Laʻau

Celandine: mea aoga, faʻamaʻi, faʻatau

Celandine ua taʻua o se fofo mo le 100 faʻamaʻi. Ae ui i lea, e tatau i se tasi ona faʻaeteete ia te ia: o lenei meaalofa o le natura e le afaina pe a foliga mai. O se maualuga maualuga o mea oona i nisi tulaga e faʻaaogaina ai le matautia. O le mea lea, ao leʻi seleseleina le mutia, e tatau ona e aoao atili e uiga i le celandine, o mea e aoga ai ma mea faʻatauvaʻa.

O afea ma pe faapefea ona selesele

O se fautuaga sili i le celandine o lona lava taua. O le laau e lagona le lelei i le toetoe o soʻo se eleele. Ona o lenei mea, ua salalau solo i Europa atoa. E mafai ona e maua ni laau lafoaia ma ni fugalaau lanu samasama laiti i vaomatua, i fanua, i luga o auala, vaituloto, ma e oo lava i totonu o swamps.

E sili atu le aoina o le celandine i le taimi e aofia ai le tele o le vai faamalolo. O lona faʻatuputelega e faʻateleina aʻo leʻi fuga, i le taufaʻaiuga o Me O lenei vaitaimi lelei e muta i le ogatotonu o Iuni.

Ina ia aoina laau, filifili se aso mafanafana, mago. O le vao muti e sili atu le faigata ona faʻamago. O le faagasologa e mafai ona tolopoina e aunoa ma le: fualaau suamalie ma laulaau e maua ai le susu ma le le mautonu.

E taua le manatuaina o le mea sili ona taua i le celandine o lona sua.

I le aoina o le laau, e tatau ona e taumafai e taofi le sua. O le mea lea, e sili atu le aua le puʻeina o upega, ae ia tipi i se manoa malosi. E mafai foi ona eliina laau ma aʻa, e ui e faigata tele ona faia lenei mea: o le vaega eleele lalo o le fugalaau e malosi tele, e tele lala ma e loloto i totonu o le eleele. Ae o loʻo i ai le tele o le sua, o lona uiga e le aoga tele.

O le alu mo celandine, aua nei faʻaloloa totigilima. A le o lena, o le suamalie moli moli o le a taʻe lima o le tagata e aoina, e matua gauai atu i le paʻu. O le mulumuluina e le o se mea faigofie.

Selandenine kuka, tautau i luga o se maea ma fugalaau i lalo. E mafai foʻi ona e faʻaaogaina i luga o se mamanu masani mama. Aʻo leʻi faia lenei mea, e fautuaina e tipi le gaʻo i ni vaega laiti.

Faʻaaogaina o meatotino ole celandine

O le suka Celandine e nofo aitalafu ona mea tau togafitiga i se maualuga o le palaloids. I nai tootoo, latou te maua ai se togafitiga faʻapitoa, ae i maualuga maualuga e pei o le mea oona. O le mea lea, i togafitiga e taua tele le matau ma le faaeteete le metotia ma mataʻituina le tali a le tino i vailaʻau na maua. E fesoasoani Celandine e taulimaina ia ituaiga maʻi e pei o:

  • Paʻu o le paʻu: herpes, paʻu, psoriasis, siama, eczema, ulupia, masini, masini mago.
  • Bronchitis, pneumonia, tuberculosis ma isi faʻamaʻi pipisi.
  • Faʻasalaga o le gasegase.
  • O faʻamaʻi o le faʻaleleia o le tino, tane ma le fafine.
  • Lagona atuatuvale.
  • Liona o le fatu ma toto toto.

Mo tamaitai

O lenei laau e fesoasoani e feagai ma le tele o faafitauli tau le soifua maloloina i totonu o le gataifale:

  • myoma;
  • gaogao;
  • solia o le microflora o le vaalele;
  • gaogao o le fale;
  • tulaga le mautonu.

O Celandine o le a fesoasoani e faʻasaoina e le gata i le soifua maloloina, ae faʻapea foi le matagofie ma le talavou. O fualaau aina e faʻaaogaina i totonu o tagata faʻaleaganuʻu; o kiripisi eseese, masks ma lotions e faia mai ai.

O fesoasoani Celandine e fesoasoani e faʻaumatia ai le le atoatoa, faʻavalea tausaga, taofia le lauulu

Ae ui i lea, i le taimi o le maitaga, e sili atu le galo ile celandine. O lona faaaogaina, aemaise lava i totonu, ua afaina i taunuuga mo le tina ma le tamaitiiti. O le mea lea, i totonu o se fafine, o faʻaaliga o le toxicosis e mafai ona faʻaleleia pe a maeʻa le mauaina o tupe e faʻavae i luga o lenei fale. O le a atili malosi le palasi, o le tele o taimi o le a faʻaleagaina osofaiga a le nausea.

O le lamatiaga i le tamaititi, o le mea muamua, i mea o loʻo i ai i totonu o le sua o le ai ai se fua o le tino i luga o le matua. O lenei mea e mafai ona iu ai i le salamō poʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi. I aso ua tuanaʻi, na faʻaaogaina e tamaitai le teuteu o le nelandine ma mea laiti e faʻaumatia ai se maitaga le manaomia.

O le faʻaono mafai ona faia ni faʻamaʻi oona e ulufale atu i totonu o le tino o le mama i le tino o le tamaititi, e maualuga foi. O lenei mea e mafua ai le vevela tele, hypoxia, fesoasoani i le atinaʻeina o mea leaga.

Faʻatasi ma le tala o suiga o le hormonal, o vailaʻau faʻatasi ma le celandine e mafai ona tuʻuina atu ai le faʻafeagai, suia o le faʻafefeteina o le faʻamaʻi

E oʻo lava i le filifiliga i le faʻaaogaina o vailaʻau e tatau ona faapaleniina ma logoina. O le mea lea, faatasi ai ma se faʻavavevave o le papillomavirus, o nisi o tagata e mafai ona faʻatagaina lona faaaogaina. Ae na o ni vaega laiti ma saʻo i luga o liona.

Aloese mai le faaaogaina o fualaau faasaina e faavae i luga o le celandine e talafeagai i le taimi o le lactation. O vailaʻau oona e mafai ona ulu i le susu o le tina e oʻo lava i le paʻu.

Mo alii

E mafai foi e lenei laau ona tau faasaga i faʻamaʻi tino mama, e pei o le:

  • Adenoma o le gland prostate. O le anti-inflammatory, resenerative ma general strengthening properties o le laau e fesoasoani e tau ai faailoga o le maʻi. I le avea ai ma vailaau, e faʻaaogaina ai se teuteu.
  • Prostatitis. Celandine faʻagesegese le atinaʻeina o neoplasms mamaʻi. Mo togafitiga, o le enemas e faʻaaoga ai le sua o le suka.

Mo tamaiti

Ona o le maualuga o mea oona, e le tatau ona faʻaaogaina le celandine e togafitia ai tamaiti i lalo o le tolu tausaga. E na o le tausaga lenei o le a malosi malosi ai le tino o le tama ma o aoga o le faʻaaogaina o le laau o le a sili atu i le lamatiaga o le ona.

Ae ui i lea, o le a umi se taimi e fesootaʻi atu ai i le togafitiga o tamaiti ei ai vailaʻau faʻasaina i le tailandine ma le faʻateleina lapataiga. E oʻo i le 12 tausaga, e sili atu le faia o lenei mea faʻatasi ma le faʻatagaga a se fomaʻi.

I le noatia ma le fai fuafua i lenei aiaiga, o le faʻaaogaina o le celandine mo le sauniuniga o:

  • infusions mo le faʻaogaina;
  • pa'ū i le isu;
  • taele mo lima.

Contraindications

Mo mea uma lava e iloagofie ai, e sese le mafaufau i le celandine o se faʻamalologa faʻapitoa e ono tuʻu ai se tasi i ona vae. O nisi taimi o lenei laau toto e mafai ona i ai se aafiaga faataumaoi i luga o le tino. O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faavae i luga:

  • faamai o le fatugalemu o le tino ma le epilepsy;
  • angina pectoris;
  • maʻitaga
  • lactation
  • tausaga e oʻo atu i le tolu tausaga;
  • le le faʻamaonia ma le faʻaleagaina o le tagata.

Pepa o le faʻaaogaina o aʻa, laulaʻau ma laʻau

E faavae i luga o celandine, e mafai ona saunia ni ituaiga o potions.

Teuga ma lauti

O le mutia vao e sasaa i le vai (1 sipuni i le 1 ipu vai) ma tuu i luga o le ogaumu. A uma le kuka, ia tuʻu faʻapipiʻi mo sina taimi, ona tapuni lea i se tapuni ma alu e faamalolo.

O teuteuga foi ua saunia i totonu o se vai taele. Ina ia faia lenei mea, o se fagu e tumu i le mutia o loʻo tuʻuina i se isi, lapoa lapoa, aʻo leʻi faʻatumu i vai.

I totonu o le susu, o le maualuga o meaʻai e oʻo atu i le maualuga

O teuteuga e mafai ona faʻaaogaina i totonu ma fafo atu. I nisi tulaga, e faʻaaogaina mo enemas.

Faʻatau

Faʻaosofia lelandland i luga o le vai poʻo le ava malosi. I le mea muamua, e 1 le sipuni vaovao o le mutia vao ua sasaa i se ipu vai vevela. E taua e le o le kuka. O le maualuga o le vevela e 90-95 tikeri. Ina ia mafai ona faʻaaogaina le tele o meaʻai, e ufiufi e le tapuni ma le agavale mo le tele o itula.

I soʻo se tulaga, o le faʻaogaina o vailaʻau iinei o le a matua itiiti ifo nai lo le gaʻo. O se meafaigaluega faapena e sili atu le sogasoga e aunoa ma le afaina ai le tino.

E mafai ona faʻaaogā le faʻaaogaina e togafitia ai tamaiti, faʻapea foʻi ma tagata matutua, o latou tino ua vaivai

Mo le sauniuniga o mea inu ava malosi, o laau toto fou ma vaovao ua faʻaaogaina. O le pusa saunia ua faʻatumu tonu lava le afa i latou. O le isi vaega ua tumu i le ava po o vodka. Ona latou togiina lea ma auina atu i se nofoaga pogisa ma malulu mo vaiaso e lua.

O ia tupe e tumu ma malosi. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e faʻavaivai i latou i le faaopoopoina o ni ipu tioata se lua i ipu taʻitasi o le afu.

Oona

Saunia mai selandine fou. Ina ia maua, o laau toto e pasi atu i se mea faʻaleleia poʻo se mea e teu ai meaʻai. Ona sosolo lea i totonu o le susu. O vailaau faʻasolosolo e matua faʻalauteleina.

Nuances of use and recipes

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faavae i luga o le celandine e i ai ni tapulaa matuia. Faʻaaoga ma le faʻaeteete, faʻaitiitia le fualaau ma le faʻamalosi, e te manaʻomia:

  • tamaiti ei lalo o le 12 tausaga;
  • tagata vaivai ina ua mavae se maʻi umi.

O le metotia, auala o le pulega ma le umi o le aʻoga o le aveina o vailaau e faʻalagolago i le faʻamaʻi e tatau ona e tau ai.

O le aoga o le togafiti o le gataifale togafitiga o le kanesa ua fesiligia e fomaʻi. O le faʻatupulaʻia o mea vevela i totonu o se laau mamago ma fou e matua ese lava, o se vailaau le saʻo e mafai ona afaina ai se gaʻo ua faʻavaivaia e le kanesa. O togafitiga o le oncology e sili ona lelei ona faia i fualaau faʻasaina i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, ae le faʻalagolago i vavega o vailaau masani.

I le psoriasis

Manaomia le faʻafefiloi 2 tbsp. l celandine, 3 tbsp. l fugalaau blackberry, 1 tbsp. l pepa laumei ma le kiona. O le faʻafefiloi e sasaa i le vai faʻafe - 1 ipu vai i 1 tbsp. l otaota. Faʻaosooso 40 minute. Ave le fusi i le taeao ma le afiafi.

Ina ia mafai e le vailaau ona taofia ona meatotino, e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa

Faʻasaʻu

Mo le tincture e 2 tbsp. l otaota vao (fresh or dry), sasaa i le 5 tioata o le vai vevela ma faʻafesoʻotaʻi mo le 3 itula. O le fualaau oona e tatau ona faʻamamaina, sina vevela ile vevela vevela. O le fusi e faʻaaogaina mo le fafaguina o le vaʻa 1 taimi i le aso. O le umi ole togafitiga e fitu aso. A maeʻa le vaiaso, e tatau ona toe faia le vasega e puipuia ai le maʻi.

Ma le bronchitis

1 le sipuniti o le celandine maroke ua sasaa atu i se ipu vai, aumai i se vevela i totonu o se vai vai ma faapipii mo le afa itula. O le suāsusu ua faʻamamāina e faʻapitoaina ma faʻapipiʻiina faatolu i le aso. O le fua fautuaina o le afa afa i le taimi. E mafai ona e faʻaogaina lenei vaifofo seia oo i se toe malosi.

Tele le tale

1 sipunipuni o le sua mai fatu fou ma aʻa o le sukalandine e fefiloi ma le 1 sipunifi o vodka, ona faaopoopo ai lea o le sipuni o le honey. E tatau ona faʻamavae atoa. Latou te inuina lenei vaifofo i taeao uma i luga o se manava gaogao, ave i le taimi se sipuni tele. A maeʻa lena mea, latou te le 'ai se mea mo le itula e tasi. E mafai ona e tago i le vailaʻau seia maeʻa toe faʻaleleia.

Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi o le prostate

O se teuteuga ua saunia i le fua faatatau o le 2 sipuni vavalaʻau o vao mama i le 0.5 lita vai. Ua faʻamamaina ma faʻaaogaina mo tagata leaga. Mo le 10 aso, 40-50 ml o le vailaau faʻasaina ua tui i totonu o le faʻasaʻo. I le faaiuga o le tasi vasega, e tatau ona e malolo mo le 10 aso. A uma lena, e mafai ona toe faia.

Faʻamatalaga

O le faʻaaogaina o le celandine na fesoasoani e faʻateʻa ese ai ni meaola ma ni mea faʻapitoa. Faʻatasi i se vaega o le tasi i le tasi. O se fagu tioata masani e talafeagai mo lenei mea. E sili atu le sasaa o le vai vevela, ae le o le vai inu ma tuu e faʻafesoʻotaʻi mo le itiiti ifo i le 9-12 itula. O le taunuuga e tatau ona pogisa, toetoe o le vai uliuli ma se lanu enaena. I luga o le faʻamamaina o le paʻu na ou faʻaogaina ai le fuga o le cotton ma faʻafefete i le mea na tupu ma na tuʻu ai i le po. Sa manaʻomia le vasega i le masina e tasi. Faʻaaogaina i aso uma, o nisi taimi e vavalalata. O se taunuuga laitiiti e iloa pe a uma le faʻaaoga muamua. O le a vave ona mou atu le mumu, o le a faasolosolo malie lava le paʻu, o le paʻu o le paʻu ua alu ese.

Sherlie

//irecommend.ru/content/pomog-izbavitsya-ot-uzhasnykh-podkozhnikov-ugrei-ya-smogla-spravitsya-s-problemoi-bez-bolshi

Faʻaaogaina lelandland e faasaga i kesi. Meainu faʻaaoga lea e aliali mai i luga o se vaega o se fatu poʻo se kink. E tatau ona e faatali pe a ma le afa minute e te le manino ai lau lanu meamata, ae o se moli lanumeamata susulu (e te le manaomia le tuiina o le aʻa). E sili atu le vave faʻaaogaina i le wart ma, e aunoa ma le afaina, faʻataga e faʻamago. E tatau ona faia lenei mea i aso uma, pe afai e mafai, i le tele o taimi i le aso. Faʻaauau pea le faʻagasologa seʻia oʻo ina malepe ma malepelepe. O le taunuuga - e leai se mea e tasi na maua, e sili atu le taimi mo le isi lua, ae na latou leiloloa foi.

Yana-Tatyana

//irecommend.ru/content/vyvodim-borodavki-foto-protsessa

Vaʻai fua o le celandine e faʻamama ai le ate ma le gall vess. Togi se sipuniti i le 200 ml o le vai, ona tuu lea i se vai vai mo 15 minute. Sa tago o ia ma avatu lona atalii 50 ml faalua i le aso 15 minute aʻo leʻi 'ai (e afaina aʻu). A oʻo ina amata le fufuluina o afu, ona amata ai lea o le isu, ma o le taimi foi lea na faʻasusu ai o ia i le urticaria. O le a ou inuina mo le vaiaso, ae e lua aso na lava. Na alu ese se matafefe ma le isu. O le fusi e faʻamamaina lelei ai le ate.

gladkaya08

//otzovik.com/review_2288122.html

Sa i ai i loʻu tina se maʻi o le manava, lea na te leʻi togafitia. O se vailaau na faia ma lenei fua na fesoasoani. Fufuluina le vao vao mai le vao faatasi ma le aʻa ma pasi atu i se suʻi meaʻai. Fufulu ma faatumu le fagu, ae le o le pito tonu, tapuni le tapuni. A maeʻa le 6-7 aso, ona amata loa lea o le sua. Tatala le tapuni ile taimi e faʻasaʻo ai le kesi. Ia faia loa seia oʻo ina toʻafilemu. A maeʻa le faʻamalosi, matou te faʻafefe le sua i le 1: 1 ma le meli, ave 1 sipuni sau 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le umi o le vasega e 1 le masina.

Nadstep

//otzovik.com/review_1904807.html

Na tuʻuina atu i le tamaititi le adenoiditis o le 2 tikeri. Na faʻatonuina i matou e le ENT ia maua le sua sua lelandine. Na fai mai le fomai i le taumafanafana o le fofo aupito sili lea mo le adenoids. Na ia faia le suasini mai lelandland, ona tutusa lea i le tutusa o mea na palu ai i le sami buckthorn ma toʻalua faalua i le aso ile tamaitiiti. Na vave ona iloa lelei le alualu i luma i le taimi lava lena. Na ia gaoia mo le ono masina i se miti, ma i totonu o le lua vaiaso na manino ai lona manava.

Marla Singer

//irecommend.ru/content/luchshee-sredstvo-ot-adenoidov-v-letnee-vremya-0

Faʻatasi ai ma le ala saʻo, o le celandine o le a fesoasoani e taulimaina e oʻo lava i faʻamaʻi sili ona lamatia. E leitioa faʻatusatusa i le ginseng, ma e masani lava e le lagolagoina le mulimuli. O nei fugalaau matagofie o se meaalofa agalelei o le natura, lea e mafai e tagata uma ona faʻaaogaina.