Fale taumafanafana

Laʻau paʻepaʻe papaʻe, le aoga ma matagofie

O lenei laau lauulu e masani ona lauiloa o le paʻepaʻe paʻepaʻe po o le siliva, Vadela, Rakita ma le willow. E fiafia i ai le susu, susu ma ola i luga o auvai o vaitafe, vaituloto ma vaituloto. O pine e masani ona fausia ai togalaau uma e tafe i luga o le vai mo mamao mamao. Faʻafetai i se aʻa pakiaka, e faʻaaogaina laau e faʻamalosia ai le matafaga o vaituloto ma vaitafe.

E mafai e se tasi ona faamatalaina le paʻu paʻepaʻe e pei o se laau eletise tele ma se pale lapoa e oʻo atu i le maualuga 20-30 mita. O lenei mea e vaʻavaʻai ai mai isi ituaiga o aiga, o le tele o nei mea e tupu. Willow e faʻapitoa tele, e faʻasao ma e le o se mea e sili ona mamafa ile eleele. E fiafia o ia i le oneone oneone ma le oneone, e faʻafeiloaʻi lelei tulaga o le taulaga ma mafai ona ola e tusa ma le 100 tausaga.

O le pale o le paʻu paʻepaʻe ua salalau solo, foliga o le fale ie. O le ogalaau e malosi, e ufitia i le paʻu enaena paʻepaʻe ma fusi. O laulaau e faigofie, petiolate, faʻamau. Luga, o lanu lanumeamata, ma lalo ifo papaʻe papaʻe. O le laau o se togavao vave ma taua. O fugalaau laiti e aoina i tautaliga tautaliga o le pulumu. E fuga lauulu i le taimi e tasi ma le foliga mai o laulaau, ia Aperila-Me, ma ia Me-Iuni, e tupu ai fatu.

Toe gaosia, faʻaleina ma tausia

O se laau e mafai ona totoina e fatu, ae talu ai e vave lava ona vave le latou germination, o lenei metotia e masani lava ona le faʻaaogaina mo le fausiaina. Paʻu lanu paepae e seasea ona tupu mai vao, o le mea lea, e faʻaaogaina ai laau e ala i laʻau, e vaeluaina aʻo leʻi tatalaina. O aʻa e vave ona aʻa. I le taimi muamua, e mafai ona tuu i totonu o le vai e fai ai aʻa, ona totoina lea ile eleele.

Pe a totoina, mo fatuga taitasi, ia saunia ni tamai lua o le 0.5x0.5 mita i le lapoa, lea e tatau ona faatumuina i le paluga o le eleele, paʻu, palu ma le meaʻai. Filifili se la, vevela, malamalama. O fualaau laiti e manaʻomia ona faʻafeusuaʻi, faʻasusu ma faʻamaʻi faʻamalosi ma faia ai se pale.

O mea faʻamalolo o le paʻu paʻepaʻe

O lenei laau e masani ona iloa i talafesa o tagata. I le avea ai o se mea faʻapitoa faʻataʻitaʻi, ua faʻaaogaina le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, o mea faʻamalolo o loʻo faʻamoemoeina e mea o loʻo iai i ia mea:

  • Vitamin C
  • faʻauʻu;
  • lignin;
  • catechins;
  • anthocyanins;
  • salicin glycoside;
  • tannins.

O le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e seleseleina i le vaitau mai ia Mati e oʻo atu ia Me, pe a faʻagesegese le tafe ma e vavae ese mai lala. Mo le seleseleina, o pine e faʻaaoga i le matua e 2-3 i le 6-7 tausaga. Ona faʻamalulu lea o le paʻu seia oʻo ina vaivai. E mafai ona teuina ma faʻaaogaina meafaitino e fai i lenei auala mo le 4 tausaga.

E faʻaaogaina le paʻu o le lauulu o Willow e avea o se antipyretic mo febrile conditions, rūmatism, faʻafano o mucous membranes o le manava ma le gaʻo. O loʻo iai le faʻamaʻi pipisi, mea faʻamalosi ma faʻaaogaina e avea o se sui anti-inflammatory mo stomatitis, gingivitis, catarrh o le pito i luga o le respiratory tract, tonsillitis ma faʻamaʻi pipisi.

O le suka e maualuga ona uiga, diuretic ma choleretic. I fafo, e faʻaaogaina e faʻamamā ai le faai ma le gutu, e faʻaaogaina mo le mulumuluga o le taele ma le vevela, faʻamaʻi paʻu ma veins varicose. O mea tau vailaau o le paʻu paʻepaʻe e faatagaina ai le faʻaaogaina o le paʻu mai lona paʻu o se mea sili ona maualuga.

Le faʻaaogaina o le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe i fomaʻi faʻapitoa

Mo le sauniuniga o le broth 1 tbsp. e tatau ona faatumuina se sipuni o meaʻai e gaosia i le 200 ml o le vai inu i totonu o se ipu faʻafefiloi. Ona tu lea mo le 20 minute i totonu o se vai vai, mama, e aunoa ma le faatalitali mo le mafanafana, ma aumai vai inu i lona uluai voluma.

Mo le faʻaaogaina i fafo, e faaopoopo i se teuteuga, e mafai ona e saunia se fusi o le paʻu ulu. Mo le faia o lenei mea, sasaa se ipu vai vevela ma mea suamalie ma se lita o vai inu ma faʻaoso mo le 30 minute. O le mea na mafua ai le faʻapipiʻiina i totonu o le pesini ma le vai vevela ua faʻamoemoeina mo le taʻele vai. O lenei meafaigaluega e le gata ina faʻaitiitia ai le tulaga faʻatasi ai ma veins vevela, ae e aoga tele foi i le saluina o vae.

O le teuteu o le paʻu o le willow ua faʻaaogaina mo le gau o lauulu. Mo lana sauniuniga, 1 tbsp. se sipuni o le paʻu mago mago ma 1 tbsp. o se sipuni o aʻa o le salu e sasaa atu i le 0.5 lita o le vai ma tuu i totonu o le vai taele mo le 20 minute. A maeʻa lena, faʻaauau pea mo le 2 itula ma faamama. E faʻaaoga le suka e fufuluina ai ulu pe a latou paʻu'ū.

Contraindications mo le faʻaaogaina i totonu o le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe o:

  1. Sensitivity i salicylates.
  2. Tina ma le lactation.
  3. Papatitis ulcer o le manava ma duodenum.
  4. Maʻi faʻamaʻi ma le bronchial asthma.

E le fautuaina e faʻaaoga lenei meafaigaluega mo le togafitiga o tamaiti ma le tupulaga seia oʻo i le 16 tausaga. O le isi faʻasesega o le faʻafoega faʻapitoa o vailaau faʻasaina mo le malulu, tale tale suppressants, amino acids, antacids, vitamini ma aspirin.

Le faʻaogaina o le paʻu paʻepaʻe i le mea e fai ai nila

O loʻo faʻaaogaina ai ni paʻu o le paʻu o le paʻu o le tagi paʻepaʻe e faʻaogaina mo le gaosia o puipui ma le tele o mea taulima. O lenei gaoioiga ofoofogia o se masani masani o le mea e tatau ai. O ato, fata, mea teuteu, ma meafale uma e lalagaina mai laulaʻau lauulu, o le a teuteuina totonu ma aumai i totonu sina mafanafana o le mafanafana ma le natura.

Mo le lalagaina, faʻaaogaina taʻi taʻilua tausaga ma willow. E tatau ona seleseleina i le amataga o le tautotogo, pe a le amataina le tuputupu ae, pe i le taufaʻaiuiuga o le autumn, pe a maeʻa. O laʻau e tatau ona saʻo, fetuʻutuʻunaʻi, e gafatia, e aunoa ma le faaleagaina o le paʻu ma laupapa lelei.

O le aʻoaʻo e faʻavasega mea faigofie e le faigata, e na o lou manaʻomia o le onosaʻi ma laulaʻau. O lenei laau o le a avatu ia te oe se mea e fiafia i ai mo le tele o tausaga, ma o le aofaʻi o tomai ma tomai e mafai ona faʻaaoga e fai ai mea faʻapitoa, e pei o meafale. O meafale ua lalagaina mai lala laau lauulu e manaia, faatuatuaina, faigofie ona tausia, ma e mafai ona tumau mo le tele o tausaga.

White willow i le faʻaogaina o fanua

O lenei laau lauiloa, lea tatou te iloa foi e pei o le seleselega, rakita po o le ulu o le ulumatua, e faaaoga i le togalaau teuteu mo parks parks ma sikuea. Ae maise lava tulaga lelei mo le paʻulaʻau i mea o loʻo i ai vaituloto, tetele pe laiti. E talisapaia lona tuputupu ae vave vave ma le foliga muamua o le pale. O lenei mea e mafai ai e oe ona manuia le faʻaaogaina o le laau i le fausiaina o togalaau aina.

E pei ona mafai ona vaaia i le ata, o le paʻepaʻe paʻepaʻe o loʻo i ai se pale e salalau ma lala paʻu. E sili atu le lelei i le faʻapitoa tasi o eleele tulafale ma i totonu o le faʻalapotopotoga. O lenei laau o le a avea ma teuteuga mataʻina o le 'upega tafailagi i le gagana Peretania, lea e maua ai le faʻatulagaga, le faʻataʻitaʻiga saoloto ma le maualuga o faʻatusatusaga i tulaga masani.

I le taimi ao le i oo i le faa-Kerisiano, o o tatou augatuaa na faaaloalo i le paʻu paʻepaʻe. O fualaau moa sa faʻaaogaina o se auala e tau ai le mata leaga, ma o le sulu o latou na faʻaaogaina o se ituaiga talisman i totonu o le fale. O lenei laau na tuuina atu i ai le taua tele, talu ai ona o le talitonuga o le lala o le seleselega e matua taua lava, e fuga mai muamua ma aʻo lei maua e isi laau le malosiaga mama punavai mai le la.