Laʻau

Jasmine ma Ricasola Pandorea Faʻataʻitaʻiga Faʻataʻitaʻiina Ata o Apia

Pandorea Jasmine ile fale tausia Pandorea Ricasola

Pandorea (Pandorea) - faʻalelei le faʻaleleia o le tino, e tupu aʻe i le foliga o se laʻau vao. O le laau ei ai igoa tutusa: tecom (Tecoma) ma podrane (Podranea). O le ituaiga o le aiga o Bignonius. I le natura faalenatura, o le umi o le vaetogo e mafai ona oʻo i le 3 m, o le tuputupu ae faaletausaga e 10-30 cm. O le laupepa laulamu e mumu, o laulaau taʻitasi e foliga mai i foliga ma luga, o le lanu e lanu meamata, o le mafiafia e manaia. O fugalaau e pei o ni fuga, o petals e mafai ona sinasina, kulimi, piniki, lilac, o le pharynx o loo faamamafaina i se eseesega o le paolo.

O le igoa o le laau ua tuuina mai e faamamalu ai le uiga o tala anamua a Eleni Pandora - o se tamaitai na faia i le fatuga o Zeus. Sa ia maua meaalofa sili mai atua (o le moni lava o le faaliliuga a Pandora). Ona o le fiailoa o tamaitai, na ia tatalaina ai se pusa maliu lea na pa'ū mai ai faigata i tagata. O le fefe, na vave ona ia tapunia, ma tuua na o le Faamoemoe i le pito i lalo.

Pe a pala le Pandorea

E fiafia Pandorea i le fugalaau fugalaau mo se vaitau umi o le fugalaau, lea e amata mai ia Fepuari e oo atu ia Iulai, ma mafai ona toe fai lau fugalaau. Fugalaau fufuluina se manogi manaia.

Jasmine-pei Pandorea Pink Bower Vine 'Rosa Superba' (Pandorea jasminoides) photo

O le natura masani o Pandorea o vailaʻau o Asia, Ausetalia, Aferika. I totonu o Europa, o loʻo ola faʻatasi se laau faʻapitoa i totonu o le fale.

E tusa ai ma punaoa eseese, o le ituaiga e 6-8 ituaiga. I le fale, o le Pandorea jasminoides ma le Ricasol (Pandorea ricasoliana) ua matutua, faapea foi le ituaiga variegate o Variegata, lea e iloga i lanu lanu o laulaau.

Tuputupuina Pandorea mai fatu

Pandorea fatu fatu

O le tuputupu aʻe o le pandorea mai fatu o se galuega faigofie, ae o le a tupu le fugalaau i le tausaga lona lua o le tuputupu ae. Ave se pusa lapoa, faʻatumu i le palapala paleni (faʻafefiloi oneone pe faʻapipiʻi mea uma mo le totoina o laau e talafeagai). Talu ai o fatu e laʻititi, tapuni vaʻa papaʻu. E lava le tufatufa i luga o le eleele, faʻasalaga faʻamalamalama i totonu o le palapala, sulu mai se pulumu vavalalata solo.

Pandorea mai fatu fatu

  • Ina ia fatuina se siosiomaga lanu meamata, ia ufiufi se tioata malamalama poo se ata i luga, ao sii aʻe le fale i aso taitasi mo le faʻaleleia o le ea.
  • Tausia le vevela o le ea i le 24 ° C, e manaʻomia le faʻasalalauina, faʻamamaina le palapala pe a manaʻomia e ala i le faʻaleleia poʻo le faʻasaina o vai.
  • I le faʻaalia o le ulufale, aveese le fale, e tatau ona faʻaitiitia le vevela o le ea i le 20-21 ° C ina ia le faʻaosoina ai pu.
  • A maea le fausiaina o laʻau moni e lua, toto i latou i ipu eseese.

Faʻapenaina o le Pandorea e ala i le oti

Pandorea seʻi

O aʻafiaga faʻamalosi e aʻafia ai le aʻafia o mea faʻapitoa. Oti i latou i le tautotogo. O le umi o le 'au e tatau ona 10-15 cm, o le i ai o le tuputupu aʻe o le fatuga e manaia. Taulima le fatu ma se mea e faatupuina ai le tuputupu aʻe, aʻa i se paluga o le oneone ma le perlite po o le eleele mama mo le totoina o laau.

Ufiufi i se fagu vailaau po o se pusa tioata filo mai luga, o le malamalama ma le vevela tulaga e tutusa ma le totoina o fatu. A uma ona maua (o le a maua ai ni laulaau fou), toto i totonu o se pusa eseese ma eleele talafeagai.

Pandorea tulaga tuputupu ae

Malamalama

Pandorea e faʻamaonia, ia le itiiti ifo i le lua itula i le aso, e tatau ona susulu i le susulu o le la. Filifili matapiʻe sasaʻe poʻo sisifo mo le laau, pe a tuu i le faamalama i saute, paolo i le aoauli pe tuu se ipu ma le laau i se mamao mai le faamalama. I le taumalulu, e manaʻomia le malamalama.

Feavega o le ea

I masina o le mafanafana, ia mautinoa o le vevela o le va o le 20-25 ° C. I le taumalulu, e te manaʻomia se mea manaia: taofi le vevela i le 15-18 ° C, a leai o Pandorea e le fuga.

Pandorea Tausia ile Fale

E faʻafefea vai

Suavai Pandorea i taimi uma ma i le faʻafetaui lelei. Aua nei faatagaina le faʻamaʻaloga o le susu, i le va o vai e tatau ona faʻamago le palapala o le palapala. I le taumalulu, faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le vevela, faʻaitiitia le faʻainu, ae o le palapala eleʻele e le tatau ona faʻamago atoa.

Faʻamamaga o le ea

E manaʻomia le faatumauina o le maualuga o le maualuga o le ea - e tusa ma le 60%. I le tau mafanafana, pandorea i aso uma, faʻapipiʻi taimi i luga o se paʻu ma moa susu, pebbles poʻo le faʻalautele laʻau.

E manaʻomia le faʻamamaina o le vai mo le faʻavaivai ma le faʻaleleia (faʻafeusuavai, timu, faʻamamaina, vai, tu i luga mo le itiiti ifo ma le 24 itula).

Toto ma teu

Tipi pito o le tipu e faʻaosofia ai le tillering. A maeʻa, tipi le tipu i le 1/3.

Suiga

E manaomia e le laau se faʻaopoopoga faaletausaga, lea e faia i le amataga o le tautotogo. Mo le totoina, ave se ulo mautu e tusa ma le 30 cm le loloto.

I le pito i lalo, ia taatia se alavai lelei alavai e aofia ai le uamea faateleina, pebbles, pebbles, fusi maʻa.

O le palapala e tatau ona tatala ma malamalama. O se faʻafefiloi o le eleele atoa e talafeagai, pe afai e mafai, ia faʻafesoʻotaʻi le tutusa o le eleele ma turus ma humus, oneone, perlite.

Vitio e uiga i le togalaau a Pandorea:

Maʻi ma meaʻai

Faʻatasi ai ma le maelega o le susu i totonu o le palapala, e mafai ona pala le aʻa - fai se faʻalavelave faʻafuaseʻi. Aveese nofoaga na afaina, togafitia ia ata tipi i le fungicide, sui le palapala.

Chlorosis o se isi faʻamaʻi faʻasalaga lea e faaitiitia ai le gaosiga o se laau. E tupu lenei mea pe a leai se meaʻai i le eleele.

Pests o le laau, apogaleveleve mite, aphid, scutellum. Faʻamau se togitogi i totonu o se vaifofo poʻo le faʻafefeteina o laʻau, solo le laulaau e aveese ai meaola faalafua. Ona togafitia lea ma le iniseti.

Mai le matutu o le ea, e amata ona magoto pito o laʻau - faʻatulaga le laau e taele i totonu o le fagu.

O le le lava o le malamalama e mafai ona mafua ai le leai o se fua.

Ituaiga Pandorea ma ata ma igoa

Pandorea Pandorana Pandorea pandorana

Pandorea Pandorana Pandorea Pandorana Ruby Belle ata

O loʻo i ai ni lau paʻu paʻu, e foliga tutusa laulaʻau lauulu ma foliga, ma fugalaau uumi uumi na aoina i totonu o le tele o meaʻai. Fuga i lanu samasama, salu, fugalaau paʻepaʻe, faʻalagolago i le eseesega.

Pandorea jasmine Pandorea jasminoides

Pandorea jasmine Pandorea jasminoides photo

O se vaaiga ofoofogia ma le tele o fugalaau, manatuaina o fugalaau jasmine, o lea la o le igoa. O laulaau e faʻasolosolo faʻamalosi, faʻasaga i luga o laʻau.

Pandorea Rikasoya Pandorea ricasoliana

Pandorea Rikasoya Pandorea ricasoliana ata

Ata matagofie i fugalaau tetele e foliga tutusa ma le gramophone mallow, o le tele o inflorescences o le 30-50 fugalaau i le tasi.

Pandorea Ricasola ata