Meaai

Matou te faia fualaau fualaau'elu mo le taumalulu

E le pei o isi fualaau faisua, eggplantal, pe a uma le maalili, sui le fausaga ma le tofo i tua atu o le amanaiaina. O le mea lea, o loʻo i ai togafiti faʻapitoa o le isalaʻelu faʻaoʻoina mo le taumalulu i le fale. O le tagata ese Initia e fiafia tele i tagata fai togafitiga o fualaau aina e faapea o auala o le faleisa e faʻaaogaina ma faʻaaoga atili. E le gata i lea, o ipu mai faʻasalaga faʻasalaga e le mafai ona iloa i le tofo mai i latou na saunia mai fualaau aina fou.

O le a le mea e lelei ai le isalaʻelu?

Eggplant o le fale i Initia. O i latou o le aiga Solanaceae. O le agaalofa agaalofa agaalofa e matua faigata lava i le tekinolosi mea taufaatoaga. I le kukaina, o le isalaʻelu o loʻo nofo i se nofoaga talafeagai faafetai i ona aoga aoga. O elemene o loʻo tuʻuina atu i lona tuufaatasiga ei ai lona aoga aoga i le cardiovascular system. O meatotino faʻapitoa o loʻo i ai i fua:

  1. O le faʻaaogaina o le isalaʻelu e faʻaitiitia ai le naunau mo le tapaa, talu ai o le pulupulu e aofia ai le tele o le nicotine e manaʻomia e le tagata ulaula.
  2. E faʻamalosia le faagasologa o le aveʻesea o le talo mai le tino, lea e taua mo faʻamaʻi ate.
  3. O le tele o fiber e faʻaleleia ai le motumotu o le intestinal. O le copper e faʻamalosia ai le hematopoietic system.
  4. O le solanine o loʻo i ai ile eggplants latou te maua ai le loto tiga, ae faigofie ona aveeseina e ala i le fufulu i le masima.
  5. O fua o se mea e pala.

E mafai ona e faalauteleina le faʻaaogaina o le isalaʻelu e faʻaaoga ai le canning. Ae faʻatasi ai ma togafitiga vevela, o le tele o meaʻai e faʻasaʻoina. Faatasi ai ma le oʻo mai o tagata e faʻamaʻaina fale, ua i ai se auala ua faʻaalia e puipuia ai le lelei o meaʻai lanumeamata e ala i le malulu. Mata e mafai ona faʻamaʻalo ile eggplants mo le taumalulu? Ioe e mafai. I lenei tulaga, o le aoga aoga e faasaoina toetoe lava atoa. O le televave o le faʻamaisaina o loʻo faia, o le tele o vitamini i le greens ma fua. Ae ui i lea, o le faʻamaʻaloina faifai pea e le faatagaina mo oloa. O le oloa e aumai mai le pusaaisa e tatau ona faʻaaogaina e aunoa ma se mea totoe. I le faaopoopo atu, e le pei o koko, beets, pasisa ma le pi, o le isalaʻelu e manaʻomia se faʻapitoa faʻapitoa ao leʻi tuʻu i totonu o le pusaaisa.

Pe a tuʻuina i totonu o le moli, o fuamalelu e gaosia ai le solanine, o se vailaʻau oona. O loʻo i totonu o fualaau aina i ni vaega laiti, e tuʻuina atu ia te i latou le oona.

E faʻafefea ona fagogo le isalaʻelu mo le taumalulu?

E i ai fautuaga lautele e tatau ona faʻaaoga pe a tuʻuina le isalaʻelu i totonu o se pusaisaisa:

  1. Aua le togi le fualaau aina e aunoa ma le fagogo muamua. I lenei tulaga, o le a avea le tino ma paʻu.
  2. O le tuai e masani ona faia i le saline, lea e aveesea ai le oona o le oloa. O le sologa taimi o ni nai itula. Fafasi le masima mo le itula i le sua o le sua.
  3. Po o le a lava le metotia o le toe gaosia, e tatau ona afifi le lapisi mo le teuina po o le fualaau ina ia leai se ea, e le tupu se faʻamaʻi.
  4. Aʻo le i teuina, e tatau ona faʻanoanoa mea faigaluega i le tele o le susu poʻo le suauʻu i solo pepa.
  5. Faʻatau le oloa maeʻa i totonu o se atigipusa pusa po o se ato meaai mo le silia ma le 6 masina.
  6. Pe a faʻapipiʻi pepa eseese ma pusa i totonu o le pusaaisa, e tatau ona e sainia le oloa. O pusa i le taimi o le teuina o le taumalulu e le mafaamatalaina.

O auala sauniuni e ese i fua eseese. O le tele o fautuaga i le auala e faʻafefe ai faʻasalalaʻau lelei e mafai ona maua i luga o nofoaga o meaʻai. E faʻaaogaina le avanoa, fuga i totonu o se pani poʻo totonu o le ogaumu seia faʻamalūlūina.

O le auala sili ona vave o le saunia lea o le isalaʻelu atoa. E fufulu mama fualaau aina e aunoa ma le faaleagaina ma faʻatagaina ona faʻagogo. Ave ese le siʻusiʻu ma fulu i luga o itu uma i totonu o se nofoa vevela e aunoa ma le suauu. E taua le liliu o fua ina ia tafe le sua oona. A maeʻa lena, aveese le paʻu ma, a uma ona faʻamafanafanaina le isalaʻelu, faʻavave i le pipiʻi ata, tuu i totonu o le pusaaisa.

Afai o le fualaʻau lava e tasi e fuga i le masima ma kuka i le suauu manogi, ona maeʻa lea ona tao i le ogaumu seia mama, o le a saunia e pei o se mea e leʻi maeʻa. Matou te aveeseina le paʻu ma faʻapipiʻi foi i totonu o se ata tifaga.

A maeʻa ona fai, o lea la e tatau ona e saunia ni kupita, fasi pepa, fasi pepa mo se ipu faapitoa. I le taimi lava e tasi, ia manatua o le laʻititi o le fasi pepa, o le saoasaoa o le a faʻaleaisa ma taofi le tele o vitamini. A uma ona tapena ma faʻafefiloi, e mafai ona alu fasi pepa mo le tuʻuina atu, i totonu o le umu mo le taoina, poʻo totonu o se fagu e tao ai. O nisi taimi o liʻo o le eggplant e fagaina pe a maeʻa falaoa poʻo falaoa. O fasi falaoamata ma le fugafuga falai ua sauni mo le faʻaaogaina pe a uma le faʻatau.

Laʻau - faʻamalosia le vevela mo le tele o minute ma mulimuli ane faʻamafanafana ile vai:

  1. Ave le fasi pepa saunia i totonu o le vai vevela ma faʻafefete i latou mo le 2-4 minute, seia oʻo ina mama. Faʻaavanoa le nofo i totonu o se falala ma manaia i le vai.
  2. Tuu le apa i le isalaʻelu ile microwave mo le 3-4 minute i le malosiaga 800-900 watts.
  3. Faʻasaina fualaʻau i totonu o se fafie faʻamaʻavale mo le 3-4 minute.

Ua maeʻa le meaʻai faʻapipiʻi, o loʻo tumau pea ona faʻagogo ma taoto i se mea faʻalanuʻu e faʻaalu. E na o le maeʻa lava o nei oloa e teuina mo le teuina.

E manaʻomia le 4-5 itula e faʻamago ai le tasi vaega o fasi isalaʻelu. Afai e sili atu ma le tasi le laulau e faaputuputu, o le taimi e malolo ai, e le aoga tele mo le faasaoina o vitamini. O le faʻasalalauina o le isalaʻelu mo le taumalulu i le fale o se taimi faʻatinoina ma faʻatonuina.

Mo le faʻasaoina, o fualaʻau laʻitiiti e filifilia e aunoa ma se mea itiiti faʻaleagaina, faatasi ai ma le tino. I le taimi lava lea e tasi, o le a sili atu ona lelei le seleselega o le seleselega.

Faʻaleleia o le malulu o fualaau faisua

I le gasologa o le taimi atoa, e tatau ona manatu e leai se faʻafefiloi o mea manogi i totonu o le pusaaisa. E tatau ona teu galuega e pei o le tiogo i totonu o se atigi pusafana, sili atu i se isi potu. Ua ia salamo e faasalalau atu lona manogi i le pusaaisa atoa. O isi avanoa e toso i luga se manogi le taua. O le mea lea, e lelei tele le faʻaaogaina o pusa faapitoa. E lelei le i ai o mea faʻapipiʻi. Ave, tatala, faʻaaoga.

I le mea e tupu ai le malosi, aua le tatalaina le faitotoa o le kapeti. Meafaigaluega faʻaonapo nei e taofia ai le malulu mo le sili atu ma le 12 itula, pe afai e te le solia le matagaluega. Mulimuli ane, ioe, o le sueina o tusi o le a manaomia. Afai o se vaega o le oloa ua liusua, ona tatau lea ona e faia le caviar. E le tatau ona toe faʻamaʻi le kulimi.

Faʻafefea ona faʻaleagaina se oloa?

E mafai ona faʻatulagaina le faʻamausalisa tioanisa mo le faʻafeusuaʻi malie i le pusaaisa mo le tele o itula. E mafai ona e faʻapipiʻi meaʻai i luga o se ipu ma tuʻu i le laulau. I le taimi lava e tasi, e le fautuaina e kuka e faʻaaoga se microwave.