O le togalaau

Fausiaina o le Nasturtium ma tausia le faʻaleleia o fatu i le fale

O ia ituaiga laau e pei o le nasturtium e taua e fesootai ma le aiga o Nasturtsev, lea e 80 ituaiga. E tufatufaina atu i Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu. O le manatu sili ona lauiloa i lo matou atunuu o le Nasturtium Tele poʻo Maiskaya.

O nei ituaiga laau e lua e mumu, lanu samasama pe moli. O le tele o Nasturtium e taua o le "Capuchin" ma atonu e mafua mai i le mea moni o lona fugalaau o le ata o le "Monk - Capuchin".

Faamatalaga lautele

Afai tatou te paʻi i luga o le tau, ona tupu ai lea o se laau e pei o le Nasturtium e avea o se aganuu faaletausaga, ae o le mea moni, afai e te faia sina taumafaiga, e mafai ona faasaoina lenei laau i le taumalulu, naʻo le laau e tatau ona i totonu.

O laulaau o Nasturtium e matagofie lava le matagofie, e lapotopoto i itu e le mafaʻatasi ma maua ai se uila moli mama, lea e tu i luga o ni uumi umi. O le mea moni, o laulaau o lenei ituaiga o laau ei ai lanu lanumeamata lanumeamata, ae o nisi taimi e mafai ona e mumu ai le mumu ma le lanu enaena po o le fesuiaiga.

Ae o fugalaau, e lapoa, lanu samasama, lanume mumu ma le mumu ma se pulu i luga o ni uumi uumi. O le laau e amata ona fuga mai le vevela vevela lona lua o Iulai ma e maeʻa pe a uma le tafe o timuga.

Nasturtium o ituaiga eseese ma e tele naua. O nisi ua i ai se eseesega io latou foliga o le vao, o pine e eseese foi i le uumi, ma o loo i ai Nasturtiums ma fugalaau e ufiufi i laulaau ma vele. O vaega taitasi o lenei laau e matua manaia lava le manogi manogi! E oo lava i le tele o atunuu, o se laau e pei o le Nasturtium e masani ona faʻaaoga e avea ma se faʻavasegaga mo salakeke eseese.

Nasturtium i luga o le faapaologa ma le tausiga

Nasturtium o loʻo i ai le aʻa aʻapaʻu ma vaivai. Faafetai i lenei mea, o lenei laau e masani ona faʻaaogaina e pei o teuteu i luga o faga. O le fugalaau e tuu i totonu o ato tautau poʻo totonu o se fagu ma e fetaui ma lelei atoatoa i totonu ma faʻafouina le foliga o le pusa.

Nasturtium, lea ua tupu i luga o le faapaologa, ua amata ona fuga mai muamua nai lo lena laau e ola i togalaau aina. O le mea moni o fatu e na o totonu o se potu e maua ai le mafanafana, ona ave lea i fafo i le faapaologa ma na o le maeʻa lava o le malulu. E mafai ona toto tasi le nasturtium, ma o nisi taimi o lenei laau e faatumulia ai avanoa i le va o fugalaau i totonu e faatumu ai mea uma i lau lauusiusi, ma i le taumafanafana, e tuu le laau i totonu o le togalaau i le ea fou.

Mo pusa faʻamalo ma pusa fugalaau, o na ituaiga o Nasturtium e sili ona talafeagai mo lenei mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se ato faʻapipiʻi e lelei le totoina o le "Ampeli semi-braided variety". Ae o laʻau vaivai e leai ni mea, latou te lagona le manaia i totonu o ipu, ma e mafai foi ona teuteuina ia vailaʻau i lenei ituaiga. O le Nasturtium i fafo o loʻo sili ona tupu aʻe i luga o se faletusi ma tautau.

Afai e matala pe puipui le faapaologa, ona tupu lelei lea o Nasturtium ma fiafia i ona tagata. E le gata i lea, o lenei ituaiga o laau e mafai ona faʻatasi lelei i totonu o tulaga sili ona leaga. E leai ni fugalaau e tele, ae o laulaau o le a susulu tele ma lanumeamata, faafetai i laulaau o lau faapaleo o le a foliga matagofie ma manaia. Tau timuga ma le matagi Nasturtium faʻafefe foi, pei o le tele o togalaau aina.

Nasturtium totoina ma tausia

E pei o le moli, o le mea lea e fiafia tele lenei laau i le malamalama ma fuga matagofie i totonu o na nofoaga o le la. Faʻatoa aua le tuʻuina le laau i na nofoaga o loʻo tele ai le vevela o le la - o le a aʻafia ai lenei mea.

O Nasturtium o se laau mama, o aʻa e latalata tele i luga, o lea afai e te tuu i luga o le faamalama, lea o loʻo i le itu i saute, o le a oti. O le nofoaga sili mo Nasturtium o le a avea ma faamalama o loʻo i le itu i sasaʻe ma sisifo, e oʻo lava i le nofoaga o le a foliga matagofie ai le fale puipui.

O le fugalaau e fiafia tele i le vevela, ae e le gafatia tele aso vevela. Mo lenei mea totino, o le vevela lelei e lelei atoatoa. Afai e vevela tele, o le a avea laulaau ma fugalaau ma mea laiti. E le gata i lea, e le mafai e le laau ona faapaleni gutu, ma i le tautotogo, e tatau ona puipuia ia laau mai po malulu.

O Nasturtium e le gata o se laau vevela, ae o le suavai foʻi, e tatau foi ona e faʻaleleia lelei le fugalaau. O le mea moni o le laau e tele laʻau e faʻafefe ai le vai, ae pei o le aʻa, e matua laitiiti lava. O le mea e sili ona taua o le taumafai lea e tele le suavai, ae aua le faia se fafasi i totonu o le fagu, a leai o aʻa o le a pala ma mate faatasi ma le laau.

Nasturtium fugalaau mo le fuga

Faatasi ai ma le tele o felauaiga, o laʻau e amata ona tupu vave, lea e afua ai le afaina o le fuga o le nasturtium. Ae mo le tamai ulo e ola ai lenei laau ma o loʻo i luga o le faapaleo, i lenei tulaga, i se isi itu, atonu e itiiti ni meaʻai e maua. A e faʻapipiʻi le Nasturtium, ia mautinoa e faʻaopoopo le faʻamalolo pe fafagaina le laau "Fualaau faʻasaina" e faʻamoemoe mo le totoina o laau toto.

Laʻau mo le nasturtium

O se laau e pei o Nasturtium e fiafia i le palapala e matala ma fua. E mafai ona e faʻaaoga le mea sauni ua fai ma mea e faʻamoemoeina mo totonu o le fale poʻo saunia le paluga.

Mo le kuka o le a e manaʻomia:

  • humus - 1 vaega;
  • fanua laupepa - 1 le vaega;
  • oneone - 1 vaega.

E mafai ona gaosia le nasturtium

E pei lava o togalaau taʻitasi, e le manaʻomia e le nasturtium se mea e faʻafeiloaʻi. Ae afai o loʻo e totoina fatu laau i luga o le pusa i totonu o atigipusa, ona faʻaeteete lea, aua o aʻa o lenei laau e matua leaga. E tatau ona faia ma le faaeteete le totoina ma ia mautinoa o loʻo i ai pea le eleele i luga o aʻa, a le o lea e mate vave le laau i le taimi lava e uma ai le totoina, aemaise lava pe a tele le nasturtium.

Nasturtium fatu fatu i le fale

O le nasturtium e faigofie lava ona faʻaleleia e faʻaaoga ai fatu. O fatu o lenei laau e tele tele ma e matua tupu lelei lava. A totoina se laau i totonu o fagu mo faapaologa, e tatau ona faʻaaoga na o le tasi le fatu.

Ua saunia i se vaifofo faapitoa poo le vai masani, mulimuli ane ua totōina i totonu o se pu, faʻalauteleina e le lua sikimita. Ma a maeʻa ni vaiaso se lua e tupu mai pula. E amata ona ola le laau i le na o le 1,5 masina talu ona maeʻa.

Faʻapenaina o le nasturtium e ala i le tipi

Ae mo le "Terry hybrid Nasturtium", o le mea lea e le mafai e lenei laau e ala i le fatu ona faʻafeiloaia ni uiga eseese. O lenei laʻau e tatau ona faʻaleleia ma le fesoasoani o le vavaeina, ao tuʻuina le laau i totonu o se ulo seia oʻo i le amataga o le tautotogo.

Ona tatau lea ona tipi ma tipi i luga o se paluga na saunia mai le peat ma le oneone. Ae aupito sili i mea uma, maua ni fatu o soʻo se ituaiga Nasturtium e sili ona e fiafia i ai ma totoina le laau e faigofie ma taʻitasi!