O le togalaau

Thuja sasaʻe Aurea Nana

O lenei ituaiga o thuja o se ituaiga eseese o le thuja orientalis, poo, e pei foi ona taua, o le ploscoecum orientalis.

E ui i le mea moni o le thuja Aureya Nana e suia e le talafatai i sisifo, lea e le maua ai le telefoni ma sili atu ona malulu, ae peitai, e mafai ona avea ma se teuteuga o soo se laufanua laufanua pe afai o loo i ai i totonu o nofoaga malamalama. E mafai ona manuia le tuputupu ae i vaega o paʻu, ae o le pale e le mafai ona fausia i le taimi e tasi. Thuja i sasaʻe e masani ona faʻaaogaina mo le teuteuina o togalaau papa, faʻapea foʻi ma le fausiaina o matagi. Faatasi ai ma le fesoasoani o le tipiina o laau toto, e mafai ona fausia ata vali ata.

Thuja i sasaʻe e aʻafia i laau uumi ma taimi uumi. E taua foi o le "laau o le ola" ona o lona umi umi. Ua salalau solo i le tele o itumalo o Saina ma ua avea ma tasi o faailoga autu o Beijing. Ae ui i lea, e mafai ona maua i Sasaʻe Mamao o Rusia. I Saina, sa tele lava ina totoina, lea na mafua ai ona salalau lautele i le lalolagi atoa. E mafai ona maua i luga o mauga ma papa i le lata i le 3 kilomita le maualuga o le sami. Thuja i sasaʻe e faʻafefeteina le lāmala ma mafai ona ola i luga o soʻo se eleele. O eleele vaivai e talafeagai mo ia, e mafai ona ola i luga o papa ma oneone.

O le maualuga o le maualuga o laau e mafai ona oʻo atu i le 20 mita, ma o mea faataitai e 35 mita le maualuga e lauiloa foi. I lenei tulaga, o le pale paleni e oʻo i le 14 mita, ma o le paʻu o le kalama e mafai ona 1 m pe sili atu le lautele. E le gata i lea, o loʻo i ai ni aʻa aʻa, ma o le ogalaau e mafai ona tasi pe vaeluaina ile pito i lalo i ni ogalaau o le toʻalaiti laʻititi. O lala e foliga foliga ma e toetoe lava a tutusa agai i luga. E le gata i lea, o loo fusifusia malosi e le tasi le isi, ma, mulimuli ane, o se foliga o le pale. O laau talavou e masani ona i ai fua masani-foliga-pyramidal masani, e le pei o se tagata matua, o lona pale ua lapotopoto ma ua le toe masani.

Thuja i sasaʻe ei ai laʻau lanumeamata, fua o le tino faatasi ai ma uiga taua.

Thuja i Pyramidilis Aurea

Faʻapitoa Thuja Pyramidilis o se fale e sili atu ona tele laau toto ma e tupu ai le pa. O lenei laau o loʻo i ai ni nila mamanu mama o lanu samasama auro. O lenei lanu e tumau pea i le taumalulu. Pyramidilis Aurea o loʻo feagai ma le malulu e oʻo i -25 tikeri. O fatu i le lapopoa ma foliga e pei o saito saito. O ona fua e faʻaalia i le taimi o le vevela, lea e mafai ai ona maua avanoa i fatu, o mea ia o iniseti ma manu felelei.

O le aoga o le thiaja orienta, o le siʻosiʻomaga o le tuputupu ae o laau ma, i lenei tulaga, e lelei mo soʻo se nofoaga. I le faagasologa o le tuputupu ae, e masani lava e le polokaina ai le malamalama o soo se laau totõ ma e le manaʻomia ona e mafaufau e uiga i le teuteuina poʻo le faʻapuupuuina.

O faamai o le thuja i sasae. Thuja orienta e matua teteʻe i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. I nisi tulaga, e mafai ona maua aphids i luga. O lenei tetee i faʻamaʻi ma meaola faalafua, ma fuafua le tele o lana talosaga i le au faifaatoaga amateur.

Ina ia totoina, e fautuaina e faʻatau faʻatau ma se faʻapipiʻi tuʻu ma tapuni. I lenei tulaga, e mafai ona toto i le eleele i le taimi o le taumafanafana, muamua i le tautotogo ma seia oo i le faaiuga o le taumafanafana. O se aʻa o le aʻa na toto i le amataga o le tautotogo. Mo lo latou totoina, e le manaʻomia ni tapenaga o le eleele, ma o le auala aupito sili ona lelei mo le fanua masani. A maeʻa ona totō mo le lua masina, e manaʻomia le fafagaina i aso uma e sefulu. A maua le aʻa o laau, latou te le manaomia se vai inu, lea e le mafai ona taʻua e uiga i le tagata o le Aurea Nana.

Meaola. O Thuja i sasaʻe e sili atu ma le 60 ituaiga, e eseese i le telē, ituaiga o pale, lanu o le pale ma lau, le fausaga o lala ma isi uiga. I lenei tulaga, e eseese vaega eseese e vaevaeina i ni vaega se 5:

  • ma lau laulaau
  • faʻatasi ai ma le nilala ma le lau
  • ma lau lanu meamata masani
  • ma lanu samasama

O nisi o ituaiga o arborvitae e mafai ona ola saogalemu ile fale. Toeitiiti lava o ituaiga uma o arborvitae e iai le tino phytoncidity. Ina ia mama se potu tele, e lava le tupu e tasi le kopi. O ona igoa lauiloa e sili atu ona fesoʻotai ma ana mea faʻamalolo faʻamalolo.

Tausia ma fafaga

O le tausia o le thja e aofia ai le faʻamafanafanaina mo le taumalulu. Fuga i luga -30 tikeri e mafai ona matua afaina. I le vevela, o le pulupuluina o le pale e le afaina ai o ia. E fautuaina le ola pea ma mulchuli le lio. E tatau ona i lalo ifo o le eleele mo le faʻamautuina o le faʻatauina. O totonu o lenei tootoo e sasaa ai le vai. E faʻatatau i le vevela ma le vevela o le ea, o lona aofaiga e ono fesuiaʻi i le va o le 10-30 lita. I le tautotogo ma le autumn, e faʻapipiʻi le faapalaga faanatura i le poloka poloka. I le tautotogo o le tautotogo, ua aveeseina lala laau mamago ma faaleagaina.

Amata i le tautotogo, o fualaau aina e fafagaina, ae leai se auala mo le taumalulu. Nisrogen fertilizers e faʻataʻapeʻapeʻa solo i le lio lata ane, i le taumafanafana - phosphate fertilizers, i le vaitau o le autumn - potash fertilizers. I le taumafanafana, e faʻapipiʻi le nitroammophoska i le fua faatatau o le 3 g i le 1 kilokalama o meaʻai masani. E malosi malosi Thuja ma, i le taimi lava e tasi, laupapa moli, lea e talafeagai mo le gaosiga o meaafale, eseese mea teuteu, ae le talafeagai mo teuteuga teuteu o fale ma fale.