O le togalaau

Squash - togavao i fafo

Squash o le aiga o le pumpkin. E tusa ai ma le tofo, o le fua i fafo o le fualaau aina - pumpkin squash e latalata latalata i le zucini, ae le pei oi latou, ua le o iai i latou i le natura i le vao. O lenei fualaau faisua o le taunuuga lea o le faʻaogaina masani. O se taunuuga o filifiliga uumi i le taimi o le galueaiina, o le squash na lelei ona fetuutuunai i le fuaina o fua i afa eseese. O le mea moni, o squash e ese mai le zucchini i fafo atu o le tino ma le lanu o le paʻu, sili atu le tino. O isi uiga o aganuu faʻatauvaʻa ma auala o kuka e toetoe tutusa lava ma le zucini. I lenei mea, e mafai ona e faamasani ia oe i ni auiliiliga auiliili ma metotia o le tuputupu ae ma le tausiga o squash, o latou aoga aoga, ma ituaiga sili ona lelei.

Suki, po o le ipu uila

O le a le mea, squash?

Patisson o se fualaʻau fualaʻau faaletausaga, o loʻo faʻatusalia mai ni laau laʻau poʻo ni lapisi. O le fausaga o laulaʻau, mago ma fugalaau tetele e tasi e toe fai zucchini. O eseesega mai fafo e amata i le fua o le fua o fua. O fua o le squash o pumpkins, lapotopoto (foliga faʻaputu) poʻo foliga fetu (fugalaau), faʻalelei faʻalelei, ma le lamolemole po o le gaugau, o le tele o lanu:

  • papaʻe
  • moli samasama;
  • samasama susulu, susulu;
  • moli
  • pouliuli lanumeamata
  • fesuiaiga (i lenei tulaga, multi-colored).

I le telē, fuamoa o le squash pump e oʻo i le 30 cm le lautele, ae o le maualuga pito sili ona maualuga o fualaau lanu meamata e iva le 10-12 cm.

Tuu sikuea i le suiga faaleaganuu

E pei o isi pumpkins pumpkin, sikuea i se suiga faʻaleaganuʻu e toe foi i lo latou nofoaga muamua pe a mavae le 4-5 tausaga. O le au muamua muamua o ni faʻasatauro (eseese ituaiga kāpeti), malulu, e aofia ai pateta. E le mafai ona e totoina ni fatu ma totō squash pe a uma fua o fua.

Eseese lanu sikuea

Squash sauniuniga

Mo lapisi, eleele solitasi ma le pH = 6-7 iunite e manaʻomia. Afai o tausaga talu ai na faʻamaʻaina le palapala mo se taimi uumi na o na o le mineral kops, e mafai ai ona maua le eleele. O le eleele e mafai ona faʻamalo i le tautoulu e ala i le faʻataina poʻo le lūlūina o le mutia lanumeamata i lalo ole taumalulu. O le fua faatatau o le faʻaaogaina o le pefu laupapa o le 0.2-0.3 kg / sq. m sikuea. Afai e faʻaaogaina le pefu peat mo le faʻamaʻi, o le fua faatatau e faʻaleleia i le 1.5-2.0 taimi. Mo le luluina o le lanu lanumeamata, faaaoga se vetch-oat mixed, mustard ma legumes, vetch, etc.

Ia faaeteete! I le tosoina o le eleele i le efuefu, aua le faʻafefiloi ma le fuga. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasolosolo faʻatasi ai ma le faʻamalositino, o le efuefu o le a faaliliu ai nisi o ia mea e le mafai ona maua i laau. I ia tulaga, e faʻaaogaina fugalaʻau i le tautotogo i lalo o le totoina o squash.

E sili atu le faʻaogaina o le faʻafefe poʻo le palapopo matutua mai le autumn i lalo o le eli mo le eliina o squash (o le a latou faʻaitiitia le eletise ma avea ma fugala). O le faʻaofiina o faʻamaʻi faʻamalosi e sili atu le lelei e faʻafeiloaʻi ai i le tautotogo ma faaopoopo i le faʻamafanafanaina o le tautotogo.

Squash fatu sauniuni

Ina ia maua ni paʻu agalelei o squash, e lelei tele le faʻatauina o fatu i totonu o se faleoloa poʻo i kamupani fefaʻatauaʻiga ua laiseneina e faʻatau atu fatu.

Faatasi ai ma le tutoatasi o le seleselega o fatu squash, e tatau ona latou saunia mo le luluina:

  • Faʻaleagaina mo le 15-20 minute i se vaifofo o le paluga faʻasalalau. Fufulu ma matutu.
  • A maeʻa le 2-3 aso, faʻaleleia le germination, togafitia fatu i se vaifofo o le apocide (20 mg / 1 lita o povi). Ina ia tu - o se aso, fufulu, mago.
  • Sogi i le vai aʻo lei lulu, ina ia fufula pe fatu laau fatu o sikuea. E mafai ona e lūlū ma fufulu fatu.

Manatua! Mo le luluina, na o squash fatu o le 2 i le 3 tausaga talu ai ua faʻaaogaina. E tatau ona mamago fatu. E leʻi maeʻa, o fatu laʻau e fai ai fugalaau tane.

Patisson, poʻo le paukini e pei o le 'eleʻele.

Aso o le luluina o squash i nofoaga tatala

Squash o fualaau vevela ma ua totoina i eleele tatala i le faaiuga o Me - amataga o Iuni, pe a lamatia le tautotogo, toe faafoi atu le malulu o toe faafoi ma eleele i totonu o le ogaumu 15cm anuʻatele e ola ai le maualuga seia oo i le 14 ... + 17 ° С.

Pusa 1. Aso o le luluina o squash i nofoaga tatala i itulagi o Rusia

ItumaloTaʻuina o aso
South20-30.04 - 10.05
Central Black Earth10-15.05 - 15.06
Midland ma Moscow Region15-20.05 (lalo o le ufiufi); 20-30.05 - 5-10.06
Far EastMai le 06/15
NorthwestGreenhouses
Siberia ma UralsGreenhouses

O aso e luluina ai e mafai ona suia ma muamua atu fua o laau e mafai ona maua pe afai ua tupu le squash:

  • e ala i fualaau
  • i totonu o moega mafanafana
  • faatasi ai ma le mafanafana o le moe ao leʻi luluina.

I nei tulaga, o le uluai seleselega o squash e mafai ona aveese 2-3 vaiaso muamua nai lo le fuafuaina.

O moega mafanafana ua saunia i le tautoulu, faʻapea foʻi ma isi mea totō. Talu ai ona o le eleele, pe a faʻafefeteina mea tau meaola, faʻamafanafana i le maualuga o le vevela i le taimi muamua nai lo le maua o le vevela ole ea, luluina sikuea pe maeʻa fatu laau i le avanoa avanoa i lalo o fale le tumau (mini-greenhouse).

  • O se fale laititi-greenhouse e faʻapipiʻi faʻapitoa.
  • O fualaau aina po o fualaau aina e faʻafeinu lelei i le vai mafanafana ma le biofungicides o loʻo faʻamavaeina i totonu.
  • E faʻaaogaina biofungicides ina ia lē faʻaumatia le microflora aoga o le palapala ma puipuia aʻa o squash mai siama siama-siama. E mafai ona e faʻaaoga le planriz, phytosporin-M ma isi.
  • A maeʻa le tau mafanafana o le tau, e aveese fale puipui.

I le itu i saute ma le lotolotoi o vaipanoa e masani ona toe foi mai i le tautotogo, e mafai e se tasi ona faaaoga fautuaga a le au faifaatoaga poto i luga o le moega o moega o fanua tatala:

  • i le tele o vavao e lulu ai le sisi, fai le loloto e oo i le 20 cm le loloto ma tumu i le suamalie fou po o le faapalaga;
  • e amata ona susunuina, faʻamalosia mataupu faʻalepoleni ma se vaitafe vai vevela;
  • ufiufi i palapala.

I le kemisi faʻasolosolo, o le a amataina faiga faʻapala i le tuʻuina atu o vevela, lea o le a mafanafana ai le togalaau. Mai luga e mafai ona faʻapipiʻi faʻapipiʻi arcs faʻatasi ai ma se pusa ata.

Fatuga o le squash i totonu o se fale kesi

Sowing seed squas, totoina laau

O laau o le Squash ua tupu i auala tutusa ma i lalo o tulaga tutusa e pei o squash.

Afai o le eleele ua lava lelei ona paʻu i le tautoulu, ona muamua lea o le totoina / totoina o le squash i totonu o le lua, e mafai ona e faʻaopopo ma faʻafefiloi se sipuni o le efuefu i le eleele. E manaʻomia le faʻamamaina o le palapala vevela.

Fualaau aina suamalie po o fualaau aina ua totoina / totoina i se auala masani pe faatafafa-fuaina e tusa ai ma le polokalame 50x50 cm po o le 50x70 cm.

O le loloto o le totoina o fatu o squash e faalagolago ile ituaiga o palapala. I luga o le eleele malamalama, o fatu e tanumia i le 8 cm, i luga o palapala mamafa, e le sili atu i le 5-6 cm.

E lua fatu e totoina i vaieli taitasi, pe a uma le germination e aveeseina se totogo vaivai.

O laau squash ua totoina pe faʻalautele mai ipu i le mamanu e tasi, tasi le laau i le lelei. E tanu le fatu i le eleele i lau muamua. O le lalolagi o loo siomia ai le laau e fai si siaki.

Ina ia mafai ona maua ai ni tulaga mafanafana mo laau, mo le uluai taimi e teu ai fale, aemaise lava i le vave totoina / totoina.

O fafo fafo squash tausi

Squash top dressing

Squash o se fualaau aina ma se vaitau puupuu e tuputupu aʻe. O le mea lea, e faalua ona fafagaina laau ile vaitau. I le auala, ma le suavai lelei o le togalaau ma meaʻai i le taimi o le tautotogo o le tautotogo-tautotogo, e mafai ona solo ese ofu pito i luga.

O le uluai fafagaina o le squash o loʻo faʻatinoina aʻo lei tupu le fua tele o masini, e sili ona lelei i fugalaʻau. Mai le fuga, manufela o manulele, fofo ua saunia ma faʻaaogaina i lalo o laau ina ia le aʻafia lau laʻau. Ia mautinoa e sua le eleele pe a uma ona e inu vai. Afai e leai ni fugalaʻau faʻasaina, ona faʻaaogaina lea o le nitroammophoska, nitrophoska, kemirini i le fua faatatau o le 50-70 g / sq. m

O le fafaga faalua o squash o loʻo faia i le amataga o le fua tele. Ua faʻafeiloaia faʻamaʻi faʻasamaʻi-potassium faʻamalolo i le fua o le 50-60 g / sq. m

Fafagaina ma faʻamaʻi faʻamalosi e mafai ona suia i fofo. 2 leotele puno o le fuālaʻau o loʻo faʻasese i totonu o se pakete vai ma faʻaofiina i lalo o vao o squash, ma pe a maeʻa laina, ona vaeluaina lea o laina i le va o laina.

Patisson, poʻo le paukini e pei o le 'eleʻele. © Damo

Faʻasalaga squash

E le mafai e le Squash ona tu i le vai malulu ma vave ona pa'ū. O le mea lea, na o le vai mafanafana e faʻaaogaina mo le faʻasusu. O le faʻasalaina o loʻo faia i lalo o le aʻa ile moa. E tatau ona aloese le vai i lau. E faʻamaʻaina le squash pe a mimiti le pito i lalo. E tatau ona susu pea. Ina ia faatumauina le susu i le palapala, pe a uma le faʻamalosi, mulimulitaʻi (e le faʻamalosi laina).

Faʻailoga sikuea

O nisi taimi e le saʻo le faʻaaogaina o fomaʻi e mafua ai le tuputupu ae malosi o le laulaʻau o le sikuea i le faʻaleagaina o le faʻavaeina o fua. I luga o ia laau totō, o le pito pito i lalo ifo o laititi e aveese vave i le taeao. I le taimi e tasi, e le sili atu ma le 2 lau o loʻo aveeseina ma toe faia le taotoga i le 2-3 aso. O lenei metotia e mafua ai le sili atu o le faʻafefe o meaʻai i paluka.

Puipuia o suki mai maʻi

Squash, e pei o le zucchini, e afaina i le aʻa ona o le faateleina o fua o le suāsusu, paʻu palapala, fusarium, mosaic lanumeamata. O le faʻaaogaina o vailaau faʻasolo i luga o squash e le fautuaina. Afai o gasegase e maʻi tele, o latou ma le eleele e togafitia i meaola e ola ai:

  • trichodermin,
  • pentophage
  • Alili
  • phytosporin-M,
  • planrizom
  • gamair.

O le faʻagasologa o le squash e faia faʻamautinoa e tusa ai ma fautuaga. Ina ia mafai ona puipuia le faʻamaʻi pipisi, e sili atu le togafitia o togalaau ma le biofungicides 2-3 taimi i le masina mai le masina muamua mo le puipuiga. E mafai ona faʻaaogā faʻasalalaʻau e faʻaitiitia ai le avega i luga o le vao. E leai se afaina o meaola ninii i tagata, manufelelei ma tamaiti, o lea e fautuaina ai ina ia faʻaaogaina i le taimi o le tuputupu aʻe, seia oʻo i le amataga o le seleselega.

Seleselega squash

E amataina le aoina o fualaau sikuea pe a oʻo i le 6-10 cm le lautele mo le faasaoina ma le 10-12 cm mo le kukaina o le kuka, caviar, ma le vevela. Overripe (faatasi ai ma fatuga fatuina) o pikiaka e ufiufi i paʻu paʻu. O le pulupulu e amata ona pala ma e sili atu ona maualalo i fualaau lanumeamata.

Seleselese selesele. © charlotte

Mea aoga o squash

E tusa ai ma le tuufaatasiga o vailaau ma mea aoga, o sikuea e sili atu le zucchini. O fualaau aina e aofia ai le tele o meaʻai, suga (i le ituaiga glucose), pectin, gaʻo, ma masima. E ese le Squash i le mea o loʻo i ai i se lisi tele o meaola micro ma elemene: molybdenum, titanium, aluminium, lithium, cobalt, phosphorus, potassium, calcium. O le tuufaatasiga o tuufaatasiga aoga e aofia ai le sili atu ma le 10 ituaiga o vitamini, e aofia ai i latou mai le vaega "B", "E", "A", "PP" ma isi.

O le vailaʻau faʻamalositino e iloa ai le aoga o squash mo se taumafataga maloloina ma lona aʻafiaga i le soifua maloloina o le tagata:

• squash - o se oloa e sili atu ona lelei taumafa;
• puipuia le atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular, atherosclerosis, maualuga maualuga;
• Lutein o loʻo i totonu o fua e faʻatoʻeseʻese ai aʻafiaga o faʻamalolo saoloto, puipuia o le tino mai i luga o le oncology;
• fesoasoani e faʻamalosia le vaʻai;
• faʻamalo le suamalie masima sili;
• faʻamaonia le gaioiga o le manava, ma isi.

Eseese o squash mo le ola i totonu o le atunuu.

Mo le galueaina i fafo, tatou te fautuaina atu ituaiga sili ona lauiloa o squash.

Tuai ituaiga ma hybrids o squash, faia o se fua o le pumpkin pe a uma le 40-50 aso mai laau:

  • Sunny Bunny F1
  • Chartreuse F1 ma
  • Polo F1.
  • Drive
  • Orange UFO.
  • Gosh
  • Piglet
  • Malala
  • Cheburashka
  • Sunny Delight
  • Bingo bongo

Vaitaimi masani ma hybrids o squash, faia o se fua o le pumpkin i le 50-60 aso mai fatu:

  • Le la
  • UFO White
  • Laumalo F1
  • O le la ua paʻu F
  • Chung sui
  • Malachite
  • Snow paʻepaʻe
Bushes o squash i le togalaau. © Marissa

O le tele o ituaiga o squash, o le avea o se fualaau o le pumpkin mo le 60-70 aso mai fatu laau tetele, o le ituaiga Bely 13 o le sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga.

A aunoa ma se masalosalo, o le numera o meatotino aoga o squash o le a tosina atu ai le mafaufau o tagata fai togalaau e le o manatu i lenei fualaau aina manaomia.

I totonu o lou atunuʻu, e mafai ona e ola i le cultivar squash ma ni fua lanu lanu ma maloloina lelei i totonu o le togalaau poʻo totonu o se moega o fualaau faisua. I le taimi lava e tasi, teuteu le fale ma totoina se fualaau aoga.