O le togalaau

O le a le ituaiga fua o le avoka ma pe faapefea ona 'aina

Avocados o fua ia o Amerika Perseus, o se fualaau vao o le aiga o le Lora. O fualaau suamalie nei, ma e taua le iloa pe faapefea ona filifili se avoka, pe faapefea ona 'ai ma po o a meaai e tuufaatasia ai. E ui i le mea moni e faapea o lona igoa lona lua o le "pine o le inisiua", e leai se mea e faatatau i fua faaleaganuu, sei vagana ai foliga tutusa. O le fufuluina o le avoka e malulu ai meaai mama, salati, sandwiches mo aso uma poo le laulau fiafia.

Auala e filifili ai se avoka

O le tofo o le fua e faalagolago i le tikeri o le matua o le fua. E taua tele mo i latou oe mananao e kuka se mea e le masani ai e faavae i luga o se kolisi e le gata ina iloa pe faapefea ona 'ai lelei le avoka, ae ia mafai foi ona filifili i se faleoloa.

O fua e sili ona lelei atoatoa e mafai ona iloga i ni faailoga:

  1. Lanu lanu meamata lanu meamata. Malamalama lelei se paolo e sauniuni mo le matua o le avoka. O fualaau uliuli e le talafeagai mo le taumafaina, ua matua pe faaleagaina. O se faʻasesega o le Kalefonia o ituaiga avoka (Haas), o lana peel e uliuli.
  2. O le faifai pea e mama, pe a paʻu i luga o le fualaau aina, o le a foliga mai se afifi, lea e vave ona solo ese.
  3. E faigofie ona vavae ese le maa i luga o le pipi. Aʻo leʻi faʻatau, e mafai ona e luluina le avoka: afai o le fua o le fua, o le ae faʻalogo i se tuʻituʻi.

Afai e te filifilia i le va o fua le lelei ma le mama, e sili ona lelei le taofi i le filifiliga muamua. Avocados e tatau ona teu i le vevela o le potu, ma a maeʻa ni nai aso o le a faʻapouliuligia le paʻu ma o le a faʻavaivai.

Afai o le ae kukaina se avoka e leʻo vave ona faʻatau, ae a mavae ni nai aso, e sili atu ona lelei le filifilia o se malamalama, fua le fua. O nei fua e vave ona vave tupu i le fale, ae ua vave foi ona paʻu.

O le a se mea e foliga i ai le tofo o fualaau avoka?

E taua le taumafai muamua pe o le a le ituaiga o avoka na te maua ina ia malamalama ai po o fea o oloa e sili ona tuʻufaʻatasia ma. Vaevaega eseese e mafai ona i ai se eseesega ese. O fualaau aina suamalie e pei o le pata ma se meaʻai suamalie ma le manogi. O le fua o loʻo i ai se tofo fou, e itiiti lava le faʻaaogaina i lona mamanu e aunoa ma ni taimi ma sau sau.

E le mafai ona filifili ma le le iloa pe o le a le tofo o le avoka. O lona tulaga tutusa e mafai ai ona faʻaaogaina le pipi e pei o paluga masani, fasi pepa, ma se vaega o ipu autu. I le avea ai o se vaega o ipu eseese, o nei fualaau aina e ono i ai se eseesega ese, e faalagolago i le tofo o le mea autu. Faʻatasi ma fusi faʻamalosi, anufe po o iʻaʻai, e le o ese le avoka, ae tuʻuina atu i le mea maeʻa se mea e vaivai, matagofie ma faʻamatalaga.

O le a se mea e tatau ona e iloa aʻo le i kuka?

Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona e saunia lelei le fua. E taua le iloa pe faapefea ona faamama se avoka ina ia mafai ai ona faʻamalosia lona foliga ae le faʻaleagaina ai le tino. Mai se fua o le fualaʻau, o le pele e faʻamalo e aunoa ma se taumafaiga, na o le pry i se naifi ma faʻamalo le lima. Afai e pipii mau - o lona uiga e leʻo le avoka, ma e tatau ona tolopoina mo sina taimi. A uma ona fufulu, e tatau ona aveese le ponaivi, e tatau foi ona faigofie ona vavaeeseina mai le pipi.

O lenei metotia faamama e talafeagai mo le sisiina poo le faia o salakeke. E 'ai e le au faʻatau le avocados poʻo le faʻaaogaina o se paʻu mo sandwiches, e le tatau ona faʻafefe le peel. E selesele le fua ile afa, e ave le ponaivi, ma ave le aano i se naifi poo se sipuni.

Aukoa Recipes

Ina ia kuka se ala masani e le masani ai, e tatau ona e iloa le mea o loʻo tuufaatasia ma le avoka ma pe o le a le mea e sili ona lelei e tufaina atu. O lenei fualaau aina e faʻaaoga i taumafa i aso uma, faʻaopoopo i le taumafataga fiafia i mea malulu ma vevela.

O le auala pito sili ona faigofie e auauna atu ai mo i latou e iloa le auala e 'ai ai le avoka i se foliga saʻo, e aunoa ma ni taimi poo ni faʻaopoopoga, pe faʻatasi foi. E tele fualaau fualaau fualaau aina e talafeagai mo se taumafataga a le aiga i le afiafi po o le taumafataga o le afiafi, vaai muamua ma maua se tofo fiafia:

  1. O fualaau e leai ni laʻau e vaevaeina i ni paʻu tutusa e lua, faʻafeiloaʻi i le masima, vai o le tipolo poo se sau sau sifo. E vavaeese le pulupulu ma se sipuni mai le peel ma 'ai.
  2. O fua e fufulu, e aveeseina se maa, tipi i fasi pepa.

O sandwiches faatasi ai ma avocados e talafeagai mo le taeao o le taeao, ma o se malulu malulu i luga o le laulau fiafia. O le pulupulu e salalau i luga o le toasts ma se naifi. E sili atu le faʻaopopoina o oloa o loʻo i ai se meaʻai lelei, ae o le avoka o le a faʻavaivaia ma faʻamaluluina le tofo. O le tele lava o taimi, o le fua e faʻatasi ma le puaa, iʻa mumu (salmon poʻo le samas) omelette, ituaiga sisi ma fualaau faisua fou. I le avea ai o se faʻavae, e mafai ona e faʻaaogaina ni falaoa fou pe faʻanoanoa pe fai ni falaoa pita.

E tele fautuaga ile auala e fai ai le avoka ma pe faapefea ona 'ai. O fualaau aina e mafai ona faʻaaogaina e avea o se falaoa i le itu mo ituaiga ituaiga o aano o manufasi po o moa: meli, vela, moa poʻo le pato. E tatau ona manatuaina o le avoka o le maualuga-kalori ma fua o fua, o lona uiga e le tatau ona faʻafiafia le tautua:

  1. O ipu meatau ma le avoka e mafai ona teuteuina i fualaau suamalie poo fualaau suamalie, faʻaopoopo fatu fatu rimoni.
  2. O le popo apalaka e lelei tele i iʻa mumu (o le samani po o le samani). E fautuaina ina ia tunu iʻa i totonu o le ogaumu, vaevaeina ni vaega ma le vaitau ma sau sau. Avocados e faʻapitoa ona tuʻuina atu i ni pepa.

O loʻo i ai le tele o salati loto e faʻavae i luga o le paluga avoka. O mea autu e taua o fualaau fou, o ituaiga o aano o manufasi ma iʻa mumu, fusi mataʻutia (feta, cheese cheese) poʻo le paleti. O oloa e mafai ona faʻafefiloi lelei, faʻaopoopo taimi, sauga, ma laau i salakeke e tofo ai.

I le avea ai o se auala autu, e mafai ona e faʻafefiloi le sua avoka. O lenei ipu o le a mautinoa lava e le tuua ai malo malolo, ma i le faaiuga o le afiafi o le a talosagaina i latou e faʻasoa le fua. Mo i latou o loʻo naunau pe o fea e sili atu e faʻaopopo ai le avoka ma pe faapefea ona 'ai - faʻataʻitaʻiga mo vasega muamua le masani ai:

  1. O le pulupulu e sasaina i se paluga faʻafefiloi, faʻatasi ma le piko o le moa, muamua na aumaia i se vevela, ona toe sasaina lea. O fasi keke tilati ua faʻafefiloi i le sua ua maeʻa. O lenei ipu ua sasaa i totonu o papatusi laiti ma ua vevela, ua teuteuina i fua o lauusiusi. O le sou e faʻavae i luga o le suka ma le avocate e matua faamalieloto, o lea e sili atu ai le kuka o aano o le aano, iʻa po o fualaau faisua mo le ipu lona lua.
  2. O le sua o le a itiiti ifo le maualuga-kalori pe afai e kukaina e aunoa ma le faaopoopo o le fala oona. O le paluga o le avoka vaʻaia lelei ma le meaʻai: o nei mea e lua o loʻo nutimomoia i totonu o le suavai, faʻafefeteina i le vai ma aumai i se vevela. Mo le faʻaleleia o le tofo, e fautuaina e faaopoopo ni meaʻai, iʻa, fasi keke poʻo ni iʻaʻai.

O i latou e fia iloa pe o le a le avoka ma pe faapefea ona 'aina e tatau ona faʻatau se fua e tasi ma taumafai. O le tofo o fualaau aina suamalie e matua maoti lava, e ui lava e le mautonu, ma e toaitiiti tagata e tumau pea le le fiafia i ai. O le avocado o se fua e le masani ai, ma o lona i ai e mafai ona liua se meaʻai i aso uma e avea ma meaʻai suamalie. Pau lava le faʻasaʻoga e tatau ona e filifilia se fualaʻau lelei, ae le o le fua tele.

E fia avocados e mafai ona faʻaumatia i le aso?

O fua o fualaau 'aina matutua e fiafia i le tele o avocados e mafai ona e' ai i aso taʻitasi. O le kalori content of 100 g o lenei oloa e 245 kcal, lea e tutusa ma le tutusa tutusa o aano o manu. O i latou e vave ona maua le tupe mama e tatau ona aloese mai le faʻaaoga tele o avocados. E sili atu le faʻagata oe lava i fualaau aina e tasi i le aso, faʻapipiʻiina i falaoa atoa o le falaoa poʻo le faaopoopo i salati i fualaau aina fou. O le fua e vave ona faamalieina ai le fiaai, ae a maeʻa ona 'aina ni fua, e aliali mai se lagona o le vaivai.

Avocados o taitai i fualaau aina e tusa ai ma le gaʻo oona, ae o gaʻo e faigofie ona ufiufi ma saturate le tino ma vitamini ma amino. Ua faʻamaonia mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka, aua o loʻo i ai le suka i ni vaega laiti.