Fugalaau

Feiloai i le Amazon Alocasia - O le Fale Lautele Toto Lautele

O le fugalaau aloaʻia a le Amazonian aloaʻia o se uʻamea o ituaiga laʻau maualalo ma vaʻavaʻa, ma e masani ona faʻatau atu e pei o Sander. Talia ia tagata e fugalaau fugalaau ma laʻau teuteu e ola ae i le tafeaga e oʻo ile afa mita le umi. O se tamai meaʻai, e oʻo atu i le 15 cm, e faʻapipiʻi ma teuteu le vao. O le eseesega i le va o le Amasone o le lanu o le tipiina o lau, o le piniki. E pei o isi uma ituaiga o alocasia, o le Ausetalia o se mea oona, ae le faʻaaoga mo togafitiga. Faatasi ai ma begonias, violetis, spathiphyllums, anthuriums, vavalalata, pelargoniums ma isi laau totino, o alocasia e tu i fafo ma laʻau matagofie ma foliga lelei.

Tausiga Tausiga ma Tausiga

I le avea ai ma se mea teuteu, o le alokasia Amazonia e taugata mo ona lau laʻau matagofie. E i ai a latou foliga e pei o le aū, uʻamea mata ma skeleton, lea e aofia ai vein ua valiina i paʻepaʻe. I le pogisa, e foliga mai o se laʻau e felelei. O le aʻa e fai ma sui o se pu, lea o loʻo faia ai tamaiti ma faʻaalia i luga. O le faʻasalaga o se pulu faʻatasi ma se manogi manogi, e ufitia i se palanikeke. Ae o le laau e fesuisuiaʻi e seasea ona tupu, ae na o mea lelei atoatoa.

O se taunuuga o le totoina o le Amazonian alocasia i le natura, ua suamalie fua o lanu mumu. I totonu o le pulupulu o fatu ua saunia mo le totoina. O le fatu e leai se taimi e faʻagogo ai ua totoina, ma i le masina o le a aliaʻe mai ai se totogo. O isi metotia o le toe gaosia o le faʻaaogaina lea o tamaiti, o ese mai le fatuga ma le laʻau.

O le tausiga o aiga mo le alocasia e aofia ai le faʻatinoina o manaʻoga mo tagata taitoatasi mo ituaiga uma o fale:

  • nofoaga e taofia ai;
  • vevela ma le susu;
  • fafaga ma le pito i luga;
  • manaoga o le eleele ma aso e gafa ai;
  • pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

Ona o le mea moni e faapea o vaega uma o le laau e afaina, e tatau ona ave le tausiga i totigilima ma se koneteina e tatau ona tuu i fafo atu o le mafai ona maua e tamaiti ma meaola.

E masani lava, o le laau ua faapipiiina i totonu o se potu susulu ma le lanu lanu. O ave avega e susunuina laulaau, ma faʻaogaina i latou i mea teuteu. I nofoaga tumutumu, faatasi ai ma isi tagata, o pupuni o le alocasia e le lelei. O le mea lea, mo ia, latou te tu i tafatafa o le puna malamalama. I totonu o ofisa o ofisa, e fiafia le laau mo ona lau lapopoa lautele.

I le fale, o le nofoaga sili mo alocasia o le umukuka poʻo le faletaele. O le laau e lagona le lelei i le humidity o le 80% ma le vevela i le taumafanafana o le 21 - 27, i le taumalulu e mafai ona e faʻaitiitia le vevela i le 18. Ina ia faia se mea lelei i totonu o se potu malogo, e mafai ona faʻapipiʻi le ipu alocasia i luga o se paʻu ma le fatu poʻo le faalauteleina o le oneone e faʻataga ai le faʻasao. Ua faia le suavai e ala i le pulumuina o se tamai moli i luga o le laau, e masani lava ona oloina laulaau ma se omomi pamu.

O le taloina alocasia e fiafia tele, ae e aunoa ma le faʻamamaina o le eleele. O se faailoilo o le leai o se vai o le a avea ma lau paʻu laititi. I le taumafanafana, susu i vai inu mama e manaʻomia i isi aso uma, i le taumalulu tasi i le vaiaso, ao le eleele e tatau ona mama mai luga. Afai o le suavai e faia i le auala pito i lalo, ona oʻo lea i le itula mulimuli ane o le vai o loʻo totoe o loʻo faʻafefe mai le pusa. O aʻa e fiafia i le susu o le palapala ua tumu i le okesene.

O se moli, lamolemole ma sina maliega o le suauʻu e faʻavae i luga o peat ma lau laufanua e tatau ona tumu i le ea. O le mea lea, faʻapipiʻi masi sphagnum, gaʻo paila ma le oneone e faʻaopoopoina i le tuufaatasiga. O le a aoga le faʻafefiloi o mumu mumu ma vermiculite. O minerale taʻitasi e tuʻuina atu elemene i foliga o suauu soli e fafaga ai le laau.

I le vaitau o le tuputupu aʻe, e manaʻomia le fafagaina o le fafie i le tasi vaiaso i vaiaso uma ma faʻamaʻi faapitoa e faʻavae i luga o le vailaʻau ma le potassium. I le taumalulu, o le fafagaina ua vaeluaina. O suauu fufulu oona i le ituaiga o monophosphates solubles e manaʻomia ona faaopoopoina mo laau laiti.

E le fiafia i le Alocasia Amazonian faʻataʻitaʻiga. O le mea lea, e tatau ona faʻapipiʻi i se nofoaga e malulu mo galu o le ea. O le laau lava ia e aʻafia ai mea leaga mai le ea, faʻaogaina i latou, faʻaumatia mea manogi ma le eleelea mai le gaosiga o falemaʻi.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi o le alofatasia o Amasoni

Afai e tausi ma le faaeteete le togalaau, e puipuia mai maʻi. Ae i le ea malulu, o se togafitiga e le masani ai i lalo o le vai, o meaola faalafua e mafai ona aliali i luga o le laau:

  • vaʻavave mite;
  • fua puipui;
  • aphids.

O le faʻafefe ia i latou, faʻamalo-tapaa vaifofo, faʻaaogaina o le ava malosi mo siama ma sauniuniga o meaola. Afai ei ai le tele o meaola faalafua, e faʻaaogaina iniseti - Fitoverm, Aktara, Iconfidor.

E le o se nofoaga mo le puipuia o faʻamaʻi o le aloaʻia o Amasoni o se faʻataʻitaʻiga fou o laau toto e tatau ona teuina i totonu o le puipuiga mo le itiiti ifo ma le 2 vaiaso. O faʻamaʻi ma faʻamaʻi i le taimi nei o le a aliali, ma o isi laau toto o le a puipuia mai faʻamaʻi.

O le faʻamalosia lelei o le alocasia e mafai ona taʻitaʻia ai aʻa ma lau. Ae o lenei faʻamaʻi pipisi e aafia ai se tasi laau. Afai e teuina ia laau vevela i totonu o se maʻa malulu malulu, o aʻafiaga aloaʻia Amazonian e fesoʻotaʻi ma le faʻaputuina o spores ma le tupu aʻe o le tuai o le paʻu ma le paʻu. Faʻafefete i le eleele mo le taimi nei, faʻafeiloaia i eleele le mama i le taimi o le gafa. I lenei tulaga, naʻo fomaʻi faʻamalosi e fesoasoani e aua neʻi galo le togalaau lanumeamata i le fale.