogaina le moega togalaau. I le auala, i le tautotogo ma le autumn, e mafai ona e faʻaaogaina faʻaopoopoga fatuina o laulamu lanumeamata. E faʻatautaia vave e le EMs le faʻamafanafanaina o fualaʻau ma laau e maua ai meaʻai faaopoopo.

Ina ia aua nei faatauina le Baikal EM-1 i tausaga taʻitasi, e mafai ona saunia ni puleaina o le fuga o le eleele i le fale e pei o se elemene EM, o le EM compost, o le EM urgasy, o le EM-5 - o se vaifofo autu mo le tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua.

O le iʻuga o faʻafitauli i luga o latou tulaga e sili atu nai lo mea na saunia mai le faatauina mai ole Baikal EM-1. E le gata i lea, e toetoe lava a tau le tau o lē e ona. I le avea ai ma mea taumafa faʻaleagaina mo fuamoa EM, o lau lau o lau o le autumn, otaota mai le seleseleina o fualaau faisua (naʻo mea ola maloloina), vao ma isi otaota e mafai ona faʻapipiʻi i le eleele. O le a mama le 'upega tafaʻilagi, ma EM o le a maua meaai talafeagai.

O le faavae mo sauniuniga EM e mafai ona saunia mai susu susu. © Moti Scotti

Sauniuniga ma le faʻaaogaina o le EM eletise (mai aafiaga patino)

I le avea ai o se oloa, o se vaega EM o se faʻamafaʻi tele o vao lanumeamata e faʻaleleia i se faʻaogaina o se faʻagasologa o le EM. O le EM elemene sauniuni e aofia ai vaega o le vai ma le mautu. O le vai o se fale e faia i le fale, ma o se mea o totoe o se mea faʻapena o mea faʻapitoa ua saunia. E tusa ai ma le taimi o sauniuniga, e vaevae le EM i le taumalulu ma le taumafanafana. O le sauniuniga o le taumalulu e talafeagai, ona o le faʻaaogaina o sauniuniga EM e amata i le amataga o le tautotogo, i le taimi lava e susulu ai le palapala ile + 10 ° C. O se fofo o galuega e talafeagai foi i greenhouses pe a sauniuni se paluga palapala, fatu, togalaau ma fualaau aina.

Uma o le taumalulu EM extract

I totonu o se fagu uʻamea ma se gafatia e 50 lita, ou te faʻaofiina se ato uumi o ata tifaga. O lea e sili atu ona faigofie le faʻapuni vavalalata o le faʻafefiloi o meaʻai. Ou te faʻatumu le 2/3 pauna (faʻatasi ai ma le faʻamalosi, ae le o le kukaina) faʻatasi ai ma muai paʻu, otaota fale. Laʻau mūmū ma le lanumeamata e leʻi totoina, pepa, fualaau faisua (e le afaina i faʻamaʻi), paʻu, meaʻai, vaovao, vao (e le pala). I totonu o lenei vaega ou te aumaia 1-2 kilokalama o le moa, lupe lupe po o le manua fou.

Ou te sasaa atu le 0.5 lita o le vaifofo faavae (saunia mai le Baikal EM-1) ma le 0.5 kilokalama o le jam tuai, mai i vine po o le 0.5 kilokalama o le suka, i le 50 kilokalama kilo. Faatumu le fagu i le mafanafana (aua le vevela) vai ina ia mafai ai ona natia le paluga i lalo. E tatau ona leai se vai mai le chlorine, a leai o le a maliu EM. Faʻafefiloi uma mea uma. Ou te teuina le ata tuai (ina ia le mafai ona ulufale mai le ea), sa ou tuu le faasaua i luga ma ni piliki i luga. O le pusa e tatau ona i ai i totonu o se potu mafanafana: garage, falemaʻi, fale faʻavae. E manaʻomia le vevela i le laina + 16 ... + 20 ° C, e mafai ona alu aʻe i le + 25 ° C. O le faʻamanatuga e tumau i le 3-4 vaiaso.

E oʻo atu i le faaiuga o le vaiaso lona lua (ou te tilotilo i le tulaga, masalo o le taimi muamua), o le gas e faʻapipiʻi i totonu o le faʻafefiloi. Ou te tatalaina le ata i luga o le 3-5 aso, faʻafefiloi le paluga ma faʻasao le gas. O taimi uma lava ou te siaki ai le pH o le fofo. Lactic acid poo le silasila manogi manogi ma le pH = 3.5 o loʻo faʻaalia ai le saunia o le suʻega.

Ou te faamamaina le vaifofo o oloa maua mai ma fagu ai. Mai le 0.5 lita o le faavae o le fofo, o le a maua ai le 14-15 lita o le fofo o mea tau fale. E teuina mo le sili atu i le 3-5 masina, e aunoa ma le aveesea o le aoga. Ou te faʻaaogaina le mea malogo mo le mulching poʻo le faʻamaina o le fugalaʻau. Ou te faʻavaivai i le iuga o le fale e maua mai i le fale i le faʻatinoina o le faʻatonuga o le manaʻoga ma le faʻaaogaina o laau totō ma le eleele (silasila i le vaega 1, EM sauniuniga i fualaʻau fualaʻau ola).

Summer Extended

Pe a faʻaaogaina vaega tetele o le eleele, togalaau faʻatoʻaga ma togalaau, o nisi taimi e le lava ai le faʻasao o le taumalulu. I lenei tulaga, e mafai ona e saunia se faʻamafanafanaga o se faʻavae o le fale o le EM.

I le vevela o le taumafanafana (+ 25 ... + 35 ° С), o le faʻamaunuuga o le lanu lanumeamata o vao leaga ma le taumafa o le taumafanafana e naʻo le 5-6 aso. O le mea lea, ou te faia le faʻamalosi i totonu o pusa laititi (20-30 lita tank). O le tele o vao eseese, o le sili atu foi lea o le lelei o le tali. I le faaopoopo atu i vao leaga, e mafai ona e faaopoopoina laau toto i le paluga - chamomile, plantain, yarrow, burdock, nettle ma isi.

Mai le 3-4 aso ou te amata tatalaina le paluga, faʻafefiloi, fua le pH ma se lipine ma fagu pe a oʻo i le pula. O le totoe o le galuega sauniuni e tutusa lava ma le taumafanafana i le taumalulu EM.

O le i ai o laʻu lava fofo autu, i le lumanaʻi o le EM-concentrate o loʻo faʻatau mai faleoloa, e masani lava ou te le faʻatau. Ou te tuʻuina atu se vaega o kulupu leaga mai vaega taʻitasi (0.5-1.0 lita). Ua lava lea e saunia ai 1-2 pusa o se tau o le taumalulu.

I le fale, e mafai ona e faʻafouina le resitalaina o le fuga o le eleele i le tulaga o se mimita EM. © Cherakah farm

Sauniuniga o fofo o galuega mai se vaega EM elemene

Ou te saunia ni fofo taulima mai i le vaega EM extract, ae ou te aveina 2 taimi sili atu o laʻu vaifofo autu i le 1 lita o vai. Mo le galo o fatu ma le totoina o fatu 1: 2000 (1 l / 1.0 ml), mo le togafitia o laau matutua 1: 1000 (1 l / 2.0 ml), mo le totoina o eleele 1:10 (1 l / 200 ml) poo le 1: 100 (1 L / 20 ml). E masani ona ou saunia le 10 l o le tali o galuega. Pe a sauni ni fofo o galuega, ia mautinoa e faʻaopopo le tālā poʻo le suka i ni aofaiga tutusa ma le faavae. Fua le 'auʻiliʻiliga pito i lalo ma se tuila, o le sasaa e mata e mataʻutia.

Manatua! O maualuga maualuga e taofia ai laau ma le faʻamoemoe e le mafai ona maua.

Faʻamaʻu EM Faʻasa

O le tele o otaota masani e tumau pea i totonu o le aiga: luga, mutia, vao, lau, vao, vao ma isi. Mai ia i latou ou te saunia EM-composts poo bio-compost. E le pei o se elemene EM, o se faʻalaʻau o le totoga o le toto e faʻaaogaina ai ni vaifofo masani poʻo ni fofo o sauniuniga EM.

E mafai ona faʻamalosia faʻamalaʻau EM i meaʻai o meaʻai, ae le o le faʻaofiina o gaʻo, ae faʻaaogaina ai le gaʻo. O le mea lea, o le otaota mai le sinapi ma le faʻasolosolo e mauʻoa i fuamoa, o le comfrey e mauʻoa i le pāmala, laʻau o le buckwheat, melo e tele i le calcium, ma e faʻaputuina ai le gaʻo ma le uʻamea i totonu o laau toto. I le taimi o le fermentation, ua tuʻuina atu elemene ma, pe a faʻaofiina i totonu o le palapala, e faʻaaogaina EMs e fai ai chelate ituaiga o salima e maua i laau toto.

I le taumafanafana, e mafai ona saunia le biocompost i auala e lua:

  • vaovao, ma le vaalele
  • anaerobic, e aunoa ma le vaalele.

Polokalame o le biocompost vaʻalele

I laʻu tamai faatoaga, ina ia faaitiitia le taimi ma le malosi i luga o le faapalaga o faapalaga, ou te faaaogaina le auala vaomalo e saunia ai biocompost e tusa ai ma se polokalama faigofie.

I le taimi o le tautoulu e teuteuina ai fualaau aina ma laau talatala, ou te faʻaaogaina paranesi laiti uma e avea o se alavai faʻavaivai mo le fagafale o le faapalaga o le lumanai. Ou te faʻapipiʻi latalata i le lumanai le tuʻuina atu o le biocompost i le palapala. I luga o lenei tulaga ou te faaopoopoina uma otaota na ou ave ese mai le togalaau, mai le togalaau: luga, lau, ma isi. E manaʻomia le fesuisuiaʻi o mea faʻaaoga e faʻavave ai le faʻamalosi. Ou te lafoai otaota i luga o laulau e lima (e mafai ona vevela) 15-20 cm le maualuga. Sa ou taʻotoina taʻitasi taʻitasi ma le 2-3 otaota o le eleele, susu mai le suāvai i le vai ma faʻasalalauina i se fofo taulimaina o EM-faʻamatalaga poʻo le faʻaogaina o faʻamaumauga ole EM-faʻatusatusa mai luga. I luga o le 10 l o le vai mafanafana ou te faaopoopo ai le 100 pe 50ml o le vaifofo autu. Ou te ufiufi le faaputuga seleselega mai luga ma le eleele, faʻafefeteina vave ma sui le faaputuga saunia. O taimi taʻitasi aʻo leʻi faʻamamaina ma faʻamafa, o le a ou lueina se fusi ma se faʻaaogaina o le EM extract.

E ala i le tautotogo, o le faailoga tusi e muta ai le faanatinati. Ou te faʻaaogaina faapalaga faʻapena e pei o le faʻalaʻau poʻo le mulch. Ou te taotoina le tele o lala, o aʻa tetele i tafatafa lata ane o le alavai o le isi tausaga e sosoo ai o faaputuga o vaitau o tautotogo ma taumafanafana. O le mea lea, o le togalaau o le togalaau e masani lava ona lelei, otaota otaota e le taatia i se mea. E tatau ona maitauina, o lenei auala, ua saunia le kapaila lauʻeleʻele mo le faʻaaoga i le tautotogo, ma le tau mafanafana pe a ma le 7-12 aso. Ae faʻatasi ai ma le faʻavaveina o le faʻamalosi faʻatasi ma le ea, o le a tele se aofaʻi o le nitrogen e leiloa. O lea faʻapalapala fou pe a faʻaaoga, e mafai ona susunuina le aʻa, ma e oʻo lava i se 'oga laʻititi o se fualaau aina. O le mea lea, pe a fai le faapalaga, e vavae ese i latou mai laau ile 5-7 cm le palapala. O le tele lava o taimi, o sea biocompost ua maeʻa faʻamaufaʻailogaina i le vavae ma le faʻamautuina mulimuli ane (e tatau ona mafanafana le vai i le la). Mai se tagata faʻataʻitaʻi, e le fautuaina le suāsusu.

Fagavai mai otaota fale ile EM bocache. © Al Pasternak

Anaerobic Biocompost Sauniuniga

O le sauniuniga o le anaerobic EM compost e sili atu ona lelei nai lo le filifiliga ole vaʻaia:

  • sili atu mea taumafa e faʻaauau i le taimi o le faʻasusu,
  • Anaerobic EM faʻaleagaina le atinaʻeina o le lelei, lea e nafa ma le tuputupu ae ma le lelei o le seleselega,
  • i le taimi e tasi, o loʻo faʻalautele se taliga tele e le manaʻomia ai le faʻalanoaga tumau.

I lalo o le natura masani, o le faapalaga e masani lava ona tupu mo le 2-3 tausaga, ma saunia ma le faʻaaogaina o tapenapena EM sauni mo le faʻaaogaina ile 4-6 masina. O lona uiga, e le tatau ona nofo i se vaega itiiti o le fanua i lalo o faaputuga ma otaota suamalie.

E le manaomia e le faʻamalosi faʻamaina le okesene. O se tulaga masani lenei. Ou te eli se lua i lalo ifo o le tauau 30-50 cm loloto (mo le faʻafefe moe). I luga o itu i luga o le lua, ou te fausia se pa e le sili atu ma le 1.0-1.5 m le maualuga mai laupapa poʻo isi mea. O le uumi o le uʻamea o le faʻatonuina. I le pito i lalo o le lua o loʻo taatia ai lalo ole 25-30 cm o totoe. Meaʻai, fale, fualaau faisua, faʻavasegaina, siakila, laulaau, vao, fugalaau faʻasaina fou. Ou te tuʻimomomoina vaega tetele. E faʻamavae vaega taʻitasi i le 3-5 cm o le palapala, faʻamamaina ma felafolafoai ma fofo o le EM o le faʻaoga tutusa e pei o le sauniuni o le faapalaga vaomalo.

O le maualuga o le manogi o le faaputuga faapalaga e tatau ona tausia i le 60% o le manogi (le setete o le sipuni tuʻu). Ou te solia ma le faʻaeteete taʻiala taʻitasi. A oʻo mai le maualuga o le kolisi manaʻomia, ou te uuina se maualuga maualuga o le siteki e faasino i le pito i lalo i le ogatotonu. Mo le 3-4 aso muamua, o mea o loʻo i totonu o le kola ua vevela i le + 40 ... + 60 ° C. I le paʻi, afai o le pito i lalo o le laau e vevela, o le mafanafana e masani lava. Afai e tumau le maualuga o le vevela mo se taimi umi, ou te faʻamafanafanaina i le fafaga. I aso muamua, o le microflora le lelei e susunuina ma o se vaega o le aoga, fua o manu. O le mamanu o loʻo faamamaina. O le mea lea, e tasi i le vaiaso ou te faʻamaluluina le pusi e faʻamautinoa ai le faʻamalieina sili ona lelei ma togafitia i vai fou o fofo EM.

I le masani masani o le faʻamalosi, o le vevela i totonu o le faupuega e + 25 ... + 30 ° C. Ou te ufiufi le gutu ua maeʻa i se vaega o le mutia po o le afifi palasitika. O le tausiga o meaola ao lei oʻo i le matua matua masani lava. O le palu laupepa e manaia le manogi o le eleele. O le faapalaʻau anaerobic e mafai ona oʻo ile afa i le taimi o sauniuniga ile eleele. O le silo-like mass e tupu i le palapala. E le tatau ona faʻaaogaina falalaʻau minerale pe'ā faʻaaoga le biocompost.

EM Urgas mai otaota taumafa

I le taumalulu, ina ia aua le lafoai mea taumafa, e mafai ona saunia EM-Urgas mai ia i latou. O le mea sili lea ona taua ile biofertilizer, o lona sauniuni e 4-10 aso. O le kulupu mo le faʻamalosiina o se mea taumafa fou meaai ma le maualalo o le vai: pateta pateta, falaoa falaoa, fuamoa, ponaivi, ma isi.

I le taumalulu, ina ia aua le lafoai mea taumafa, e mafai ona saunia EM-Urgas mai ia i latou. © tagata fai togalaau

Le faagasologa o le kukaina EM-Urgasy

I le pito i lalo o soʻo se mea e sili atu (faʻapipiʻi palasitika) ma se tapuni uʻamea, matou te faʻapipiʻi se mea faʻafefiloi i luga o vae, i lalo ifo o le pito i lalo o le tagata e faʻaaogaina le pa. Matou te tuʻuina se pusa paʻu i luga o le mea faʻafefete, faʻapipiʻi ifo i lalo e faʻataʻapeʻape ai le moe i le tagata e faʻaaogā. I le gasologa o le aso, matou te tuʻuina se faʻamafunaga mausali i se isi pepa palasitika po o se isi faʻamaʻi. I le afiafi tatou te faaopoopo atu i mea na muamua atu i le pusa ua saunia. Tasi le otaota i ni fasi 'ie 2-3 cm. O taʻiala taʻitasi e sosolo mai le pamu moli faʻatasi ma se faʻamaumauga o mea totino o EM-1. Matou te faatumuina le otaota ina ia le maua ai le ea. Matou te vili le ata ma tapuni le tapuni. Tatou te tuua le pakete po o le atigipusa i le vevela o le potu mo 4-5 aso, ona tatou ave lea i fafo i se nofoaga e sili atu le vaivai (e le o totonu o le pusaaisa ae le o luga o le auala).

Afai e lelei le faʻamalosi, o le urgasa e manaia le manogi o le suasami. Afai e le faʻaaogaina le taumalulu, e tatau ona faʻasisa ma teu i luga o se faletusi lautele. I le tautotogo, vela ma faaaoga e avea o se biocompost. E ui lava e 5 taimi sili atu le aoga o Urgas nai lo le sauniuniga a le Baikal EM-1, ae e tele lava ina le saunia. O le a le mea e fesootaʻi ma se manogi le lelei i totonu o le potu e kuka ai le kuka.EM-O Urgas ua gaosia e kamupani i le tulaga o se paʻu mago i lalo o le igoa Urgas-starter. E faʻaaogaina mo laei pito i luga pito i luga o laʻau ma totonu o le fale lauʻeleʻele, faʻamalosia o laʻau, totoina o laʻau, i le tulaga o le faaleagaina o laau totō e le timu, faʻafeiloaʻi punavai toe foʻi. Faʻaaoga EM-Urgas ma le mea moni e mafai ona faʻaaogaina e avea o se fesoasoani faʻalaʻau mo meaola ma moa.

Sauniuniga o fualaau faasaina EM-5 mo puipuiga mai meaola faalafua ma faamaʻi

I lona tuufaatasiga, o le EM-5 sauniuniga e ese mai i galuega fesoasoani a le Baikal EM-2 concentrate, EM extract ma EM urgasy. O mea taua e mafua mai i le tuufaatasiga e mafai ai ona faʻaitiitia le aofaʻi o meaola faalafua ma faʻamaʻi i le faʻaauau ona faʻaaogaina. A faʻaaogaina le EM-5, e tupu le faʻamalosi ile luga o totoga o vegetative o laau (laulaʻau, tipi ma pine). O tulaga leaga mo le atinaʻeina o microflora pathogenic ma le le mafai ona ola o laau toto o laau e tau atu ai i le oti o siama ma siama faʻamaʻi, suʻe ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

Le aoga o fualaau faasaina EM-5

O le vailaau faʻasaina a le EM e le o se vailaau faʻasaina. O le faʻaaogaina o le aʻafiaga o le a le maua. O le pulupulu e amata i le vaiaso talu ona totoina togalaau aina i se taimi faifaipea, ma vao ma laau pe a fuga lauusiusi. Toe faia togafitiga i luga o le ola maloloina ma le le afaina 1 taimi i le 7-10 aso. I le amataina o faʻamaʻi po o le faʻaalia o meaola faalafua, matou te faateleina le faʻafia ona faʻaleleia e oo atu i le 2-3 taimi i le vaiaso pe a maeʻa aso 3-4. Faʻaauau le fufuluina o le fuālaʻau pe a uma le 16-17 i le afiafi i luga ole laʻau susu ma ia mautinoa e toe fai pe a uma timuga.

Tuʻu le tī. © Mary & Jim

Le auala e saunia ai fualaau faasaina EM-5

Mo le sauniuniga o le 1 lita o le vailaau faasaina, o mea nei e faaaogaina:

  • vai faʻamamaina i le vevela o le potu - 600 ml,
  • siamu e aunoa ma ni vine - 100 g Afai e maua, e sili atu ona faʻaaoga le syrup sua 100 g,
  • fou 6% vailaau - 100 ml,
  • vodka poo le ava malosi - 100 g (40 ° leai se malosi),
  • fofo autu o le mafaufau "Baikal EM-1" - 100 g.

I totonu o se atigi fagu, faʻasala le tioata poʻo le vai i le vai, faʻaopoopo le faʻaopopoina o se vaifofo o le vineta, vodka. Sini, sasaa le faʻaogaina o le faʻasoasoa o le EM sauniuniga. O le faʻafefiloi o loʻo faʻafefiloi ma faʻafefiloi ma vave sasaa atu i totonu o se fagu lita pe afifi i soo se mea uliuli. Liligi le paluga i lalo o le faai o le fagu. Afai e tumau le avanoa, faʻaopopo vai. E leai se ea. Matou te tapunia le tapuni ma tuu i se mea pogisa mo le 5-7 aso i le vevela o le + 27 ... + 30 ° C mo le faʻamagaina. I le oʻo mai o le gas (pe a uma 2-3 aso), tatala le tapuni, sina luluina le tali.

Faʻaiʻuina le fesuiaiga o le kesi, ua saunia le fofo. Matou te faamauina le tapuni. O le mea e maua mai ai faʻamatalaga o meafaifaʻaili e teu i se nofoaga malulu mo le 3 masina, ona faʻaitiitia ai lea o lona aoga. O se vaifofo lelei e maua ai le manogi manogi o le faʻamalosi. O le manogi o le pala o le faʻamaoniga lea o le olaga faitino. Ina ia faʻapipiʻiina laau mai le faʻaaogaina o faʻatauga, matou te saunia le aufaigaluega i le fua tutusa e pei o le faʻaogaina o faʻamaumauga o le elemene EM.

  • Vaega 1. Se togalaau maloloina e aunoa ma le kemisi
  • Vaega 2. Faʻaleleia o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina
  • Vaega 3. Faateleina le faʻaleleia o le eleele faalenatura e le tekonolosi a EM